Přejít na výpis diskuzí
Proč Spielberg odmítl film Assassin's Creed a pohřbil hru LMNO
4.11.2011 | levis
153 příspěvků
-
Takhle ověřuji pouze to co mě zajímá, nejen Holokaust, někde vynakládám větší námahu, někde menší, záleží na tématu. Ano, tuto problematiku řeším, toto téma je hodně zajímavé, nemá v historii obdoby.
Ano, i v jiných oborech se ptám po důkazech, když někdo něco tvrdí, nevěřím něčemu jen tak, narozdíl od Holokaustu v jiných oborech ale nepadají tvrdá obvinění ze zločinů a nechrání je zákon. Nevím co stále nechápeš, reaguji hlavně na příspěvky, které reagují na mě, samovolně zde diskusi nerozvádím, zakladatel diskuse už se rozloučil, já s ním také a diskuse skončila, než si přišel a zase to rozjel, byla debata skončená. Nemohl jsem vědět kam diskuse povede, pouze jsem tušil, nejsem předpojatý, nesoudím diskusi, která ani nezačala.
Jeslti můžu pár otázek na tebe zase já, často lidi urážíš, když je ani neznáš? Často někoho urážíš, když nemáš argumenty, kterými by si to podložil? Obviňuješ často lidi bez důkazů, kterými by si to dokázal? Nebo to bylo poprvé a na mojí osobu? Věříš autoritám, ať už je to kdokoliv, jen tak bez důkazů? Jak poznáš autoritu? -
Tak jinak,to si takhle ověřuješ každičkou historickou událost,nebo seš specificky zaměřenej na problematiku Holokaustu?
Píšeš tady,že ses dožadoval informací na více institucí,co mají s tím co dočinění,takže minimalne tuto problematiku hodně řešíš a ověřujes.
Stejně tak si ověřujes i jiné předkladáné informace z různých odvětví a oborů?
Navíc nechápu,proč to už druhým dnem řešíš na herním webu?Proč tolik úsilí a času vkládáš do diskuse ,která stejně nikam moc nepovede,vzhledem k tomu,že to není nějak odborně zaměřený web. -
Ad hominem osobní útoky jsou zbytečné. Odpovídám, nic zde nezpochybňuji, pouze pokládám otázky, jinak žádám o citaci kde něco zpochybňuju, jedná se o vážné obvinění, jelikož zpochybnění Holokaustu je trestné stejně tak křivé obvinění.
Neřeším vědění lidstva, je zde řeč pouze o jedné události. Ověřit si tyto věci je snadné není třeba slepě věřit autoritám, tedy cizím lidem, osobně ani nepoznám kdo je a nebo není autorita, podle papíru ze školy se to nepozná, asi máš svojí metodu. Jestli je pokládání otázek na pováženou, to je tvůj názor, neberu ti ho, mě to přijde normální. Jako malý jsem se ptal jestli je Země kulatá a jaké jsou důkazy, nebylo mi řečeno, že je to napováženou, ani že jsem troll, blb nebo pacient, bylo zkrátka odpovězeno a bylo to vyřízené.
Opakuji znovu, celé téma zde začal a přinesl uživatel Dethklok, který to odstartoval včera ve 23:46 a ještě předtím nadáváním, stížnosti směřuj na něj. -
Slayere,ty seš vážne pacient.Desítky radků textu o ničem.
Mám na tebe jen jedinou otázku.To takhle zpochybnujes veškéré obecně uznávané historické události?
Nebo jinak,to takhle zpochybňuješ veškeré informace,které se na nás ze všemožných oborů řítí?
Jak tady někdo napsal.Současné vědění lidstva je tak obsáhlé,že není v možnostech ani těch nejgeniálnějších z nás všemu rozumět a všechno si ověřovat.
V některých věcech prostě člověku nezbývá nic jiného,než daným autoritám věřit,jinak by se z toho člověk musel zbláznít,kdyby si všechno musel ověřovat ,což mnohdy znamená velmi odborné znalosti(roky studia a ještě více let praxe).
Zdravá dávka skepticismu je v pořádku,ale to co ty tady předvádíš je na pováženou.
Navíc nechápu,proč takové věci rozvádíš na stránkách o hrách.
Myslím,že by tenhle velký OT měl admin promazat. -
Invektivy jsou opět zbytečné, nemají smysl. Bod 3 je původem tvůj, ne můj, já jen souhlasím, co bylo dokázáno a ptal se jaké pointy máš na mysli, ale ne, že bod 3 byl záměr. Ale jsem rád, že souhlasíš, že to bylo dokázáno.
Čísla stránek jsem nechtěl, to mi zase podsouváš (kolikrát už?) Jména si nepamatuješ, škoda, zatím to vypadá, že si nepamatuješ nic, ale věříš tomu, pozoruhodné. Ptát se co dokazuje deník A. Frankové je asi už zbytečné. Viděl nějaké dokumenty, nějaké fotky, ptát se který z filmů nebo fotka ukazuje to na co se ptám je asi opět zbytečné. Zkusím parafrázovat co píšeš:
Stačí ti to k uvěření? Stačí, tvoje věc.
Stačí to mně? Nestačí, moje věc, mám své otázky.
Můžu být za své otázky napadán a obviňován z popírání či trollingu od někoho kdo přiznává že vlastně nic neví? Zkus se zamyslet.
Proč by si mi měl něco dokazovat? Nemusíš, nikdo tě nenutí, nemusel si se do diskuse vůbec zapojit, tvoje volba, ale v podstatě si mě obvinil z popírání nebo trollingu a provokací, důkazy ale nemáš když jsi o ně požádán a sám uznáš, že si nepamatuješ, nejsi expert, měl by si se asi omluvit, to slušní lidé dělají když falešně obviňují, předložil si tři body z nichž nevím který je horší. Nechci po tobě nic, když je to tvá poslední reakce, příště snad až budeš někoho obviňovat, ujisti se, že to máš čím podložit, přiznáním svých neznalostí tomu pak jen nasadíš korunu, ale i takový přiznání celkem oceňuju. -
Cahir - Jak jsem napsal, ptám se hlavně institucí, které mají váhu, které přímo utvářejí teorii o Holokaustu, tito profesoři o kterých mluvíš předpokládám studují co je jim už naservírováno, což je trochu problém a nemaji potřebné jméno a váhu v této oblasti, proto se obracím na zmíněné instituce a ne na UK, myslím, že není těžké tomu porozumět, kdo jiný by měl znát odpověď než tyto instituce, pokud ne oni, tak UK už asi vůbec ne.
Ale jak jsem řekl, doporučení beru a zkusím, mohlo by to být zajímavé vidět jak se s tím profesor, který předává znalosti dnešním vysokoškolákům a utváří tak jejich pohled na dějiny a současnost, popere. -
Slayerer: Má poslední reakce na tebe, jelikož to tu přetéká do absurdních rozměrů a z tebe se začíná stávat rozbitý gramofón. Napsal jsi: "Nevím co bylo podle tebe pointou, jestli to, že lidé věří takové věci aniž by viděli a nebo znali důkazy, pak ano, to jem dokázal, je to smutné." Není tohle v podstatě bod 3) z mého seznamu? *3* Řekl bych, že ano. Jestli tak bazíruješ na slovíčkách, tak si můžeš pasáž "leze na nervy" odmyslet a dosadit si za ní "jelikož jsem zvídavý člověk a jen se tak ptám a to je podle mne (tebe) zcela v pořádku".
Přečetl jsem myslím dvě knížky o holocaustu, je to nějaký ten pátek a ani jednu z nich nemám doma. Pamět mám dobrou, studium se daří, děkuji za milé přání, ale i tak si "jména/ čísla stránek" nepamatuji, promiň *1* K tomu jsem četl část deníku Anny Frankové, viděl pár dokumentů, nějaké fotky a prošel základním a středoškolským vzděláním. Považuji se za experta? Nikoli. Stačí mi to, abych nepopíral holocaust? Stačí. Dává mi to právo pouštět se na toto téma do odborných diskuzí? Nedává. Vidíš tam ten rozdíl? Vím dost na to, abych nepopíral holocaust, ale to ze mě ještě nedělá oprávněného diskutéra na toto téma. To mám vystudovat (nebo se jí několik let ze zájmu věnovat) medicínu, abych ti potvrdil, že rakovina je nevyléčitelná, a tak vyvrátil konspirační teorie o tom, že farmaka lék tají, aby profitovali? Takhle běžný člověk nemůže fungovat, v odborných věcech nám nezbývá, než věřit autoritám - tedy doktorům, historikům, fyzikům atd. To bych se zbláznil, kdybych si měl všechno ověřovat - takovou paranoiou zatím opravdu netrpím. Proč bych ti tedy já měl něco dokládat a citovat, jsme snad na nějaké akademické konferenci? Mám v sobě dostatek pokory na to, abych tady ze sebe nedělal experta na holocaust. Přesto mám dostatek sebevědomí na to, ho nepopírat a obecně se k němu vyjádřit. Můžu ti tak maximálně dát název knihy, kterou jsem četl, toť vše. To už tu však za mě udělali mnozí. Pokud tě taková odpověď neuspokojuje, zajdi si na odbornější server, jak ti radí Hairy Ass. Já kvůli tomu do knihovny znova nepůjdu. Ostatně ani nevím, co po mě vlastně vůbec chceš, jelikož tvoje diskuze s Dethklokem se mě netýká. -
Slayerer: Na FF UK, kde mimochodem studuji, se takoví lidé přesně nacházejí. Je tam totiž katedra historie, a tak tam nějaké povolané profesory, ať už na moderní či světové dějiny, určitě najdeš.
-
FF UK, to víš jak, zkusil si to někdy? Já se táži institucí, které jsou k tomu nejvíc povolané, Muzea v Osvětimi, památníku Yad Vashem, Policie ČR (ohledně zákonů a trestnosti) atd., víc povolanější instituce už nejsou a sotva budou někde povolanější lidé, takže nemáš pravdu. Když už odpověď tak od někoho od koho to má váhu v celém tématu Holokuastu, na FF UK se asi nenacházejí takoví lidé. Ale zkusim tvé doporučení, třeba odpovědi znají a bude zajímavé vidět reakci.
Opakuji, zde nebyl úmysl takvou diskusi založit, jen jsem reagoval na arogantní příspěvek od jednoho uživatele, to je vše. Tento uživatel neni první koho jsem se takto ptal, výsledek byl zatím vždy stejný, pozoruhodné. -
Na FF UK jsou v tomhle velice otevření, asi se ptáš špatných lidí. Každopádně bys tuhle diskusi měl přenést na nějaký odbornější server, třeba Palba.cz. Games.cz je server o hrách, a i když je menší diskuse mimo téma jistě přínosem, tak tady už opravdu není moc co by Games.cz mohla nabídnout. Radil bych to přesunout už jinam...
-
Dethklok - hm, i tak oceňuji tvou snahu i když nepřinesla vlastně nic. Snad si příště budeš dávat větší pozor když budeš mluvit o tomto jasném faktu a navíc tak arogantním tónem.
Nevěřil by si jak je těžké z profesorů, institucí a historiků vypáčit nějakou odpověď, rozuměj, když se ptáš správně a pochlebuješ, klidně ti odpoví, ale jakmile položíš otázku, na kterou nemají odpověď nebo by byla nepohodlná, reakce se nedočkáš i když tě předem ujistí, že ti rádi odpoví netušíc jaké budou otázky. Takový je jejich přístup, velice zvláštní a nechápu ho když je to přeci tak jasné. I tak díky a měj se, ahoj. -
Sigh ... ja uz na tohle vazne nemam cas. Promin, slayerere, tohle jsou temata na nekolik knih, a nekolik odbornych clanku. Tesim se, az nejaky z nich napises sam. Rad si to prectu. Ted se uz ale budu venovat sve vlastni praci. Promin ze uz ti nebudu poskytovat vice intelektualni zabavy. Mrzi mne, ze tve otazky zustanou nezodpovezeny, ale pokud to opravdu studujes, urcite budes mit dost profesoru, s nimiz si o tomhle tematu muzes popovidat.
-
Hmm - v tomto tématu mám více příspěvků než ty, omlouvám se, že jsem za poslední týdny až měsíce poprvé přispěl do diskuse na Tiscali. Na mě to nechávat nemusíš, už jsem jednou napsal, že se nenudím, to jsou tvé závěry, které logicky padají i na tvou hlavu když děláš to samé co já, ale asi je potřebné splnit nějakou kvotu příspěvků jak píšeš. Nevidím, že se čertím, jen jsem vyjádřil, že oceňuji tvůj zájem o můj čas. Nečertil jsem se když jsi mě urážel, takže nevím proč bych se čertil teď.
Už to zde padlo, nemohu zde předkládat své závěry, zákon mi to neumožňuje a administrátor by radostí zrovna neoplýval, už teď je asi dost nervózní. Soukromou korespodencí ti své závěry klidně předložím a můžeš mě rozcupovat argumenty. Do nikoho jsem se nenavážel, prosím o citaci. Já jsem zde napadán a to hrubě. Že nedokáží své názory podložit není moje vina a neni to ukázka navážení se, když mluví o základním dokázaném faktu, tak předpokládám, že ví proč to ti lidé říkají. Prosím, ty osobní útoky jsou opravdu zbytečné viz to o tom egu, diskuse ad hominem nemá význam. Také přeji hezký večer. -
Není to ani jeden mně podsunutý bod, jen se ptám, pokládat otázky je zcela v pořádku.
Takový zdroj a citaci nalezneš snadno, přijde mi to jako výmluvy, stačí mi jméno svědka, co řekl a to je vše. Stačí mi číslo, kde si ho viděl, kdo ho napsal, opět jednoduché. Neberu to zle. Já bych chtěl právě něco konkrétního z knihy, jestli si knihu přečteš a nepamatuješ si nic, pak je to težké a přeju ti štěstí ve studiu.
Nevím co bylo podle tebe pointou, jestli to, že lidé věří takové věci aniž by viděli a nebo znali důkazy, pak ano, to jem dokázal, je to smutné. Nebo jsem měl dokázat, že lidé jsou hrubí a sprostí i když jsem slušný sebevíc? Ano, i to se ukázalo. -
Překlep, hm, ok. To je zajímavé, mají tam zprávy z táborů, které to dokazují? Které to jsou? Model Birkenau? No to je zajímavé, ale lepší je skutečné místo Birkenau než model. Ale když model, tak ten to dokazuje jak? Díky za jméno svědka, přečetl jsme si to, ale nic nového, ten člověk byl odvšiven a oholen, proč když to byl stroj na vraždění? Píšou, že viděl lidi jít do Krematoria V kde byly zplynováni a spáleni a věděl o tom navzdory tomu, že mělo jí o přísně tajný plán nacistů, jak je to možné? Nevidím žádné detaily, jak mám vědět, že mluví pravdu? Jak se to dá poznat, když jde jen o výpověď a ne o křížový výslech? Pak píšou, že ho dokonce poslali do nemocnice, kde byly další nemocní pacienti, jak mám chápat přítomnost nemocnice pro vězně v továrně na vraždění? Proč tam byla?
Tohle jsou jedny z mála otázek co mě napadají, neber mě zle, já prostě když něco takového vidím, tak to pouze nepřijímám, ale chci to podbrobit kritickému pohledu ať v tom mám jasno, není tam řečeno nic nového, data, letopočty, detaily atd. jen obecný příběh. Nezapomeň o čem je řeč, pokud má být svědectví přijato jako důkaz, musí být podrobeno analýze. U dokazování zločinů je tohle zcela běžné. Jak ty sám víš, že to co měl říci je pravda?
Rudolf Hoess, ano, to je známé přiznání předložené u IMT v angličtině, které podepsal, Hoess přitom neuměl anglicky. Hoess přiznává 2,5 mil zplynovaných lidí a to pouze do prosince 1943 a do té samé doby další 0,5 mil dalších mrtvých, tedy 3mil., ale pamětní deska v Osvětimi od roku 1990 říká, že tam zemřelo 1,5 milionů lidí celkem, jak je to možné?
Zde je http://brianakira.files.wordpress.com/2009/09/auschwitz-birkenau-plaque-now.gif
Hoess přiznává, že poté co už přes rok nebyl velitelem měl přehled o dění tábora a víc kolik bylo lidí zavražděno i když už tam nebyl a navyšuje tak dál své počty, jak je možné že byl stále informován o tajném plánu vraždění? Píše, že plynování probíhalo už od léta 41, ale muzeum Osvětimi říká, že první experimenty proběhly v září, jak je to možné? Píše o přímých rozkazech, kde jsou ty písemné rozkazy k vraždění? Proč byl ukolován založit vraždící továrnu v Osvětimi v červnu 1941, když plán této genocidy měl být naplánován až 20. ledna 1942 ve Wannsee? Proč píše, že v roce 1941 už existovaly a fungovaly Treblinka, Belzec a Wolzek, které navštívil, když tehdy ještě neexistovaly? Proč mluví o táboru Wolzek, když nikdy takový tábor neexistoval? Další část už nechám být, zatím se spokojím s objasnění těchto problémů. Ton pro neni celkem důležitý, já chci vědět, co je pravda a co lež a proč se to rozchází, pomůžeš mi to vyřešit? Já to nevím, ty mluvíš o faktech, takže asi odpovědi znáš. Už také padlo, že byl mučen, to mi také vadí, jelikož při mučení se člověk přizná ke všemu, tak chci vědět, jak to je, tyhle otázky zatím postačí, budu vděčný za reakci. Vozík na mrtvoly, vagon na transporty, to dokazuje plynové komory a plán nebo to dokazuje, že se vozili mrtví lidé a že se někam přepravovali? Na nádraží vidím také vagony, je vagon důkazem vraždění? Jak jestli to mohu vědět? Ruiny a zejména KremaII, viděl si tam pruskou modř na zech? Viděl si na stropě komory 4 hranaté otvory na vhazování ZyklonuB? Proč tu komoru nevyhodili do vzduchu, ale odpálili krematorium, přičemž komora je sice zřícená, ale celkem zachovalá? Proč jí jako vražednou zbraň neodstranili? Jak víš, že Osvětim v dnešní době vypadá tak jak vypadala po osovbození, že se na ní odvoláváš? Pokud je definice lidskosti a toho zacházení taková jak píšeš, tak se těch zločinů dopustili i ostatní, ale nikdo je z toho neobviňuje, proč? Stalin posílal na smrt Židy, ale nikdo ho z Holokaustu neobvinil, USA nechaly umírat ve svých táborech Němce, ale žádné obvinění z genocidy? Mělo by se měřit stejným metrem nebo ne? -
Takže pokud se nepletu, byl to nakonec víceméně bod 3) *3* . To je pak čistě tvoje věc, jestli tě "baví" dolovat takhle odborné odpovědi na videoherním serveru - navíc na úrovni mnoha tučných příspěvků. Opravdu obdivuji tvojí výdrž.
O svá fakta se skutečně nepodělím a to z jednoho prostého důvodu: stálo by mě to hodně námahy, jelikož ty po mě žádáš, podobně jako je tomu na akademické půdě, zdroje, citace apod. Stačí mi, že to po mě chtějí na vysoké škole. *1* Tam z toho mám alespoň zápočet, tady z toho nebudu mít nic... Historie navíc není můj studijní obor, takže by to bylo bádání jako krá*a a za to mi ty - člověk, kterého vůbec neznám - nestojíš (nemyslím to nijak zle). Nacházím se tedy v pozici relativně sečtělého člověka, který přijímá informace, které si dohledal v pracích těch, jejichž tvrzení jsou skutečně relevantní (tedy těch několika expertů na danou tématiku, mezi které tu pravděpodobně nikdo nepatří). Takže na diskuzi Games.cz, plné z valné většiny průměrně vzdělaných lidí, ti můžu tak maximálně napsat názvy knih, co jsem přečetl, sorry.
Ale myslím, ty novodobý Sókrate, že svou pointu už jsi zde dokázal... -
Nevšiml jsem si,že bych tady měl tolik příspěvků jako ty,takže nevím,kdo tady tráví(ztrácí) více času.Takže, kdo se nudí více, nechám na tobě.
Co se náplně tvého času týče,do toho mi samozřejmě nic není,pouze jsem prezentoval svůj dojem po přečtení diskuse + takove doporučení.Nemusíš se hned čertit,že jsem si dovolil ti něco říct.
Ps:Když ti nikdo nebyl schopnej obhájit svůj názor,co kdyby jsi jim ukázal,jak se to dělá a předložil svůj pohled na problematiku Holokaustu podloženou fakty a odkazy na důkazy?
Zatím jsi se jen dokázal do oastatních navážet,že nedokáží své nazory ničím podložit.Tak jim to předved' ,jak se to dělá.
Nebo jen honíš své ego a sám to neumíš?
Já se loučím a přeji hezký večer . *4* -
Pokládám jednoduché otázky lidem, kteří dělají, že znají odpověď a hlavně jednomu kdo začal toto téma, to je vše. Není to ztráta času ani velké úsilí, během chvíle napíši příspěvek a to je vše, nevidim v tom problém. Zeptej se deathkloka, který téma začal, zda se nudí, ne mě. Budeš se divit, ale historikové opravdu "ztrácejí" čas reakcí na otázky kohokoliv kdo se zeptá, někdy odpověď přijde, někdy ne. Nejsem historik.
Jestli ti přijde, že se nudím, pak se musíš logicky nudit i ty, když zde také čteš diskusi a píšeš do ní. Děkuji za doporučení, ale nech na mě jak trávím čas, tobě to může být celkem jedno si myslim ale přesto oceňuji tvé úsilí a čas, který věnuješ starosti o to dělám ve svém čase. -
Hmm: A ja se budu ted ridit tvoji radou a jdu se radeji projit do parku a nakrmit kaceny. Bude to asi lepsi nez travit sobotu na foru Games, zvlast kdyz se tu o hrach uz chvili vubec nehovori.
-
Ja měl spíš na mysli,to co tady předvádíš,než zkoumaní a zabývání se dějinami.
Pochybuju,že ti historikové,o kterých se zmiňuješ ,ztrácí čas v diskusi o hrách a dělají ze sebe šašky.
Mam na mysli to úsilí a čas ,které do této diskuse investuješ.Mě přijde,že se prostě hodně nudíš.
Ale možná se pletu a tohle patří k náplni práce historiků a ty seš jeden z nich?
Možná by ses měl jít radší projit,nebo si zaběhat a provětrat si trošku hlavu *2* .