Přejít na výpis diskuzí
Proč Spielberg odmítl film Assassin's Creed a pohřbil hru LMNO
4.11.2011 | levis
153 příspěvků
-
Ano, omlouvam se. Byla to moje chyba, mel jsem napsat 1941, ne 1942. Priznavam tedy to, ze jsem se prehmatl na klavesnici. Tak treba v Londyne (to je muj nejcerstvejsi zazitek, v IWM sekci o Holokaustu jsem byl pred 2 tydny) sleduji cely vyvoj toho systemu vyvrazdovani. Muzeum je to moc "pekne" pokud se to tak da nazvat, myslim tim ze nabizi velke mnozstvi materialu. Jako dukazy tam byly prepisy zprav z taboru, model Birkenau, vypovedi ocitych svedku kteri byli v Osvetimi. Hodne na mne zapusobil pribeh Alexe Ossowskeho, ktery si koneckoncu muzes precist zde: http://london.iwm.org.uk/server/show/ConWebDoc.4790 Jsou tam i pribehy dalsich prezivsich. Jejich pribehy (a pribehy popsane a zdokumentovane v USHMM a v pamatniku) mne vedkly k usudku, ze tabory byly tovarny na vrazdeni. Jinak, zde je vypoved Rudolfa Hösse: http://www.fordham.edu/halsall/mod/1946Hoess.html Ten ton, v nemz mluvi o "zlepseni" metod, vyssi efektivite, to vse ve mne navozuje pocit mechanizovaneho vrazdiciho systemu, tovarny.
Ptas se, co jsem vide. V Londyne treba ten vozik na mrtvoly z Varsavskeho ghetta, nebo kus nizozemskeho vagon ktery byl vyuzivan k transportu. I kdyz musim priznat ze ten polsky vagon v USHMM, to byl jeste silnejsi zazitek. A na ruiny plynovych komor a krematorii (predevsim II) v AII-B do konce zivota nezapomenu.
"Bez ohledu na lidskost a zivot" ... to snad ani nemusim popisovat ne? Lidskost by mela byt zakladnim prvkem kazdeho cloveka. Mela by ustavovat, ze clovek s kazdym jedna co nejlepe a nejslusneji to jde.
Co se tyce spojencu, ti se Holokaustu preci neucasnili. Toho se vzdy ucasnili kolaborujici vudci. To ze Britove vrazdily Bury (nebo treba domorodce v Australii), ze Stalin posilal do gulagu a na popraviste kazdeho druheho, a ze Americane se nechovali ke svym domorodym kmenum take dvakrat hezky. -
Nenudím se.
Zkus se zeptat historiků, zda se zabývají Holokaustem a dějinami, protože se nudí. Nemyslím si, že zájem o historii vychází z nudy, ale tvůj názor ti neberu, máš na něj právo ať je jakýkoli. -
boj s větrnými mlýny, prostě se na něj vyjebte. Vyroste z toho.
-
Ty se asi hodně nudíš co?
-
Bude troufalé se zeptat, co si viděl v těch muzeích a památnících? Rozuměj, jde mi o ta obvinění co si zde uvedl, že šlo o vyhlazovací místa s cílem vraždit lidi, a že je vraždili v plynových komorách, to si tam viděl a jaké tam byly důkazy? Viděl si dokumenty a knížky, tam si to viděl taky? Musel si se splést, i na stránkách insituce na kterou odkazuješ
http://en.auschwitz.org.pl/h/index.php?option=com_content&task=view&id=29&Itemid=32&limit=1&limitstart=2
se píše, že experimenty v této místnosti, kterou lze dnes navštívit, se měly odehrát mezi 3-5 zářím 1941, komora pak přešla do plného provozu až do března 1942 podle tamního průvodce, takové je znění ze zdroje co jsi uvedl, takže se mýlíš. Počet obětí je neznámý, uvádí se z několika zdrojů cca 10 tisíc. Je vyhlazovací nebo neni? Mohu ti ohledně té místnosti položit pár otázek? AIII byl pracovním táborem, ok, díky za odpověď. Co považuješ za "bez ohledu na lidskost a život"? Ano, i jiné tábory tak dopadly, ale Brity nebo USA či Sověty z Holokaustu nebo válečných zločinů a genocidy s ohledem na tábory nikdo neobvinil, nebo ano a něco jsem přehlédl? Opět by bylo troufalé se ptát podle čeho si usoudil, že byly koncipované jako vyhlazovací a jako továrny na vraždění? Nevadí mi sekundární zdroj, když bude konkrétní. V tom závěru souhlas. -
Vim, ze je Holokaust nechutny a zrudny protoze jsem mel tu moznost navstivit muzea a pamatniky, videt nekolik dokumentu a cist par knizek, a zanechalo to vse ne mne velmi silni dojem. Na to mam pravo. Podle toho, co jsem cetl na oficialnich strankach Osvetimi, AI byl primarne internacnim taborem, i kdyz v roce 1942 tam doslo k testum Zyklonu na polskych a ruskych POW. Podle stejnych informaci byl AIII predevsim arbeitslager. Ja beru jakykoliv tabor, v nemz se s internovanymi jedna bez ohledu na jejich zivot a lidskost jako vyhlazovaci. Britske tabory v Jizni Africe tak rozhodne dopadly. AII byl tovarnou na smrt proto, ze by primarne koncipovany jako vyhlazovaci tabor spolecne s dalsimi, jez jsem uvedl. Opet tuto informaci mam ze sekundarnich zdroju. A mas pravdu, v soucasnem svete je toho zrudneho a nechutneho opravdu moc. Je to mozna smutne, ale je to tak.
-
Ano, vyjádření, že někdo potřebuje fyzicky ublížit považuju za výhružku násilím, nebo to násilné není? Ano, ty jen doufáš že jsem troll, to zcela mění situaci, vskutku. Otázky co zde pokládám myslím zcela vážně, nevím co na nich není vážného, je přirozené, že když někdo něco neví, tak se ptá těch co se prezentují jako ti co to ví. Myslím si to kvůli obviňování z trollingu, v opačném případě neni problém mi na slušné otázky, slušně odpovědět.
-
Hm, mě se ale nikdo na žádný argument ještě nezeptal, je to prosté, nic zajímavého, ale můžeš mi zde klidně citovat, kde jsem tázán na nějaký arugment jak ty říkáš, třeba jsem něco přehlédl. Nevím co je úsměvného na tom, že se lidí, kteří zde předkládají ty hrůzné věci, zeptám zda to mohou nějak doložit, ten kdo předkládá obvinění jej musí dokázat, ne naopak. Ničeho se nedožaduji, odpověď je dobrovolná, klidně může dotyčný odmítnout.
-
Dethklok - Nechápeš to správně, k dané problematice se může vyjádřit kdokoliv když chce, i ten kdo pracuje s povrchními informacemi, ale měl by dát zároveň vědět, že o tom moc neví, neni si jistý atd. trocha pokory neuškodí. Pak bych se tě asi nezeptal. Arogance je pak v takové situaci ještě méně pochopitelná, tu si mohou dovolit asi jen lidé s betonovými argumenty. Nemusíš chrlit z hlavy statistiky, psal i o tom jako o jasné věci, tak jsem logicky předpokládl že víš proč to píšeš a proto se tě ptal.
Z celého komplexu Osvětimi si jmenoval na otázku výhradně Auchwitz II Birkenau, na otázky ohledně dalších částí si nereagoval, takže jediný tvůj závěr z toho je ten, že vyhlazovací je jen Auschwitz II, to je to co si napsal, pracuju s tím co píšeš. Na to co píšeš nemám bič, mají ho historici, kteří označili co je a co neni vyhlazovací. Pokud je podle tebe každý tábor vyhlazovací, jde jen o ty nacistické nebo i sovětské, americké, britské a další? Opět říkáš, že AII Birkenau byl vyhlazovací, takže AI a AIII nebyly nebo jak je to s nimi? Už tě nebudu trápit s doložením důkazů pro to, proč si myslíš, že to byla vyhlazovací továrna na smrt, ale alespoň tohle by si na pravou míru měl uvést.
Já také shledávám Holokaust nechutným, ale aroganci to neomluví, sám si napsal, že nemáš znalosti což mě přivádí k myšlence, jak víš že je nechutný a zrůdný, když nemáš znalosti, které to dokazují? Pokud tu zrůdnost a nechutnost dokazují znalosti od tebe zde uvedené, tak je toho zrůdného a nechutného opravdu hrozně moc a na všech stranách, což je dost smutné. -
Usmevne je,ze se tady porad po vsech dozadujes nejakych argumentu,podlozenych faktu,zdroju atd. ,zatimco sam jsi neuvedl jediny.
Zajimave. -
Ty v "potreboval by jsi par facek" vidis vyhruzku nasilim?
Jinak ja te nenazval trollem,ale napsal jsem,ze doufam ,ze jsi pouze troll a nemyslis tohle vsechno vazne.
A nevim,proc si myslis ,ze jsi "nepohodlny".Ja te spis vnimam jako takovou komickou postavicku teto diskuze.At uz umyslne,nebo ne. -
Slayerer: Takze jestli to dobre chapu, podle tebe se k jakekoliv problematice muze vyjadrit jen ten, kdo danou problematiku zevrubne studoval, ale zadni jini lide ne, protoze ti nedokazi z hlavy chrlit statistiky? Takhle jsem pochopil to, co jsi napsal.
Ja jsem nikdy nerekl, ze Auschwitz I nebyl vyhlazovaci. Naopak, myslim si (i kdyz ty na me nazory asi budes mit bic), ze kazdy tabor byl vlastne vyhlazovaci, at uz k tomu byl primarne urcen Nacisty, nebo ne. Napsal jsem jen, ze podle toho co jsem mel tu moznost si za nekolik minulych hodin osvezit, byl Birkenau PRIMARNE vyhlazovaci tabor, tovarna na smrt. Asi jsem to mel specifikovat lepe.
Jinak, mou "aroganci" snad muze do jiste miry omluvit to, ze shledavam holokaust jako takovy naprosto nechutny, a narazky na nej taktez. Na to nepotrebuji velke mnozstvi znalosti, abych rozpoznal lidskou zrudnost, ne? -
To tam nezaznělo, jestli je to tak, mohu poprosit o citování jedné jediné koniny z těch několika na dokázání toho co si napsal? Díky.
-
Ale ten původní byl. *15*
-
Nebylo to myšleno na mou osobu, to by bylo dost nelogické.
-
Deathklok - Prosím, ten ostrý ton je zcela zbytečný. Dal jsem ti několik šancí k uvedení na pravou míru, ale zatím se tak nestalo, nezbývá než konstatovat, že si z Osvětimi jmenoval jako vyhlazovací pouze Auschwitz II Birkenau, na další dotazy si nereagoval, tedy si tím vyjmul z kategorie vyhlazovacích Auschwitz I, jedině tak chápu tvůj text. Tvoje dedukce, proč jsem napsal, že si něco popíral je tedy zcela mylná, to není ten důvod. Píšeš že mě neznáš, jak potom můžeš psát to co píšeš, to nevím, možná kvůli tvému předpokladu, že na internetu se pohybují lidé méně vzdělaní a obeznámení s tématem než ty? Jen hádám.
Ano, vidím, že si si to půjčil odtud. Mně nevadí, že si to nepamatuješ, nebo to nemůžeš najít, stačí mi v takovém případě odpovědět "nevím" "nemohu to najít" "nepamatuju se" apod. to přeci neni žádná potupa. Studium Holokaustu neni životní cestou, není vůbec potřeba nad tím trávit život, život nad tím už strávili jiní, díky kterým máme informace, postačí daleko menší čas, neni to nic složitého, pokud je to jak píšeš, měl si prosím hned uvést, že nemáš znalosti, nevíš atd. a ne zde předkládat jako fakta něco o čem nevíš a ještě být hrubý, to přeci neni správné. Na pochopení několika prvních problémů, a to velice vážných postačí pouhých pár hodin, opravdu to neni komplikované.
Čísla, já přijímám jakékoliv číslo, které mi kdo předloží, ale přirozeně se budu právem ptát ohledně každého takového čísla. USHM poskytuje bohužel jen obecný a docela stručný rozbor, nic nového, obecné věci bez řešení pokládaných otázek. Když odtud něco čerpáš, mám právo se na to ptát, to mi nemůžeš mít za zlé. Vrba-Wetzler report, ano to je první konkrétní věc kterou si zmínil, položil bych ti ohledně něho a například slavného Vrby alias Rosenberga další otázky, ale to už je asi nad rámec tvých znalostí a odmítneš to, je to tak? Celkem bych to chápal, už jen proto že tohle je herní web.
Na mě zde srší nadávky, urážení i výhružka násilí, jak vidíš tak nepěním. Pochopil bych tvou aroganci, kdyby si si byl alespoň jistý v tom co říkáš, jak se říká "jistý v kramflecích", ale nejsi, sám přiznáváš, že znalosti nemáš, pak to od tebe nechápu. -
Je príma, že si tak sebekritický! *4*
-
Slayerer: A muzes mi prosim nekde ukazat, mistre uceny, kde presne popiram existenci holokaustu? To, ze se s tebou na toto tema odmitam dale vybavovat neznamena, ze holokaust popiram. Nevkladej mi proto do ust neco, co jsem nerekl. Urazi mne to. Tobe bych zase doporucil, abys nebyl povysenecky a nejednal jako nejvetsi expert na holokaust. Mozna jim jsi, mozna ne. Neznam te.
Co se tyce uceni, jiste budes souhlasit s tim, ze neni v soucasnosti mozne se stat expertem na vsechno. Ja jsem si vybral jinou cestu zivotem, nejsem historik. Priznavam, ze netravim volny cas studiem holokaustu jako takoveho. Muzes mi mit za zle, ze beru nektere veci jako "common knowledge," ale je to spise z hlediska toho, ze na hlubsi vyzkum momentalne nemam cas. Co se tyce konkretnich veci: to rozdeleni taboru jsem si pujcil z http://www.theholocaustexplained.org/ks3/the-camps/types-of-camps/. V zadnem pripade to neoznacuji za kompletni a finalni zdroj, ale protoze uz to budou asi 2 roky co jsem cetl ty knihy (navic jsem je mel pujcene z univerzitni knihovny), tak jsem nebyl schopen ti citovat presne kapitoly.
Co se tyce tech cisel, opet jsem musel dat zavdek zdrojum na internetu. Nevim, zda ty osobne je uznavas, ja si myslim ze se daji povazovat za vice-mene spolehlive. Zde jsem vyuzil stranky US Holocaust Memorial Museum, ktere popisuji kazdy z taboru, a nabizi pomerne hluboke rozbory vsech exterminacnich taboru, vcetne zdroju pro dalsi cteni. Take Holocaustresearchproject.net mi poskytl hodne informaci, predevsim kompletni prepis tzv. Vrba-Weltzer Report.
A co se tyce me "arogance." Nevim, zda je problem byt rozzloben tim, jak nekteri lide mluvi o jinych lidech. Mne to treba docela stve, proto jsem se neudrzel a vypenil jsem. -
Vyhrožování násilím je zbytečné, když boj, tak argumenty. Nazývat kohokoliv trollem jen proto, že je nějak nepohodlný, to je nepěkný nešvar dnešního internetu.
-
Ty by jsi potreboval par facek,aby ses konecne vzpamatoval.
Ja jen doufam,ze jeno trollis.