Přejít na výpis diskuzí
Protipirátská ochrana Serious Sama 3 vás zabije
7.12.2011 | Aleš Smutný
412 příspěvků
-
Jsi demagog. Kdyz uz chces byt formalni, tak se nejedna o kradez, ale trestny cin kradeze, to jsou rozdilne veci. To zaprve a zadruhe takove veci nerika zakon, ale soud, na nem je, aby urcil jake zakony byly poruseny a jake je provineni. Klidne z toho muze byt nakonec danovy unik.
-
moj nazor je ten, ze tu medzi nami nikto nie je svaty, ani ten kto tvrdi, ze je, kazdy aj doteraz si tu ci onu hru stiahne, pri najlepsom len preto aby si ju skusil, ja stahujem priznavam sa aby som si ju zahral aj skusil zaroven, ci to ma zmysel kupovat, pretoze nie som bohaty vyberam si a stiahnute veci (ci verite alebo nie tak ich mazem), co tvrdi Bvv21, ze ked clovek na hru nema, si ju jednoducho aj ked tam daju akukolvek ochranu hru nekupi, radsej si ju stiahne, nie preto ze nechce platit, ale preto ze nema s coho, ano taky clovek by nemal teda hrat, ale potom ty ludia co zadarmo davaju na net hry ,ktore si vies stiahnut, tak preco by to neurobil, nie "nas" ich treba zrusit a nadavat do nas, ale podla mna tych, ktory tie hry davaju na web, ty su ludia co prispievaju tomu aby sa hry aj takto sirily, keby nebolo ich, hral by som nieco, asi nie, nieco starsie mozno a mozno by som nehral vobec, tzn auto si tazko stiahnes z netu a budes na nom jazdit, podla mna keby to slo auto ma kazdy, tak isto bankovy ucet asi dost tazko vybielis niekomu, ked sa do toho nevyznas, ale na stiahnutie hry, netreba velky um, treba len dobry net, ktory sa uz da poriadit za velmi rozumne ceny a vlastne nebrani nic stahovaniu, protipiratske ochrany su k smiechu, pretoze ked sa chce prelomy sa vsetko, nejde o to kedy, ale len o to, ze sa to stane, prave preto, investicie do protipiratskych ochran su sprostost, radsej tu sumu by mali venovat skvalitneniu hier, pretoze fakt kvalitnych hier nie je az tak vela a tie najkvalitnejsie si aj zasluzia moje peniaze, ale platit za vsetko, recenziam moc neverim, ale po skuske (kedze vetsinou nie su dema) si hru rad kupim a prispejem do vyvoja dalsich tytulov, hm, kupovat hry COD MW3 pre mna nema zmysel, stiahnute, zahrane, nedohrane vymazane, nekupujem, hry ako skyrim kupim velice rad lebo viem ze za svoje prachy dostanem tonu zabavy a nie len ako som pocul 3-4 mozno viac, neviem ako dlho trva dohrat nove COD ale podla predoslych skusenosti asi nie dost dlho :)
Takze netvrdim ze som svaty, ano stiahnem hry, ale kupujem zaroven, nekupujem vsetko, ale vsetko dolezitejsie stiahnem a vyskusam (nehodlam hru kupovat podla tvrdeni par ludi) preto boli dolezite tie DEMA, nie zo srandy, boli urcene prave preto aby si tu hru skusil clovek, co som tak aj robil, kym dema boli, som nestahoval ( to berte ako fakt, kto neveri, ma nezaujima, robil som to tak) odvtedy co sa im dema neoplati vydavat, tak sa im asi vyplati ked im to ludia postahuju, su hry ktore nepotrebuju ani demo a viem ze to bude stat za to, zaklinac, mass effect ci deus ex, alebo na posledy skyrim, jednoducho, ked viem tak viem ze viem a verim ze to bude dobre, tak ako mam predobjednane Diablo 3, pretoze to bude stat za to aj ked je vela ludi, co su velmi proti nemu, dovtedy si kratim cas skyrimom a path of exile ( co je mimochodom fakt podarena Diablovka (doslova) ) odporucam skusit, sice su len 2 akty ale je to dost zabavy, kombinovat postavy tzn ranger (luky) urobit (two handed sword) da sa, tak ako sa da z maraudera (nieco ako barbar) urobit lukostrelca, skoro vsetko je tam mozne, je to velmi kvalitna hra) ci bude mat tato hra na Diablo, no neviem, moze byt ked bude komplet dokoncena, ale zatial si myslim ze bez problemov.
Velmi som sa rozpisal, ale vratim sa este k videu. Si myslim, ze takyto sposob ochrany je fakt vydareny, ale ako tu niekto pisal uz je prelomena a aj tak keby nebola, casom by urcite bola prelomena, ale vtipne to je a zas keby sa to neprelomilo, tak by to aspon bolo dobre demo pre tych polo piratov ako ja, co si aj kupuju hry, na vyskusanie, tzn ked nic tak si to stiahnem na skusku, ci stoji to za to, prvych dvoch samov mam, tak preco aj nie tretieho, dufam bude stat za to. Takze vsetci tu radoby svaty ludia *16* , prestante komentovat protipiratske veci, pretoze aj vy to robite, urcite ked nie s hrami, tak s hudbou ci filmom, a nepatrim medzi tych co sa chvalia, ze stahujem, ale ako som povedal, dovod je uplne jednoduchy, nepritomnost dema, co je dost dolezite, ked clovek zavisi od svojej vyplati, predsa nebudem tazko zarobene prachy hadzat kadekomu, kto zaklope na dvere, peniaze dam iba tym firmam co si zasluzia peniaze, ostatny, nech krachuju a nech fakt ostanu iba tie vyvojarske studia, ktore si to zasluzia, ktore sa snazia aby v hrach bola este stale zabava na prvom mieste. Prepacte za tento dlhy prispevok, ktory bol hlavne o piratsve -
Přesně. BF3 jsem přehrál za den, a od té doby jsem ho nezapl. Ani k vůli grafice. Mulťák bety mě moc nebavil (sic tam nebyly stroje).
Zkoušel jsem SC2, přešel kampaň, šel si zkusit honem Starter Edition a nakonec kupuji originál. A nejen k vůli mulťáku, ale taky k vůli Blizzardu (samozřejmost) a skvělé kampani a příběhu *4*
Teď rozmýšlím co se Skyrimem *16* -
Kdyby někdo dokázal namnožit zlaté cihly a pak je začal rozdávat, tak by po nějaké době došlo k totálnímu kolapsu celého ekonomického systému. Takže by to bylo krapet horší než jenom problémy při vývoji her.
-
Statisticky znamena, byt to neni 1 ku 1. Neni potreba si nic nalhavat.
-
Ok, I stand corrected co se tyce kradeze. Slibuji ze to budu od ted nazyvat pravym jmenem.
Sve jsem ti na tema stahovani rekl. To ze mi neveris a pochybujes, je spravne. Ja bych taky neveril kazdemu individuu na internetu. A ano, bohuzel je to tak, ze bazarovy prodej je nemoralni z pohledu mnoha vyrobcu. Je to skoda ... na druhou stranu tam nekde je clovek (ten od koho jsem si tu hru/hudebni CD koupil) ktery zaplatil plnou cenu. Ted treba vezme me penize a koupi si zase neco jineho. Jinak co se tyce toho PW, nakonec jsem si stejne koupil celou serii, protoze mne ta hra strasne bavila.
Jinak ... zajimal by mne tvuj nazor na pujcovny her. Ciste osobni nazor, ne z pohledu pravniho. Ja si myslim, ze je to celkem dobra cesta jak bojovat s nedostatkem demo ukazek a porusovanim autorskych prav. -
To se nelíbí nikomu, ale prostě to krádež není, to že je to porušení autorských práv ten čin nijak nesnižuje, nijak ho nebagatelizuje i když to nezní tak démonicky a úderně jako "krádež". Jen nechápu, proč to nenazýváš správně, když to evidentně krádež není, proč nepoužíváš správné pojmenování, to netušim. Tím, že to nazýváš jen krádeží tím naopak ty bagatelizuješ tento čin, jelikož krádež do 5000 je pokud vím stále jen přestupek. Jsi to tedy ve finále ty kdo zlehčuje stahování warezu a tví kamarádi programátoři si to jistě nezaslouží.
NIKDY, ok, dovolím si ti nevěřit a pochybovat. Na druhé straně si se přiznal k jinému nemorální jednání, protože i bazarový prodej her je nemorální pokud si stojíš za svým názorem u stahování warezu. Minimálně nemorální je i půjčování softwaru. Nejsem si plně jist zákony a zda to u nás je porušení zákona, ale každopádně porušuješ licenci výrobce a poškozuješ ho na jeho právech, je to nemorální.
Už jsem se lekl, že jsi čistější než Mirek Dušín. -
Warezák neznamená zákazník, byť by si to mnohé firmy rády myslely.
-
No, právě! Je to pořád dokola, proto se divím, že je to furt baví. :) Nic nvyřešej jen si nadávaj, tady je to pomalu jak na idnesu :D
-
Tady je to vazne jeden blbecek vedle druheho. To co rikas se mozna vztahuje na audiovizualni dila (hudba a filmy, pro blby), nikoli na software.
-
Vztahuje se to na software?
-
mrkni na ten zákon pořádně, ještě jsi ho asi neviděl ;)
-
To ovšem neznamená, že stahují hry nebo cokoli nelegálního*7*.
-
Hloupost, tvorba komercnich her je bezna investice. Vytvoreni hry neco stoji. Pokud si vsichni hru stahnou bezplatne na warezu, je cela tato investice ztratou. A tyhle investice jsou v radu desitek milionu dolaru.
-
No, warezáci moc shopů s hrama nemají.
-
Přesně vždyť zas maj ti co si to koupí o něco méně *1* a piráti hrajou v pohodě a ještě se pobaví *1*
-
V česku nadávat někomu do zlodějů? Tady kradou všichni. A kdo nekrade okrádá vlastní rodinu. (tohle mají lidi zažité a nikdo s tím nic nenadělá. Ryba smrdí od hlavy.)
-
A mimochodem. Spousta lidí si tu plete morálku a zákon. U nás není nelegální stahovat, je to pouze a možná nemorální, ale není to nezákonné. Nezákoné je sdílení a šíření, nikoliv stahování. Tohle by i všichni ti odpůrci měli vědomit.
-
Bych řekl 1/3 z toho některé jsem, jak někdo psal níž, objevil na warezu:-D
-
nemluv za ostatní, není to slušné :D