Přejít na výpis diskuzí
První záběry ze sci-fi hororu SOMA od tvůrců Amnesie
11.10.2013 | Adam Homola
73 příspěvků
-
Presne jen dalsi trol. Ja taky tmu nemam rad, Donedavna jsem usinal se svetlem.
-
zaměřitelní* pardon, psáno z mobilu.
-
záměřitelní* pardon, psáno z mobilu.
-
Klika je pořád lepší, než dveře na všelijaký kódy, otisky prstů a podobný ptákoviny. Když se ti z toho něco vyse*e, dveře neotevřeš a jsi víš kde... Je to totéž jako mechové a vůbec roboti s mechanickýma nohama. Vypadají dobře, ale v reálu jsou naprosto nepoužitelní pro vojenské účely. Jsou moc velcí a lehko záměritělní, ustrelíš mu jednu končetinu a mech je K.O. oproti tankům, který se armáda snaží dělat co nejnižší, aby se snížila šance zaměření a následně zásahu.
-
Mají ještě spoustu času, ale právě ta náplň bude nejchoulostivější. Formu umí, to už dokázali.
-
V češtině i "živé nebo i mrtvé lidské tělo" nebo "tělo v protikladu k duši". Právě tahle mnohoznačnost může být dobrým důvodem pro tenhle titul.
-
Nejvíc Gigera.
-
Soma (biology) (or perikaryon), the cell body of a neuron.
-
Tady jde o to, že kurzorem přesně vytváříš pohyby. Kdybys takto navigoval končetinu, vzešel by z toho Surgeon Simulator 2013. Samozřejmě chceš hrát horor a ne variaci na QWOP. To je ten problém.
-
Frictional Games se už dlouho nechávají slyšet, že nechtějí jen pouťový strašidelný dům, ale horor se hlubším a inteligentněji vedeným příběhem. Takže v tomto ohledu bych se moc nebál. A kdyby to nedopadlo a vzešla z toho jen Amnesia ve scifi, pořád si to rád zahraji jen kvůli atmosféře. Kromě toho, tohle video ani není přímo ze hry. Ten level byl vytvořen jen pro tento teaser, dokonce i hratelná postava bude jiná.
-
Hra vypadá zajímavě, ale netuším co vidí tvůrci za problém udělat postavě za kterou hrajete alespon ruce když ne celé tělo, prostě vzduch co otevírá dveře vypadá divně.
-
Nejvíc co? Nejvíc čeho? Nejvíc koho? *8*
-
fakt? sci-fi ve vesmíru a dveře jsou na kliku? :D
-
Soma je božský nápoj a je zajímavé, že Thomas Grip z Frictional Games zmiňuje mimo jiných Philipa Dicka a ptá se: "Do we have free will?" a "Can machines be conscious?", což směřuje k otázkám duše, existence Boha a podobným veselým jednohubkám. Když je totiž Bůh vševědoucí a zná všechno, co se stalo a stane, kde je pak naše svobodná vůle?
Zrod vlastního vědomí, hranice identity, osud - tam to směřuje, jak jsem pochopil z informací, co jsem zatím četl. Jestli mě k tomu povedou přes krev, domácí neurochirurgii a nedobrovolný piercing je mi srdečně jedno, ale jestli bude jenom tohle bez obsahu, tak to trochu zamrzí. -
Môžem sa mýliť keďže ukázali veľmi málo ale zatial mi to pripadá ako klasická amnesiacká lakačka v trochu inom kabáte, možno s dobrým príbehom a atmosférou ale mechaniky zostanú rovnako povrchné a hru budú skôr tlačiť k filmovému zážitku (nič pre mňa).
čakal som trochu inteligentnejšie uchopeniu žánru. Nejaké to doťahovanie sa s umelou inteligenciou alebo ľudským vedomím v počítačovom systéme napojenom na nejakú vesmírnu loď v ktorej by sa dej odohrával. Hráčovi by vkladal do cesty prekážky ktoré by musel rozumom prekonať, odhaliť čo zamýšla, nevkročiť do pripravenej pasce, oklamať ho. Postupne by sa snažil hráča viac a viac vystrašiť, rozhodiť ho, prinútiť k chybám. Ale ktovie, možno to tak nejak aj bude. -
to skoro vypadá jako nejvíc Aliens hra v historii.
-
Ach jo, a já se těšil, že podle toho hypu a videí, bychom to mohli dostat jako dárek k halloweenu *13* Co mě ovšem dost zaráží, je vzhled prostředí. Jistě, viděl jsem asi 40metrů chodeb, ale přesto jsem očekával spíše něco ve stylu Routine a hraných trailerů.
Prostředí vem ale čert, hlavně ať to nedělají moc AMFP like a zachovají zdravý mix Amnesie/Penumbry. -
já u postele rozsvícený takový to tlumený světlo třeba mám, a co :D
-
Z těch prvních dvou virálních videí jsem měl dojem, že budou chtít zaujmout něčím jiným než obnaženými mozky, ocelovými bodci a spoustou krve. Ale možná to k tomu patří a vzájemně se to nebude vylučovat. Je to přece jenom trailer, který musí upoutat a do vydání ještě daleko.
-
Tvl neprožívej to tolik chceš snad dostat infarkt ? *1* Na tebe někdo ze zadu vybafne a skončíš pod drnem v takové atmosféře *15*