Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tak tak,ja si myslim,ze vydavatele ze vseho nejvic stve,ze se na jejich produktech zivi nejakci prizivnici.
    Coz chapu,ale kdyz uz,tak maj veci nazyvat pravymi jmeny.
  • hele, prece nema cenu se bavit, jestli hry stoji presne 1500 nebo o neco mene (a v tomto fakt trollujes)...proste stoji dost na to, aby se uzivili i bazace.
    btw konzolove novinky pod 1200 - 1400 v drtive vetsine nejdou viz jakykoli CZ eshop a aktualne treba Dead Island na Xzone nebo jrc. Borec nahore to proste zaokrouhlil na 1500 - k cene treba pricital postovny. Ale pokud se chce hadat o slovicka/ ceny / cokoli nepodostatneho, tak prosim...
  • Ucho ma v tomhle pravdu, hrac co nesouhlasi s podminkama muze vydavateli rict papa a hru si proste nekoupit. Ale v tomhle pripade hraci voli daleko mensi zlo. Hru si koupi a pak poslou licenci dal. Pokud se hra nerozmnozi a hraci opravdu hraji sami svou legalne zakoupenou kopii. Taky se na to mohli vsichni vykaslat a hru si stahnout. Nejak mi unika proc vydavatel breci kdyz titulek mohl taky znit "Moznost bazaroveho prodeje nam zvedla zisky o 5-10 milionu eur" oproti situaci, kdy by si nikdo z duvodu nesouhlasu tu hru nekoupil. (A je naprosto jedno zda by ju uwarezil nebo ne) Mince ma vzdycky dve strany.
  • To je ale fakt hrozny, co tady dycky hazete za sumy konzolovych her. Zadne konzolovkdy nestoji 2000 pri uvedeni na trh! Heavy Rain v te dobe stala kolem nejakych 1200Kc, coz je zhruba tak relace, za kterou vychazi nove AAA hry.
  • ucho
    z 599,- mají stále velmi slušný zisk. ne sice jako při uvedení, ale pakatel to taky není...
    hra se dá každopádně sehnat za 450,- (možná už byla i levněji nebo někde je levněji)
  • dobrééé *1* *1* *1* *1*
  • můžu tě ubezpečit, že vyřčené cifry se týkají doby, kdy se hra prodávala za ty +/- 2 litry nebo co to na PS3 stojí jako novinka a kdy už to někdo dal do bazaru a jiný koupil, aktuální cena je zajímá pramálo, protože z 599,- mají skoro stejný nic jako když to někdo koupí v bazaru...
  • Nejdřív ti napíšu reakci na to, co jsi napsal, a pak vysvětlím, jak jsem to myslel. Co se týče remaku, je to pravda. Tomu se prostě zabránit nedá. Značka prodává(viz CoD). Co se týče demo verzí, tak by to bylo super. Piráti by sice neměli výmluvu(nebo spíš by si našli jinou), ale pirátili by dál.

Já to předtím myslel tak, že mě neskutečně s.e.r.e., jak dnešní herní trh funguje. Pokud se tady objeví vývojářská společnost, tak by měla začít od začátku. Začít si jednoduše budovat základnu fanoušků. Udělat první hru. Prodávat ji za méně peněz(viz můj komentář předtím). Až se jim jejich fanouškovská základna rozšíří, tak na tom začít vydělávat peníze(ne na úkor kvality). Místo toho to dnes funguje tak, že se založí společnost z nějakých bývalých zaměstnanců slavných firem. Ty dostanou od EA nebo Activision 50mil dolarů, obrovskej hype a já nevím, co ještě. A pak brečí, že aby si zaplatili vývoj, musí prodat minimálně 2mil kopií. Takhle to prostě nejde. Musí se začít od píky. Ten vývoj musí stát co nejmíň peněz. Dovolit si investovat takové peníze si mohou, až budou mít, komu ty hry prodávat. Takové hry, jako Heavy Rain nemají utvořenou základnu fanoušků, ale odvažují se někoho kritizovat za to, že si tu hru nechce koupit a že to kupuje v bazarů. Co si o sobě myslí? Já nedám 1500,- za zajíce v pytli. Můžu dát 4, 5 stovek, abych si to vyzkoušel. Ale určitě ne plnou cenu. Příklad zajímavého vývoje je například společnost Crytek. Udělali FarCry, které nemělo žádný hype ani nepatřilo k nejočekávanějším hrám. To se stalo úspěšné. Pak se rozhodli posunout laťku výš. Vytvořili Crysis, který už něco stál a měl svůj hype. A nakonec Crysis 2, kdy už měli svojí základnu fandů. Nebo iDSoft. Začali plošinovkou a skončili na Rage. Od nuly až nahoru. Proto je to velmi silná společnost, která si může určovat, s kým do toho vývoje půjde. Takhle se to má dělat. Od zdola nahoru a ne zezhora a ještě doufat, že se dostanu vejš. Je to stejný, jako kdybych přišel do Hollywoodu a řekl jim, ať mi dají 200mil dolarů, abych mohl natočit film. Jak by to asi dopadlo?
  • Cena je skvela (narozdil od ostatnich her). Je ale zajimave, ze breci, kdyz sami predpokladali, ze prodaji pouze 300k kopii.
    Prodat vice nez sestinasobek odhadu a pak jeste brecet, ze jim bazary brutalne kazi vydelky? To mi prijde jako nenazranost.
  • jj, jen driv to bylo jednodussi v tom, ze to stacilo "pouze" napsat. Dneska uz to "musi" vsechno namluvit herci, rozanimovat pres motion capture, pokud mozno k tomu dodelat detailnejsi prostredi, aby to vypadalo vic "cool" apod. No a protoze by se stalo, ze spousta hracu polovinu zvratu mine, je "vyhodnejsi" udelat koridorovku bez vetveni :(
  • At jdou s takovou filozofii do hajzlu. Hra je jako kazdy jiny produkt a nevim proc bych ho nemohl prodat a nasledne nekdo jiny koupit. Kdyz si koupim,kolo,auto,telefon tak to muzu naprosto bez problemu prodat a nikdo to neresi. Spise me vytaci jako hrace, ktery zacal od didaktika m az po dnesek a povazuju se za solidniho hrace, kterymu proslo pod rukama spousta her. To jak dneska vyvojari serou na hrace me vadi. Tim myslim mikrotransakcni system,ktery hru akorat kazi a nahrava lamam s krupicou. Spousta her ma kratky herni cas k dohrani hry apod. Herni branze uz davno neni o vnimani hracu ale jen o penezich. Chapu ze o vydelku to pro vyvojare samo je, ale nekdy za jakou cenu, viz. Diablo 3, ktery bude hratelny jen v online variante s mikr.trans. To at jdou doprdele. Ruzny nfs a nhl,nfl,fifa serie, ktery maji minimum inovaci, spise zadne, max graf.engine a aktualizovane stat. hracu a tymu a vydavaji to za cenu neceho jako by to tu uz xxxxxxxxx nebylo. Vadi me jakym smerem se to ubira a zachvilku tu bude jen same posrane mmorpg a co nebude mmorpg tak to bude online hratelne a k tomu kdyz budeme radi nejaka kampan na 8-10 hod hrani a cau. Do roka bude polovina titulu uz jen online bez singlu bo proc by s tim srali ne. Mraky let hraji i po netu, takze mam rad online hry ale odsud podsud. At se staveji treba na hlavu ze z bazarovyho prodeje nic nemaji. Kazdyho vec jestli to proda. Kdyz neco legal koupim tak to muzu i prodat. ahoj
  • Navíc by se měli zavést licence na počet převážených osob a ještě OEM verze vozidel, takže pokud se majitel vozidla přestěhuje nebo si postaví novou garáž, tak má utrum.
  • SNES hry jsem opravdu nikdy nekupoval, ale ocividne byla cena stejna jako u her na PC. Jak to bylo s cenami jsem jiz psal. Jak to bylo s herni dobou take.

Nezapomente, ze vsechno tehdy bylo jinak. Dobry pocitac stal 40k (v dobach 286 72k). SW byl drahy. Uplne zacatky her (Doom, Wolfenstein, Dune apod.) sem netahejte, to byly prukopnicke hry). Soustredil bych se na "zlatou eru" her.
    Jasne, plat byl polovicni. Cena her temer o 100% vyssi (PC) a o 33% pro konzole. Herni doba vice nez 2-nasobna (u slabsich, u pecek i 10-nasobna). Proto jsem psal, ze pomer cena/zabava kdysi zhruba odpovida dnesku. Vazne na tom nic neni. Ono 2k (v prepoctu 4k) za hru na vecer bych tehdy nedal ani ja :). Jo a ceske hry minulosti? Tam je cena absolutne nesrovnatelna :)
    Pokud se na to podivam ciste subjektivne: pamatuji si, ze jsem hral hry opravdu dlouho a to jsem mel na hrani vice casu nez ted. A dnes? Jednovecerovky znate asi vsichni. Neboli dnes je to naopak: drive byly kratsi hry vyjimecne a delsi standard. I kdyz to je mozna i tim, ze drive vychazelo IMHO vice kvalitnich her...

Mimochodem tohle je vse vicemene reakce na pomer cena/vykon. Pro detaily si prectete me drivejsi prispevky a snad pochopite ;)
  • Aha, takze kdyz poukazuju na nesmysly, co lide pisi, tak jsem troll. Jasne, mnohem lepsi je lhat. Ty asi taky vidis kazdou druhou konzolovou hru za 1500 vid. A v jaky risi fantazie ze to zijete?
  • treba se jenom nechce bavit s trollem...
  • ucho
    se divím, že ses opět nevytasil s tím obhajováním znásilňování malých holčiček *1* *1* *1*
  • ucho
    já jsem někdy obhajoval restrikce proti bazarovému prodeji? pořád to nechápeš? jen jsem říkal, že je to věc vydavatele, ať si vymyslí restrikci jakou chce. hráč má pak právo na takovou hru hodit bobek, víš? ;) rozhoduješ svojí peněženkou, co podpoříš a co ne...
    stejně jako kdyby někdo přišel se hrou a prodával ji za 10k, jeho věc... pochop rozdíl mezi obhajováním a svobodným rozhodováním, chlapče ;)
  • Ja v bazarech nenakupuji ale ve znacne mire vyuzivam vyprodej a po Novem roce se procento her ktere koupim v dobe premiery jeste snizi. Holt kde nic neni ani smt nebere. *5*
  • az ji vydaji na pc, tak si ji za 599kc radi koupime... *3*
  • A ticho po pesine...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit