Přejít na výpis diskuzí
Protipirátská ochrana Serious Sama 3 vás zabije
7.12.2011 | Aleš Smutný
412 příspěvků
-
a1) nemas pravdu
a2) listina zakl. lidskych prav a svobod je siroce prijimany dokument, u nas ma oporu v ustave
b1) nemas pravdu, precti si listinu zakladnuch prav a svobod
b2) dostatecna kvalita je zarucena tim, ze nikdo nema povinnost uzivat cizi praci, nekvalitni stul ani hru si nekoupim, ale kdyz toto zbozi uzivat chci a uzivam, jsem povinen poskytnout odmenu za praci
c) nekdy to muze byt problem, treba dodavatel elektriny, pak se to u nezbytnych produktu a sluzeb resi statni regulaci, ale v zadnem pripade se to netyka her, ktere jsou jak zbytne, tak maji tvrde konkurencni prostredi
d) s vyjimkou monopolu (viz c) si kazdy muze stanovit libovolnou cenu, kdyz to prepiskne, nevydela a zkrachuje, cena je parametr, ktery se podili na rozhodnuti koupit/nekoupit, zadnym zpusobem neumoznuje ani neomlouva kradez -
To jsme tu četli už tak sto osmdesátkrát. Odpovědět lze jedním slovem: výmluvy.
-
Krádež je to pro všechny slušný lidi respektující duševní vlastnictví...osobní svoboda také není materiální věc a přesto si jí každý slušný člověk hlídá zuby nehty, materiální vlastnictví nebo duševní vlastnictví...slušnej člověk v tomdle nevidí rozdíl prostě jednou tu hru vytvořili a je jejich, tim že si jí stáhneš z warezu se stáváš zlodějem a můžeš to okecávat jak chceš...když ti vycucám bankovní konto v bance tak ti taky žádná škoda nevznikne protože zmizeli jen nějaký virtuální čísla?
-
Né že bych se snad chtěl pirátů zastávat, ale když čtu tvůj příspěvek, mám pocit že duševně nemocný tu asi budeš ty... *4*
-
No tak si jejich hru nestáhnu... změní se tím něco? Dostanou snad vývojáři ode mne více peněz když si to nestáhnu? NE.
Pořád budou vymýšlet blbosti jako DRM místo aby vymysleli pořádnou hru (ted nemluvím o SS). Ten kdo si to může koupit si to většinou koupí a ten kdo ne, tak si to stáhne a nic se nestane (protože by si to stejně nekoupil) a navíc krádež je to pouze podle autorských práv autora, ale pokud vám někdo (kdokoliv) nabídne výrobek zdarma, tak asi neodmítnete.
To že mají vývojáři málo peněz není způsobeno pirátstvím, ale množstvím her vydaných za rok! Za rok 2011 vyšlo nejméně 100-150 titulů a většina z nich i stála za zahrání, všichni nejsme boháči jako Billy Gates, tak si koupíme jen třeba 5 her za těch 5 000 kč a zbytek si stáhneme. Kdyby těch her za rok vyšlo třeba jen 50, to by se peníze valily jak sudy s pivem! Než někdo začne řešit problémy, tak by nejdříve měl zjistit, kde ty problémy ve skutečnosti jsou! -
Nemohl bych kdyby se někde zaseknul =).
NO, každopádně je to skvělý nápad rozhodně lepší než neustálé připojení k internetu. -
a) ano i ne ale to je prilis filozoficka debatana na zdejsi diskusi.
b) mas pravdu a proto si takovy produkt ktery nechci neporidim. vzal by jsi si deravy krivy rozpadajici se stul? leda na podpal pokud by byl drevenej.
c) nakup u konkurence je moznost ale ano nektere hry konkurenci nemaji otazka zni stoji ti za to ta hra? pokud ne tak ji nechces tudiz nepotrebujes ani zadarmo
d) ano ale predrazenou vec si logicky nekoupim to neni duvod ke kradezi "je to ferrari je krasne ale drahe tak si ho ukradnu" -
Ještě jeden detail, ty jsi někdy stahoval software? (Nemyslím tím volně šiřitelný)
Stahoval si nebo stahuješ filmy a hudbu? (Nemyslím tím volně šiřitelné filmy a hudbu)) -
Podle některých je zas usmrcení komára vraždou, naštěstí je jedno jaký je čí subjektivní pohled, zákony jsou sice často děravé a zkažené jak ústa staré ženy, ale zrovna v tomhle je jasné, že nejde ani omylem o krádež což zákony jasně stanovují, i veverky vědí, že to neni krádež.
-
Lide co nezvladaji svuj chtic jsou bud dusevne nemocni a nebo jsou spatne vychovani, rozmazleni a meli by se prevychovat, tvrdou praci v chudem prostredi, nejlepe. Spolecnosti by to velmi prospelo. Takze ja bych piratum ukladal tvrde pokuty a pokud na ni nemaji, sup s nimi do civilnu slýzby a makat od rana do vecera, a nechat jim jen to nejnutnejsi, ostatni vytezek posilat na dobrocinne ucely.
-
Je pravada, že by tomu chtělo dát nějakej formát, ale jinak máš pravdu, chlape ;)
-
Za:
a- to čo je správne nikdy neurčuje uzavretá skupina spoločností alebo jedincov ale väčšinová spoločnosť!!
b- základným ľudským právom nie je(bacha neprestať čítať) dostať odmenu za prácu ale za dobre odvedenú prácu!!! Je mi u zadnice či niekto musel pre môj stôl spíliť strom, narobiť dosky, ohobľovať, natrieť a zložiť, keď stôl nemá rovnaké nohy/rozpadá sa etc.
c- kupovanie u konkurencie nie je skutočne možnosť, keď žiadna skutočná neexistuje. Navyše keď je takmer isté ,že po prekročený určitej hranice aj táto "konkurencia" sa stane tým istým čo pred tým bol jej nenávidený sok.
d- práca neospravedlňuje predraženosť( čti nenažranosť) -
Bavil mě delší dobu než trojka.
Jednička byla první hra co jsem kdy hrál a i dvojka byla prostě skvělá. Trojka mě ale už tak nenadchla.
Vlastně ani nevím co se mi na ní nelíbilo, ale po třech odehraných hrách v multiplayeru mě najednou úplně přestala bavit.
Kdežto dvojku s bratrance občas hráváme i teď. -
Taky jsem zvědav jak dopadne Mass effect 3. *13*
-
:D ty jsi me dostal :D Pokud to beres takhle tak te lituji. Vse je k dispozici klidne muzes vzit bouchacku a nekoho odprasknout jen je to slozitejsi nez 2x kliknout a stahovat.
-
Má pravdu chlapec *2* .
-
Ale přitom tam ten multiplayer je. *15*
-
Pokud je to k dispozici, proč to nevyužít ? Hm ?
-
Presne tak a vubec nejlepsi vymluva je "oni to delaji, takze ja muzu take" .
-
To je zase trapny h vymluv, kterymi si lidi omlouvaji svuj nezvadnuty chtic.
Pokud se vam nejake zbozi nebo sluzba nelibi at vlastnostmi, kvalitou nebo cenou, tak ji proste nechte byt a zvolte konkurencni produkt. To je jedine spravne a cestne chovani. Nicim nemuzete omluvit porusovani prav lidi ve vasem okoli. Odmena za praci je zakladni lidske pravo, chcete-li vyuzivat vysledku cizi prace, jste povini dotycnemu poskytnout nalezitou odmenu. Kdo tak nekona, chova se nelidsky a nelze to nicim omluvit. Softwarovi pirati jsou paraziti a jako s takovymi by se s nimi melo jednat. V pripade deti by meli nest odpovednost rodice, uz jen za to, jak spatne sve potomky vychovavaji.
Viz zpousta zdejsich blbych kecu, ktere ukazuji jaka spousta lidi vubec netusi co je spravne, co ne a proc.