Přejít na výpis diskuzí
První vývojářský blog Warhorse Studios
17.1.2012 | Aleš Smutný
139 příspěvků
-
Možná nebudu jediní čtenář, který si myslí že nová hra od nového studia Warhorse ve kterém jsou lidičky, kteří by měli umět dělat hry. Nedokáží udělat hru, která by dokázala že není vše ztracené . Již se bojím že časy nových studiích, které se dokázali probít cestu na výsluní, již odvál studený a krutý severní vítr. Možná na poli indie hry ( po Česku hezky nezávislé :D ) na tomto poli se čeká originalita, nápady a duch, který prosákne do duše hráče.
Řekl bych, že se právem obávám, že se vývojářům nedokáže podařit ta pravá středověká atmosféra a doba Husitů nebyla jen o krvi a špíně. Evropa zažívala rozkvět a naše společnost pot a krev. Řekl bych. že si hoši vzali špatné téma, které je samo o sobě na pochopení těžké. Myslím si kdyby si vzali 100 válku ( Anglie vs. Francie) nebo důvody války mezi Polsko-Litevském a Řádem německých rytířů. Nejen, že by měli autoři hry velké množství materiálu, ale také knižní předlohy a hlavně pravé hrdiny, kteří jsou známí i ve světě, ale loupeživí husité, kteří se jak rychle rozhořeli, tak i shořeli *16* *16* A to nebudu ani začínat, jak chtějí ukázat tu pravou podobu středověku *1* *1* už to vidím, každý muž naleštěné brnění, zdravé zuby, svaly, jako Herakles. Podle mě tato studio nemá na to, aby dokázalo udělat takto kvalitní hru........ zde budou chybět, jako finance tak i lidé. -
-
Evropa zažívala rozkvět a naše společnost pot a krev? A hned na to jmenuješ dva minimálně stejně krvavé konflikty v Polsku a ve Francii. A to nemluvím o španělské reconquistě a tureckém postupu na Balkáně. Do toho všeho se na počátku století Evropa zmítala v trojpapežství.
-
-
Myslel jsem, že na našem území to vřelo (válka, zmatek,), ale ve světě začalo období renesance, také výprava na Americký kontinent atd. Jen jsem chtěl říci, že husité to nebude to pravé. Vzal bych jiné období, ale více historicky důležitější a také výživnější.
A jestli někomu vadí, že nevěřím že hra podle mě dopadne špatně, tak mě je to jedno. Zatím mi žádné studio nepřesvědčilo, že dokáže udělat tu pravou atmosféru středověku se vším tím co k tomu patří. Byl bych rád, kdyby se to nějakému podařilo, ale bojím se že studio Warhorse to nebude.
PS: když myslím atmosféru a vše co k tomu patří, tak nechci vše podle reality, ale větší náznaky, jako je špína, špinavé oblečení, zkažené zuby, dobové oblečení atd. + - *1* -
-
Uvidíme s čím přijde War of the roses od Paradoxu. A kdo ví, jestli ta Vávrova hra vůbec bude přímo o husitech, těch se to může týkat jen okrajově.
-
-
-
Á, koukám další machr, který už to hrál. Prosím tě, jde ti stáhnout první a třetí DLC? Mně to hází errory... *8*
-
Pokud budeme mit finance, bude mit i dostatek kvalitnich lidi ... v CR je spousta vyvojaru. Ted jde tedy o to jestli oni vyvojari budou mit chut pracovat s DV. :D
-
-
Pěkné. Pěkné a jak reálné :)
-
-
-
Vývojářský deníček pana Vávry mě moc potěšil, nicméně mě mrzí, že jsem se o něm prve nedozvědel tady na Games.cz. Bezesporu se jedná o hodnotné čtení a těm, co vadí, že musí trénovat anglický jazyk bohužel zkonstatuji jen to, co bychom měli všichni vědět. Warhorse se snaží být vývojářem na světové úrovni, a tudíž by byl český vývojářský deník nejen hloupost, ale i zbytečnost.
-
-
Hloupost a zbytečnost....stejně tak jako bezchybná znalost Aj v Česko-Německém pohraničí..Jednou je to české studio, tak by mělo používat svůj mateřský jazyk, čili Češtinu. Nicméně k té "světovosti" jim chybí jeden detail...překlad stránek do více jazyků což je u světových vývojářů standardem, ENG+FR+GER bývá nejčastější kombinace, takže nevidím důvod aby nemohli mít: CZ+ENG+GER+FR. Vždyť texty stejně mají napsané napřed v češtině a pak se předávají k PROFESIONÁLNÍMU překladu do AJ. Takže minimálně česká a anglická lokalizace stránek nepředstavuje problém!
-
-
Já jsem rád že se u nás někdo jako pan Vávra dělá s takovou hrou, protože je jasné že ji udělá úplně dokonalou. Pak vydá článek "100 důvodů proč je moje hra tak super že se z ní poserete".
Ale jediná věc mi nejde do hlavy. Proč blog českých vývojářů, kteří dělají hru o Husitech musí být komplet v angličtině? Nejde tu o to že člověk musí umět několik jazyků, ale spíš tak trochu o princip. To mi vyloženě přijde jako svinstvo a plivnutí čechům (o jejichž historii hra je) do tváře.
Pěknej hnus Dane... -
-
To je tady vážně ještě někdo, kdo má stále potřebu vyjadřovat se v duchu toho ,,Skyrim šílenství"? Já naopak doufám, že nikdo se Skyrimem srovnávat nebude, protože předpokládám, že obsahu bude méně a bude více komplexní.
-
-
"Peknej hnus Dane..." Co se takhle rozhlydnout a prepnout si to do cestiny? Vpravo nahore
-
A kde píšu o Skyrimu ty vole?
-
-
Tak za prvé mi nenadávej a zá druhé: 100 důvodů proč je moje hra tak super že se z ní poserete. Samozřejmě že mi teď budeš tvrdit, že si to takhle nemyslel, ale sám víš, kde je pravda.
-
-
Za prvé - kdybych ti chtěl nadávat, tak napíšu že si "zkurvená píča" a ne "vole" (jestli je tohle pro tebe nadávka, tak je to čistě tvůj problém - myšleno to takhle nebylo)
Za druhré - vím kde je pravda, ale pořád nechápu kde jsi vzal že něco porovnávám ze Skyrimem? Ano jde o narážku na onen článek, ale KDE něco porovnávám ze Skyrimem? Kde? Kde? Kde? -
-
V tom případě se i já omlouvám už jen vzhledem k tomu že je vidět že patříš mezi tu skupinu lidí se kterými jde navázat rozumná diskuse.
Ale na druhou stranu když Vávra psal ten článek, tak moc dobře musel vědět jaké to bude mít následky. Nevím jestli už pracuješ v zaměstnání, ale pokud já vím, když tam někdo začně někomu něco kritizovat, tak se musí (pokud sám není lepší než on) připravit na to že se dočká toho samého. Někde v hlubinách internetu jsem našel tuhle větu:
"Kritizovat znamená nadávat někomu za to že to umí líp než já" -
A čti po mně prosím pozorně, nepsal jsem, že něco porovnáváš se Skyrimem, ale že se vyjadřuješ v tom duchu, který zde na Games.cz byl.
-
Měl jsem na mysli ,,Skyrim šílenství", které se rozjelo na Games.cz. Nemyslím přímo spojené se hrou. Šlo spíše o jakousi mánii mezi vyznavači Vávry a jeho hatery, což mělo přesně za důsledek komentáře typu ,,Ať se Vávra ukáže, když tak blbě kecá", přičemž úplně stejně vyznělo i tvoje ,,100 důvodů proč je moje hra tak super že se z ní poserete". Takže radši se ti předem omluvím, jestli si to tak nemyslel, protože lepší omluva, nežli slepě tvrdit něco, co není pravda.
-
-
-
-
-
-
Tak se nám tu zase projevuje čecháčství... Já fandim každýmu, kdo se tu o něco pokouší, aniž by žebral peníze od státu nebo nějakejch pochybnejch EU fondů. Chtělo by to více Vávrů, a to nejen v oblasti her. Podle mě mohl Dan už dávno odejít dělat někam jinam za větší peníz (jako Čočík a mnoho dalších), ale on zůstal a pokouší se něco dělat. Což je podle mě obdivuhodný, a jestli mu někdo přeje neúspěch, ať už na základě kritiky Skyrimu, nebo prostě proto, že závidí, tak je prostě kkt :)
-
Rozhodnutí to psát v angličtině chápu, ale měl by dávat bacha. Hlavně ty chybějící členy, nevypadá to hezky.
A kdo si stěžuje, že to píše v angličtině, tak má prostě smůlu. Dneska je to nutost. Naučte se, alespoň nezakrníte. -
-
Zato ty už si zakrněl
-
-
když sem už něco písete, mohlo to být aspon česky přeloženo
-
Jasny. Veta "I created successful franchise that sold millions and this had to count for something." me absolutne oddelala *1* Ze si privlastnuje cely vovoj mafie, za to by si mel dat facku *1*
Stejne tak o Klimovi "He started the first professional game development company" *1*
Tohle fakt nema cenu komentovat *1* *1* *1* -
-
Skoro jsem se v tom tvém textu ztratil. Kdyby si věnoval trochu více času pravopisu namísto plácání smajlíku všude okolo, udělal bys lépe. Jinak samozřejmě nic ve zlém, jen mě překvapuje, že lidé radši hází všelijaké ikony kolem textu, aniž by si potom zkontrolovali jakou má jejich projev výslednou úroveň.
-
Tahle formulace mě taky poněkud zarazila.
Jinak je to pěkný ublognutí, víc takovejch. -
-
Pár vět možná mohl formulovat jinak, ale musí se mu nechat, že má odvahu, takže tohle malé "přivlastňování úspěchů" mu toleruju. Jsem jen zvědavej, jestli bude i nějakej blog o tom, až se jim něco začně s*át *4* - což jim samosebou nepřeju, ale dycky se něco po*ere a tam se pak láme chleba.
-
-
podľa mňa mu iba závidíš... a preto prekrúcaš, chytáš ho za slová... ten človek má meno, preferencie, skúsenosti... vážne neviem čo ti vadí na tom že sa môže pochváliť tak úspešným projektom ako je mafia...
to že kritizoval skyrim mi prišlo ujeté ale každý máme svoje momenty :) ... nech je aký chce tak nevidím dôvod prečo si hru od warhorse nekúpiť ak bude kvalitná a zábavná... to aby si už človek strážil každé svoje slovo a šiel ho prebrať s právnikmi či náhodou niekoho neurazil ... -
A ty budeš za pár let říkat vnoučatům o svých milnících:
"I wrote a piece of sh*t as an anonymous internet user." *14* -
Nikde přece vysloveně nepíše, že to vytvořil pouze on sám, vidíš tam něco, co tam není...
-
-
Spis neumis anglicky...I created franchise jasne rika ze on to vytvořil
-
-
No ano, znamená to, že ji vytvořil, ale vy z toho hned děláte, jakoby to vytvořil sám. *7*
-
-
Nene to se pletes, to on dela, jakoby to vytvoril sam.
-
-
Nedělá, to vy mu to vkládáte do úst. Snad každý soudný člověk ví, že hru vždycky dělá tým lidí, ne? Navíc tam nedělal junior grafika, ale hlavního designéra a ten má vždycky největší vliv na kvalitu hry, takže je to normální věta, která zjednodušeně popisuje holý fakt.
To se zas Dan určitě popadá za hlavu při téhle diskusi. Romeró, volé! Angličtiná, volé! Husiťý, volé! Všechno vém, volé! *7*
-
-
-
-
Nezlob se, ale tohle je fakt jeho obvykla snuska precitlivelych kecu. *2*
-
-
Mimochodem doufam ze ma v tom byznys planu take 115 duvodu Dana Vavry proc hrat jeho hru *1* *2*
-
-
-
-
Strašně vám držim palce chlapi. Kvůli tomu, že ste frajeři a zkoušíte tu rozjet vetší projekt a kvůli tomu, že jste si vybrali i trochu vlastenecký téma. Vydržte !
-
-
Co je vlasteneckeho na zlodejich a vrazich? *11*
-
-
Bylo by to na dlouhou diskuzi, ale zkusim svůj názor vyjádřit krátce. Nemyslím si, že křesťanství by se mělo šířit mečem, to že se to dělo, odpovídalo době a stupni vývoje lidské společnosti. Jestliže tedy označíš husity, jako zlodeje a vrahy, musíš tak označit i křižáky a všehny mocenské uskupení té doby. Nijak si Husity neidealizuju, ale alespoň si dokázali bránit tvrdě svoje ideály a to takovým způsobem, že se před námi třásla půlka Evropy. Stejně tak jsme se měli předvíst v roce 1938..
-
-
Co bych mel oznacovat ty dalsi? Ja se ptam, co je a jen pouze vlasteneckeho na husitech, ne o dalsich. Spanile jizdy plne rabovani, zabijeni, znasilnovani ma byt neco, co ma na tom byt vlastenecke? *11*
Vlastne, kdyz se tady kradou miliardy za bileho dne, tak to je zaslusny vlastenecky cin. *1* -
-
Husovo ideály, požadavky na reformu církve a vlastně menší vliv římskokatolické církve,obrana před křižáky, odražené křižácké výpravy, Hus určitý vzor pro Martina Luthera a pozdější reformy. Řek bych, že tohle období mělo celkem velký vliv na dnešní srupeň ateismu u nás. Jestli je to dobře nebo špatně, kdo ví :)
A jinak, pokud odmítáš jako vlastenecký čin, dobívání ať už majetku nebo území, tak můžeš roztrhat celý lidský dějiny a vytváření nějaký geopolitický mapy :)
Možná tě i chápu, sám se považuju za humanistu a uznávám, že pravý vlastenecký čin dneška je vlasti sloužit a prosalovavat ji (vynálezy) a to nenásilně, ale tady de o historii..
Omlouvám se za offtopic -
-
Ne nebylo to pod úrovní čs. vojáka- morální zásady jsou za války asi tak pevné jako máslo na rozpálené plotně. Stačí jediný otřes -třeba projít skrz vypálenou vesnici a lidé jsou schopní roztočit takové běsnění o kterém by se jim normálně nezdály ani noční můry. Někdy není třeba ani otřes- doporučuji si přečíst Browningovi Obyčejné muže.
Opět opakuji- živení se za pochodu (ve vaší hantýrce "programové zabíjení a rabování") byl zcela běžný postup až do počátku 18. století. Pokud jde o žoldnéřskou kariéru taktiky vozové hradby po skončení náboženských bojů- fungovalo to, takže bylo pochopitelné, že o služby byl zájem po dalších takřka 100 let než se začali upřednostňovat Landsknechti. -
Muj deda bojoval pri obhlehani Dunkerque, a takto by se nikdy nechoval, protoze by to bylo podurovni ceskoslovenskeho vojaka. A to meli v parte kluky, kteri prosly werhmachtem i dokonce SS.
Excesy se deji vzdy vsude, o tom nemam iluze. Rozdil je programove rabovat a zabijet v ramci ne mnoha spanilych jizd nebo nechat se za zold verbovat (tohle nema nic spolecne s myslenkami Husa) a excesy jednotlivcu nebo male omezene skupiny lidi, ktere prospikovane kazde spolecenstvi... -
reakce na -:
Ano husité za vlast nebojovali, protže díky bohům tehdy žádný nacionalismus neexistoval, bojovali za svůj názor na víru. Živení se za pochodu z místních zdrojů bylo tehdy úplně běžné (a bylo to běžné ještě za 250 let).
A pokud jde o vojáky za 2.sv.v.: Doporučuji se kouknout na RKKA- stačilo aby se dostali na německé území a rozjeli rabování a vybíjení ve velkém (popravdě po jejich zkušenostech z vlastního území se není co divit), kdyby se Čechoslováci dostali na území Říše dost pravděpodobně by se chovali stejně. -
Hm, zajimave, ze ceskoslovensti vojaci za WWII. nepotrebovali programove rabovat, zabijet nevinne a znasilnovat. Tihle vojaci jsou pro me vlastenci, protoze bojovali za vlast, a ne husite, kteri rabovali a vrazdili.
Husa, nech Husem, on na husitske valky nemel vliv, ale vliv mela chatra, ktera se na nem jen prizivovala. Nebo je boj za jeho myslenky najmout se za zold polaky, aby vypraskali nemecke rytire?
-
-
"co je a jen pouze vlasteneckeho na husitech" - 1) Boj za přesvědčení, že katolická církev potřebovala překopat. A to potřebovala velmi. 2) Boj za autonomii.
Jestli si myslíš, že existovalo/existuje společenství, dokonce i plné ideálů, v němž se nenacházeli zrůdy a prospěcháři, tak jsi dost naivní. Nakonec nezbývá, než hodnotit ideály, původní myšlenky, případně významné osobnosti. -
-
Cahir : napsal si to krátce a líp :)
-
-
-
-
-
Z hustiskejch válek byla pěkná "Husitská trilogie" od Sapkowskýho, teda kromě závěru, ten byl takovej uspěchanej.
-
-
To jsem nevěděl, dík. Zrovna jsem od něj dočet Poslední přání a pouštim se do celý jeho série o zaklínačovi, tak až to přečtu budou na řadě Husiti :)
-
-
Jestli se ti líbil Zaklínač (opět konec je takovej pošahanej) tak tohle se ti bude líbi taky.
http://www.cbdb.cz/kniha-236-narrenturm-narrenturm
http://www.cbdb.cz/kniha-237-bozi-bojovnici-bozy-bojownicy
http://www.cbdb.cz/kniha-235-lux-perpetua-lux-perpetua
-
-
-
-
inb4 mount and blade pres kopirak
-
-
ak to bude ešte kvalitnejšie spracovaný mount and blade a bude tam pútavý príbeh tak nevidím problém... prečo nie?
-
ak to bude ešte kvalitnejšie spracovaný mount and blade a bude tam pútavý príbeh tak nevidím problém... prečo nie?
-
Proc ho minuskujete vexlaci? Ma recht
-
-
Ta hra bude skvělá a kdo si myslí, že ne, je POSÉR! *5* *5* *5*
-
-
No jestli sezene dost lidi a nebude vse tisickrat predelavat a vylepsovat tak ano ...
-