Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • fallout nesouhlasim :DDDD
  • Chválím zahraniční kolegy, že se nebáli, nadité obálky spláchli do hajzlu a RAGE po zásluze ohodnotili...
  • Já nevím, že se všichni tak diví. Od začátku byla tahle hra ohlášená jako FPS. Pořád se o ni mluvilo jako o FPS a nakonec vyšla jako FPS. A teď jsou najednou všichni překvapení, že je to FPS. "Je to lineární.... Vždyť se tam furt jenom střílí.... Málo dialogů....". Ano je to překvapivé, ale představte si, že tahle hra je FPS. A ten, kdo se podívá na všechny hry od ID Software, tak zjistí, že vždycky vydávali jenom lineární FPS. Co řeknete, až vyjde nový Need for Speed? "Ach jo, zase auta"....?
    • Hanzales
      No a já momentálně instaluji a i když jsem věděl, že to má kolem 20GB mně ty 3 DVD v krabičce překvapily :) no jo no 8/16/24... po noční bez spánku už to tak nepálí :/
      Očekával jsem FPS, instaluji FPS a o hře už mám docela představu ze sledování asi 30 min gameplay. No a když se to tak vezme, začínal jsem Wolfensteinem a v očekávání, že dostanu to co od všech předešlých Id počinů to může ještě v mnoha ohledech překvapit. Taky už se těším i na těch "pár" co-op map, takhle si při večeru zastřílet s kumpánem :) Btw takový Q2/Q4/D3 taky neměly nějak extra převratný příběh. Vždy to stavělo na akci a uvedení nového engine. A akce šla Id vždycky dobře. Nikde jinde než ve hrách od ID, nebo hrách na jejich engine postavených (HL1) se nedá tak krásně kličkovat s brokárnou, třeba :) ...kurňa to to trvá....
      EDIT: všude je převážně v záporech a ohlasech kritizovaná technická stránka hry a tady to ať už ID, nebo NV/AMD nezvládli. Pokud je to O.K. i po patchi zatím netuším, ale s novýma driverama obou stájí to podle mně pofičí všem allright. Je to Fail, ale mnohdy to tu hru zbytečně sráží v celkovém dojmu, myslím.
    • Jenze o rage se tvrdilo, ze to bude od id konecne neco jineho, ze to bude inovativni, ze to bude mit napriklad otevreny svet. A ted se ukazuje, ze to nema ani dobry leve design a je to prolezle radou chyb, ktere by od id nikdo necekal.
      • Prakticky to same co Doom3, ve sve dobe uz designem takrka zastarala hra, ktera se Half-life nemohla rovnat (s radou zbytecnych chyb). A dnes Rage podle vseho zase designem nestaci na soucasny hry, ktery uz jsou proste dal. ID zkratka zaspava dobu...
        • Jenomze Doom 3 byl ve svy dobe alespon malou technickou revoluci, to se o Rage v dnesni dobe rict neda ani nahodou
          • ale da...graficky je to nabusena hra, ano ma technicke chyby, ale je to uplne novy engine a prvni hra v nem...az se to trosku rozsiri, vyladi drivery tak vsichni budou kulit oci...hlavne treba na moji prumerne sestave to jede naprosto plynule, takze je tam porad obrovska rezerva pro vyvojare, kteri muzou bez obav pritlacit na pilu
            • Tenhle engine se pravděpodobně nerozšíří mimo vrata Zenimaxu, v horším případě zůstane jen u id (Bethesda jej použít nemůže, protože id tech 5 neumí streamovat otevřený svět).
    • Krásně použití sarkazmu ! *3*
      • Děkují vám všem. Budete mít možnost mě vidět příští týden v Divadle na zábradlí, jinak sledujte moje internetové stránky www.coze|fps|to|snad|neni|pravda.cz
    • smejki
      Jo, taky tu mám dojem, že Starcraft je málo závodní a Need for Speed je málo strategie *1*
  • diskuze o nicem. vsichni tu plakaji jak jim to nejde a vsichni uvadej svoje cool sestavy na kterych to nebezi. Nikdo se nezajima treba jak to bezi na xku nebo na ps3 a jen vyhledavaj to spatny. V recenzi neni nic napriklad o wingsticku, o tom jak lze z nepratel sundavat kusy brneni, ze nepovinne ukoly jsou napr. dovazka posty na cas pres nepratelske uzemi, karetni hra(zabavna) hra s nozem a prsty a nebo zvlastni druh automatu, nerika nic o tom jak se daji a cim vybavit bugyny, jak krasne je zpracovana mimika ATD. kdybch tu hru ted nehral tak po precteni teto recenze o te hre vlastne nevim nic, jen to ze na pc blbne a jaka je to skoda..

ja to mam na xku, krasna grafika, instalace na HD => minimum doskoku textur, sedesat FPS, zadny blikani. JENZE TO CO PISU O XKU tak nikdo tady nechce ani slyset. Nikdy jste tu hru ani na konzoli nevideli a delate chytry. VAM proste kazdej ublizuje a konzole jsou proste fuj ze jo... jenom kvuli tomu ze nemate cit v prstech (kterej se da ale v poho nacvicit) tak delate machry ze klavesnicka a mysicka je uuupa bestovni ale hroznej zlej gamepad se muze jit zahrabat.

Mozna by mohli recenzenti obcas zahrat aspon na ps3/xbox a pc a pak udelat nejakej zaver. ALe nedelaj a hru uplne odsoudi jen proto ze znaji zmrsenou pc verzi. Ostatne tiscali je jen pro pc hrace a taky tu tak vypada. Banda ublizenej deti co jen rvou do diskuze svoje pravdy. Kvalitu hry kterou nehrali posuzujou nekde z youtube v rozliseni 240p a jeste hledaj videa aby byly chyby proste videt.. hrozny.. hrozna recenze a hrozna diskuze o nicem..
    • Bez do hajzlu s xkem ty pojebany konzolisto *16* Ta hra je zkonzolovana az je mi na bliti. Tohle neni otevreny svet, tento rok samy EPIC FAIL, ovsem konzolisti jsou spokojeni, pro vas je to intelektualni veledilo. Jestli to tak pujde dal, koncim s hranim. *10*
      • God-of-War
        ty si dost...
      • Prosím tě, pochlub se ještě jakou máš sestavu, kolikrát jsi dohrál Fallout 2, a taky sem přihoď několik PC zkratek, který používá tvoje komunita na základce. My, co hrajeme na PC přes deset let a dokoupili jsme si k tomu ještě konzoli(aby nám neunikly i ty dobré hry z tohoto pekelného vynálezu), se potřebujeme trochu poučit.
        • Me je u pr*ele co kdo vlastni, pokud budou vydavat hry v takove podobe jaka je hodna konce roku 2011 a ne 2006. Takhle je to pro me neakceptovatelne.
      • tak skonci kdyz se ti to nelibi, mej se a ahoj :) nikomu tvoje primitivni nadavky chybet nebudou. Jinak Rage hraju na PC (konzole mam taky a nevidim v nich zadny problem). Hra je skvela a vyborne se u ni bavim...dostal jsem presne to co jsem od id softvare cekal a na co jsem se tesil.
      • smejki
        kdy bylo řečeno, že Rage je open-world?
        • ...ta sup-sup, rachlo s hranim skonci a pri odchode zhasni... :D
        • Snad te nemusim ucit pracovat s googlem, otevreny svet mel byt hlavni devizou, tez super zpracovani na novem enginu, ani jedno se nenaplnilo. Proc? Kvuli omezenemu hardwaru konzoli, hlavne male pameti, jako je zvykem snad u kazde generace konzoli...
          • smejki
            nejdřív mi ocituj nějakou oficiální zprávu, broučku. googlit umím. buďto jsou tam tvrzení, že Rage není a nemá být open-world anebo tvrzení typu "žjóva čupr trailer, to bude openworld, dyk to vidim".
            • Na RPS je zprava od Tima Willitse, ze hra bude "Open, but directed". Tohle muze byt jeden z duvodu, proc si nekteri muzou myslet, ze to melo byt open world. To je jako kdyby rekl o kole, ze je jako auto, ale trochu jiny.
    • A nebude to proste tim, ze tohle je recenze PC verze hry a ne konzolove?
      • v tom pripade tohle neni recenze. ale jen stezovani si. ja se z toho clanku nic nedozvedel.. a na tohle jsme cekali? nvm jestli byl tedy na zachode jak se tu psalo nebo hral tu hru. ale z toho co jsem cetl v recenzi myslim ze vetsinu casu byl na wc
        • A co se vlastne chces z recenze dozvedet, kdyz uz si hru hral, a skoro vse podstatne o ni tedy vis? (Tim recenzy neobhajuju, jen me to tak trklo :)
          • ze ten kdo ji nehral se z tohohle textu fakt nedozvi co hra nabizi.. jen nedostatky
  • Z recenze bych vyzdvihl převážně samotný verdikt, kde je trefně shrnuto,že Rage mělo být v očích hráčů vrcholné dílo které udělá ten krok od koridorů v DOOMU 3, k očekávané otevřenosti,volbě a snad svobodě pohybu.Nevím do jaké míry byla očekávání reálná a zda to nebyla pouze touha.Za sebe mohu říci,že ta touha byla veliká :)Je to prostě škoda, jak je psáno v recenzi.Hra je prostě taková jaká je a tak se má na ní nahlížet.Ne taková jako by měla být(někdy to je těžké).Toho se pan recenzent zhostil skvěle.Žádně dlouhé řeči co tam mělo být a co tam není atd.Prostě zhodnocení díla bez emocí.Jako hráče mne mrzí,že ten pomyslný krok není krokem,ale "pouhým" rozkročení.Je zde sice volba(vedlejší koly),je zde také otevřený svět(oproti DOOMU 3 opravu otevřený),ale čekal jsem prostě víc.To NEZNAMENÁ,že si hru nekoupím a nebudu se dobře bavit.Nejspíše si,ale po dohrání budu říkat "Kdyby,Proč.."Hlavně,že si nebudu říkat *1*
    -V recenzi mne chybí podrobnější komentář ke grafickým problémům hry.Píše se,že patch a nejnovější ovladače vyřešily hlavní problémy.Co jsem četl tak v changelogu patche se píše,že některá nastavení mohou způsobit pád hry které je nutno řešit přidáním příkazu dle instrukcí atd.Čachrování s vypisováním příkazů a ruční úpravy souborů hry za účelem požadovaného nastavení, to působí dosti děsivě zejména pro sváteční hráče."Konzislta" se muže právem smát,že to co si na PC hráči sami nenastaví to nemají.Jako PC hráč bych mohl říci,že co si často natavíme/upravíme tak to máme ve výsledku lepší než na "kozoli" kde je to pořád stejné... *3*
    -Prostě tyto problémy,nepřidávají kladné body PC hrám v očích lidí kteří chtějí hrát a ne složitě nastavovat.Těch je čím dál víc.
    • ID delali strilecky, Rage je strilecka...neni to sandbox, a neni to ,,DOOM,, koridor. Je to neco mezi a neni duvod po tehle hre chtit, aby z ni byl jiny FNV bez expu.

jinak konzolista se sice smat muze, ale zajimave je, ze treba doskakujici textury jsou i na PS3
  • Metacritic user score 3.5 mluví za vše myslím *8* *8* *8*
    • Na Metacritic se v poslední době nedá moc spolehnout. Stačí, jaký názorový proud zrovna převládne a hodnocení se úplně zvrhne. Viz tento příklad - na základě technických problémů během launche se na internetech vytvořila slušná hysterie, takže hodnocení HRY už není objektivní ani omylem. Hype naruby.
  • Nevíte jaký sou oficiální HW nároky? Všude je udávaj jiný...
  • velmi slaba hra. hned to islo z disku
  • nehral jsem Rage a jako postarsi pan jsem se na Carmacka tesil, a ted vidim ze je z toho upocena osmicka, je to opravdu osmicka a nebo to je zase ulet mistniho pisalka?, narazim na recenzi Deus ex kdy za ten pytel nudy dali 10/10 coz beru jako totatalni ulet, na tu hru jsem se tesil moc, hral jsem nekolikrat jednicku, ale to co predvadi trojka je k neuvereni, milionkrat prevarena polivka bez inovaci a napadu se opet prodava a stado buci spokojenosti, pro me nuda a kdyz hodne zattlacim tak 7/10, ale asi uz budu opravdu moc starej a beru to jako vyhozene penize, takze opravdu 8/10?
    • Jj je to 8. Pokud cekas strilecku a nedoufas v nejaky sandbox tak taky strilecku dostanes okorenenou par vychytavkama. A strilecky oni umi, perfektne vyvazene zbrane, kde ty klasicke -pistole, brokovnice, samopaly, sniperka najdou sve uplatneni a clovek je pouziva ne proto, ze zrovna do jedne z nich ma moc naboju, ale proto, ze je to v tu chvili vyhodnejsi.
  • Citujem:"PC pro nás není hlavní vývojářská platforma, i když to někoho jistě naštve."
    Povedal Carmack OMG, prečo musia byť všetci šikovny a uspešny ludia taky nenažraty ??!!
    • smejki
      začni podnikat a zaměstnávat lidi, pak si budeme vyprávět o nenažranosti.

Jen a pouze samotné PC je prostě a jednoduše neuživí, ne při pětiletých vývojových cyklech.
      • Popravde, me je docela zahadou, ze je uzivi vubec to, co delaji. Doom 3 vysel snad uz pred sedmi lety? A teprve az ted Rage, ktere nevypada na extra bombu, prodeje to muze mit pod ocekavani. A mezi tim udelali jen par blbinek na iPhone za par korun.
        Me ID vubec nepripada nenazrany, spis se divim, ze se jeste drzi nad vodou...
        • smejki
          taky si říkám. on ve výsedku asi ani není div, že byli odkoupeni. podle mě se finančně už dost blížili dnu
        • Jednoduse udelaji engine a k nemu nejakou hru na prezentaci. Nekolik nasledujicich let vydelavaji na prodeji licence enginu.
          • A kolik her jsi hrál na Doom3 enginu? A o kolika jsi slyšel, že se chystá na Rage enginu? Já bych taky řekl, že jim to moc nesype. Koneckonců určitě by tu firmu neprodali Zenimaxu pokud by hru mohli dodělat za sebe a shrábnout všechen zisk.
          • Prave ze nevydelavaji, podivej se, kolik her na tom jejich slavnem enginu vyslo. Na pocitani ti staci prsty na jedne ruce ostrileneho pistolnika :)
          • smejki
            to by ty licence musely být v řádech desítek milionů, aby to při jejich počtu prodaných licencí mělo nějaký efekt
    • Carmack hlavne nejak moc v posledni dobe mluvi. Aby se z nej nestal druhej Peta Molyneux :)
      • Presne, ale už ma vôbec nezaujima čo povedal Carmack.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit