Přejít na výpis diskuzí
První informace, obrázky a video z Metro: Last Light
31.5.2011 | Aleš Smutný
62 příspěvků
-
kedze VDNCH je skratka z pomenovania blizkeho vystaviska (Vystava uspechov narodneho hospodarstva), nemam pocit ze by zmena nazvu v hre bola az takou zavaznou odchylkou. proste ustretovy krok k anglicky hovoriacim hracom...
-
Verne? Vzdyt uz druha nebo treti mise je uplne mimo knihu.
-
Srovnavas jablka a autobus mhd jen proto, protoze jsou oba cerveny? Tady nejde o rozlohu destrukce, ale o miru jak je prostredi udelano, jaky z nej ma clovek pocit. Me osobne Stalker pripada mnohem strasidelnejsi s vice post-apo nadechem nez barevny Metro. Je to stejny jako kdybys o Metal Gear Solid 1 tvrdil ze to neni poradny sci-fi protoze se odehrava na jedine zakladne..
-
100% souhlas, taky sem se tesil na bloudeni chodbami, plneni questu v ruznych stanicnich statech apod. Misto toho je Metro takovy CoD akorat ze s post-apo prostredim, imho nuda. Knihu Metro 2033 sem cetl 2x a je to jedna z nej knih s post-apo tematikou, naproti tomu je hra totalne zmrvena, pryc je tiziva atmosfera zatuchleho metra, zustala pouze linearni chodba vpred a hordy nepratel. Tebou zminovany Stalker ma stejne kvalitni pribeh a s napr. Datastore modpackem se jedna o vynikajici post-apo rpg, ktere se aspon na dohled priblizilo dosud neprekonanemu Falloutu 1. Takze Stalker ano, Metro ne a komu se to nelibi... at si hraje co chce.
-
Bylo to vydavano po castech, ale autor celou dobu vedel kam to chtel dotahnout, takze nechapu jak by to mohlo byt rozsekany. "Rozsekany" to mohlo byl pro ty, co cetli kazdou novou kapitolu na webu v azbuce, coz ty asi nebudes. Tim "slepením do knih" myslis, jako vytisknuti a svazani? Protoze jine upravy tam nebyly.
SPOILER
Jediny zasek tam je ten, ze puvodni verze koncila prichodem do Polis, kde Artyom umira, coz nakonec bylo na natlak citatelu zmeneno a pribeh pokracoval. -
Já taky četl knihu a hru odmítám hrát, protože se bojím, že mi to zkazí dojem
-
Výborný, díky moc!
-
Já nechtěl psát přímo Fallout, protože mi došlo, že by to byla vlastně dost stejná hra :D
-
JJ kniha bola super. Ja som vlastne pri hrani dost divil, ako sa to celkokm dobre drzi predlohy. Inak samozrejme, ze odchylky su miestami velke (napriklad namiesto vdnch je to exhibition (to ma sralo furt))
kniha bola lepsia v tom, ze neposobil ten dej tak nasilu napchaty na seba.
na knihu 2034 sa tiez tesim.
a keby tu boli nejaky ludia, co sa to naozaj zaujimaju, tak uz je aj kniha "Piter" a je to z prostreedia metra, ale zo st. peterburgu. (ale to neocakavam, ze to niekto prelozi do cz/sk, takze asi ju budem musiet zohant v eng.)
a podla vyjadri Dmitryho Glukhovskeho, kotry cely tento svet spachal a bol aj pri scenari hry m.2033, ma v plane z toho urobit "universe" podobne ako to je napriklad warhammer a pod (aj ked asi vo vyrazne mesnom meritku - kazdopadne sa uz pisu z toho prostredia aj ine knihy, ktore nie su od Dmitryho) *7* -
Ja som si najprv zahral hru, a až potom prečítal knihu, kniha sa mi zdala byť lepšia ale to už tak býva :) jediné čo ma zamrzelo pri hre bol trošku neurčitý koniec, ale inak super.
-
+1 v 1% :)
-
Na slovensku a pocitam ze aj v cesku vyjde 1 jula
-
Jj ale cist se to kazdopadne dalo...
-
Jsme na tom stejne. ale proc proboha Gothic... to je rusky Fallout... :-)
-
Ja jen precetl knizku, hru jsem jeste nehral... ale chystam se... mozna :-)
-
Jelikož hra je vytvořena podle knižní předlohy a to dost věrně, tak je to ok.Metro je samo o sobě dost lineární a pobyt na povrchu nebezpečný, tudíž to je v pořádku.
-
a ja k tomu vsemu jeste vynecham diakritiku a interpunkci, abyste vedeli
-
Mohl by si mi některý ty velikány vyjmenovat ? Je pravda že sci-fi moc nečtu, co vím tak 10 knížek max, jsme zastáncem knižních hororů, ale tohle mě zaujalo celkově i svou atmosférou a tajemnem, podle mě určitě jedna z lepších :)
-
jak á se těšim, bože jak já se jen těšim!!!
Video nádherný.. -
Pokud do srovnání zahrnu ty opravdové velikány, tak je kniha velmi průměrná. První stránky jsem byl nadšený, ale velmi rychle to nadšení opadlo. Vadila mi velká šablonovitost, předvídatelnost a idiotské chování postav. K tomu asi napomohlo i to, že to bylo vydáváno po částech na internetu, tudíž je příběh rozsekaný a následně slepený dohromady do knihy. Pro lidi, kteří jsou zvyklí na herní příběhy nebo moc nečtou, to ovšem bude super kniha. Kdyby to přibalovali ke hře, tak je to úplně v pohodě čtení.