Přejít na výpis diskuzí
Protipirátská ochrana Serious Sama 3 vás zabije
7.12.2011 | Aleš Smutný
412 příspěvků
-
No jo. Porusovani autorskych prav to je v pravnickem slova smyslu. Z meho osobniho a ciste subjektivniho pohledu je to kradez.
-
Heh to je typicke "ja na to nemam ale mit to musim" tak pokud na to nemas tak to nehraj. To ze nemas penize neni omluva a ani duvod. Ja take nemam na kde co ale to neznamena ze to budu delat/hrat. Asi se nedockam doby kdy si lidi uvedomi ze vsechno ma svoji cenu a kazdy nemuze mit vse.
-
Puvodni portal, pokud vim, byl docela kratky. A jaka to je libova hra.
-
i krátká hra může být skvělá. a že je dohraná za 4 hodiny? a co...
-
Dethklok "...Ja na rozdil od mnoha hracu tady na diskusi hry nekradu :)"
O stahování softwaru mluvíš jako o krádeži, to je často opakovaný omyl. Jedná se ve skutečnosti o porušení autorských práv a nikoliv o krádež.
Pro lepší pochopení sleduj velmi pozorně tyto veverky
http://www.youtube.com/watch?v=Fw-MFeR8Frw&feature=player_embedded#! -
Moznost 3) je nekompletni. Mas preci moznost hru prodat do herniho bazaru nebo na internetu, tedy za ni ziskat zpet nejake penize. Ja jsem to se svymi PS3 tituly uz nekoliktrat udelal. Chapu ale, ze na PC je to tezky. Zvlast kdyz hru porizujes treba ze Steamu nebo GoG.
-
Hm, ja to vidim tak, ze hru proste nehraju, kdyz na ni nemam penize. Je to tak jednoduche. Tak to resim ja. Nikdo te tu hru preci nenuti kupovat, ale ani stahovat a hrat, ne? *7*
-
Příklad. Ke hře není demo, není na OnLive ani nikde jinde, videa mi toho o hraní moc neřeknou a já chci vědět jestli má cenu do toho vrážet prachy (v tomto případě dejme tomu, že to cenu nemá).
Máme možnosti (bude jich nejspíš o dost víc, ale tyhle jsou podle mě hlavní):
1) Stáhnout hru, dohrát ji a říct si, že to stejně byla blbost (podle mě špatně..i když jsem to taky udělal).
2) Stáhnout hru, vyzkoušet prvních pár minut, vymazat
3) Koupit, vyzkoušet, po pár minutách odinstalovat a mlátit se do hlavy za co jsem to vlastně tu tisícovku vyhodil
U mě prostě vyhrává druhá možnost.
Je mi jasné, že takhle to udělá jen malé procento těch co si hru upirátí, ale já ti chtěl dát příklad toho "dobrého" warezu :)
A samozřejmě tahle ochrana se mi líbí víc než nějaké DRM od Ubisoftu :) -
Zajimave, pritom mam pocit ze to na netu ani nevyslo pro piraty :)
-
pochopte NIEKTORY ze ne kazdy bude platit za drahe hry , ked v dnesnej dobe je ich jak naprdenych
niektore studia si tie peniaze ani nezasluzia za hru co ma 5 hodin a je onicom, a co ked sa snazia ked je vidno ze je hra robena pre penaze a nie od srdca, tam si kupujem hry ako deus ex, lanoire, MASS effect 2 ... atd , vyborne tituli na ktore sa nezabuda ... teraz si sporim na ME 3 ... ako som spominal hry su drahe a nebudem si kazdu kupovat ktora sa mi paci preto ich budem stahovat a raz za cas ked vyjde pecka si ju kupim , tak tu nejajkajte zavislaci prachaty od hier, ja za to nemozem ze vy mate na to peniaze, tak isto aj filmy, hudba atd. urcite tie veci stahujete a mate jedno, ale HRY? kdeze to je obrovsky hriech stiahnut tie sa proste MUSIA kupovat za kazdu cenu ...trosku divne ale nevadi :D -
měl sem na mysli nicky jako nick name;) ne nicky jako nicky
-
hele lulánku,tyhle "frajírky" co nadávaj do nicek a buhvi ceho za klavesnici,ty mam nejradsi :-D bavis chlapce. Do oci bys mi to nerek,ale u monitoru si frája,to se cení. zajímavý,že sis ten wall of text přečetl blbe :-DD
-
Tak to by mne vazne zajimalo, na koho tu narazis tim poctivym platcem. Kdyz tedy ukazovat prstem, tak poradne, ne?
-
Hele ty nicko.Prvne se nauc dat svemu projevu nejaky rozumny format.Tenhle WALL of TEXT snad nikdo nebude cist.
-
to je zas diskuze :-D piráty vystřílet,pověsit...warez je amorální a neetickej ;) zajímavý je,že tady takový věci píšou nicky,který přispívaji na warezech :-D sakra volove,tak si aspoň změnte nick name,když tady pak píšete jak všechno poctivě kupujete. Hlavně,že na cztorrentu jeden nick,který tu přispívá jako "poctivý plátce" žádá o radu jak přepsat dll knihovny a vložit crack. to je jak v kocourkově. Nějakej patolízal jménem Lynch tu pak píše takový kraviny,že v době práce nemá kdo co psát na tiscali-že okrádá svého zaměstanavatele-Lynchi ty těžko budeš na věc pohlížet z pozice nadřízeného-ty si vylež teplotu a zítra se vrať zpátky do 8.C ;) to,že vývojářský společnosti udávaji fakt,že za nižší zisky můžou piráti je taky ve hvězdách. Můžou to změřit? houby-je to jen výmluva,proč zisky nejdou podle jejich marketingovejch plánů. Proč maji AAA a ostatní kvalitní hry prodejnost i 10 milionů kopii? protože jsou dobře udělaný a člověk nelituje vloženejch peněz. Ale dávat za FPS(nebudu konkretizovat) 1300kč,když to člověk dohraje za pár hodin-opakované zahrání defacto nulové,protože k opakovanému hraní hráče nic nemotivuje, tak ať si pak vývojáři nestěžujou. Ten kdo hru upirátí stejně těžko půjde do prodejny něco koupit-to je klient ve hvězdách,takový co by kdyby-hlavně že to je na koho hodit-warez. Když sem byl malej a chodil sem na základku tak defacto nic jinýho než vypalovaný hry nebylo-150-300kč za hru si brali "paliči".....TO BYL UŠLEJ ZISK. Protože na práci jiných se obohacovali filutové,kteří měli v roce 1995-2002 vypalovačky-tehdy dost drahej HW. To bylo obohacování na úkor herních společností!! V čem se obohacuje warez po finanční stránce? koupil sem si v poslední době skyrim,protože vím,že to jsou peníze,který sem investoval alespoň trochu účelně-pro mě herní doba na 3 měsíce,když si k tomu sednu po práci na hodinu dennně. Taky sem si někdy něco stáhl z warezu,ale o ušlej zisk by v mém případě stejně nešlo,protože bych si do krámu pro Silent Ops nebo Bad Company stejně nikdy nešel-vyhozený peníze. Proč mám originálky Deus Ex 1a 3,Half Life 1 a 2,Operation Flashpoint cold War Crysis+Resistance a jiné? protože to byly hry,které člověk nedohrál za pár hodin a uživateli nabídli zábavu i po roce-viz. editor flashpointu. Vývojáři si serou do vlastní předsíně,těma rychlokvaškama co vydávaji.
-
Igráček & Mechwarrior: Diky za info!
BTW ja to nemyslel zle, jsou tupe strilecky a tupe strilecky. Sam byl vzdycky o tunach nepratel, co jen nabihaji ve vlnach a chteji hrace zabit. Takze naroky na AI velmi nizke. Presto je to uz treti dil (nebo vlastne ctvrty) takze bych docela rad videl, ze enemaci znaji mapu, vedi kde jsou zdi a dalsi prekazky a dokazou je obehnout, resp. naprogramovat si svoji smrtici cesticku ke hraci bez toho, aby mlatili hlavou do zdi, o palmu atd. :)
ad autoheal - no jeste ze tak, ja jen kouskem oka zahlednul automaticky nabihajici zdravi. Primarne nic proti tomu, takova uz je dnes doba :) ale byvalo slusnosti se alespon zastavit a nechat postavicku se vydychat. Tady se Sam leci za pochodu a bleskurychle. OK, takze jen ukazka. -
1) áno, AI sa nijak nezmenila ... i keď osobne nesúhlasím s pomenovaním SS ako tupá strielačka, ono totiž pri tom treba aj dosť myslieť aj keď sa to na prvý pohlad nezdá. Tupá strielačka je skôr MW3. A SS3 sa jej žial podobá častejšie akoby hráč chcel ...
2) autoheal tam nie je, teda okrem prvej obtiažnosti (z ktorej je táto ukážka), lenže na tej nikdo s trochou sebaúcty hrať nebude *1* . Keby to hral na obtiažnosti serious tak by video trvalo len pár sekúnd :) -
Nepřátelé jsou tupí schválně, však to má být oldschool střílečka, opravdu nevím jak bych porazil těch 1700 nepřátel v posledním levelu kdyby ještě navíc trochu uvažovali. Autoheal ve hře není.
-
klid. tenhle thread me tak rozladil, ze mi prestal chutnat odpoledni caj. Ted se budu muset vratit k praci :/ .. :))
-
Svata prostoto! Dve veci:
1) vim ze SS je jen tupa strilecka (v tom dobrem slova smyslu) ale AI od prvniho dilu velky pokrok neudelala, skorpion se vsude zasekava atd.
2) vidim dobre, ze se Samovi samo doplnuje zdravi? To uz i SS pokrocil tak daleko a znext-genovatel, ze v nem nejsou lekarnicky a tyhle veci? Boze muj.