Přejít na výpis diskuzí
První krůčky v Dota 2 očima začátečníka
7.9.2013 | Adam Homola
280 příspěvků
-
"je odpovědností autora psát text tak, abych do toho Google nic psát nemusel" - promin, ale to je blabol. Kdyz teda v recenzi na novou fifu 14 napise autor, ze se mu nelibi jak je v ni reseny piskani offsidu tak by mel rovnou vysvetlit co offside je? Nebo tam rovnou prekopirovat cely zneni fotbalovych pravidel ne? Lenost nekterych lidi me fakt udivuje. Pokud te tema moba her tak zajima, tak neztracej cas diskuzema o nicem a dohledej si informace, ktery ti nejsou jasny.
Ja nedavno vybiral LCD TV a pri procitani recenzi jsem narazil na spousty pojmu, o kterych jsem vubec nevedel co znamenaji. Ale ani v nejmensim by me nenapadlo vycitat autorovi tech clanku, ze jsem se v nich nedozvedel, protoze ty pojmy nevysvetlil - to, ze se v tom neorientuju je/byl muj problem. Ale rozhodne nebyl neresitelnej - proste jsem si v druhym okne vygoogloval neznamej pojem a hotovo. -
řekl bych že ne, teď jsme to instalovali u kamaráda i se založením komplet nového steam accountu a šlo to v pohodě
-
počkej ve hře, hráči DOTA jsou vyhlášení tím že používají milion odborných výrazů, ale zásadně ve formě zkratek, takže většinou uvidíš zprávy jako "go bot w PL, buy TP" což zhruba znamená "go bottom line with Phantom Lancer and buy scroll of Town Portal" *1*
-
Měl by jsem jeden dotaz na Dotaře a stream: furt platí ta ochrana, že když nemáte koupenou žádnou hru, máte omezené možnosti ve steamu/free hrách? Dopadá to omezení i nějak na Dotu2 ?
-
Dworkin: absolutne stebou souhlasim. kdyby byl clanek urcenej pro hrace doty a pojednaval o nejake staregii nebo novinkach nereknu ani prd. ale clanek je urceny pro hrace kteri by treba do doty chteli jit a v podstate jsem nerozumel hromade vyrazu. Absolutne zbytecne me jako cloveku co se rozhoduje zda hru zkusit mi to nic nereklo, stejne tak to mohl napsat v polstine.
dokonce i v casopisech kde je rec o nejake MMO je skoro vzdy tabulky s vysvetlenim pojmu a to i zakladnich ktere zna vetsina hracu. Nejake specialni pojmy co pouzivaji hraci DOTA2 jsem nikdy neslysel a ani neuslysim. Kdyby tu byl clanek o hre kterou neznate a byla tam hromada pojmu od hracu one hry uz vidim jak si stezujete.
takze za me mas + napsal si to pekne a byt tebou nehadam se o tom je to fakt, cejtim to stejne jako clovek co dotu2 nikdy nehral. nechapu na koho je teda clanek mirenej. na hrace co hru hraji uz nejakej ten cas? pochybuju ze ty bude zajimat jak ve hre zacit -
Asi nechapes, ze se daji napsat clanky ruznym stylem. Jestli je clanek v Levelu napsanej stylem aby hru pochopil i nekdo kdo o ni nikdy nic neslysel, tak je to ok. Tady ten clanek je zase psanej stylem u kteryho uz se predpoklada alespon zakladni znalost moba her. Pokud se k nemu dostane ctenar, kterej o tom nic nevi, tak ma bohuzel smulu a musi si potrebny informace dohledat sam - a nevidim duvod proc autorovi vycitat, ze nevysvetluje kazdej pojem. Neni chyba clanku, ze v nem neni popsana cela hra od A do Z.
Navic mi prijde usmevny kdyz napises v jednom prispevku, ze ti clanek prijde povrchni a zaroven, ze o te hre nic nevis - jak muzes vedet, jestli je to povrchni kdyz o tom nic nevis? -
A jak dlouho? Bavíme se o plný verzi, to že se rok a půl hrála beta mě nezajímá. To není kompletně hotová hra.
-
Krátké, výstižné video jak na to http://youtu.be/mbcmMFsmrqY howgh
-
zdeeneek: Ty seš na ty termíny neuvěřitelně fixovanej a dokud nepochopíš, že problém je někde jinde, těžko si porozumíme. Problém je ve vysvětlení základních pravidel. Představ si, že chceš laikovi vysvětlit, o čem DOTA 2 je, a máš na to půl minuty. Za tu dobu stihneš jen základní myšlenku té hry. Kdo proti komu hraje, jaký je cíl hry, co k tomu používá, co mu stojí v cestě. A to jsou přesně ty informace, které začátečníkovi něco řeknou. Denying mu neřekne nic, ani kdybys mu ho za tu půlminutu nakrásně vysvětlil.
-
Asi nema cenu s tebou o tom diskutovat. V zadnym clanku, ve kterym se pouzivaji specificky terminy nejsou vsechny vysvetleny - ctenar, ktery se o dany tema zajima je bud zna a neni teda potreba je porad dokola vysvetlovat. Pokud je ctenar nezna a neni linej, tak si jejich vyznam dohleda. Ze v clanku, kterej vysel v Levelu to vysvetleny zrovna je neznamena, ze to musi byt vysvetleny i tady v tom clanku. Vubec bych se nedivil kdyby v clanku v Levelu byl zase nejakej jinej pojem, kterej tam vysvetlenej neni - protoze jak jsem psal, neni mozny v clanku obsahnout do deilu uplne vsechno.
-
no ale v kolika případech tohle máš, potřebuješ někoho kdo zvládne ovládat druhou postavu, potřebuješ aby ta postava měla něco jako obří AoE šplouchanec který hodíš a nemusíš se starat a potřebuješ aby se před tím než leavne trochu vyleveloval a nakoupil itemy, protože když pošleš do lategame hrdinu s 800hp tak akorát bude víc feedovat
-
Shodou okolností jsem se před několika minutami v LEVELu pročetl až ke článku Aleše Smutného o DOTA 2. A tam jsem se dočetl, že jsou dvě strany, každá má svoji základnu, kterou se strany snaží navzájem zničit, k cíli vedou tři hlavní cesty, které jsou stráženy věžemi, které musíte zničit. Obě strany navíc dostávají vlny NPC potvor (creepů), z nichž primárně padá zlato a zkušenosti. Přijde ti to jako "milion znaků"? Já jen, že v článku, pod kterým diskutujeme, se tyhle základní principy jednoduše nedozvím. Napřed jsou čtyři odstavce o tom, jaká osobní muka zažíval autor, než se ke hře vůbec dostal, a potom už šup šup hrdinové, co-op, džunglování a nashledanou příště.
-
lol...dota neni vonku 2 mesiace.
-
Za prvé, je odpovědností autora psát text tak, abych do toho Google nic psát nemusel. Samozřejmě pod podmínkou, že jsem cílová skupina (což, jak opakuju, možná v tomto případě nejsem, i když napsat na začátek větu "Já vám zatím můžu nabídnout jen první dojmy někoho, kdo s Dotou neměl žádné zkušenosti a teprve začíná." a potom mě zavalit detaily, aniž by mi vysvětlil základní pravidla hry, je pro mě jako pro čtenáře trochu nefér). Za druhé, a musím se bohužel opakovat, mířil jsem na něco jiného, než konkrétní pojmy, i když jejich vysvětlení je samozřejmě součástí problému.
-
Vidíš to až moc jednoduše. Mnohdy je prostě lepšá hru opustit při katastrofálním průběhu než dalších 20-30 minut se snažit zvrátit průběh. Není to o tom, jestli jsi srab. Tupce, co opouštějí při prvním zabití nepočítám. Je to hodně individuální a nejde to takto zjednodušeně říct. Mnohdy prostě vidíš, že když máš 2/3 věžek během 10 minut fuč, finanční zásoby tvých spojenců jsou jako platové podmínky v KLDR a ty sám máš 1-1-1 a snažíš se prubnout lane sám a tví spojenci nereagují a navíc ještě řvou rusky a píšou azbukou, tak u takových mě to naprosto netrápí, když to opustím. Nikdy jsem ale neopustil hru bez toho, aniž by zásadně byl rozhodnutý průběh hry. A pakliže jedu občas solo, tak se prostě snažím spolupracovat, nenadávat, i s Rusama se domluvím, protože oni sami chtějí hrát. Ale pakliže narazíš na idiota, co ti feedne Axeho během 5 minut, kdy on je level 13 a my 7. On už má scóre 13-0-2, má už Blade Mail, Vanguarda a dostavuje Vladimira, tak to jde pak těžko. Počkáš ještě tak 2-3 minuty, kdy zabije další 2-3. Prootže má jako support Witche s hromadným stunem+Kinga s luxusním účkem a já jako Viper nemám moc možností:) A to je ten důvod, kdy třeba opustím hru. Nespolupracující tým, naprosto ignorující nákup wardek (1000 jsem vyhodil já, pak jsem se na to vykašlal) či kurýra. Naprosto nespolupracující, dva jungleři, protože se nedomluvili. Tak takovou hru prostě opustím. A je mi to upřímně jedno. Nikdy hry neopouštím, když prohráváme třeba 2-12 a všichni máme +- stejně smrtí, ale jde vidět, že to byla smůla, kdy nepříteli zůstalo třeba 100 hp atd. To nikdy, ale hry, kdy je naprosto k hovnu tým, tak prostě opustím a jede se dál.
P.S: Kdybych měl mít ban list jako mám v Dotě, tak asi nehraji ani s kamarády:) -
Když to byla*
-
když je to teda byla přesná kopie doty (ano už tvůrčí um se ukázal a dokázali vydat pár "svých" hrdinů) tak to špatná hra být nemůže. Ale nemění to nic na tom že to je ukázka lenosti autorů vymyslet svojí hru. Žádná jiná Moba hra to nedělá tak okatě a má alespoň pár svých nápadů.
-
Nope týká se to vlastnosti her přenášených na lidi - ,,pvp hráči jsou nejvíce agresivní,,.
-
Včera vyhraná hra 4v5 díky tomu že Tidovu ultimátku jsme mohli použít kdykoliv jsme potřebovali. Kdyby to řídilo nějaký podělaný AI tak pochybuju že to vyhrajeme takže ne děkuji.
-
Oni o voze, ty o koze *7*