Přejít na výpis diskuzí
Příběh Middle-earth: Shadow of Mordor v kontextu Tolkienova díla
27.2.2015 | Václav Pecháček
152 příspěvků
-
tebe asi spatne naucili ve skole koncovku "ovi"
-
Hobit pořád lepší než tohle, tam aspoň není tolik nesmyslů...
-
pokud to připomene takovým shitem jako SOM tak ne! Děkuji nechci. Tvůrci pokud nemají snahu dodržovat základní osy jeho světa, zaslouží při nejlepším ignorovat..
-
O Hobitovy (tom filmovém) povídej zarytým fanouškům knižní předlohy...
-
Jeden z nejlepších článků, co jsem tu kdy četl. Václav je v redakci nový? Šoupněte ho do fight clubu! *3*
Nesdílím názor, že by se neměly dělat hry a filmy na motivy Tolkienova světa, nebo že by tato díla měla být co nejpřesnější. Jistě, ve filmech i hrách je řada nepřesností, někdy dokonce v podstatě blbostí, ale to je podle mě skoro jedno. Důležité je, že tato nová díla vedou k oživení zájmu lidí o Tolkiena. Znám spoustu lidí, kteří si přečetli Pána prstenů až po filmech, nebo dokonce až po zahrání LOTRO či jiných her. Je mi jasný, že Tolkien by všechny hry a filmy odsoudil jako blbosti (byl už takový), ale já jeho dílo považuju už za zcela autonomní na autorovi a nechť si žije svým životem a nechť ho další tvůrci připomínají svými díly. Dokonce bych se nezlobil za další příběhy ze Středozemě ovšem citlivě napsané někým jiným.
Pán prstenů a Hobit jsou příběhy, které by měl někdo vyprávět znovu a znovu, jinak se na ně časem zapomene a to by byla velká škoda. Když nějaké nové dílo dobře připomene Tolkienovu práci, bude to jen dobře. -
mínuska za pravdu. Tož hlupáčci zkuste raději nějak argumentovat, že dílo nepoplivali, že Elf může využívat prsten moci stejně jako Hobit a dalších x nesmyslů. co se ve hře objevuje..
-
Tl;DR
*6* Shadow z mordoru je ale hra o nečem jiném ne? respkt jen vychází z Tolkiena ale jinak jde vlastní cestou ( úunavující mlátičky , po 550 zabitém skřetovi kdy opravdu to není zas až taková zábava jak jsem si zprvu myslel). -
Nemůžu se ubránit pocitu, že Tolkien, když vidí co se s jeho dílem děje, se už ve svém oxfordském hrobě dávno prorotoval až někam na Nový Zéland.
-
"Maia, příslušník andělského řádu polobohů" mi přijde jako docela podivné označení, ale jinak moc pěkný článek. Asi bych nepřirovnával návrat Gandalfa a oživení Taliona. Gandalfa poslali Valar zpátky, podobně jako Glorfindela. Akceptoval bych, že Celebrimbor byl natolik mocný, že se mohl stát přízrakem, ale že oživili Taliona mi už přijde trochu přehnané.
-
Knížky jsem přečetl 2x, Pentalogii Zaklínače taky 2x, a považuju jak Shadow of Mordror tak Zaklínače 2 za zprznění všeho, co jsem měl v knížkách rád.
-
skvela prace!
-
ta hra totálně poplivala celé dílo a tvůrci to snad ani nečetli. Takže článek je zbytečný. Hloupá hra.