Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Spades
    Takže elf si nemůže nabarvit vlasy a vypíchnout oko? Tak to nekupuju, když nemůžu mít svého hardcore elfského barbara s růžovýma vlasama, páskou přes oko a mečem místo ruky.

A teď vážně. TESO je sh1t. Proč je to sh1t? Protože se to jmenuje TES, i když sere na Lore TES ze všech možných stran. Kompletně přepsané zóny. Summerset Isle mají mít budovy z organického skla, a místo nich jsou tam co? Hrady ze Skyrimu. Cyrodiil má být džungle, a to že to není džungle není "Transcription Error", protože bylo zavedeno jako canon, že Cyrodiil džungle byla, a pak ji Tiber Septim kouzlem změnil.

Dále pak Imperiálové ve všech frakcích a pouze za sběratelskou edici... Jo vlastně KDOKOLIV v káždé frakci (Nord by s elfama proti nordům nikdy nebyl, protože Nordové jsou největší rasisti)

A předplátne v roce 2014... Hra jako Wildstar to mít může, protože je to levná indie hra, která si vydělá při 20 000 předplatitelích, ale TESO se nezaplatí ani s 10ti milionama.

Dopadne to jako SWTOR.
    Cena: 700 mega. Celkovej výdělek: 300 mega, z čehož šlo tak 30% Lucas Arts.
  • ve Skyrimu jsou nizke hory? *8* nemas něco z monitorem?
  • Kravicka
    CoD se taky hraje a co to je za sracku.
  • jsou smesny, protoze v dnesni dobe jsou i lidi smesny, a pro ne tohle neni.
  • Nevím co tu vůbec řešíte grafiku. Hrál jsem betu a na maximální detaily byla opravdu nadprůměrná. Dokonce lepší než zmiňované FF IV. Hlavně ta hra byla v betě zábavná. A po těch letech, co vyšel EQ2 a WoW vlastně ani nic jiného nevyšlo. F2P hry nepočítám, protože kvalitní F2P neexistuje. Samá asijská slátanina na rychlo ukvašená. Takže jsem rád, že zase vychází něco, co mě opravdu zaujalo. Příběh to má kvalitní i forma vyprávění je slušná. Proč by mělo každé nové MMORPG pořád dominovat v něčem úžasném, pořád nám cpát něco nového. Skyrim neměl žádné inovace a jak dobře se hrál. A to že se hra musí koupit a ještě platit měsíční poplatky, to bych vůbec neřešil. Hry se v dnešní době nedělají jenom na hraní, ale je to byznys. WoW se také kupovalo a platí se do dnes. Hlavně bych to viděl jako plus, alespoň se tam nedostanou trolové a hateři jakých je tady na fóru hromada. Každý kdo tady o tom píše, tak ho hra nějakým způsobem zajímá, jinak by sem nechodil *1* a když na to nemá, tak pomlouvá *3*. Zkrátka viděl jsem, hrál jsem, objednal jsem a těším se na vydání. Téhle hře dávám palec nahoru, protože tahle hra se hrát bude ! *3*
  • PravyMonty
    Víte co je k smíchu? Že kdyby ta hra v názvu neměla the elder scrolls, tak by nikoho nezajímala, nikdo by ji nehrál a v budoucnu by měla objektivní recenze.
  • Ano tady krasne vidime treti stadium fanbojismu, tzv. kretenismus. Fanboj v tomhle stadiu verejne tvrdi, ze mit min moznosti je vlastne lepsi.
    Btw. doporucuju zkusit star trek online, tam jde videt co to je customizace postavy. *3*
  • Ty mesicni poplatky jsou stejne v dnesni dobe smesny. To neni nic jinyho nez "hele, TES je prece megaznama znacka, pojdme na tom vyrejzovat jeste vic, kdyz nam pak stejne po 2 mesicich vetsina hracu odejde".
    A ten zpoplatnenej imperial tomu uz jen nasadil korunu..."hele, zjistil jsem, ze za imperiala hralo pres 60% hracu v historii TES singlu, pojdme to dorejzovat uplne na maximum, protoze druhou sanci uz tahle znacka na MMO mit nebude".
  • Docela pr*el. Prijdes, placnes vyblitek co nikoho nezajima a odejdes. *7*
  • maros.goc
    draci v Skyrime nelietaju dozadu uz nejaky ten rok ...
  • Ti, co tu na (FORU!) resi pokazdy sub/objektivitu uz mi uprimne taky lezou na nervy. To nutkani vypadat za kazdou cenu chytre je sice asi silny, ale je to spis trapny a pruhledny, protoze to cpete porad tam, kde to nema co delat.
  • Je mi líto, ale to jsou časté výmluvy MMO. Víš o tom, že lze udělat pvp zónu tak, že se tam sníží detaily, pokud je tam více hráčů? Tohle už jsem viděl několikrát a příjde mi to lepší než udělat horší grafiku pro celý herní svět.

Můžeš mi říct, proč je model zvířat tak špatný?

Ne, co je latence, netuším. *7* Teď mi vysvětli, proč třeba v planetside 2, kde jsou boje opravdu veliké, musím pořád zaměřovat na hráče, abych zasáhl. Oni nemají problém s latencí? Kouzlo, luk, útočná puška - to vše je naprosto stejné pro vývojáře.

Customizace. Čekal jsem, kdo vytáhne červené vlasy. Očekával jsem neargument typu "buď rád, že tam nejsou modré vlasy", nebo "a to tam jako maj dát červený vousy" apod. Ale pokud si hrál Skyrim a zkoušel si modifikace typu Beard, doufám, že pochopíš, o co mi šlo. Já nechápu, proč je v MMO tak malý výběr účesů a vousů. Skutečně to jde mimo mě.

Můžeš mi pak vysvětlit, proč jsou hory ve Skyrimu (v TESO) tak ploché, nízké a hnusné? Jasně, je to MMO, takže takové hory být musí, že? Já třeba v LOTRO viděl hory, které vypadaly jako hory. Divné, co?
  • Tahle hra bude prostě shit...nic jiného se na to nedá říct..gameplay nudný, grafika zastaralá. Jo vlastně počkej jmenuje se to The Elder Scrolls! To je ta nejlepší RPG série, kde draci létají po zpátku. Udělejme online. Bude to lepší než WoW, bude to stát 1400Kč a budou se platit měsíční poplatky jupííí. Prostě revoluční MMORPG. Další MMO, které skončí dřív než začalo....
  • No moment, herní svět je rozdělen na třetiny podle frakcí. Všechny frakce pak mohou po dosažení 10. levelu postavy vstoupit do centrální provincie, kde se koná pvp. Až po dosažení max. levelu (lvl 50) je možné, aby postava z jedné frakce navštívila oblast jiné frakce. Takový je mi znám koncept. Změnilo se to? Mohu já s levelem třeba 20 jít plnit questy do regionu jiné frakce?

Hraju si někde na objektivnost? Jasně jsem napsal, že se stavím do opozice vůči fanboyům - to je naprosto jasně vymezená pozice.

Je další neduh českých fór, že si jednotliví členové pořád dokola musí připomínat, že píší vždy svůj subjektivní názor. Proč se tohle pořád děje? Mně to příjde stupidní a pochopím to leda u dětí.
  • walltar
    Tak potom takové články nečti. A napiš vlastní ... ale zkus ho napsat nezaujatě. Ono to není lehký, nesklouznout do kritiky pro kritiku.

Když se podívám na to co jsi psal k těm 10 důvodům ...

Grafika ... Narozdíl od SP her tohle musí šlapat i pokud máš na obrazovce přes 200 hráčů. Což nejde pokud chceš takovou hru hrát na normálním PC.
    Rozdělení světa ... O tom pokud vím se ví celkem dost. Potom co dokončíš hru si můžeš jejich lokace projít a monstra tam budou uzpůsobené tak, aby to byla výzva. Nevím proč by byl problém se škálováním hráče, když to samé bude v Cyrodiilu.
    Souboj ... Říká ti něco pojem latence? Ten souboj je tak podobný SP hře jak jen to je možné v MMO. Není to lobby hra pro 64 hráčů, taky jich bude mnohem víc.
    Propracovanost světa ... tady nebudu nic říkat, protože jsem viděl jen úvodní lokace.
    Customizace postavy na MMO příjde celkem dobrá, mohla by být lepší a chce to víc druhů vlasů a vousů, ale já osobně bych ji klidně srovnával s SP tes ... posuvníků tam bylo habaděj.
    Ono dost těch odlišností od SP světa má svůj důvod ... většinou je ten důvod to, že hra je MMO. A mmo prostě fungují jinak, než SP, nebo MP hry. A proto je taky srtovnáváme s ostatníma MMO a ne se skyrimem. Osobně si nemyslím, že srovnávat MMO a SP hru je objektivní... pokud jen neinformuješ o rozdílech. SP hry nemusí řešit ani polovinu problémů, které řeší MMO.
  • 10. Grafika je na MMORPG, ve kterém budou bojovat stovky hráčů na jednom místě velmi nadprůměrná. Pak zde máš třeba FF XIV, kde je grafika mnohem lepší, ale PvP čítá celé 4 hráče.
    7. Můžeš objevit celý svět za postavu z jediné aliance. Nemluv o něčem, o čem zjevně nic nevíš.
    5. Souhlasím, že na revolučnost soubojového systému může mít každý svůj názor a beru, že tohle je ten Tvůj.
    4. Subjektivní názor, který akceptuji, ale rozhodně bych ho nepokládal za objektivní. Subjektivní názor autora článku na fanstránce je jiný. Ncicméně on díky tomu, že své dílo prezentuje na fanstránce jasně říká, že jeho názor je subjektivní, nikoliv objektivní.
    3. Customizace postavy je na poměry MMORPG, ve kterém nechceš mít mutanty a-lá Aion velmi dobrá. A můj subjektivní názor je, že raději budu vě světě běhat s méně rozmanitými, nicméně reálnými postavami, než s elfy s fialovými vlasy a jedním okem.
    To, že aspekty PVP nezná nikdo je ale další výmysl. Spousta čechů hrála už americkou Betu a v Cyrodiilu strávili mnohem více, než pouhých 15 hodin. Jejich (subjektivní) hodnocení PvP aspektů hry je tedy pro fanoušky hodnotné.
    Většina toho, co jsi napsal (až na 7. bod, který je totálním nesmyslem) je Tvůj subjektivní názor, který je jiný, než subjektivní názor redaktora FANSTRÁNKY (zdůrazňuji). Redaktor fanstránky píše článek pro fanoušky hry. Nehraje si na objektivnost, jinak by nepsal pro fanstránku. Doporučuji Ti, aby jsi učinil totéž.
  • TESO je zaměřeno převážně na pvp, takže by mělo být hodně dobré, jinak očekávám slabší úspěch hry (ta hra nebude mít neúspěch, o to se už marketing postará a hra určitě bude mít zisky).

Vždyť právě a jen kvůli pvp vytvořili aliance, které sotva zapadají do smyslu hráčů dlouhá léta hrající TES. I hlavní příběh byl vlastně formován tak nějak s přihlédnutím k pvp složce hry.

A je samozřejmě pravda, že udělat dobré pvp je v MMO to vůbec nejtěžší.
  • Se mi libi, jak posledni roky u mmo's developeri mlzi, pripadne mlci o pvp do posledni chvile. Ja vim, ze to souvisi celkove s abilitama a je to tezky a zdlouhavy balancovat, ale pulku lidi to prestane rychle bavit bez kvalitniho pvp, pac dungy/raidy farmit porad dokola je o nicem, kdyz to clovek pak nemuze zurocit v pvp. No snad to nedopadne jak pvp v SWTOR, o kterym tu padla zminka, tam byly battlegroundy solidni vysmech.
  • v tom pripade to bude super swtor ted hraju a nechapu co proti tomu lidi maji :D
  • Mně příjdou takové informace zbytečné vůbec zmiňovat, ale to záleží na pohledu a konceptu redakce. Fanboy pro mě není relevantním zdrojem informací - a řada těch článků na oněch uvedených stránkách nejsou nic jiného než produkt nekritického fanouška. Už jen ty ohlasy z bety byly směšné a měl jsem pocit, že jsme každý hráli úplně jinou hru.

Je mi jasný, že jsem v tomhle osamocený, ale mně chybí u hodnocení her trochu více kritický pohled. A když někdo ten kritický pohled má, okamžitě je odsouzen jako "troll", "hater" apod.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit