Přejít na výpis diskuzí
Prezentace Kingdom Come: Deliverance z E3 hovoří hlavně o důrazu na historii a realismus
17.6.2016 | Aleš Smutný
120 příspěvků
-
Z alfy i bety mám pocit, že to je Arma ze středověku. Ovládání soubojů je krkolomné a osobně mi nevyhovuje. Stejně tak i pohyb postavy. I tak jim budu držet palce ať už to konečně vydají, ale pokud drasticky nezmění ovládání, tak nějaký extra úspěch to nebude.
-
no psalo se a slibovalo hodně
-
Možná jsem moc zaujatý v pozitivním slova smyslu, ale bavilo by mne asi jen se ve hře takto procházet. Je to dokonale zpracované. I kdyby ostatní nestálo za moc, je to unikátní v tom smyslu, že takto úžasně nikdo středověké Čechy ve hře nezpracoval...
-
-
To je bohužel jediná věc, která mě na KC v tomhle stavu baví :/
-
Já bych řek, že to je znak opravdu dobré práce, kdyby tě jen bavilo toulat se krajinou. Myslím, že to jeden z hodně důležitých prvků - explorace. Třeba prostor pro "adveturing" a "exploring" byl ve Skyrimu naprosto úžasný a troufnu si tvrdit, že v rámci moderních her i dodnes nepřekonaný.
-
napodobne, neverim tomu, ze nekdo dospelejsi, 15+, by nechtel okamzite skocit do hry, kdyz se v tom videu prochazi tim klasterem...
pokud to bude solidni hra s rouzumnym soubojovym systemem, tak to snad ani nemuze neuspet
ty odklady jsou neprijemny pro nedockavy, ale lepsi to dotahnout nez pak fnukat na rozlitym mlikem
-
-
Jo a proč se ty boje tak sekají? To je jak pohyby ve staré OF?
Ty přechody mezi pozicemi meče....To je jak když to laguje. -
Koník s týpkem v červený pláštěnce ready to take off.
-
to vypadá tak nudně.
-
-
Kvuli questu se musíte stát mnichem? To je mi panečku realismus a historično :D :D
-
-
Proč by ses musel stát mnichem? Vytáhneš meč a mnichy lehce naplátkuješ.
-
-
Carpaccio monastery? *1*
-
-
Major Zeman se také v pohodě dostal do kláštera když hledal Bláhu a mnichem se stát tedy nemusel *1*
-
-
Kluci v redakci, v rubrice Vyšlo/vyjde máte napsán červen 2016 u KCD. Radši to zaktualizujte, nebo někomu praskne cevka v mozku, až se dozví, že to letos nebude. *5*
-
-
Ještě Warhorse mají půl měsíce, to stíhají *4*
-
-
proč si vůbec vybrali právě dobu Václava IV, tj. lucemburky? Osobně bych raději viděl hru z doby přemyslovců. Přemyslovci jsou jediná skutečně česká dynastie a skutečně český knížecí a královský rod. Lucemburkové i Habsburkové byli cizinci.
Kdoví jak by se dějiny vyvíjely, kdyby Přemysl Otakar II vyhrál v bitvě na Moravském poli (Dürnkrut u Vídně) nad Habsburkem? Za dob PO II jsme byli nejsilnější říše v Evropě. -
-
Přemysl Otakar II dokázal všechny poštvat proti sobě, akorát by následovala další bitva/válka. Karel IV to politicky válel na jiné úrovni a nikdy to pro něj nebylo tak katastrofický, i když samo vždycky to bylo na hraně.
-
-
Karel udělal jinou chybu. Neuměl vychovat nástupce.
-
-
Zikmund se mu docela povedl. Škoda, že nebyl prvorozený on.
-
-
Nebyl mu náturou nejpodobnější syn Jan Zhořelecký? Zikmund byl psychouš.
-
-
Jde o to, který z nich byl nejschopnější. Zikmundovi se nelze divit, vždyť jako dítě nastoupil na Uherský trůn, kde jak je známo, šlo doslova o život. To se někde projevit muselo.
-
-
-
-
-
Já myslím, že čím hlouběji jdeš do české historie, tím míň se toho ví - jak svět vypadal, jak lidé chodili oblékaní, co děli atd. A navíc Dan Vávra má rád Žižku, který je pro něj - jak známo - mnohem drsnější, než dítě Williama Wallace a Johanky z Arku *3*
-
Lucemburkové ale z poloviny Přemyslovci jsou také. A Habsburkové jsou taky částečně Přemyslovci.
Za dob PO II. jsme rozhodně nejsilnější říše v Evropě nebyli. Maximálně nejsilnější část Svaté říše římské. -
-
V té době jsme nebyli součástí svaté říše římské a skutečně jsme vojensky byli nejsilnějším královstvím tehdejší Evropy a jedno z nejbohatších. Proto se také vytvořila proti Přemyslovcům aliance, která vyvrcholila volbou slabého císaře z řad Habsburků.
-
-
Ehm? Součástí Svaté říše římské jsme už od Boleslava I. A zcela jasně je to řečeno i ve Zlaté bule sicilské.
Jen takový drobný detail. Já reagoval na označení nejsilnější říše v Evropě, což jistě uznáš, není pravda.
EDIT: Mínus za pravdu? Tak si o tom něco zjistěte ogaři! *15* -
-
Na papíře jsme byli, ale jako jedni z mála jsme byli osvobozeni od všech povinností vůči nim kromě toho, že jsme se museli účastních říšského směnu. Navíc Zlatá bula od Kájí IV. nám v rámci této říše deklarovala pravidla, které defacto nikdo jiný neměl a to vyjímečné a zcela nezávislé postavení v rámci této říše. Takže ano, máš pravdu, že jsme byli součástí, ale byli jsme i nadále zcela nezávislý ještě pár let, co Venca IV zaklepal bačkorama.
-
-
Vzhledem k charakteru SŘŘ, byl "nezávislý" i kdejaký tatrman z Westfálska. My jsme byli hlavně jediné království a měli řadu výhod, jako třeba to, že nám císař nesměl kecat do vnitřní politiky, do volby krále, ani nesměl s českým státem nijak nakládat. To jistě byly neoddiskutovatelné výhody, ale už charakter těchto dokumentů, stejně jako fakt, že český král byl jedním z volitelů římského krále, svědčí o tom, že jsme v říšských strukturách byli hodně pevně zaklesnutí. Ve SŘŘ jsme byli nepřetržitě až do jejího zániku v roce 1806 a i poté jsme byli součástí Německého spolku. Zkrátka a dobře jsme byli po velkou část našich dějin součástí tzv. německého prostoru, čehož taky využil Hitler, když nás "vrátil zpátky do Říše". *3*
-
zopakuj si dejepis a vrať občanku
-
-
-
-
-