Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Zrejme si jeden z tech zapsklych starsich hracu, ktery na vsechno nove plive a nove hry vlastne ani nehraje. To pak vubec nema cenu resit. Free to play je smer, ktery do nekolik let vyrazne posili, s tim neudelas.
  • Tak obhajoba free2play v kombinaci s DLC je už i na mě moc *1*
  • Nikdy sem necet Harryho Pottera, nesleduju to, ani nezna Transformery, ale evidentne ti ukazuju, ze ve smyslu DLC (dalsi obsah k puvodnimu dilu) se deje i v tech knizkach. Ze neni maly pribeh Harryho Pottera za dvacku neznamena, ze vubec nic v tom smyslu DLC neexistuje. Taky mas hry, ktere DLC vubec nemaji. Ty si proste strasne vymyslis, mas velkou fantazii a pro sve argumenty si vyfantazirujes uplne cokoli. Tva predstava demonickyho DLC ve hrach je ale uplne mimo. DLC ma vyznam a dokonce bude mit stale vetsi opodstatneni ve free to play hrach.
  • Proboha! Mluvím o tom, že například J. K. Rowlingová nevydá 7 dílů Harryho Pottra a pak za pár šlupek neprodává dvacet stránek o tom, jak šel Ron a Hermiona na houby. Anebo M. Bay nenatočí Transformery a pak neprodává 5 minutovej minfilm o tom, jak Megatron vaří večeři. Vůbec tady nemluvím o doplňování knížek filmem a obráceně...
  • A dyt knizky se doplnuji podle filmu uplne normalne. Mas nejaky film, svet a pak k tomu knizne vydavaji dalsi pribehy (ja to nectu, ale vim, ze takovych veci existuje spousta). Uz jen takovy Star Trek, Star Wars, atd...
  • Masa-san
    A tak to nesouhlasím, setkal jsem se tím, že se vynechali mise, nebo například jsou ve hře lokace ketré napíší, vyžaduje stažení přídavku, či odejmutí coopu ze hry a následné jeho dodání jako DLC za příplatek ...

Původní Idea DLC byla přidání nových vecí a už Morrowind ji měl pěkně rozběhlou a to je to dobré DLC co tu popisuješ, ale ty dnešní ve většině případech jsou hodné negativních ovací, jak se tu pokouší vysvětlit X lidí, má úcta :P
  • Nemaj, protože nikdo z filmový nebo knižní branže není natolik dementní, aby ti prodával nějakej kousek příběhu jako doplněk k původnímu filmu/knížce. Jenže vedle toho existuje spousta JINÝCH věcí s filmem nebo knížkou souvisejících, který se prodávaj. Hračky, plakáty, postavičky apod. DLC nemají ekvivalent v tom smyslu, že žádnej filmař/nakladatel ti neprodá za pár šupek příběh nějaké postavy, kterej nebyl rozvedenej v půhodním filmu/hře...
  • Ty snad neco beres ne? Dyt prispevek nad tim jsi psal: "DLC nemají ekvivalent v jiných odvětvých zábavního průmyslu," :)
  • Mimo jseš spíš ty. Prodat dílo + tisíc sračiček s ním souvisejících funguje napříč celým zábavním průmyslem.
  • Ty si nejak cely odtrzeny od reality. Hry nejsou ani filmy, ani knizky, je nesmysl si myslet, ze co plati u filmu, plati u knizek a plati take u her, to je uplne jiny trh a jine prostredi. Ono samozrejme take neplati co u filmu, to u knizek, natoz u her...
  • Masa-san
    No ten narůst je dle mě ovlivněn tím, že více her je rozkouskováno na DLC méně těch kompletních a né tím, že by se DLC staly výrazněji populárnější. Toť můj skromný názor.

Další věcí je ono zmíněné vydání hry po částech. Př. vzhledem k popularizaci coopu, když se vydá coop až jako DLC (už se i stalo) spoustu lidí si pořídí toto DLC přesto, že jde o rozkouskování hry a doposud bylo považováno za normální aby byl součástí hry.

Takže, to dodáno ke zmíněným zkušenostem vydavatelů.
  • To, že DLC nemají ekvivalent v jiných odvětvých zábavního průmyslu, je podnět k zamyšlení, proč zrovna herní průmysl je má. Kvůli zisku, jistě. Jestli ale jde především o zisk, tak proč nedělají svá DLCčka i filmaři nebo knihkupci? Zisk je přece argument, tak v čem je problém? Problém je v tom, že by je lidi poslali někam. V herní branži nikdo nikoho nikam neposílá, protože hráči jsou spokojení, když si můžou koupit pár map anebo nějaký nový krátký příběh nějaké postavy z původního příběhu. Spoustě lidí, kteří brojí pro DLC, jde o to, že většinou dostanou za hodně pěněz málo muziky nebo za málo pěněz málo muziky. Jasně že dřív se dělaly i špatný datadisky, který za ty prachy nestály. Pointa je ale v tom, že povedený datadisk přinesl podstatně delší zážitek se spoustou nového obsahu - a tomu se vyrovná jen málokteré DLC.
  • Samozrejme radsi vubec nezminuji veci jako Doom 3 - Recall from Hell, nebo Black Mesu (kde dokonce nedavno vyhodil screeny z absolutne nehotovych levelu). Rad bych si z te hry zahral neco driv, nez za tri roky po vydani. ;)
  • DLC jako rozšíření příběhu (fallout) nejsou špatná věc.
    DLC jako oblečení atd. jsou nepodstatné,neserou mě
    DLC jako vystřižené mise jsou hodně špatné věci!
    DLC jako mappacky za třetinu ceny původní hry jsou naprosto nejhorší věci!
  • Nikoho nenapadam. Zas bych nad tim premyslel a nejak to neprozival.
    Jasne ze nic nenahradili. Vetsina modu je sice super, ale grafika stoji za houby, pada to pri savovani (nakonec Stalker by mohl mluvit za sebe), atd... Poradny mody vznikaji az roky pote... Nemluve o tom, ze tyhle komunity funguji jen na pc. Ale rozebirat to nejak nema cenu. :P
  • posila
    To, ze DLC nemaji ekvivalent v jinych odvetvych zabavniho prumyslu je nepodstatne (ikdyz ... co bonusy k filmum na DVD/BR, ktere si navic nemuzu koupit samostatne, prestoze jsem puvodni film videl v kine?)

Proste nechapu, co je na DLC tak strasne zleho. Hry jsou pro me neustale probihajici zazitek a v prubehu hrani me hra bud bavi, nebo nebavi. A kdyz mesic po dohrani vyjde DLC, tak si nereknu "OMG, jaktoze to nebylo v puvodni hre? Tedka si uvedomuju, ze me to vlastne tech 20+ hodin, ktere jsem tomu venoval, nebavilo, protoze z toho 'vystrihli' tohle DLC"
  • Pokud jsou DLC samostatne pribehy, tak je to epizodickemu obsahu dost podobne. Pokud to jsou nejake predmety do hry, postavy, blbinky a tak, je to samozrejme neco jinyho, ale v tomhle se moc nevyznam, protoze tyhle DLC nekupuju, jen ty pribehove. Ostatne udelej to zrovna tak, kup co se ti libi a ostatni nech byt. Vyvoj her se ridi podle poptavky, kdyz to lide chteji, tak jim to daji. Kdyz ty to nechces, nekoupis to. Ale proc se kvuli tomu rozcilovat? A demonizovat cely system DLC, kdyz evidentne svuj vyznam ma?
  • A uvědomuješ si, že mezi epizodickým obsahem a DLC obsahem je podstatný rozdíl? Vydávat hru po epizodách není to samé, co udělat hru, a pak do ní skrze DLCčka strkat kraviny nebo ji "obohatit" o nějaký minipříběh. Sam & Max vydávaný po epizodách je OK, protože všechny epizody jsou si rovny a představují samostatné díly. Vydat hru a pak do ní nastrkat DLCčka je něco úplně jiného...
  • Prvni hru, co jsem hral a byla na epizody - extra placene (urcite byla nejaka predtim) byla Jill of Jungle a to byl rok, ...no strasne davno. Co je ale dulezite, ze ten model rozkouskovaneho obsahu u her je strasne stary, starsi, nez vetsina ucastniku tohoto fora :)
  • A které hry před Xboxem 360 a PS3 měly extra placený obsah, tak jako ho mají dnes? A jak že hry jsou jako seriály? Jako Wolfensteina 3D nebo Dune 2 jsem pařil hodně a rozhodně jsem si u toho nepřipadal jako u seriálu. Ale to bude asi tím, že seriálům obecně moc nefandím a preferuju spíš "celovečerní" hry/filmy/knihy...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit