Přejít na výpis diskuzí
Prezentace Kingdom Come: Deliverance z E3 hovoří hlavně o důrazu na historii a realismus
17.6.2016 | Aleš Smutný
120 příspěvků
-
Ahoj pařani, tady je můj CZ Let's Play HD z bety Kingdom Come, CZ titulky ve hře: https://youtu.be/29o0IDr5I4I
-
Ten druhý odstavec je od Masaryka
-
Husitství je nejvýznamnějším obdobím českých dějin. Tehdy jsme západnímu světu dali podněty, které určovaly budoucí vývoj společnosti, nic takového už jsme nikdy nedokázali. Právem se Husitská revoluce v odborných kruzích nazývá revolucí před revolucemi.
Hus a jeho následníci jsou nám vzorem mravní odhodlanosti, pevnosti a náboženské opravdovosti. Hus začal boj se světskostí církve a národ šel za ním; jeho boj o vyšší mravnost a zbožnost, zpečetěný obětí života, byl bojem proti mravní dekadenci církve, kněžství a papežství. Žižka dovedl Husův boj o životní zásady doplnit obranou železem, když Řím proti našemu národu vyhlásil tažení Evropy ve jménu kříže. Chelčický poznal, že boj proti tehdejšímu světskému panování kněžstva důsledně vede k boji proti státu, opírajícímu se o církev, proti násilí církevnímu a politickému zároveň a podjal se boje humanity proti násilí s energií v pravdě žižkovskou. Komenský, poslední biskup české Jednoty bratrské, nám ujasnil, že pronikavá náboženská a mravní reforma nemůže být bez světla vzdělanosti a bez pečlivé výchovy. Hus a Žižka jsou nám vzorem, že život bez pravdy a přesvědčení, spravujícího celý život, je bezcenný; Chelčický a Bratrství učí, že život, založený na násilí, násilí státním a církevním, je špatný; Komenský nám ukázal cestu k jasnosti, všeobsáhlé moudrosti a lidskosti: v duchu těchto národních učitelů musíme pokračovat a podávat jejich světlo budoucím pokolením. -
Označovat období Karla IV. za zlatou éru českých dějin je aktuální módní výstřelek. Češi se v období Karla IV., před ním, i po něm, měli zhruba stejně. České království nemělo v době Karla IV. nějaké výsostné postavení, Karel v říši vládl z pozice římského krále, později římského císaře. Karel říši zpravoval z Německa, dokonce na 6 let Čechy úplně opustil, aby se mohl věnovat říšským povinnostem a do Čech povolal z Německa protektora, který měl Čechy v jeho nepřítomnosti zpravovat. Ale o tom se moc nemluví.
-
To je bohužel jediná věc, která mě na KC v tomhle stavu baví :/
-
Já bych řek, že to je znak opravdu dobré práce, kdyby tě jen bavilo toulat se krajinou. Myslím, že to jeden z hodně důležitých prvků - explorace. Třeba prostor pro "adveturing" a "exploring" byl ve Skyrimu naprosto úžasný a troufnu si tvrdit, že v rámci moderních her i dodnes nepřekonaný.
-
napodobne, neverim tomu, ze nekdo dospelejsi, 15+, by nechtel okamzite skocit do hry, kdyz se v tom videu prochazi tim klasterem...
pokud to bude solidni hra s rouzumnym soubojovym systemem, tak to snad ani nemuze neuspet
ty odklady jsou neprijemny pro nedockavy, ale lepsi to dotahnout nez pak fnukat na rozlitym mlikem -
Možná jsem moc zaujatý v pozitivním slova smyslu, ale bavilo by mne asi jen se ve hře takto procházet. Je to dokonale zpracované. I kdyby ostatní nestálo za moc, je to unikátní v tom smyslu, že takto úžasně nikdo středověké Čechy ve hře nezpracoval...
-
Ještě Warhorse mají půl měsíce, to stíhají *4*
-
Kluci v redakci, v rubrice Vyšlo/vyjde máte napsán červen 2016 u KCD. Radši to zaktualizujte, nebo někomu praskne cevka v mozku, až se dozví, že to letos nebude. *5*
-
trollbait detected
-
Jasne .. jen to uz melo 3x vyjit ... a zcela urcite se to zcela zazracne zmeni do pristiho terminu vydani ... nebos pis dalsiho odkladu pripadne zruseni.
Normalni stav hry rok pred vydanim je takovej, ze je kompletni, kompletne funkcni,a ladi se defakto drobnosti, bugy v questech, nejaky to zasekavani se na mape, samo vykon ... tohle je stav hry v alfa verzi => tak 3-5 let pred vydanim. -
obavam se, ze to bude tak ultra realisticke, ze to nebude moc lidi bavit. Navic mam pocit, ze hraci co o hru stoji si ji jiz koupili pres kampan na kickstartetu nebo primo u Warhorse a tak se moc v obchodech prodavat nebude. Co se o hre zatim vi, jak prezentuji co v ni chteji a jak zatim vypada dava tusit, ze to bude realisticka nudna hra... 5-6 z 10 ... mozna budu tech 30 liber co jsem poslal jeste litovat...
-
Normálně. Ráno vstávat za kuropění, kvokat, běhat po dvorku, hrabat červíky, ob den vajíčko. Večer chodit spát s kohoutem.
-
Jo a proč se ty boje tak sekají? To je jak pohyby ve staré OF?
Ty přechody mezi pozicemi meče....To je jak když to laguje. -
Jak budou simulovány slepice?
Zásadní otázka pro realistickou hru z venkova. (město tam snad ani nebude co jsem se díval na betu, jen vesnice) -
Pokud to má být hodnocení tvého komentáře, tak souhlasím.
-
Průměrný počet obyvatel vesnice se samozřejmě v Evropě obecně lišil podle oblasti i doby (přeci jen samotný středověk sahá přes několik století), ale zjednodušeně řečeno by se dalo říct, že to bývalo kolem 50 - 100 lidí
Průměrnou populace města (nepočítáme-li ta hlavní, největší) naproti tomu bývala cca kolem 1000 obyvatel.
Alespoň co já vím. -
Nevim kolik lidi zilo v stredovekych vesnicich nebo hradech, ale pochybuju ze jen pet az deset jak to ukazuji ve hre.