Přejít na výpis diskuzí
První vývojářský blog Warhorse Studios
17.1.2012 | Aleš Smutný
139 příspěvků
-
Neumím anglicky, ale někde jsem četl, že by hra měla mít otevřený svět stejně jako Gothic a Elder Scrolls. Já bych teda docela uvítal první možnost a tím by se vyloučila varianta níže zmíněného komentu od werdese: "A to nebudu ani začínat, jak chtějí ukázat tu pravou podobu středověku už to vidím, každý muž naleštěné brnění, zdravé zuby, svaly, jako Herakles. " Kdyby se to hrálo stejně jako Gothic a měl to takový ten krásný český nádech, tak by to byla jedna z mých nejoblíbenějších her. Ostatně já když se kouknu na starší české hry, tak z nich prostě ty české vývojářské ruce úplně čiší. Ten grafický styl a smysl pro detail je úplně jiný než v západních hrách.
Jak si o tom takhle píšu mám na to větší a větší chuť. :D :D Bohužel pak si vzpomenu na trend zjednodušování herních stylů a neustálé nápovědy a tahání za ručičku ala Skyrim (a nejenom ten, vlastně i Oblivion :D :D) a už z toho takovou radost nemám. Chtělo by to nějaké surové české RPG, které se s hráčem vůbec nesere a háže mu klacky pod nohy tím nejhrubším způsobem. Teprve pak to bude mít grády. Uf jsem se nějak zamyslel :D :D :D -
-
O tý hře nikdo nic neví, cokoli jsi četl, byla pouhá nepodložená spekulace.
-
-
Citace z Vávrova blogu: "Společným jmenovatelem předchozích her, na kterých pracovali členové našeho týmu, jsou otevřené světy, silný příběh a důraz na realistický design. Snad si můžeme dovolit tvrzení, že hry jako Mafia a Operace Flashpoint byly průkopníky tohoto přístupu a miliony hráčů po celém světě daly jasně najevo, že o takové hry mají zájem. I když je náš nový projekt v lecčems trochu jiný, jedná se o hru, která fanoušky otevřených realistických světů a dobrých příběhů určitě nezklame. Pevně věříme, že takovou hru neděláme jen pro sebe, ale i pro vás." Takže přece jenom český Gothic !! :D :D uff
-
-
-
Dufam, ze pomaly z Ciech a Slovenska vymizne ten fenomen nenavisti a priania najhorsieho a nakoniec skodoradost. Ja sa za ten clanok o Skyrime chystam riadne prevetrat vysledok studia Warhorse a v pripade pochybnej kvality kludne napisem podobnych "100". Ale fandim tomu, kazdy project spraveny v nasich koncinach sa rata. Pre mna napr. velmi podstatny prinos tohoto pocinu je, nielen ci to bude ta najvacsia pecka pod slnkom, ale ze zamestnavaju desiatky ludi, za slusny plat, z ktorych mnohi by inak (ako napr. ja) museli odist do zahranicia a nejaky cas nechat rodinu bez dozoru, alebo by pracovali mozno na postoch, ktory by ich nenaplnal. Osobne som dokonca vazne uvazoval, ze odidem z UK a vyuzijem ponuku Warhorse studia. Nestalo sa tak a po zvazeni som sa rozhodol zostat v UK ale jednanie panov Vavru a Klimu bolo maximalne profesionalne, podstatne informacie zodpovedane, ziadne mazanie medu okolo ust a bez naznakov zahmlievania. Takze ak ten project potentuju, tak do nich tvrdou kritikou ale nie skodoradostne dufat v neuspech. Ja budem fandit a dufat v uspech. Dakujem.
Roman Pajdlhauser -
-
Jasný. Fenomén nenávisti. Myslíš tím Vávrovy články, nebo to, že mu hodně lidí nemůže přijít na chuť, jelikož má kecy jezéďáka?
-
-
A nenasel jsem ve svete zadneho herniho vyvojare, ktery nema skoro zadny respekt ke svym kolegum z branze od kterych bychom se mimochodem v nekterych postupech mohli ucit a jejich uspesne vytvory oznacuje za trapne, blbe a idiotske (doslova u veci od rockstaru a bethesdy). Tohle delaji maximalne jen bulvarni platky. Nechapu herniho gamedesignera, ktery ty hry ani neumi hrat.
A radsi bych jako developer skoncil, nez delal cechum ostudu ve studiu pod clovekem, ktery ma jen ego prystici z jeho fanatickych fanbojs a kupu obecnych nezazivnych kecu. *3*
-
-
-
Váávra proč tí husiti, proč?? I ako Slovák silno sa zaujímajúci sa o históriu a milujúci žáner RPG by som nikdy v živote nekúpil husitskú hru, lebo to je akúrat tak zaujímavé téma pre zopár Čechov....
áno Mount & Blade sa uchytil, ale to sa nedá porovnávat, Poliakov je 50 miliónov a to vychádzali zo svetového bestselleru Potopa a Ohnom a mečom, ktorý pozná každý inteligentnejší európan,,,,a Witcher takisto....tam je to dokonca ešte i fantasy a fantasy RPG sú najoblúbenejšie......... -
-
With fire and Sword je jen "datadisk" k M&B, ale to je vlastně jedno.
-
je M&B a je Ohněm a Mečem- to druhé je jakžtakž povedená modifikace původního, který se odehrává ve fiktivní Calradii, kde se řežou státy volně inspirované technikami boje od 9. do 14. století
-
Rozhodne si to nekúpim ani ja, ale keď to bude dobré, tak si to zahrám.
-
-
5 hodín a len 4 mínuská? To skoro vyzerá tak, že všetky tie sopy a iné šity to vymývanie mozgov pekne flákajú.
-
-
-
We wanted someone with enough money to finance the whole development, allowing us to stave off publishers’ blackmail – their favorite way of dealing with a cash-strapped studio when forcing it to change the game from a realistic strategy simulation to a science fiction guitar hero rip-off two months before release date.
Mafia 2 ^_^ -
I kdyby to byla dost dobrá hra, v což věřím, tak na většině herních webů (Zvláště amerických) bude rozdavano hodnoceni 3/10, budget a konec. Dan si udelal uz tolik nepratel! Bethesda je tim nejmensim. *15*
-
Jakkoliv se s nazory Dana na Skyrim neshoduji, jeho tymu fandim a drzim palce at vydaji poradnou pecku. *3*
-
-
Jinak nevim, proc si myslite, ze lidi odradi tema Husitu. Cechy/Polaky to nadchne a ostatnim se to proda jako stredoveke RPG. Tech tu moc neni (snad jen M&B), proto bych v tom nevidel problem. Recnicka na zaver - kolik lidi znalo Zaklinace pred vydanim hry? ;)
-
-
Všechno závisí na reklamní kampani.
-
-
-
Ty jo já jsem měl radši vždy Křižáky, Johanity a stranu Zikmunda Lucemburského ( asi tady s timhle moc nezapadnu)... Husiti mně nikdy nepřirostli k srdci... Doufám že to bude nějak historicky věrný a Husité nebudou po vzory Komančů ty zatracení správňáci...
-
-
Spíš se obávám, aby dnes zase naopak nebyly správňáci jenom křižáci, v tomhle směru se názory lidových mas pohybují jako holub na báni... *3*
-
-
Tak snad to bude nějaký rozumný :-)
-
-
No tak proti gustu zadny disputat. Ale nutno podotkout ze mezi tema dvema stranama byli oni ti pratelstejsi ...
-
-
Nooo jak kde a jak kdo... Hodně z Husitů byli dobrý parchanti*1* .Křesťanská schizmata mně vždy zajímala po historické stránce. Co se týče té základní ideologie tam bych asi moc problémy neměl... Ono je zajímavý že pro každou s těch stran byla absolutně nemyslitelná nějaká Náboženská svoboda. Husité zase nepřijímali jiné církve. Stejně pak Luther považoval za kacíře Husa.
-
-
-
No, na některé zdejší yntelygenti se nedá reagovat jinak než obrázkem:
https://fprnfw.bay.livefilestore.com/y1mIGvYKvrF3AI5XhWhsDQncp3PS9gfA87y_iP3HOjm7_Y0iwiyyJPw5RVGgUV6HCstrDvuVu1Kfj0OIgwO87yHmzepl5hqD6fRuRbLgjo005QMt2c5kTfRawkgsN1q7WWuXUZQmVlsXePv6juO0VtGtA/ren%C4%8D%C3%ADn.bmp -
-
Podle mě jsou retardi zhruba rovnoměrně rozprostření mezi všemi národy:). V zahraničních diskuzích to nebejvá o moc lepší.
-
-
možná lezu na špatné/správné stránky, ale z mých zkušeností vyplývá, že je výskyt jízlivých, světoředitelských, sprostých a skrznaskrz primitivních komentářů u nás řádově vyšší než na anglo- a frankofonních stránkách.
-
-
Tak se někdy podívej třeba do diskuzí na youtube.:D
-
-
pravdaže *1*
-
Yep, taky si myslím, že lidé jsou v civilizovaných částech světa vymletí úplně stejně.
-
-
Such is a life in the Czech Republic!
-
-
-
-
*1*
http://hodinasurrael.wordpress.com/2009/11/06/uzasnej-narod-tihle-cesi/ -
Jasne, udelame hru o Husitech, kteri krome nas a Polaku vubec nikoho nezajimaji, vyprdnem se na cestinu, hlavne vsecho v AJ, aby to bylo poradne svetove, vsak by v tom byl cert aby to ty americany na toho Johna Zizku nezlakalo :D
-
-
Stačí zvolit správnou presentaci. Stačí do toho zatáhnout třeba populární teutonský řád, zmínit křižácké výpravy atp. a z lokálního tématu je rázem téma světové. Navíc, pokud se nemýlím, žádný oficiální pramen netvrdí, že půjde o historicky věrnou husiťárnu.
-
Ano ano, znám jedno podobně pitomý studio, udělalo hru o Azerothu, kterej předtím nezajímal VŮBEC nikoho, ani ty Čechy a Poláky. Blbci, lol, NIKDO to neznal, ha ha! Už se myslím dávno rozpadli. Vlastně ne, nerozpadli vlastně...
-
-
ehm, srovnavat fantasy a historii? i kdybych na to pristoupil, tak si nemyslim, ze neco z historie muze konkurovat nemrtvym :)
-
to byl rok 94 chlape, pocatek zlateho veku PC hrani, tenkrat se slavne serie zakladaly o dost snadneji ;)
-
-
nemluve o tom ze to byl stejne cele jen vykradeny Warhammer se zamenenym hammer za craft
-
-
-
a mozna prijde i John The Horny from Oaklands ;)
-