Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Teším sa hlavne na ten osobny príbeh... vo WOWku sa nedá vybrať smer hrdinu ktorým sa uberie (povedzme bude nasledovať légiu alebo elfov atď... ) pretože všetky questy sú pre všetkých ak sa nejedná o classy... tá hra má "ževraj" príbeh ktorý už je dávno mimo chápanie obyčajného hráča ako som ja.
  • Takze za prvni. Grafika vypada uzasne jak vystrihana z novin , animace loutkove divadlo, a ti co tady kritizuji Swtor jsou pouze ubozi zebraci kteri nemaji na mesicni poplatky a clanky pisou od sousedu protoze nemaji ani z ceho psat. Proste ceska demence ktera umi jen kritizovat a kecat. Co libi? prvni dve vety ? Tak a pokracujte...
    • walltar
      Trochu pozdě ne? Tě doma nenaučili že když chceš trollovat musíš pod článkama z první stránky? Jinak .... vyfič. *6*
    • sankuri
      Nic moc, znovu a poradne, jinak se mezi elitnimi trolly neuchytis:-P
  • Zas dalsi hra ktera vezme nerdum jejich uz tak ubohy zivot. Dlasi z mnoha her ktera za cas padne na naky ten model free kde bude par tisic hracu (nerdu) honit ega za zaplacene meciky.
    • Prej model free *4* . Víš vůbec, že si tu hru koupíš a pak hraješ bez měsíčních poplatků?
    • sankuri
      Je videt ze o hre nevis vubec nic *2* Ona bude "free" uz od zacatku *3* Trapas co?:-)
    • walltar
      Samozřejmě ... po tom co se do bety za dva dny přihlásilo milion lidí tak to bude hrát pár lidí.
  • Je to jenom můj pocit, nebo má autor extrémní averzi na WoW? Někdy by bylo fajn brát v úvahu, že Král je na svém trůnu už šestým rokem a všichni, kdo měli plnou hubu keců o jeho sesazení mu vyšplhali zhruba po kotníky a pak padli do bahna.. Počkejte si na Titan. :D
    • Proc to proboha porad porovnavate? Ja nechci zadne lepsi WOW... WOW bylo cilene na mainstream masy, byl to genialni tah v tu pravou chvili a proto mel taky tak fenomenalni uspech... trefili spravny okamzik, kdy kazda domacnost mela doma internet, kdy uz kazdy umel ovladat PC a kdy uz nebylo hrani her jen zalezitost nerdu, ale prostrednictvim socialnich siti a casual gamesek se zacalo promitat do obecneho podvedomi... v tu chvili vydali MMO pro kazdeho... obrovskou hru, kde muzete byt se svymi prateli, hru kterou zvladla hrat uspesne matka na materske i dedecek v domove duchodcu... Opravdu jim ten genialni tah vysel a lidi se tma nahrnuli...
      Nikdo WoWku tyhle hrace pretahnout nemohl, protoze tahle masa casual hracu nechce jinou, lepsi a tezsi hru, nechteji se ucit nove ovladani, nove pozadi atd... Jedini kdo odesli byla stara hracska populace, ktere WoW po nejake dobe prestalo stacit a zacali hledat neco s vetsi vyzvou... Bohuzel to neni tak jednoduche, protoze vysla spousta MMO, ovsem kazda aspon trosku doufala, ze pretahne cast masy z WoW coz je nerealne a na to vetsina dojela, na prebujela ocekavani poctu hracu... plus vetsinou i dalsi veci samozrejme... GW 2 tyhle ocekavani doufam ne,a cili na sve hrace jednicky a pokusi se udzet nespokojenou paranskou skupinu... snad se jim to podari... ale to nikdo predem ricr nemuze...
    • walltar
      Já sem to taky nikdy nepochopil proč každý druhý MMO klon a jeho fanoušci křičí jak už to teď wowko určitě sesadí .... proč každému de o to aby sesadil wow z trůnu? Radši by měli dělat vyladěné kvalitní hry bez chyb a né wow klony které nestojí za nic. Já sem třeba hrál 3roky EVE a nemám chuť hrát eve klon já bych si zahrál vesmírné MMO které bude mít úplně jiný herní systém ... kdybych chtěl hrád EVE tak nepotřebuju EVE klona ale zase jdu hrát EVE a řekl bych že tohle platí i pro dost hráčů z wowka. Ale zajímalo by mě jestli tuhle větu s čekáním na titan budou ríkat i mým vnoučatům :-D
    • Ringwraith
      Já mám zase pocit, že hráči ostatních MMO mají averzi na WoW, zvláště hráči free WoW klonů. Stačí zmínit WoW a ostatní tě v chatu uflamují.

Ostatně i MMOGrinder to zmiňuje v některých svých epizodách.
      • Tak alespoň je tu diskuze celkem na úrovni a nikdo tu hráče GW 2 zatím nenazývá pedofily narozdíl od jisté nejmenované MMORPG. *5*
      • walltar
        No tak ono je teď populární nemít rár WOW.
        BTW.. Já sem neměl rád wow už před tím než to bylo cool.
    • Navíc GW není přímým soupeřem WoW. Imho je poměrně jiné, takové menší s užší cílovkou.
  • quote : Ak ten cas kedy by sme sa mali vyvijat a prisposobovat spolocnosti premarnime tym, ze sa budeme denne niekolko hodin v kuse hnat za tym, aby sme mali lepsie brnenie +1dmg ci mounta +10% speed

Aha, takze je podle tebe lip investovanej cas se hnat za tim, aby jsme meli triko lacoste +1 baleni holek, bmw +10% speed a slunecni bryle diesel +1 charisma ? Tim myslis to prizpusobeni spolecnosti ?
    • Ano aj ne.

Nepotrebujes sice tricko lacoste, ale potrebujes tricko. Ci ty chodis nahy? Alebo inak, ako by si sa citil keby si sa objavil v strede mesta nahy?.... Netreba zatvarat oci pred realnym svetom a zbytocne znizovat vahu jeho aspektov, aj ked sa javia ako akokolvek bezne ci trapne. A hlavne je podla mna velkou chybou ak porovnavas realne veci s tymi virtualnymi...

Chapes, ze tieto hry su len iluzia? Je to len hra. Kde je v kode napisane nieco ako "ak hrac pride sem a klikne na toto, zvac mu statistiku toho a toho"... Aj to Tvoje brnenie najlepsie v hre je len kus kodu. Proste je to program ktory ty spustas, ktory pre Teba niekto pripravil. To nie je realny svet. Pre vacsinu normalnych ludi je to dobra zabava, lenze MMO su nastavene vyslovene na automatovych principoch sklbenych s iluziou realneho sveta, ktora moze zmiast aj normalneho, potencionalne uspesneho jedinca k tomu aby sa z neho stal MMO "nolifer".

Mimochodom, dokonca by som si dovolil tvrdit, ze ak ta bavia MMO, a travis v nich kopu hodin denne, tak je to vyslovene dokaz o tom, ze tuzis mat uspech aj v realnom svete. Tuzis mat to tricko lacoste a to BMW +10% speed. Si tak nastaveny, si normalny clovek. Lenze sa nasiel niekto kto tieto tuzby vie uspokojit cez program ktory naprogramuje a z ktoreho ma peniaze. A ty hras tu hru, a citis sa dobre lebo Ti dava to, co by si chcel aby Ti daval realny svet - priatelov, mounty, fasa lacoste brnenie.... Lenze opakujem, toto proste nie je realny svet, z tej hry sa nenajes, nepostavis si byvanie ani nevychovas deti....

Mne ide len o to, aby si to co najviac ludi uvedomilo. Ak s 4 a viac hodinovym dennym hranim nema niekto problem, nikto koli nemu netrpi (ani on sam) tak je to len a len jeho volba. Ved najlepsie investovany cas je taky, z ktoreho mame radost. ALE nikdy by clovek nemal stratit usudok o realnom svete a o principoch na ktorych svet funguje.
      • Každý svého štěstí strůjcem. Tak si tu přestaň léčit nějaké svoje komplexy tím, že se budeš ostatním snažit promlouvat do duše.
      • sankuri
        Ale my prece moc dobre vime ze mmo je iluzorni svet , nahrada za ten realny, nebo nas mas za slepce? My tam nebyli podle nalakani nejakym zlotrilym managerem pod falesnou zaminkou, ktery nas ted nechce pustit ven, my tam jsme zcela dobrovolne a kdyz budeme chtit odejdeme:-) Ale to nam to nam nejdrive bude muset realny svet nabidnout neco kvuli cemu budeme ochotni travit vice casu v nem nez v tom iluzornim:-)
        • :)) Pozri, v Tvojom pripade ja nemam nic proti. Aj ked... :)

Si radcej vo svete, ktory sa snazi principmi podobat na tento realny. Ako je potom mozne, ze tamten Ta bavi, a tento realny nie? Kamaradu mozes mat kopu aj v realu, mozte chodit na "raidy" kam len chces, mozes levelovat aku kolvek olbast z Tvojich schopnosti ucenim, a nasledne mozes mat "profesiu" aku si zvolis, s dobrou pracou a peniazmi mozes cestovat, vidiet a zazit realne zazitky s realnymi ludmi... A to vsetko v dokonalej grafike s prepracovanym fyzikalnym modelom :) a dokonalym ovladanim s rozmymi zmyslami ako cuch, hmat a podobne. Co Ti ponuka virtualny svet hodnotnejsie ako tento realny?...

A naviac, problem hlavny je v tom case. Ak investujes privela casu do toho virtualneho sveta, je mozne ze v tom realnom budes mat velky problem. Co v Tvojom pripade mozno neplati, ale ty si skorej vynimka potvrdzujuca pravidlo. Naviac co myslis, kde by si bol dnes, keby si sa namiesto hrania snazil sebazdokonalit v nejakej cinnosti? Nemyslis ze by si mozno zazil nejaky uspech ktory by dokazal zmenit aj Tvoj nazor na realny svet?

A po druhe dalsia vazna vec, ktora sa Teba mozno netyka ale vela ludi ano, je to, ze niektori ci si to priznaju alebo nie, su na MMO hrach skratka zavisli, podobne ako clovek na automatoch. Samozrejme poznam aj kopu normalnych ludi co hravaju MMO a nic im to nerobi, preto nepisem ze MMO=automaticky zlo, len pisem aby si ludia davali dobry pozor na cas ktory tej hre venuju, a ci im popritom neuchadza nieco dolezitejsie nez virtualne hry... Tot vsjo :) Ale ta Tvoja veta o zlom managerovy co Vas nechce pustit von je takmer dokonala :), presne tak nejak to totiz z urcitej casti podla mna je... :)
          • Neviem o co ti ide ale zaujima ma, co clovek ako ty robi na stranke o hrach a na topicu o MMO hre... a sankuri to celkom pekne uzavrel :) Ja mam 24 rokov, dostudoval som vysku, mam priatelku, zijem si naplno real life a nepoznam lepsi odpocinok (okrem casu s mojou laskou) po praci ako hru v ktorej sa uuuuplne odreagujem a na chvilu zahodim dennodenne problememy (tie ma kazdy) Takze prosim ta prestan tu odsudzovat ludi a bez rozhresovat fetky pod most, ktore su na tom ovela horsie ako nejaky hrac. Hry tu su a budu, to nezmenis. Toto je diskusia o hre a nie o lacoste tricku. se ya in real life.
          • sankuri
            No to jsi neuvedl zrovna dobry priklad, protoze v realu musis minimalne 9 let expit na tom nejnudnejsim a nejjednotvarnejsim miste, aby ses dostal na ten nejnizsi endgame level. Az ho dosahnes tak cely tyden grindit na jednom nudnem, casto stresujicim spotu abys mel dost financi, za ktere si muzes o vikendu neco malo uzit a pak znovu. Ano muzes si najit spot s mensim a kratsim grindem, ale zase mas mene financi na zabavu. Raidy? Jake? Za vsechny musis platit abys je dostal misto abys z nich neco mel (teda krome chvile malatnosti a dlouhe kocoviny). Exploring zase musis platit misto abys za nej byl odmenovan.. PvP? S temi postihy absolutne nehratelne, navic regenerace HP je nastavena tak spatne ze pak musis vecne restit. A grafika? No jak ti rekne kazdy zkuseny hrac - grafika neni vsechno:-)
            • Četla jsem i tvé předchozí příspěvky, v jiných vláknech, reagující na HappyHippo a zcela se s nimi ztotožňuji. On i reálný svět je plný podlých managerů apod. Mimochodem ti tleskám, takto perfektně vystihnout reálie okolního světa, je opravdu dokonalé *1* Závěr si zaslouží velkou pusu *3*
            • hehe, pekne napsano
  • no tak tento článek je úplně mimo mísu. GW jsem hrál víc jak 2,5 roku a na dvojku jsem se nevýslovně těšil, ale build, který byl k hraní o víkendu mě spíše odrazuje. Zatím stále věřím, že se jednalo o neduhy closed beta buildu hry, a že finální verze bude mnohem lepší, ale za stávajících zkušeností bych se k hraní této hry nesnížil. Nefungující a totálně nevyvážené PvP mi k PvP MMO prostě nesedí a že to nebyl jen můj názor dokazoval i fakt, že v neděli už prakticky PvP nikdo nehrál, ve scénárkách to ogovalo v lepším případě 1vs1, ve World PvP se rubalo 20 lidí a to bylo celkem vše....osobně si počkám na další testování, ale z toho co jsme zažil o víkendu na mě padla deprese, takhle podělanou hru jsem dlouho neviděl
    • A od ceho je beta troubo aby se to ladilo a dodelalo ne aby sis zahral
    • sankuri
      Classy byly vyvazene dostatecne. Do idealu to melo jeste daleko, ale porad lepsi nez vetsina ostatnich mmo.
    • Docela me fascinuje co pises. Ty si od bety cekal vyvazeny postavy v PvP? K cemu si myslis, ze vyrobce betu dela? Aby sis pul roku pred vydanim zahral dokonalou hru? Nehlede na to, ze vybalancovani GW i vsech ostatnich MMO je v podstate vecnej proces rizenej sberem statistickejch dat.
  • OMG WTF co je to za sra*ku ...... uz aby byl dalsi datac ve WoW , tahle slatanina WoWku nesaha ani po kotniky OMG
    • Alespoň je vidět intelektuální základ té Vaší modly, když zástupce její komunity vyplodí takový lidský výkal.
      • Ačkoliv je jeho příspěvek jenom blbost, která má rozpoutat flame, tak s Vašim příspěvkem nesouhlasím. Takovýto 'fanboy' bude existovat u každé hry a Guild Wars rozhodně nebude žádná výjimka. Jejich procentuální výskyt bude pravděpodobně úplně stejný jako u WoWka... Osobně mě už unavuje u každé MMO číst tyhle války mezi hráči. Jak nemám rád fanboye wowka, tak nemám rád ani ty antifanboye, co naopak tvrdí, že je to odpad, kterej by do huby nevzali (už mi vadili i narážky v článku na prostředí, které je skvělé a uvěřitelnější než omalovánky od konkurence...a tohle napíše tzv. 'redaktor'). Ať se to lidem líbí, či ne, tak wowko už je tady sedm let a ze všech těch her je komerčně nejúspěšnější a proto je takové jaké je. Co by většina těch ostatních dala za takovej úspěch... A nejlepší je nechat lidi ať si hrají, co je baví a na příspěvky jako napsal L O L nereagovat.
        Jinak GW je skvělá hra a věřím, že i GW2 bude. Když bude čas a uvidím, že se lidem, tak to ho určitě rád vyzkouším.
        • Dobrá, beru na vědomí. Dle jednotlivce nehodnotit celek.
        • sankuri
          Ono bylo wowko co se grafiky tyce osklive uz pri vydani:-) Co se tyce uspesnosti, tak za to muze spis reklama, protoze jestli ma Blizzard neco dokonale je to reklamni oddeleni. Ze wowko hraje tak moc lidi je spis dusledek toho ze jim o nem rekla ta hodna pani v televizi, v radiu, v kazdem blbem banneru co na webu clovek vidi, nez diky jeho kvalitam. Tim nechci rict ze je wowko spatna hra?-)
          • Vrook
            Z dlouhodobýho hlediska neudržíš lidi u míň kvalitního produktu pomocí reklamy ani náhodou. Z krátkodobýho hlediska jim to možná prodáš, ale nemůžeš počítat s tim, že ti budou platit dál. Taky si všimni, že většina reklamy wowka byla směřovaná na lidi, co ho ještě nehrajou.

EDIT: Blizz má sice kvalitní marketing, ale uplná špička to neni, protože už to ani nepotřebujou. Teď se už imho povědomí o WoW šíří z 90% jen virálně. Narozdíl od nich třeba EA maj super marketing a potřebujou ho, protože třeba SWTOR by jen svejma kvalitama fakt nezazářil.
            • sankuri
              Moje potreba u mmo je kvalitni, zabavne a hlavne vybalancovane PvP, ve dne v noci. WoWko co se me tyce nesplnuje ani jedno z kriterii:-)
            • Vrook
              Okay. Tak já si zahraju GW2 a pak se ozvu, o kolik to bylo "složitější" a "hlubší" než WoWko, protože zatim v tom vidim jenom jinej systém, ale stejnej princip a stejnou "výzvu" (i když ve wowku jsem jí možná, díky kompetitvnosti v PvE i PvP, viděl víc). Ale proč ne, já mám totiž u MMO potřeby jako ty a WoWko mi vyhovovalo.
            • sankuri
              Ale bohuzel ono to tak je, ta vetsinova mainstreamova masa tu proste je a touzi po jednoduchosti a nenarocnosti. Znovu rikam: je to v poradku, WoWko je pro ne dokonale a to nemyslim nijak ironicky proste tomu tak je, masa netouzi po nicem obtiznejsim, obsahlejsim. Ja do toho mainstreamu nepatrim a ta jednoduchost mi nevyhovuje, ale to fakt neni o vkusu, to je o potrebach. Ja chci vyzvu, mainstream chce jednoduchost, oba dostaneme co chceme, ja v GW2 oni ve WoWku.
            • Vrook
              Nevěděl jsem, že už existujou i MMO hipstři. Jo, wowko je mainstream, ale to neznamená, že je to něco špatnýho. Hra pro masy? Takže tim urážíš masy, že nemaj vkus? *15*
              Prostě tohle je klasickej přístup hipstra: Je to špatný, protože to hrajou všichni. Tečka.
              EDIT: Nemluvě o tvejch přirovnání s televizníma seriálama, který maj úplně jinou cílovou skupinu.
            • sankuri
              Ty povazujes takove veci jako Ordinace v ruzove zahrade, nebo Ulice za kvalitni? Je to vec udelana pro masy, jednoducha aby je pochopila i senilni babka, WoWko je udelano stejne. neni na tom nic spatneho ta casual masa se musi necim zabavit a na ni Blizz zacilil.
          • stačí si pozrieť toto a pochopíte, kde sedí úspešnosť tejto hry...
            http://www.youtube.com/watch?v=arKpdxjHamI

V tuposti ľudí
    • Máš pravdu. Tahle slátanina opravdu nesahá wowku ani po kotníky. Je o hodně výš nad WoWkem.
      Měl jsem možnost vyzkoušet si betu a musím říct, že ze začátku jsem byl zklamaný. Těšil jsem se na pokračování GW se vším všudy, ale oni z toho udělali hru podobnou wowku. To byl můj první dojem.
      Jenže zdání klame! GW2 nejsou kopie WoWka ani GW1, je to prostě něco jiného. Prostředí úžasné, rasy (charr, člověk, norn) parádní, na každém kroku nějaký "event", obrana měst, dobývání měst, nápadité questy, systém teleportů nemá chybu. Konečně MMO, které nevypadá jak omalovánka a skvěle se hraje. A to vše bez měsíčních poplatků!
      Jinak s tím dalším datáčem k WOW jak píšeš... kung-fu panda(ria) už tě nebaví?
    • Ty ses Teplous
    • sankuri
      Chce to trochu vic snahy hochu, trollit v dnesni dobre zvlaste tady neni jen tak:-)
    • walltar
      Vyfič .... *6*
  • Gimme gimme GIMME! *1*
  • Koukal jsem se na videa na youtube a co mi moc nesedělo, bylo, když jsem viděl, jak zloděj střílí s pistole. Očekával bych u stealth classy poněkud méně hlučnější zbraně - ideálně nůž či krátky meč, nějaké ty pasti a třeba kuši či luk na vzdálenější cíle. Ale pistole? Jo, kdyby měly tlumič, ale tam to práskalo, že by to svolalo celé město, snad i celý kraj. Ale uvidíme. Do téhle hry skoro určitě půjdu...
    • Uprime lepsi par veci co clovek moc nemusi nez hra bez trochy kreativity. pro me vzdy platilo ze cim ujetejsi hra tim lepsi :D
    • sankuri
      Moc od GW2 necekej konvencni fantasy pristup uz prvni dil si sel svoji cestou:-) Thief neni dedikovany stealh classa, muzes ho hrat na blizko nebo ciste jako ranged, nebo klidne jako cisty support class, podle toho jak si postavis build.
      GW1 bylo koncipovano jako fantasy svet, nicmene od prvniho dilo ulynulo v lore 250 let technologie pokrocily:-) Viz engineer s jeho granaty, plamenometem, minama, tryskovyma botama atd:-)
      Nejvic je technologky pokrok videt u Asur ty od prvniho dilu skutecne pokrocily, megalasery a holo pocitace jsou bezna vybava:-P
      http://www.youtube.com/watch?v=szhxngOf7P8
      Ale zamozrejme nejuzasnejsi je CHARRZOOKA:-D
      http://www.youtube.com/watch?v=xTycWIsLsRg
    • Muzes si vybrat, klidne kudly...
      btw i v realu pouzivaji lupici pistole... a v 99% pripadu bez tlumicu... *3*
  • hele mam dotaz existuje na to nejakej figl prez ovladace nebo tak neco aby me to jelo aspon trochu normalne ja jen ze kdyz na publicu vidim i jen 5 lidi neco mlatit mam pomalu 10 fps a to se mi moc nelibi ja vim ze mam stary pc ale tohle sem podle tech pozadavku co nedavno napsali necekal kdyz mam ctyrjadro a gtx 460 sem cekal ze to pojede lip navic kdyz se podivam na vytizeni cpu a grafiky tak se pohybuje kolem 20-30% coz je jeste divnejsi
    • sankuri
      Optimalizovane ovladace vyjdou az po vydani jako u kazde hry.
    • dijkstra
      Já sem četl že hodně lidí mělo v tomto beta weekendu tyto problémy. Určitě to tak nebude ve finální verzi. Holt Beta je Beta!
    • walltar
      No v dost článcích sem četl že ta beta je dost neoptimalizovaná ... takže je možné že se to časem zlepší. Ty požadavky byli myslím na finální hru ne?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit