Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tak třeba Heavy Rain jsem si koupil novou, ale proto, že jsem si byl jistý, že to pro mě bude skvost mezi hrami. Když jsem si na 100% jistý, že ta hra je dokonalá, tak koupim za plnou cenu v krámu. Ale pokud jen trochu pochybuju, tak si počkám a koupim v bazaru... jednoduché, prosté
    nebudu přece dávat 1500,- za hru, z který nebudu unešen *5*
  • Cela ta buzerace okolo bazaru stoji a pada na jedinem predpokladu. A to,ze clovek,ktery si hru koupi v bazaru,by si tu hru bezel koupit do obchodu,kdyby moznost bazaru neexistovala.
    A tenhle predpoklad je podle me velmi naivni.
    Me osobne jsou bazary ukradeny,jen se mi nelibi pristup vydavatelu,jak stavi bazarove kupce do stejne roviny jako piraty.O snaze hrabat ,kde to je jde ani nemluve.Jako by jim nestacili predrazene dlc s minimem obsahu a podobne libustky.
    • To je jako s pirátstvím: 40 procent lidí pirátí = o 40 procent menší tržby. Prostě předpoklad vystavený na falešném přepokladu aneb přání otcem myšlenky. Škoda mluvit...
      • Ja v bazarech nenakupuji ale ve znacne mire vyuzivam vyprodej a po Novem roce se procento her ktere koupim v dobe premiery jeste snizi. Holt kde nic neni ani smt nebere. *5*
  • Pořád to samé dokola. Vývojáři a distributoři čekají změnu od zákazníků, místo toho, aby se jim přizpůsobili a změnili se oni. Já třeba nechápu jednu věc. Když se zavádí nová značka hry, proč nepřijdou s nízkou cenou. Tak jak je to u jakéhokoliv nového produktu. A pak, pokud bude hra úspěšná, tak další série mohou být dražší nebo na ně mohou být navázané různé DLC. Prostě toho zákazníka podchytit. Místo toho oni přijdou s Heavy Rain za 1500,-(ne-li víc) a čekají, že si to poběžím koupit. Já nevím, co je to za hru. Nehrál jsem ji. A recenze je pořád recenze. Ať mi dají motivaci. A pokud vyjde druhý díl, tak si ho rád zahraju a zaplatím víc peněz, protože vím, do čeho jdu. Je to stejné jako například série Doom, Half-Life, Metal Gear Solid nebo Resident Evil. Tam jsem ochotnej za to zaplatit plnou cenu, protože vím, do čeho jdu. Stejně tak u některých firem jako jsou Valve, iDSoft, Bioware nebo Blizzard, který i když vydají novou značku, tak vím, že to bude stát za to, protože za tu dobu mají mojí důvěru. Ale stejný přístup přece nemohou čekat i ostatní vývojáři. Udělají jednu dvě hry a už si myslí, že jim zákazníci budou trhat ruce za plnou cenu. Ať se nad tím zamyslí.
    • calwin
      teba by som normálne poslal ako hovorcu za ľud nech im to vysvetlíš... pretože oni takúto banálnu vec očividne nechápu a radšej si to budú mleť za ten svoj liter padesát aby "zarobili"...

s názorom úplne súhlasím...
  • nic neprodelaly. hru kterou da nekdo na bazar tak si ji koupil za plnou cenu. ja kdyz si koupim hru za plnou cenu a nedam ji na bazar tak to podle nich taky prodelavaji ?.jinak hraci na to maji pravo prodat to dal.
  • Ja si myslim, ze kdyby neexistovaly bazarovy prodeje, vyvojari prave takovejch her jako Heavy rain by na tom nejvic tratili.. Mainstreamovy hry jako CoD nebo Halo si koupi spousta lidi, ktery nemaj na hry moc velky naroky a treba ani nic moc jinyho neznaj a necekaj na bazarovej kousek, nebo zlevnenou edici. Ale netradicnejsi hry jako HR, Fahrenheit, atp. by najednou ztratily spoustu potencionalnich kupcu, kdyz by tihle kupci nemeli tu moznost po jednom projiti hry hru prodat, pokud zjisti, ze se jim vubec nelibi. Proste by to neriskovali a koupili neco jistejsiho, tradicnejsiho. A nebo by to proste upiratili...
  • Já si za plnou cenu koupil první Flashpoint u kterého jsem strávil 2 roky. Od té doby zásadně jen hru v akci pod tisícivku Fallout3 včetně datadisků za 899kč, komplet Crysis za 250kč atd.
    Ono pokud se jim nelíbí bazarové prodeje, tak jak se jim bude líbit, když pudou všichni sosat warez? Kvalitní hry by lidé do Bazaru nedali a vo tom to je *3*
    • Do bazaru putuji i kvalitni hry.Jde o to,ze v nejakem bode,ti hra uz proste nema co nabidnout a u lienearnich SP her je tomu radove mnohem drive nez u MP hry nebo sandbox SP.
  • nema neco spolecneho s diag human?
  • Nevšiml jsem, si, že by to tady někdo zmínil. Nejenže lidé, co si hry kupují v bazarech by je za plnou nekoupili, ale ani ti, co je kupují za plnou a prodávají do bazarů by je nekupovali, kdyby ta možnost odprodeje nebyla. Tudíž by tuplem měli nižší zisky *4*
    • Oni by to svedli na pirátství. A kdyby se nějakým kouzelným způsobem zabránilo pirátství, tak by to svedli na to, že si to lidé mezi sebou půjčují. A kdyby se zabránilo tomu, tak by to svedli na internetové hry zdarma. A kdyby se tomu zabránilo, tak by to svedli na to, že se trh změnil a hráči daleko déle setrvávají u jedné hry, proto nekupují jiné hry. Je to nekonečný kruh a výmluva se vždy najde.
  • To je podobné ako sťažovať sa, že prerobili kvôli zle načasovanému dátumu vydania. Úplne bezpredmetné. Bazarový predaj je úplne normálna vec, ale mám pocit, že stále viac vydavateľov ho berie ako podvod. Asi sú príliš naučení na to, že nad dielom majú čoray väčšiu kontrolu aj po vydaní. Prostredníctvom online hrania, alebo updatov, DLC a aplikácií typu steam, ktoré zabezpečujú ďalšiu vrstvu kontroly.
  • "Až totiž vývojáři a vydavatelé uvidí, že se nemohou uživit vydáváním her, které distribuují přes prodejní kanály – a to právě kvůli hrám z druhé ruky – jednoduše přestanou ty hry dělat. "

:-) tak zrovna tady o to bych se vubec, ale vubec nebal. to by se totiz musel chlapec zacit zivit normalni = ve vetsine pripadu velice nudnou a repetitivni praci :-)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit