Přejít na výpis diskuzí
První krůčky v Dota 2 očima začátečníka
7.9.2013 | Adam Homola
280 příspěvků
-
az do tohohle postu sem s tvym nazorem souhlasil, ale tady si prestrelil...
-
V posledním Levelu je článek na stejné téma, ale o hodně lépe zpracovaný.
-
Právě ztráta peněz je to, co v LoL je naprosto nesmyslně potlačeno. Je prostě nesmysl, že za smrt není hráč trestaný, protože pak jde do soubojů mnohem častěji a mnohem častěji se do něj vrhne po hlavě, protože nemusí řešit ztrátu peněz a tím pádem mu je jedno, jestli umře nebo ne a pakliže sebou do pekla vezme i další, tak na to nikdy neprodělá a to je chyba. A v late game máš tolik mágu, co by jsi nechtěl potkat, protože Tě zabijí i když máš cca přes 2000 života. Příkladem jsou Zeus (pakliže má Refresher Orb a Agnhamis) tak dává přes celou mapu 2*640 damage a odviditelní jednotky. Dále tu máš Death Propheth, Pugna, Lion, Witch Doctor, Silencer, Warlock či Wisage. A to jsem mnohé ještě zapomněl. Tudíž to plyne spíše z tvé neznalosti, ale to je pochopitelné, když to nehraješ. Magických či mágů je dostatek na late game, zase nedělej z LoLka něco, co není:)
A jungleři? S Axe chodí málokdo, je to zbytečné, když patří mezi nejlepší na lane. A Jungleři: Lifestealer, Lycanthrophe, Lone Druid, Ursa (zejména na Roshana chodí on sám), Chen, Nature´s Prophet, Enigma.
A LoL a příběh? Mám moc rád jejich filmečky, ale příběh? No asi něco jako příběh v porrnu:)
A co mi vadí na LoL: Předimenzované předměty proti neviditelných jednotkám, které i po smrti dále platí (za 400 neseženeš nic podobného v Dotě, wardy za 200 a platí 3 minuty a nejsou mobilní, 180 stojí Dust of Appearance a ten jenom na 12 sekund objeví jednotky, ale má 60 sekund cooldown), bez dyingu, kdy člověk nemůže ovlivnit ničení například věží (pasivní schopnost na obranu věže vážně počítám, to snad nemá a nepoužívá nikdo), omezený počet hrdinů, kdy nováček ze začátku nemůže trénovat daného hrdinu, protože třeba stojí 6300 a na něj si nevydělá během obměny hrdinů, systém předmětů je dost jednoduchý, čím novějěí hrdina, tím se mí zdá, že Riot je předimenzuje a "donutí" hráče si jej koupit a hrát za něj. Riot naprosto jinak kašle na nějaké vyrovnávání a balanc. Navíc teď jsou mapy naprosto šíleně převardované, systém junglerů je směšně jednoduchý s pomocnými životy a manou. Naprosté debilní systém banování hrdinů, kdy Shen, Melphite, Kassadin atd jsou prakticky nehratelní hrdinové, protože se prostě vybanují. Na 18 levelu mám například s Morganou něco okolo 3k života a to mám 1 předmět na životy a to se mi zdá šílené, když tolik mám s Pudge například na 25. levelu a ještě s předměty na životy.
Co naopak mám rád jsou módy Domination a ARAM. Mě osobně nevadí ani grafická stylizace, zajímaví hrdinové.
Každý ale ať hraje to, co ho baví. Ale říct, že Dota je nudná atd. To opravdu může říct jenom člověk, co nemá v dané hře nahráno. Nudná se může zdát, ale není. Navíc taktická část je mnohem těžší než v LoL. Protože kouzla a jejich damage nelze (kromě pár úček u hrdinů a to pomocí pěkně drahé "svině! zvýšit) zvýšit a není to jako v LoL, kdy třeba s Morganou mám na konci základní kouzlo s "útokem" pomalu 1000:) -
Příběh v LoL jako arguemnt, na to mužu jenom říct LOL
-
Hmmm junglovat se da i s Rubickem, kdyz na vec prijde. Nevim vyhral jsem hry i za stavu 0-4-1. Staci se dat do kupy a nezoufat si a nevzdatavat to. Nejhorsi je, kdyz nekdo parkrat umre a zacne brecet GG a ze team stoji za h....o
-
Je to o treninku a premysleni. Informaci je vsude hafo, tudiz nektere vytky mi prijdou trochu mimo misu. Zacatky jsou tezke ikdyz sledujete videa pripadne prenosy z turnaju. Navic cim vice vam roste rank, tim vice musite menit herni strategie. Hraci jsou zkusenejsi a je to vice zabava (nekdy).
Nicmene doporucuji vydrzet. Pac tohle je jedina hra za posledni dobu, co me opravdu pohltila. -
LoLko sem nehrál, nemam ani v plánu, ale co se Doty týče, junglerů je tam hromada.
I v Dotě je v late game mag dost nebezpečný. Pokud se mi daří např. za Zeuse, nebo Crystal Maiden, tak v pozdější fázi hry má proti mě málokdo šanci. Stejně jako třeba když hraju za nějakýho supporta, Warlock, Dazzle.
Pokud je v Dotě nějakej nováček, neni nic jednoduššího, než si dát hru s boty.
A co si napsal o tom příběhu, jako bys popisoval Dotu. Každej má na pozadí nějakej svůj příběh, ale to je u MOBA her asi to nejmíň podstatný. -
Víš, jenže když vezmeš šampióna, který se nehraje a lidi jej neznají, tak s ním můžeš hodně uspět - lidi jsou blbý a neví co proti němu dělat.
-
ale jo, banuje se.
každopádně ty Bany vekoslave jsou na low-mid Elo, high elo má trošku jinej styl banování.
Sort Ban rate
http://www.lolking.net/champions/ -
Rovnou ti reknu ze Dota nema dobre ani propracovane lore
-
Furion je taktéž výborný jungler, i Enchantress která může od 1. levelu ovládnou creepa
-
To nebylo mireno (jen) proti Tobe... Kazdopadne na leave neni omluva. Dota trpi efektem snehovy koule a s tim to vsichni hrajeme. Nikdo neni zvedavy na genialniho analytika, ktery v 15min odhadne feednutyho Ursu a leavne "pac to stejne nema cenu". I kdyby to melo bavit jen toho Ursu, je slusnosti vydrzet, protoze na zacatek jdete vsechni do hry s cistym stitem a stejnymi moznostmi. Kazdy sve hry strujce :)
-
V LOTRo jsou creepové živí HRÁČI, co hrají PvP za Angmar. Je to taky fantasy RPG, je to online a přesto ten pojem znamená úplně něco jiného.
-
Jeden feednutý hráč ti málokdy vyhraje celou hru. To by musel být tým proti kterému hraje opravdu plný neuvěřitelných lam. Junglerů je v Dotě fakt hafo - Enigma, Lycan, Batrider, Axe, aj. Podle mě právě proto, že ztrácíš peníze za smrt je Dota těžší než LoLko, navíc to lidi nutí přemýšlet a nevrhat se všude 1vs5 a tak. (I když to i tak dělají) A Dota má taky svoje lore a dovolím si tipovat, že i propracovanější než LoL, ale tím si nejsem jistý, třeba je na tom LoL ohledně lore líp.
-
Hrál jsem Dotu 1 asi čtyři roky a teď hraju LoLko už od jeho vydání, i Dotu 2 jsem zkoušel, takže si myslím, že můžu srovnávat.
LoL rozhodně není jednodušší než Dota 2. Protože zatímco v Dotě může vyhrát jeden feednutý hráč celou hru, v LoLku to prostě bez týmu nejde. V Dotě mi chybí pozice junglera, tam to snad dokáže jen Axe a možná pár dalších hrdinů, což mi přijde jako velká škoda, protože to je dosti zábavná pozice a hru prostě oživuje. V LoLku může být v late game i mág stejně nebezpečný jako třeba adc, protože v té hře jsou itemy, které vylepšují ability power. A ztráta peněz po smrti je taky dost frustrující, to mě v dotě taky dost štvalo, protože stačí dvě hloupé smrti a už můžete být mimo celou hru a 20-30 min se trápíte. Plus pro LoL je podle mě i jakýs takýs příběh v pozadí, resp. propracovaný svět ve kterém má každý hrdina své místo. Dota má zas dospělejší grafiku, to jako jo.
Je toho asi víc, ale tímhle nechci říct, jestli je Dota nebo LoL, ale jen jsem zdůraznil důvody, proč hraju LoL a ne Dotu. -
Tak jako Morganu jsem neviděl bannovanou snad nikdy, a to hraju LoLko od začátku :D
-
Hodnocení skillu v dotě je zcela subjektivní, ty možná někoho považuješ za trash, ja zase považuji tebe za trash, pod moji úroveň, pro tvoji představu hrali jsme bežně zápasy vs Alliance, letošní vítež TI. Generalizovat tahle země je smešné, 90% hrářů doty každé východoevropské země(včetně ČR) jsou dementy co popisuješ, takže bych to neházel na jednu zemi. Rusů je 130 milionu Poláků 40 mil. takže statisticky jsou nejčastěji vidět.
Podle tvého způsobu vyjadřování to vidím že sám jsi noob. A to je problém Doty, každej Ydiot si myslí že právě on je ten vyvolený a ostatní dělají chyby, chce to se zamyslet nad sebou a přiznat si že jsi prostě trash, a potom se člověk zlepší. Pokud jsi zoufalý se spoluhráčema, tak určitě nejsi tak asociální abys nemohl najít 4 online kamarády. -
máš pravdu omlouvám se , moje chyba...
-
chlapče zase meleš z cesty *3*
-
jn, v dotě to je pěkně různorodý :) no ono záleží, na jakém elo hraješ. Zhruba tak co 200elo rozdíl, to jiné bany ;-) Ale ta nerůznorodost a nebál bych se to nazvat i nevybalancování hrdinů už mě fakt sere (co jsem se i naposled díval na stram z turnajů, tak týmy si pickovali stejný champy i 2 hry za sebou, děs tohleto). A nejsem jediný, spousta hráčů a kamarádů, s kterými jsem se bavil, to také takto vidí. Stalo se mi, že jsem pařil třeba 3 dny, ale další den už jsem prostě neměl chuť tu hru ani zapnout. Beztak lolko půjde za chvíli do kytek a začne se hrát něco jiného :)