Přejít na výpis diskuzí
Půlhodinový záznam z hraní Wolfenstein: The New Order
22.4.2014 | Petr Poláček
85 příspěvků
-
A tady zase slovo chuj
-
Asi te sklamu, ale tohle není sado-maso simulátor *6*
-
Ano, takže si nám zase přišel říct jak jsou ty moderní hry hrozné a stojí za pendrek. No prober se, HL 2 byla jedna z nejvíc přehodnocených her co jsem kdy hrál a nebýt rádoby pamětníky co si o ní vybásnily naprosté nesmyly, tak se na ni dávno zapomene.
-
tss tak se mi zdá že někteří diskutující si dali za cíl hatovat každou moderní hru, která se objeví a neustále opakovat pohádky o dokonalosti starých her. Holt nostalgie umí dělat divy.
Každopádně nový wolf vypadá naprosto úžasně, mocinky moc se těším -
Prvé mapy sú malé, to by si mal vedieť. Skús niektorú z týchto : 10 / 11 / 13 / 15 / 16 / 19.
-
Píšeš otevřenější. Což když teď prolézám 3. úroveň Dooma 2, tak ji marně teď hledám. Jednotlivé mapy jsou tak 5-10 minutové záležitosti, když víš, kam jít. Normální koridorovka, která přidává tajné místnosti a slepé chodby. Nic víc.
-
čo konkrétne chceś definovať na slove otvorenejší ? *7* jednoducho máš viac priestoru v ktorom môžeš pôsobiť, čo iné by to malo byť ?
inak s touto tvojou logikou neexistuje nič okrem tunelov, pretože všetko je predsa limitovaný priestor. -
Téhle 'diskuzi' něco schází.... už vím!
Veskoslav detected
.
.
.
*1* -
zklamání, jedině snad to prostředí vypadá docela dobře i přesto, že je dost fantasmagorický, ale jinak je to jen velmi tupý a jednoduchý koridor...škoda
-
HL2 rozhodne BOL lepšie naskriptovaná a otvorenejšia hra. Preboha prečo si to nezahráte ? to ste tak rýchlo zabudli na Highway 17 ? A oproti tomu vo videu bol skutočne i Doom 2 otvorenejší, minimálne tam mal človek podstatne viac priestoru. Samozrejme žiadna z týchto hier nie je žiaden openworld, to tu ani nikto nepísal.
Mimochodom píšeš, že megatexture pre hráča nemá žiadne výhody... neviem ako pre teba ale v takom Rage mi priniesol nádherné exteriéry bez opakujúcich sa textúr, čo na mňa teda slušne zapôsobilo. V koridorových hrách to ale skutočne neprinesie hráčovi skoro nič. Megatexture ale určite má budúcnosť. -
docela by ma zaujimalo ako definujes "otvorenejsi". Ak mas priestranstvo 200m2 tak je to uz otvorenejsia FPSka a ak menej tak je to tunel ? Doom2 mal vecsinu map chodby prepojene s priestranstvami narvanymi nejakymi nepriatelmi a vytahmi/vypinacmi. Az dnesne modifikacie dovoluju fakt velke levely (Dooma2 hravam dodnes a niekedy je to peklo :-)) ale stale to neni nejaky brainstorm.
V zasade kazda FPSka co natahuje levely sa da nazvat tunelova, ide len o to ako si defunujes mierku/rozmery. To co neni tunelove je povedzme Arma1/2/3 ale to uz sa da zasa povazovat za simulaciu. Ono aj v beznej FPSke je zbytocne mat nejaky kruty otvoreny priestor. Si otovr kludne hocijaku mapu v Crysis 1 a uvidis ze tiez je to limitovane. Vecsinou je level z jednej strany ohraniceny morom a z druhej pohorim. -
pokial si ich hral tak nemôžeš napísať, že staré hry boli len tunely s odbočkami, pretože neboli. Mnohé staré hry poskytovali z dnešného pohľadu až nadmieru kreatívny a otvorený leveldizajn.
-
Docela ma bavia tie komentare tu, typu HL2 bolo lepsie naskriptovane a otvorenejsie, dokonca Doom 2 ze bol otvorenejsi. Pamet je fakt milosrdna. HL2 tak isto ako kopec dalsich strielaciek bol silne skriptovany, eventy sa opakovali a otvorenost alebo moznost si vybrat trasu teda niez nebola nejak brutalna. Bol to tak isto tunel akurat ze s lepsimi kulisami. Rozdiel bol v tom ze bola intenzivnejsie pouzita fyzika na riesenie problemov, trochu vystrkoval rozky nejaky pribeh (obcas trochu ibmecilny ale budiz) a neboli tam cisto anonymne charaktery ale dalo sa s postavami nejak szit. No a bola to v tom case prva hra v tejto kombinacii a na tu dobu so slusnym technickym spracovanim, ale inak nic objavne.Paradoxne Valve pomaha to ze nechrli HL kazdy rok tak ako to robi Activision s CoD, lebo vlastne medzi HL1 a HL2 je rozdiel iba v technologii, len to uz sa mozeme zacat hadat v com vlastne moze byt nejaka strielacka principialne inovativna. Problemom CoDu a podobnych FPS je ze sa ich chli moc vela a ludia sa ich uz prejedli, uz neni ich moc cim sokovat a nalakat.
Tento Wolfenstein nebude tak isto v nicom prelomovy ale neni to zasa ani uplny odpad. Ma to taky oldschool nadych, grafika nieje uplne tragicka a uz davno tu nebola nejaka fps hra z obdobia 2sv vojny s nazi tematikou aj ked v tomto pripade skor prave v takom tom over the top ponimani a aj istym sarkazmom. Co je aj fajn, po supervaznych CoD, ehm.
Skor z toho traileru vidiet, aj ked nie zasa az tak dobre, ze ID Tech5 a Megatexture asi dlho nepreziju a bude ta technologia zit pokial sa nevratia investovane naklady, lebo inak , minimalne pre hraca, to neprinasa nejake vyhody. Iste dokaze to bezat na hw s malo vram ale to uz dnes neni taky problem a zvlast na novych konzolach. A z hladiska developerov a designerov to skor vyzera na pain in the ass -docela slusnu server farmu to potrebuje na generovanie dat a celkovo spravu assetov, vygenerovane data su velke, prakticky nemoznost modovat komunitov (moc zlozite) atd. A z toho tak trochu vyznieva, pokial fakt ID Tech5 kruto neprekopali, ze ani od Dooma 4 sa nebudu dat moc cakat zazraky, aspon po technickej stranke. A na nejaky ID Tech 6, po odchode Carmacka, mozeme zabudnut. -
zase máš problém s pochopením textu Veskoslav ? kde píšem, že Doom2 bola otvorená fpska ? píšem, že bola otvorenejšia oproti tomu čo ukázal nový wolfenstein, za čím čím si stojím a môžem menovať konkŕetne mapy z Doom2, možno by si si mohol trochu osviežiť pamäť.
-
Fajn takže Doom2 byl otevřený? Já myslel, že to bylo jedno veliké "bludiště", kde člověk nemohl jít někam jinam než mu dovolovaly zdi. Nakonec jsi stejně musel jít tam, kde byl cíl a šlo to pouze jedním způsobem. Nebo mi unikla nějaká jiná verze Dooma? A Doom2 je klasický tunel bludiště, nic víc. DN 3D (nevím, jestli on byl první) pak přidal systém karet, který uměle zvětšoval mapu, protože jsi musel nejprve nějak dojít, sebrat kartu a pak jít dál. Ale stále je to koridor. Nic víc. Otevřené FPS mě napadá Stalker například.
-
s tym gamepadom netrafi ani vrata od stodoly, ale ok. novy wolf sa mi paci, ma to taku nejaku spravnu atmosferu. a smejem sa tu na dementoch co trepu o linearnosti. a co bol RTCW? alebo ine "old school" fpska? koridor tiez.
-
*7*
-
Ale jo hrál. Hrál jsem jich hodně. Všechny Doomy, Hexeny, Heretiky, Quaky. Ty první z nich opravdu byly větší do šířky, čili více horizontální, další hry zase byly více vertikální. Opravdu většina těch her byla vystavěna na jedné výškové úrovni. Když vezmu v potaz srovnatelné hry třeba Quake IV, nebo Doom 3, tak se dostáváme na stejná čísla. Vlez pod podlahu dostaneš munici a brnění navíc. Máme tu mapu na styl Duke 3D, nebo Quake, nebo Doom, kdy je mapa cca otevřená, ale musíš se v ní probojovat pro barevné karty, které ti zpřístupní další postup. Přesně tak nějak mi to přišlo po nalezení té mapy. Nedostal se přes tu raketu, dokud nezískal bombu k odpálení.
-
"si nepamatuji, že by staré hry byly něco jiného než tunel s odbočkami,"
možno je to tým, že si ich nehral... dokonca i Doom2 bol otvorenejší :) -
Tak tohle tedy nepamatuji. Každý v mém okolí z toho byl paf a recenze byly dost pozitivní. Nic se nikdy nelíbí všem a vždy se najde kritik, ale v tomto případě bych o nějakém masovějším hejtování v té době rozhodně nemluvil. Na svou dobu a nejen na ni to byla skvělá pařba a stále je.