Přejít na výpis diskuzí
Producent Dead Space 3 brání kvalitu PC verze
29.1.2013 | Petr Poláček
110 příspěvků
-
Takže podle tebe si nemůže PC hráč vůbec na nic stěžovat a vlastně musí být vývojářům zavázán, že vůbec svoje dílko na PC vydají. To, že je to neoptimalizovaný paskvil, kde je největší úspěch vývojářů přidání podpory myši a klávesnice, přece nic neznamená, měl bych vývojářům líbat ruce a házet jim peníze pod nohy (zrovna nemluvím o případu série Dead Space, mám oba díly na PC a nemůžu s nimi být víc spokojený). Že by bylo pirátění problém PC a ne konzolí, to mi nechává úsměv na tváři. Konzole jsou více určené pro netechnické publikum, co zapne a hraje, pro ně je jednodušší si hru koupit než řešit flashování konzole a stahování her, že by to bylo tím, jak jsou konzolisté morální oproti hráčům na PC, to bych se zasmál. Naproti tomu na PC mám mnohem větší možnost si hru nejdříve stáhnout a vcelku bezpracně vyzkoušet a podle toho přemýšlet o koupi. Když pak zjistím, že je to onen paskvil, který mě odrazuje a nemám vůbec chuť ho hrát, proč bych měl za to vývojářům platit, je to jako bych si zahrál demo, od kterých se upustilo. To vede k celkově mnohem menším prodejům a to vede zase k vyrábění jen takových paskvilů dál, protože pro ty malé prodeje se přece nevyplatí víc se o to starat... Je to začarovaný kruh. Věřím, že normální PC hráč si rád zaplatí za kvalitní výrobek. Že bude na PC vždycky větší podíl pirátství je dáno samotným charakterem a otevřeností této platformy.
-
http://www.youtube.com/watch?v=YIBx0PoSqSg neco malo o dead space 3
-
Co sa tyka DS3 nemam ziadny pocit, este nevysiel a demo na pc nie nie je k dispozicii. Predpoklad ale je, ze bude obsahovat to co konzolova verzia a veci navyse (volba ovladania, vyssie resolution, volitelna plynulost fps atd.). Logicky mi vychadza , ze verzia co ma viac moznosti je lepsia verzia, mozno v tvojom vesmire to tak nie je. Samozrejme neberiem do uvahy, ze ten port nejako pokazia vlastnou neschopnostou.
-
Ale no tak, predsa odjakziva tvrdis, ze hardware je nedolezity a zrazu je na konzoliach tazke urobit hru zodpovedajucu "standardom". Ked sa PC hraci stazuju, ze tie porty nezodpovedaju "standardom" na PC, tak maju byt radi, ze maju aspon nieco a nadsene kupovat. Ved predsa aj s tym malo pamate by slo urobit krasne hratelne mmo, len asi v naozaj biednej grafike, ale na tej predsa konzolistom nezalezi. Ibaze by to bolo trochu inak. Proste pre mnohe zanre a ich tvorcov su konzoly ekonomicky najslabsia platforma a v tejto generacii nezaujimava comu zodpoveda aj ponuka zanrov. Som velmi zvedavy ak nahodou buduca generacia prinesie vyssiu penetraciu zanrov, ci celkove konzolove predaje nepojdu dole. Ak sa totiz kupna sila rozptyli medzi viac titulov s dlhou hratelnostou (MMO atd.) o to menej penazi zostane pre klasicke konzolove zanre a velke radobyfilmove AAA tituly.
-
Znovu děláš z pirátství největší problém, ale pokud vývojáři nepochopí, že když se budou zaměřovat jen na konzole tak se jim zisky z pc budou jen snižovat. Navíc co já vím tak Crytek prohlásil, že crysis byl ziskový (myslím, vážně si nejsem jist, pokud ne hoď prosím odkaz ať se můžu podívat) takže jejich přechod na konzole je pouze důkazem toho co jsem řekl - na konzolích je to pro ně snadnější hra může být průměr, ale stejně se jim tam prodá, navíc prodeje stojí hlavně na marketingu ne na kvalitě, takže za míň práce víc peněz, ale to není vina pc hráčů, jak ty píšeš.
-
Podle mě důvod je dost důležitý faktor. Jediný důvod proč jsou hry na konzolích tak ziskový je velký počet nových casual hráčů přilákáných obroským marketingem Sony a microsoftu - odeber tyhle hráče a konzole jsou s kupní sílou a mírou pirátění(myslím xbox, na ps3 pokud vím to nejde, nebo je to hodně obtížný díky bohu) na stejný úrovni jako pc. Souhlasím, že pirátství je problém, ale né tak velký jaký z něho dělají. Představ si, kdyby na konzole šlo pirátit stejně snadno jako na pc - hry na konzolích stojí o dost víc než na pc - na konzolích by se pravděpodobně pak kupovalo ještě míň než na pc - pardon tady docela odbýhám, ale nechám to tam
Nereaguju na všechno co jsi napsal to by bylo na dlouho. -
Navic podle techto informaci http://ps3.novinky.org/view.php?cisloclanku=2013010080 by to nakonec mohla byt i docela zabavna hra.
-
"...pro některé hráče je pro kvalitu zážitku určující ... možnost si ... všechno nastavit, nebo ... vytáhnout všechno na max ..."
Těm pár ukřičeným desítkám lidí s GTX690 co nemají nic na práci, tak celý den obíhaj Internety?
Vždyť co je za problém, je několik konzolově exkluzivních her které by mi na PC stačily s čístým základem v podobě ovládání myší a klávesnicí (včetně možností měnit senzitivitu a přemapovat klávesy)... -
Já nějak moc nechápu, proč se vývojáři pořád těm pár desítkám tisíc hráčů, kteří si to koupí na PC omlouvají. Můžou být vůbec rádi, že nějaká verze hry je, protože miliony jejich kolegů-socek-pirátů hru ukradne a ti si na nic rozhodně stěžovat nemůžou.
-
Pokud máš zapnutý vsync tak běží na 30 FPS klidně si to změř frapsem *8*
-
Nejslabsi ekonomicky. DC jsem hral asi 10 hodin a bylo to nudne. Rict to muzes, ale je to imho nespravny vyklad. Nedostatek MMO na konzolich neni problem ekonomicky, ale technologicky, MMO ktere ma nerizene prostredi se na 256MB pameti realizuje tezko, aby odpovidala dnesnim standardum. Nextgen ukaze, kdo ma pravdu. Hraci na konzolich za zabavu plati, ale za soucasnych podminek tu zabavu vidi jinde. Na rozdil od pc hracu konzolovi hraci hromadne nesiri nenavist pod kazdym clankem o mmo hre, proc to ti zlotrili vydavatele nevydaji i na konzole, ze na konzole kaslou, ze jim jde jen o prachy a kdyz uz neco, tak ze je to blby a duvod k piratstvi a vubec, ze pc kazi konzolove hry. Ono by to bylo smesne a kazdy pc hrac by se tomu vysmal a neuvedomuji si, ze stejne hloupe pusobi jejich vystupovani vuci konzolim. A tohle jejich vystupovani si tu dovoluji pranyrovat. A jestli mas pocit, ze DS3 na PC je nejlepsi, prestoze se nejmene prodava, pak je ten hate ze strany pchracu jeste hloupejsi.
-
Je tady par lidi, kteri to vedet nechteji a vadi jim, ze se to rika nahlas. Ale je tady take dost lidi, kteri to vedi, jen to zpravidla nerikaji nahlas, protoze je to nepopularni a nechteji se tu spinit s vyse dotycnymi.
-
Minimalne od 7.10.2009, kdy jsem si na PS Store koupil Metal Gear Solid: Peace Walker. Z posledni doby je to treba Hitman a FarCry3. Kupuji ale i retail hry, pokud jsou ekonomicky vyrazne vyhodejsi. Nabidku PS+ samozrejme rad vyuzivam take, i kdyz radu z tech titulu uvolnenych zdarma uz mam, takze nemene vyznamne jsou pro me i PS+ slevy.
-
Vzdyt to rikam, s nekym sis me spletl. Ze by konzole kazily pc hry jsem si nikdy nemyslel a ani pc hrace, k nimz se pocitam, nepovazuji za absolutni spinu, stejne jako konzolisty zanejakou elitu. Ale kritizuji pomery panujici na pc platforme, protoze je povazuji za pricinu upadku teto platformy, ale uplne stejne kritizuji ty same pomery na psp a androidu prestoze (nebo prave protoze) jsem jejich nadseny uzivatel. A co se tyce piratstvi, opakovane jsem uvedl, ze piratstvi na konzolich neni vyrazne mensi proto, ze by konzoliste byli lepsi, ale proto, ze je to tam slozitejsi. I kdyz samozrejme pc platforma snadnosti piratstvi pritahuje povl ruzneho druhu, to je nevyhnutelne.
Popravde, prijde mi hodne pritazene za vlasy, ze by mel nekdo extremisticky hejtovat konzole a pak na nich nadsene hrat. Ale jak uz jsem tu uvedl, kdyz nekteri lide dovedou verit ve vesmirne lidi nebo v cestnost a charakternost Zemana, proc by neverili i tomuhle.
Veskoslav: jak se nekde objevi nejaka spina, tak se hned objevis a prisadis si jako nejaka krysa, az si rikam, jestli ti anonymove nejsou ty :-). -
Myslim ze dead space se ti s volantem bude hrat spatne, ale klidne, ja proti tomu nic nemam. Ani proti k+m, asi ti unikla podstata tohoto threadu, kdy jeden hrac pívazuje za vazny problem, ze se mu ukazuji napevno nastavena tlacitka gamepadu a tvrdi, ze v takovem pripade by hra nemela ani vychazet. Ja se mu snazim vysvetlit, ze kdyz je to pro nej neprekonatelny príblem, tak by ji nemel kupívat, ale nemel by branit tímu, aby vysla pro jine hrace, kterym to nevadi, protoze hraji treba na gamepadu. Nebo jsou natolik inteligentni, ze jim to nedela problem a umi se nad to povznest. Doufam, ze ted uz chapes i ty.
-
S gamepadem? Proč? Ten nemám, ale mám volant, tak můžu hrát na něm. Počkej mě přijde jak kdybych na něco zapoměl, už vím :) je to klávesnice a myš, to je ono. Doufám že chápeš!
-
Najslabsia z akeho pohladu? AAA multiplatformovych hier? Lebo aj prave vdaka sirokemu zaberu zanrov a velmi silnemu indie, je kupna sila rozprestreta medzi viacerymi titulmi.
Rovnakou logikou mozem povedat, ze konzoly su mimoriadne ekonomicky slabe platformy pre MMO vydavatelov, pretoze tam nic poriadne nie je a aj pokusy ako DC universe kruto zlyhali. Rovnako pre strategie su to mimoriadne ekonomicky slabe platformy, strategie sa tam predavaju malo a existuje iba zopar titulov. Holt hraci na konzolach si musia uvedomit, ze za zabavu sa plati, a ked platit za tieto zanre nebudu , tak budu stale 5 koleso u voza. Na PC uz nejako prezijeme, ze dostaneme stale najlepsiu verziu multiplatformoveho DS3, aj ked bez uz stale beznejsich specialnych uprav pre PC platformu ;-) -
Proč vám dali ty mínuska? :DDD To jste všichni tak hloupí, že nevíte, jak to chodí? Nebo vám všem vadí pravda? Vždyť je to logické.
-
Uprednostnujes digitalnu distribuciu? A to odkedy? Alebo tak len volas to, ze to budes cakat az zadarmo na PSN+? ;-)
-
Jestli to to bude vypadat a hrát se jako dvojka tak jsem naprosto spokojen.