Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Z recenze bych vyzdvihl převážně samotný verdikt, kde je trefně shrnuto,že Rage mělo být v očích hráčů vrcholné dílo které udělá ten krok od koridorů v DOOMU 3, k očekávané otevřenosti,volbě a snad svobodě pohybu.Nevím do jaké míry byla očekávání reálná a zda to nebyla pouze touha.Za sebe mohu říci,že ta touha byla veliká :)Je to prostě škoda, jak je psáno v recenzi.Hra je prostě taková jaká je a tak se má na ní nahlížet.Ne taková jako by měla být(někdy to je těžké).Toho se pan recenzent zhostil skvěle.Žádně dlouhé řeči co tam mělo být a co tam není atd.Prostě zhodnocení díla bez emocí.Jako hráče mne mrzí,že ten pomyslný krok není krokem,ale "pouhým" rozkročení.Je zde sice volba(vedlejší koly),je zde také otevřený svět(oproti DOOMU 3 opravu otevřený),ale čekal jsem prostě víc.To NEZNAMENÁ,že si hru nekoupím a nebudu se dobře bavit.Nejspíše si,ale po dohrání budu říkat "Kdyby,Proč.."Hlavně,že si nebudu říkat *1*
    -V recenzi mne chybí podrobnější komentář ke grafickým problémům hry.Píše se,že patch a nejnovější ovladače vyřešily hlavní problémy.Co jsem četl tak v changelogu patche se píše,že některá nastavení mohou způsobit pád hry které je nutno řešit přidáním příkazu dle instrukcí atd.Čachrování s vypisováním příkazů a ruční úpravy souborů hry za účelem požadovaného nastavení, to působí dosti děsivě zejména pro sváteční hráče."Konzislta" se muže právem smát,že to co si na PC hráči sami nenastaví to nemají.Jako PC hráč bych mohl říci,že co si často natavíme/upravíme tak to máme ve výsledku lepší než na "kozoli" kde je to pořád stejné... *3*
    -Prostě tyto problémy,nepřidávají kladné body PC hrám v očích lidí kteří chtějí hrát a ne složitě nastavovat.Těch je čím dál víc.
    • ID delali strilecky, Rage je strilecka...neni to sandbox, a neni to ,,DOOM,, koridor. Je to neco mezi a neni duvod po tehle hre chtit, aby z ni byl jiny FNV bez expu.

jinak konzolista se sice smat muze, ale zajimave je, ze treba doskakujici textury jsou i na PS3
  • Vypada to, ze Carmack nam dal ochutnat kousek sveho noveho engine, aby nas navnadil. V plne krase to bude zrejme az s novou generaci konzoli. Diky bohu, mohu si to zahrat i ja :))!!!!
    ID opet ukazali, ze i prachsprosta strilecka, dokaze byt zabavna!? Objektivne bych tomu vice jak 7 nedal, ale otazkou zustava, jestli herni veteran muze byt objektivni, kdyz jde o ID!! Tak rozporuplne pocity po dohrani hry jsem jeste nemel.
    • samo že může. Herní veterán už sem asi taky a Rage mi přijde naprostej průměr.
  • Asi nejhorší recenze na Games vůbec. Je to v podstatě pernamentní negativní kritika, občas proložená tvrzením, že i když to vlastně stojí z většiny na houby, jsou některé aspekty hry méně otravné, než by se na první pohled zdálo. Po přečtení recenze nemá čtenář absolutní nárok zjistit, čím si hra vysloužila 8/10, kdyby tam to hodnocení nebylo, tipoval bych, že tomu autor dal stěží 5/10.

Osobně téměř se vším, co je zmíněné v recenzi souhlasím, jen mě naprosto zaráží její výpovědní a orientační hodnota, které je někde na bodu mrazu. Jsem jediný komu to tak přijde?
    • smejki
      porozumění psanému textu je učivem prvního stupně základní školy, ne?
    • V porovnani se ostatnima hrama je RAGE opravdu nuda. Pekna grafika, to je co se na teto hre da ocenit. Bohuzel pribeh a pocit, ze to byla skvela hra a nekdy si ji zahraju priste ve me nezanechala. Jeste, ze ji prodavali tak levne.
      Zlaty Dead Island nebo Borderlands..
    • Možná ji musíme chápat v kontextu toho jak se při hraní autor cítil.... *3*
      Cituji:"Větší problém byla monumentální střevní chřipka, která Martina skolila po prvním dni hraní (s kvalitou RAGE to snad nemělo nic společného)...."
      *5*
  • ako to hram doom bol lepší tu je len pelné nebo a kulisy postavy a zbraňe su strašné ešte že tam je klasika brokovnica
    • Ty jseš retardovanej? Vůbec ti nerozumím.
      • Proč tak silná slova? Prostě hraje slepecký Doom :)
  • Zaujímalo by ma na akých zostavách to hráte. Ja mám AthlonX2 5000+@3100 MHz, ati 3870, 2GB RAM. Nečakal som, že mi to pôjde nejak super, ale to preblikávanie textúr a pod je strašné - skúšal som všetko možné. Fakt dobrá kúpa :(
    Niečo takéto: http://www.youtube.com/watch?v=-PJunSmDGwc
    • Ja mam Intel C2D @ 2800 MHz, NVIDIA GTX 275 s 896MB a 3 GB RAM, Windows 7 32 bit a doskakovali mi textury tiez (upravou configu sa mi viacmenej podarilo to odstranit, ale nie uplne, aspon na znesitelnu uroven a dal som aj beta ovladace od Nvidie). Po aplikovani patchu zacali textury zase doskakovat, navyse sa pridal dost znacny tearing (takze som zase musel zmenit config). Takze nie je pravda, ako sa pise v recenzii, ze problemy maju len ATI karty a ze patch tie problemy odstranuje. A co som cital fora, robi to aj na totalne high-endovych zostavach. Takze je to zase pripad ako GTA4, ze niekomu to ide a niekomu nie a nikto nevie preco. Ta hra je jednoducho technicky zmrvena, naozaj neviem, ako sa robil ten betatesting.
  • jindra.veliky
    pro me hra roku a jeste bych se chtel zeptat jestli uz neni nejakej patch na ty textury? to prepisovani rageconfig se mi zda moc slozity

uz se tesim na konec rijna az mi ju mama koupi *14*
    • SA-reg
      Jindro, brácho, vyser se na to.
    • mama? *8* v 18ti ti hry kupuje mama? Nebo mas narozeniny? Anebo je ti teprv 10? Preci nejsou tvi rodice tak nezodpovedni a nebudou diteti kupovat hry urcene od 18 let! *1*
      • genki.sudo
        A co ti je prosim ta do toho ?
        • Ohrozovani mravni vychovy ditete je dulezita vec, ke ktere by okoli nemelo byt slepe. Ve fungujici obcanske spolecnosti nejsou lide navzajem k sobe lhostejni. Jindra bude asi pripad pro socialku.
        • vubec nic je to jejich vec to bylo jen takove popichnuti *3*
      • jindra.veliky
        moje mama na tohle nehledi a asi ani netusi ze neco takovyho existuje. bud s ni du vzdycky do obchodu a reknu co chci anebo to obednam pres internet a ona to pak jen vyzvedne. *4*
  • Jak se to hraje na konzoli?
    • jindra.veliky
      spatne jako vsechny hry
      • *1*
      • Utri si mliko na brade a neplet se mezi dospely.
        • "aAe ma pravdu, ten chlapec!"
          • Nema, spousta her se na konzoli hraje dobre a casto je to zabavnejsi nez na PC. Posuzuji to s dvacetiletou zkusenosti hrani na PC a jeden a pulrocni zkusenosti hrani na PS3.
            • Dokud se musi identifikovat s nejako skupinou a prijimat ji jako vzor, tak prave vlastni rozum nemaji. Jako ano, jsou vyspeli teenageri, kteri uz maji vytvorenu vlastni identitu a ktere tohle myji, ale to jsou vyjimky. Naprosta vetsina z nich vlastni rozum proste nema. A my jako rodice musime jen doufat, ze se chytnou nejake rozumne skupiny (to jest nikoli zcestne typu sebeposkozujici emo) a prekonaji toto obdobi bez vaznych nasledku.
            • ...pravda, pamatam si este ako sinclairista vecne "suboje" s ataristami :D...teraz je to PC a konzoly...ale hadam z toho vyratstu, nam sa to (snad :) ) podarilo...aj ked by som nejak nezovseobecnoval, ze nemaju vlastny rozum, vela aj ma, akurat jindrovi sa neuslo, no...
            • No, je to tak, ale imho jen u nas, popripade v postkomunistickem vychodnim bloku, kde je herni kultura ponekud zaostala. Na zapade jsou konzole normalni ve vsech vekovych kategoriich. No a k tomu vsemu deti a teenageri, jeste nemaji vlastni rozum, teprve si hledaji svou identitu, proto se sdruzuji se kolem ruznych znacek a odsuzuji vsechno ostatni dokud z toho nevyrostou a nedospeji. A to se tyka i konzoli.
            • Paradoxne vetsinou je to tak, ze prave deti hraji na tech PC, pirati z torrentu (jak je ostatne videt u jindry.veliky a vsude hlasaji, konzole jsou pro deti, neda se na nich hrat. A na konzolich hraji spis starsi a dospeli :)
  • Nechápu, jak to mohlo dostat 8/10. Zabugovaná hra, po 5 hodinách konec hraní - přes technický problém zamrznutí hry pokaždé při vstupu do další lokace se v určitém bodu nedá přenést. Příběh se ukázal nudný - je až neuvěřitelné, že takové zajímavé téma se dá zmršit. Celé to okolo je vlastně jen kulisa, prakticky je úplně jedno, jestli je hlavní postava rozmražený člověk z doby před katastrofou nebo nějaký zmutovaný Lojza z kanálu. Graficky je to snad vtip - takové naskakování textur pod nosem měl opravit patch. Nevím, jak to vypadalo před ním, ale jestli ještě hůř, tak se divím, že to měl někdo chuť hrát. Že některé textury v interiérech vypadají hůř než ve hrách z roku 1998 je už jen třešnička na grafickém dortu. Nebrat, lituji těch 138.- Kč, které jsem za to dal.
  • Na kozkolich se dokreslovani ci vypadavani a problikavani textur nedeje a hraje se to dobre jak tu nekdo psal ze ne, tak to asi nehral...
    • By mě zajímalo, kterej slepec tohle říká. Na PS3 mám při chuzi všechny textury rozmazané a až když se zastavím, tak po cca 1-2 vteřinách se odněkud nahrají a vykreslí se. Ale ID software nám bude určitě tvrdit, "To není bug, to je feature." *5*
    • Tak si pozri toto video: http://www.youtube.com/watch?v=F-5Sik87qhQ
  • Po delší době jsem zkusil další FPS, a nebylo to až tak zlé. Celou sem to prošel na nejtěžší obtížnost, teda mimo tý televizní šou :) Tam to je drsný. Po dohrání se můžete vrátit na předposl. pozici, a dohrát vedlejší levely. Závody tak zábavný nejsou, to už sem radši hrál kostky :) Snažím se jezdit po pustině a čekám na ty feltrit. meteority, jinak je asi nedám dohromady. Pár jich je v kanálech, bohužel dva mě chyběj. Taky se daj zbourat ty otravný střílny a vytunit si všechny auta. Je pravdou, že hra mohla mít vyšší ambice, možná to chtělo doplnit o nějakej vrtulník nebo vznášedlo + pár vedlejších levelů, ale to už bysme asi chtěli příliš. Příběh je nepodstatný, grafika je vcelku povedená, některé lokace jsou opravdu pěkné (loď ve skalách). Hra není obtížná, pěkně to odsejpá. Hodnotím 7/10 *3*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit