Přejít na výpis diskuzí
První krůčky v Dota 2 očima začátečníka
7.9.2013 | Adam Homola
280 příspěvků
-
Co tu s prominutím mektáš o morálce? Nejprve moralizuješ, když se tady nadává na Rusáky (což nadávají absolutně všichni od Poláků až po Němce či Američany) a teď do toho pleteš morálku? Vzpamatuj se proboha. Já jsem vysvětlil, kdy opustím hru a to se děje opravdu jednou za uherský rok. To s nějakou morálkou nemá nic společného, tak nevím, co to sem cpeš....
-
Souhlasím až s koncem ohledně Doty. Mě zase přijde nudné LoL. Právě kvůli tomu, že stejně používám jenom 2-3 hrdiny a zbytek, co mám rád a chtěl bych hrát, tak neberu buď Bann (Shen či Morgana) nebo mi začnou nadávat do noobů (Temmo, Shaco). A proti sobě pořád ti samí a to je teprve nuda. V Dotě se mi nestalo, že by 2-3 hry byly více jak jeden hrdina stejný jako minule. U LoL je to pravidelnost.
-
zkouknul jsem video a celej ten tvůj slavnej denying je fakt padlej na hlavu. Ti champové tam běhají jako dva kokůtci a střílejí si do vlastních creepů. PECKA, fakt hele... Vůbec do sebe nejdou... přijde mi to dost trapný ;-) v lolku se prostě řežou hrdinové od začátku, nevšímají si vlastních creepů a tak to má být. Pokud chceš druhému zamezit ve farmení, musíš ho přehrát (zabít, donutit opustit lajnu) a ne trapně naklikávat svoje creepy *11*
-
Pravdu díš.
Je všude přewardováno, takže si už moc nezahraju ani Evelynn. Každej novej champ má gapcloser (zdravím Zaca), champové se moc neměněj a když chceš hrát někoho nehranýho (hraju Urgota), tak tě posílaj do pdele.
Nová trinity je sranda, hraje jí snad každej, protože je teď fakt silná. Ten Sheen dává děsný pecky.
Ale stejně tu hru mám rád a hrát jí budu.
Oracle je fail, má trvat max minutu. -
Ok, přispěju do diskuze svým názorem. Hraju lolko snad už třetím rokem s občasnými pauzami (nyní jsem plat I), ale to co se teď děje v lolku je humus. Již delší dobu sleduji, že i přes jednoduchost, kterou se lolko celkem vyhupuje nad dotu, vývojáři stále pokračují v zjednodušování celé hry. Uvedu pár příkladů:
- wardy, jsou levné, od doby, co existuje wardItem, tak jsou de facto všude a je pro tým velice malou finanční zátěží wardovat alespoň půlku mapy. Tudíž jsou wardy všudypřítomné a odpadá tak efekt překvapení nebo gangu (ve většině případů...)
- oracle elixír: stojí 400g, to už je celkem dost. Jenže co vývojáři neudělali. Dříve jeho účinek po smrti hrdiny odezněl, nyní stále trvá, nějaké 4 minuty tuším. Tudíž je snadné wardy zlikvidovat. Bohužel, pokud nepřátelksý ward naleznete, je také snadné ho nahradit (viz. bod výše).
- další věc např. trinity force. nyní již nezpomalí obránce, ale zrychlý útočníka, tudíž má obránce více času na útěk...
Ach jo, lolko byla tak výborná hra. Před týdnem jsem přestal hrát, prostě mě to nebaví. Na gangy se ani nevyplatí chodit, pokud nemáte alespoň champa s gapcloserem... To je další vec, z league of legends se stává liga o tak 30 champech, kteří se hrajou stále dokola. To mě tak sere. V každý pitomý hře je Jarvan, Lee, Zed (ano každý z nich má gcl.)... žádná variabilita...
Co se doty2 týče, zkusil jsem si a rychle jsem dal pracky pryč. Dota je na druhou stranu příšerná nuda, hra je pomalá, utahaná a vyloženě mě nudí. Ale co si z té nabídky MOBA he vybrat? -
:overwatch - dworkina nema cenu presvedcovat, ja uz to vzdal, nemam na to cas ani silu *1* hlavne nejak nechapu o co mu jde. Kdyz narazi na tema o kterym vubec nic nevi (jak sam pise) tak na 100% narazi na veci, kterym proste nebude rozumet a bude si je muset zjisti nekde jinde. A neplati to jen v clancich o hrach, ale vseobecne.
-
Ja te presvedcovat uz dal nehodlam, akorat tady vsemozne okecavas svou lenost si o hre zjistit neco vic, co ses nedotecetl v clanku. Pokud mas problem si zjistit par zakladnich pojmu, pripadne obecnou definici moba her a ocekavas vsechno naservirovany na zlatym podnose, tak se tehle hre radej obloukem vyhni. Zakladni mechanismy tehle hry sice nejsou nijak slozity, ale hooodne casu musi clovek venovat vyberu hrdiny, studiu jeho schopnosti, volbe predmetu. Na tyhle veci muzes bud zkouset prijit sam (sbohem spolecensky zivote vzhledem k velkymu poctu hrdinu, jejich schopnosti, kombinaci predmetu atd) nebo budes muset hooodne googlovat a to ty nerad.
-
Veskoslav a jeho morálka... žádná.
-
Jo, trošku mě to přeci jen zaráží - čas by ti měly šetřit spíš návody, tipy a triky, nebo takové ty polopatické rady, které tě základními mechanismy hry provedou krok za krokem. Tohle není ani jedno. Jsou to jen dojmy, nic víc.
Třeba tady máš typický (a fakt parádní) spořič času: http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=124278228#20849 -
zdeeneek: "Samozřejmě pod podmínkou, že jsem cílová skupina". Tuhle část jsi nějak přeskočil. Je pochopitelně rozdíl mezi textem pro naprosté začátečníky, pro středně pokročilé a pro odborníky. Pokud jsem začátečník a čtu text ve druhé a třetí kategorii, je na mě, abych dohnal náskok a všemu porozuměl. Pokud je text pro začátečníky napsanej jako text pro pokročilé, je to chyba autora a to velká.
-
>>Články existují proto aby šetřily čas?<< Samozřejmě. Nemám čas procházet všechny weby a skládat dohromady informace z nich, nemám čas experimentovat se hrama, abych zjistil, která z nich stojí za to hrát. Od toho jsou herní novináři. Stejně jako ostatní lidi nemají čas dělat právní rešerše a studovat, jak se píšou smlouvy. Od toho jsem zase já, abych ušetřil čas jim. Spíš mě zaráží, že to zaráží tebe. Co se týče těch nešťastnejch creepů, nebudu pošestý vysvětlovat, že to bylo myšlený jinak než jako povinnost vysvětlovat každej pojem. Kdybys tu diskusi celou přečetl, nemohl bys psát o "slovníčku".
-
Well played!
Ale jinak ve zkratce páč diskuze pod mobama jsou plné odpadu.
LoL má u mě velké mínus páč je tam jen pár hrdinů odemčených, v Dotě jsou všichni hned od začátku pro každého dostupní. Pak je tam plno rozdílů ktéré dělají obě hry jinými ale nemůžu říct, která je lepší.
MOBA je žánr jako každý jiný. Klidně si můžete honit ptáka jaké máte micro v SC2, ale MOBY jsou těžké v uplně jiných kategoriích(znalosti jsou velmi důležité=ve hře se potkává ohromné množství faktorů, rychlé reakce a kreativita s jednotlivými hrdiny, poziční hra, mnohem víc strategií jak zvítězit a hlavně kooperace pěti lidí to ve strategiích nenajdete...). Jasně strategie jsou takové šachy mezi hrami a rozhodně jsou asi těžší ale to je asi tak vše. To bych mohl říct že fps jsou odpad..."jen střílíte a chodíte a stačí mít rychlé reakce". Takhle by se dalo popsat hodně žánrů. Další důkaz je to, že musíte hrát neskutečně dlouho abyste se dostali na top úroveň.
Nejhorší věc je komunita, není to až zas tak zoufalé, ale kdybych měl hru recenzovat tak za ni uberu tak jeden dva body. -
creepuje se od dob war 3 žadna novinka
-
Leav v dotě přesně 0, v Honku max 3 z 200 v lolku možná 15 z 2k.
-
Články existují proto aby šetřily čas? Třeba zrovna "creepové" nejsou nějaká novinka z Dota 2, je to termín, který se používá třeba v MMOčkách, nebo některých strategiích už x let. Chápu že ne každý zná všechno, ale jak píše zdeeneek, to bysme potom museli třeba v každé recenzi na RPGčko vysvětlovat všechny základní pojmy. A nejen v recenzi, i třeba v každé novince, každých dojmech, každém preview. Pak by články zbytečně bobtnaly o "slovníček", který, podle mého názoru, asi většina lidí navštěvujících takovéhle herní weby, zná.
-
jo tak, časy připojení mám celkem dobré takže zatím asi pohoda, snažim se hrát pro tým, neleavuju, nosím u sebe porty, healuju kámoše, kna začátku kupuju kurýra a zodpovědně se účastním všech ganků tak by to muselo být nějaké spiknutí :D
-
No já za posledních 200 her ani jednoho. Tudíž pokud je máš, tak sám jsi opouštěl či jsi byl hlášen za prohřešky;) A 50%? To je lež. Pakliže je půlka tvého týmu neschopná a jejich jsou 2-3 už slušně feednutí, tak by se musel stát zázrak. v LoL možná, tak není systém ubírání peněz za smrt, nemusíš si neustále kupovat porty, lektvary a podobně. Ale v Dotě určitě ne. Pakliže máš 0-8-0 a další dva podobně, tak je to prohraná hra. Nemají peníze, levely a předměty a bez toho se to nedá vyhrát. V LoL defacto můžeš chcípnout 20krát a přesto si pak koupíš dobré věci. To v Dotě nejde.
A LoLko má nejvíce leaverů, co jsem kdy viděl a měl možnost vidět. 50-60% ranked her skončí dříve než začne, protože to někdo prostě opustí. A musíš opět čekat na další zápas a pořád dokola. Pakliže se ti Dota zdá, že je hodně leavnutých zápasů, tak v Lolku jsi se z toho musel zbláznit. Z posledních 20 zápasů jsem nedohráli do konce ani jeden. Většinou hlasování o ukončení z důvodů leavnutí hráčem. -
No, na lolku přes 2000 her, honko to bylo 350+ a dota nwm tky tak. Prostě jsem psal že se dá vahrát 50% předem prohraných her, mám s tím vlastní zkušenosti. Navíc ignoranty můžu čekat v MULTI playeru... Prostě ze srdce nenávidím leavery, a že jich v Dotě je...
-
Ne. Jenom k Tobě dává hráče s +- stejným počtem zápasů a poměrem vítězství. Ale jakmile by jsi začal hrát s prominutím jako prase, tak tě přehodí do sekce s nižší prioritou.
-
jasně já začal hrát dvojku docela nedávno a ještě hrajem hlavně custom hry s kámošema jako náhradu lanky, public mám odehraných jen cca 30 her, znamená to že každý kdo s hrou začíná se musí prokousat odpadem trollů, leaverů a rusáků v nízkých ligách? to není moc dobré, měli by jim udělat samostatnou scum ligu kam by tyhle mistry přesouvali, ne je nechat hrát proti začínajícím hráčům kterým zkazí první dojem