Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Keyz
    Na prvním obrázku homosexuální inkvizitor podle představ bioware *15*
    • začínám podezřívat Gaidera (autor DA světa, autor DA her), že je teplý nebo bisex. Nemám nic proti alternativní sexualitě, ale nemám zapotřebí, aby mně mí mužští společníci během hraní dělali návrhy. Navíc stačí jeden bisex společník a ne všichni. Ještě větší zvrhlost byly ty bisex asari mimozemštanky v ME sérii
      • tak hraj za zenu:D
      • Podezrivas spravne. Teply opravdu je. To je prekvapeni, co?
  • A nejhorší jsou přihřátí trpaslíci
    • Keyz
      To je opravdu nejhorší...

Být malej a k tomu přihřátej *15*
      • foto č.31, no řekněte, není sladkej? Jinak ten krpatec vypadá jak Dan Nekonečný, ještě mu chybí plyšovej tygr.
  • správě postav. Na z nich každou navléknete brnění, přilbu, zbraň a někdy i štít. Většina z toho navíc obsahuje součástky, které jde vyjímat a montovat do jiných zbraní.

I když jsem měl jen čtyři postavy, bylo občas obtížné si udržet přehled o tom, komu by se hodilo nové brnění.

NOOB
  • Johnny
    Bohužel na této hře je strašně vidět že to měla být původně MMORPG..... *11*
    • no ono, ak je definíciou pre MMO rozľahlosť, tak MMO-čkom je v tejto dobe kde-aké RPG-čko. Skôr by som povedal, že tá hra začína reálne otvárať možnosti novej generácie konzol, softwaru, RPG-čiek, predstavy o tom ako by mohlo či ako by malo vyzerať aké také RPG. Ďáva ti reálnu šancu objavovať a nie byť prisatý na koridore aj keď to robí elegentne prefíkaným spôsobom a to tak, že ponúka obrovské sandboxy. Ak bola toto vízia BioWare už pred DA:O, tak len ľutujem, že sa to nepodarilo vytvoriť späť v 2009, no na druhej strane treba povedať, že DA:O zmanažoval vytvoriť nádherný zmysel pre detajl, ktorý aj pri tom vedľajšom kvestíku dal možnosť nazrieť pod pokrievku sveta DA. Rozhodne sa Inquisition snaží napraviť povesť po spackanom DA2, ktorú už teraz jednoznačne napráva, no otázkou je či príbeh ako taký môže konkurovať DA:O. Rozhodne dúfam, že sa neplánuje strčiť svet DA do nejakej MMO podoby, kedže mám radšej BioWare pre ich singleplayer, no rozhodne si nemyslím, že to bolo plánované ako MMO.
      • Johnny
        Nedávno to přiznali že to mělo být puvodně MMO, ale netušim v jaký fázi se rozhodli že to bude jen Singl.
        • jsem asi radši za singl s tím masseffectovským mulťákem...mmočka už nějak...meeeeh
  • No vypadá to mizerně.
    Příběh je opět stará dobrá (i když v tomhle podání už celkem špatná) záchrana světa vyvoleným, bez špetky invence. Napsané je to takovou tou povrchní cheesy whedonovštinou, což působí značně komicky v kontrastu k tématu hry.
    Combat je MMORPG klikačka, taktický mód je tam tak akorát k tomu, aby zdvojnásobil délku každého fightu.
    Art direction je objektivně příšerná - prostředí vypadá jako z modelíny a postavy jak z vosku (jako člověk trpící fóbií z panenek trpím, zvlášť když se hra prakticky nenamáhá animovat obličeje) a všechno je to nonsensově naplácné na sobě bez špetky stylu či identity.
    Hudba je neoriginální drivel - stačí si poslechnout hlavní theme (pokud vám to okamžitě neevokuje Faramira jedoucího na Osgiliath, tak si dejte facku).
    Největší problém je to, že abyste postoupili v příběhu dále, musíte nabírat Power (většinou plněním fetch questů) - neprocházíte tedy vlastně příběhem jako takovým, ale spíše takovým krámem, kde si ho kupujete po částech za "ingame currency".
    Tomu všemu nepomáhá ani přehršel bugů či podlouhlé loading screeny (a to mezi zónama budete cestovat celkem často).

za mě 6.5/10
    • ty jo, takovych anglických vyrazu..ten se vyzna co?

za me 10/10 ta recenze

*7* *7* *7*
      • Podle mě by ho games.cz měli zaměstnat jako předrecenzenta :D :) on udělá recenzi ještě než sáhne na hru .. a pak se udělá druhá až se hra doopravdy zkusí :D
        • Můžeš mne citovat až si hru také zahraješ a vypíchnout kde se pletu (protip: nikde) *3*
          • tak ty jedeš kámo :D .. pořád si mi neřekl jak hra končí :D
            • no jakby: Corypheus nasummonuje Velké zlého draka a ten ti nakope prdel
    • Prosimtě po kolika odehraných hodinách si napsal tuto recenzi? :) .. popřípadně mužeš nám prozradit jak hra končí?
  • na jaky detaily jsou ty screenshoty? nechce se mi verit, ze na nejvyssi, oficialni obrazky maji uplne jine nasviceni...
  • trošku mě zaráží jedna věc, zmíněná v mnoha zahraničních recenzích (ale pouze v jedné vypíchnuta jako zásadní nedostatek) - ve hře je všehovšudy JEDNO větší město (Val Royaux)... vždyť města jsou v RPG to nejdůležitější, ve městech jsou postavy, se kterými si povídáte, dostáváte questy, obchodujete, přespáváte v tavernách, provokujete stráže a prostě užíváte si ten RPG feeling... s růstem herní mapy jsem předpokládal samozřejmě, že projdu nespočet měst :(((((
    • Tak děkuju za spoiler.

Někteří z nás doposud nevěděli, jestli to bude Val Royeaux, Halamshiral, nebo snad Montsimmard nebo Val Chevin.
      • tak to se omlouvám.. ale snad to není taková hrůza, jako kdybych ti vyzradil pointu Interstellar ;) .. no každopádně je to škoda, pro mě jsou města základ RPG
    • Postavy, s kterými si povídáš, questy, obchodování si užiješ i mimo město - mapy rozhodně nejsou prázdné a je tam toho víc než dost co dělat.
      Přespávání v tavernách tam, pokud vím, není - přespáváš (odpočíváš) buď v táborech inkvizice a nebo v pevnosti. Takže o to tě absence většího množství měst neobírá.
  • TheGGG
    Počkám na patch, oddělávající saltující trpaslíky.
    • a co když se ti hra bude nečekaně líbit (i přes tu hroznou omalovánkovost a netemnost), pak se tu omluvíš za házení špíny na ni ještě předtím než vyšla? *5*
      • Já se na DAI ale docela těším, sem říkal že v dnešní době omalovánek člověk nemá mocna výběr.
        +hrál a dohrál jsem DA O a DA A a docela jsem se bavil.Vy lidi jste taky hrozně náchylný.
        PS: neříkej, že ti saltující trpaslík nepřipadá směšněj
        Na bloodborne si klidně nadávejte, šak na to máte svatý právo LoL
      • Nech ho bejt, jen se tu snazi provokovat, vzdycky ma zdaleka nejvic komentaru u her ktery se mu nelibi nez naopak. A pak kdyz nekdo jemu rekne neco spatnyho na Bloodborne tak hned prichazi s argumentem "co tu delas, kdyz se ti hra nelibi", takze asi tak...
        • Pritel mu dal kosem kvuli wowu, tak ted nesnasi trpasliky, elfy a cokoliv od blizzardu.
          • haha, blizzard vymyslel a elfy a trpaslíky? Ty máš dost.
            • To tvrdis ty, bezmozku :)
  • TheGGG
    Hahaha, jak tu můžete s klidným srdcem nadávat na DAI zpracování, tvrdit jak moc je to soft a pro děcka, brblat že to nemá co dělat s pořádnou fantasy a pak jít fapat na novým fujtajblem of blizzardu?

Jinak, vypadá to dost střeleně, ale možná si to zahraju. Pořádná temná fantasy se ale nekoná.
    • Nejak nechapu, proc se tu u kazdyho clanku o DA resi, ze to neni temna fantasy. Vzdyt nikdo nikdy netvrdil, ze to takova hra je nebo ma byt. Nebyl takovej prvni dil, nebyl takovej druhej dil, tak proc se ted nekdo divi, ze ani treti dil takovej neni. Me to pripada jakoby se nekdo po shlidnuti 5. sezony South Parku divil tomu, ze 6. sezona neni bez sprostych slov a hrana...
      • TheGGG
        protože EA první díl prezentovalo jako drsnou fantasy s dospělým story, nasilím a sexem. Nakonec to dopadlo trochu jinak že...
        BTW dark fantasy zdaleka není jen o sexu a krvy.
        • Jack1947
          + si většinu přiteplených efektů můžeš vypnout takže to hned tratí trochu těch barev. *3*
    • Dogkiller
      LoL, každý den ta samá písnička, v každém tvém komentu čtu buď o PC Master Race nebo o zlém Blizzardu. Už by to chtělo něco nového, tento trolling jsi už vyčerpal. *6*
      • Je to hroznej ubrečenec no *13*
      • TheGGG
        LoL, já netrolluju, blizzard vyk*rvil žánr, tak pak se nedivte, že ho všichni napodobujou.
        • Dogkiller
          Já nevím, poslední co jsem od Blizzardu hrál, bylo Diablo 2 a tím to haslo. Ta firma už pro mě neexistuje. Ty jejich dětské malůvky a přiblblé kartičky jsou pod moji úroveň, radši si dám Dark Souls a tak... zkrátka hry pro dospělé a inteligentní hráče.
          • ... zkrátka hry pro dospělé a inteligentní hráče. No pokud takhle posuzuješ lidi, ledasco to o tobě říká. *6* Nehlědě na to, že podobné přihlouplé komentáře o inteligenci a věku mají většinou lidé s věkovým průměrem 13 let.
          • TheGGG
            Já bych do her od blizzardu nešil, kdyby tu v poklidu existovaly Moba a MMORPG hry, které by se nedržely toho jejich úchylného stylu. Pro mě jsou ty žánry úplně mrtvý, protože teď všichni jedou tento styl:
            http://s230.photobucket.com/user/Tbuzz101/media/priest1.jpg.html
            • TheGGG
              no, můj žánr to zrovna není, ale podle videjka na YT to vypadá po stránce stylizace dost obstojně.
            • Femto
              ještě bych nezapomínal na Pillars of Enternity, ta hra má fajn stylizaci...
    • co je to temná fantasy? Vampire: The Masquerade - Bloodlines?
      • TheGGG
        moc jich bohužel není. Ve světě knih je ta úroveň podstatně lepší, ale pokud jde o hry, těším se jen na Witchera 3, bloodborne a deep down. Nějak možná překousnu DA 3, ale když jsem viděl ty postavy typu Red Bull a Dorian Gay, nějak mě přešla chuť.
        Neříkám, že ve fantasy musí být všichni špinaví, zarostlí humusáci, elegantní nóbl padouch je taky cool, ale když v ruce drží velký plastový meč a svítí mu oči, je mi blivno.
        PS: TOTO NENÍ TROLLING, JEN OSOBNÍ NÁZOR.
      • Femto
        forgotten realms učitě ne .) V herním sektoru Planetscape Torment, Demon Souls, Dark Souls, částečně možní i Dragon Dogma, ale ta je ale spíše high, ale má hezkou stylizaci...
        • TheGGG
          ten witcher to naštěstí taky zachraňuje.
          • Femto
            mě připadá už ta trojka taky jakási přeplácána a barevná, taková jednička je atmosférou a studenými barvami na tom dle mého lépe...
            • TheGGG
              Pro Femto
              S něma to nemá cenu řešit. Pro ně je dark fantasy, když se Arthas stane zlej a začnou mu svítit oči. Hrózně cool. Pak tady dokonce začnou pindat, že outlast je fantasy. *1* *1* Tak to už překračuje všechny meze. Takhle to dopadá, když někdo hraje jen Dotu.
              PS: teď nám budou citovat wikipedii.
            • Jack1947
              Vy jste se tedy tak dlouho hledali až ste se našli lol. *7*
            • Femto
              Víš o tom hoovno a stejně se budeš hádat. Vampires je román šestákovy, Amnesia je horor panebože a ne dark fantasy. Vůbec se v tom nevyznáš, neserr se do věcí o kterým víš kulový... Dark Fantasy je docela nový pojem a rozhodně není úplně definovaný, takže si tam můžeš dát cokoliv. ale stačí trochu přemýšlet a rozdělovat, upíry budu cpat kam patří a ne kam nepatří a jako Dark fantass si třeba přestavím Až budu viset od Joe Abercrombie. Dále to můžou být depresivní fantasy jako např. v herní branži zmíněné Dark Souls...
            • Dark fantasy is a subgenre of fantasy which can refer to literary, artistic and filmic works that combine fantasy with elements of horror. The term can be used broadly to refer to fantastical works that have a dark, gloomy atmosphere or a sense of horror and dread

je to mix hororu a fantasy, tj upíři, vlkodlaci atd. Ty mnou jmenované hry (Vampires, Amnesia, Diablo, Legacy of Kain) toto splnují. Mám spíš pocit, že to vy neznáte obvyklý význam pojmu temná fantasy. Já si pojmem temná fantasy představím upíry.
            • Femto
              proč vím, že je infantilní, protože znám Bioware, oni nebyli schopni udělat kvalitní dospělý příběh ani v High fantasy a to se snažili aspoň stylizovat, teď to vypadá jako když poník sežere duhu a pak to vyseree - takže to bude infantilní, stupidní kýč ala Bioware, Vampire: The Masquerade není Dark fantasy, to je prostě je prostě stylizace ala román šestákový. Diablo si vždycky hrálo jen na dark fantasy, jenže je to klasické high, Dark Fantasy je opravdu úzky v herní branži...
            • TheGGG
              Drizzt asi nezná pojem temná fantasy. Začal bych zjištěním co to znamená, pak povídal něco dalšího.
              BTW: není to jen o tom, jestli je tam černá, zrezlá a vnitřnostmi omatlaná sekera, nebo plastová svítící sekyrka s cool runama.
              BTW2: Dark souls sériie není jen na konzolích (bohužel) a rozhodně je to velice kvalitní temná fantasy,
            • Femto, jak víš že DAI je infantilní? Občas jsem na emulátoru hrál nějaké JRPG - třeba Xenogears, Final Fantasy, Chrono Trigger. Ty JRPG jsou barevné, infantilní (dětské postavičky) a přesto překvapivě hluboké hry s nářezovým příběhem. Neznám moc WRPG, které by se vyrovnali Xenogears nebo Chrono Trigger příběhem.

Pokud já si něco představím pod pojmem dark fantasy, tak Planescape Torment (to jsem hrál) a Vampire: The Masquerade – Bloodlines (výborné temné RPG), možná Blood Omen: Legacy of Kain a rozhodně Diablo 1 a Diablo 2 (D3 jsem nehrál). Ty tebou jmenovan konzolovky jsem nehrál (nemám konzoli)
            • Femto
              pane Drizzt vy jste úplně mimo, Dark fantasy má temný nadech, temné vyprávění, je to nasákle temnou atmosféru, smrt číhá všude, tažke Dark fantasy nemůže být infantilní DA:I, jen pár her splnuje aspoň nějaké dark fantasy prvky a jak jsem zmínil bez sporu je dark fantasy Demon Souls, Dark Souls a Planetscape Torment, další hry jsou pak na diskuzi.
            • aha, takže vy jste takoví herní emo. Pokud hra není temná a nemá temné barvy, tak to není dark fantasy :-) Tak to možná lepší žánr než RPG pro vás bude horror - Amnesia mi zní jako příjemná dark fantasy, kde se člověk toulá temným pozdemím hradu.
              Gothic 1,2,3 byly rozhodně taky takové temnější (vlastně už ten název gothic navozuje dark fantasy) a dle mého názoru to byly lepší hry než DAO
            • TheGGG
              buď rád za witchera, jinak si nezahraješ vůbec nic. Kéž by to bylo jako s fantasy knihama. Tam je výběr dospělé fantasy na mnohem vyšší úrovni.
  • volakedy som skusal DA2 demo tak snad daju na origine demo aj tejto hry (otestovat ako to ide plymule a tak )

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit