Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Dohráno, doskakování textur mně rušilo asi prvních 10 sekund, pak jsem si na to zvykl (návody s konfigem nepomohly, ovladače aktuální beta) a vůbec mi to nevadilo, hra je totiž geniální a nějaké textury jsou vedlejší. Jednou mi spadla při ukládání a jednou jsem vypadl ven z mapy při jízdě výtahem - tu je video http://www.youtube.com/watch?v=OI5juh7fqD0 , jinak bez problémů 60 FPS po celou dobu i v nejtěžších bitkách (hlavně ke konci - věznice, elektrárna a vlčí doupě maso a nářez, ID v nejlepší formě vůbec) Hodnocení: 9
    • jesusek
      Jak dlouho trvalo to dohrát?
      • Statistika na profilu ukazuje hrací dobu 10h:55m. Ale to je čistý čas, byla tam ještě hromada loadů a opakování při smrti nebo nepovedených závodech, hrál jsem to 2 dny s malýma přestávkama. Pár side questů jsem vynechal, ale spoustu věcí jsem dělal navíc (třeba Bash TV jsem prošel komplet).
        • jesusek
          Ok, dík.
  • fallout
    No musím říct, že mě tentokrát osvítilo když sem předobjednávku origa včas zrušil... protože jak to vidím tak se mi nezdá, že by problém s texturama v ID nějak řešili. *7*
    • Carmack rikal, ze je to problem s ovladaci a oni s tim nemohou nic delat.
      • fallout
        Na Bethesda blogu píšou, že v ID údajně dřou na opravách tak uvidíme. Osobně si myslím, že Bethesda bude na ID tlačit aby s tím něco udělali, jelikož by to mohlo vrhnout špatný stín na prodejnost RPG Skyrim, který je jejich letošním esem a to Bethesda určitě nebude chtít. To je můj názor...
        • Myslíš, tu samou Bethesdu, která vydává minimálně 10 patchů pro každou hru, kterou vypustí v absolutně nedodělané a neodladěné podobě jen díky pitomému vývoji primárně na konzole? Už úplně vidím Skyrim.
          • brrr, doufám, že se Todd pochlapí a nevydají paskvil, těch herních zklamání je už až tak dost :(
      • Zdroj: http://www.vg247.com/2011/10/07/driver-issues-plaguing-rage-on-pc-have-been-a-real-cluster-says-carmack/
  • Zklamala? Je vidět že tu někdo nemá vkus =)
    Dnes jsem si jí přivezl domů, a už asi tak hodinku hraju a pecka !! =)
    Skvělá hra, skvělé ozvučení, první dojmy prostě super až! na jednu věc..Ty textury.. bože co ti chlapci vyváděli, ohlédnu se přes rameno a vteřinu/dvě nabíhaj textury z rozmazaného paskvilu do té krásné grafiky =) Doufám že vydají nějakou opravu (???) a vše bude skvělé.
    Věřím že až bude recenze, číslo pod 9 nespadne. Ale nevím, ještě jsem to nehrál moc dlouho =)
    • Ja mam take odehrany prvni 2 hodky ale dokud neopravi ty doskakujici textury tak to necham u ledu, jen bych se nervoval a kazil si jinak veskrze pozitivni dojem.
    • GlaDOS
      Pod 9? Já teda Rage nehrál, protože jak jsem četl hodně komentářů ohledně problémů, nemám vůbec chuť ale už jen kvůli těm problémům si tahle hra 9 nezaslouží. 9 má být přelomová hra, která je jen stupínek pod dokonalou hrou. A ať si čtu recenze, komentáře a dívám na videa jak chci, pořád vidím obyčejnou lineární střílečku s minimem inovací a navíc i se zmršenou optimalizací na pc.
      • smejki
        tak přelomová je aspoň technologicky...
        • Že tu lidi mají problémy s grafikou opravdu nechápu, ku*va hry nejsou jen o grafice, to že zblízka je šutr a sedačka támhle rozmazanější hned neni signál pro: špatnou hru..
          Ozvučení se i líbí
          A hru mám na Ps3, a žádný problém až na ty textury nemám =) Takže ano, dal bych 9
          • smejki
            mohu se zeptat na co reaguješ?
            • sory reagoval jsem na špatného člověka :D
              Ale s tebou souhlasím =)
    • Skvělé ozvučení, no lol... já mám zase totálně pos*ané ozvučení, zvuk je dokolečka zaseknutý a nedá se s tím nic dělat a nejsem jediný komu se to děje...
      Tímto si id opravdu svojí pověst nevylepšili, nýbž naopak.
    • nema vkus? tak dovol aby jsem se zasmal podivej se na textury zblizka a pak uvidis sam , a mimo jine takovej bulletstorm je mnohem hezci, tam byla grafika opravdu super anavic nerikej o nekom ze nema vkus koho ani neznas, kazdej ma jinej nazor a take kazdemu se libi neco jine, ale tomuhle fakt nerikam krasa, to je dost mimo, celkove to nevypada zle, ale pri pohledu na detail je to proste nic moc, ty tex mohli byt mnohem lepsi, vic propracovany
      • chlope, cela hra sa skaluje automaticky podla tvojho hardwaru, maximalne nastavenia nie su dostupne kazdemu ...

po vydani patchu ma byt grafika komplet nastavitelna, takze len a len vtedy uvidime rage v plnej krase ...

este jedna poznamka, id este nevydal hru, ktora by fungovala v plnej grafike na sucasnom HW, teda pocitam, ze 60FPS si rage zahrame tak mozno na radeonoch 7x ...
        • ok zkusim schvalne ten vas tip jsem zvedav, ale zajimalo by me zda jsou tam vetsi tex, nejaky detailnejsi aby to nebylo tak maznuty, no zkusim a uvidim, ale zajimalo by me co tam zabira tech 22 GB :)
        • Rage na max. detaily se dá hrát už teď, stačí si vytvořit vlastní config pro hru. Graficky to není vůbec nic náročného... 60fps nonstop s radeonem 5xxx.
          • Suhlas, GTX560 1GB 1980x1200 a slape to jak hodinky. Ziadne viditelne docitavanie textur ani po 8k uprave, hdd pritom kmita znacne.
            http://www.geforce.com/News/articles/how-to-unlock-rages-high-resolution-textures-with-a-few-simple-tweaks
          • milujem tych pseudoladicov, co poedituju prar premennych a tvrdia, ze vedia co nastavuju, kym nebudu zpristupnene vsetky moznosti v menu, kto vie, co vsetko sa da nastavit, alebo myslis, ze ked nastavis par r_ premennych, zrazu mas max grafiku ?
    • Na patchi se pracuje.
  • tak to co je v rozhovoru tak jsou jen PR kecy.....za prvé pro Carmaca by měla byt ostuda po těch kecech o grafice kdyz vypusti hru ktere nestiha nacitat textury v dane lokaci.

Dale ty animace jsou sice perfektni ale pokud nekoho strelite tak se pocita jen prvni zasah a pak doběh animace tedy pokud nekoho strelim do nohy a nasledne do ramene tak se stale drzi jen ramene....tedy to je rok tak 2006.....nemohnost kryti..joo beru je to od tvurcuu dooma ale i tak je to celem zpatečnickéé

je to silene moc linearni sem velice zvedav na recenzi ale cekam ze se tomu da 8 každopadně kdo něměl ještě tu možnost tak novy batman je hrou roku!!!!!! a nema na nej ani BF4 '!!!!!!!!!!
    • souhlasím...asi tak .... máme rok 2011 a vývoj her se od roku 2008 nikam neposunul. Já se naposledy v SP bavil snad v Bioshocku díky soubojům a nepřátelům. Ani MP už neumí přijít s něčím novým. Něco je špatně. (Ano, Deus Ex3 je vyjímka)
  • no já už po přečtení nějakých komentářů zde taky pomalu přemýšlel, jestli tu předobjedávku nezrušit, ale "chvíli" jsem koukal na stream gameplaye a určitě se zviklat negativními ohlasy nenechám. Očekával jsem od toho obyč střílečku v post-apo prostředí a jako čistokrevná FPS ta hra myslím splňuje svůj účel dokonale. Jestli od toho někdo očekával sandbox, nebo hodně RPG prvků, tak se moc nedivím. Nedostatkem asi může být třeba ta absence fyziky prostředí, ale kdyby to tu někdo nezmínil, tak jsem si toho ani nevšiml. Právě že nějaká čistokrevná střílečka se zajímavým prostředím mi dost chyběla a Rage tu díru myslím zaplácne dokonale. Sotva vyjde ten patch umožňující pohrát si s nastavením, letím pro to do shopu a hurá ratatata.
  • Jinak dobrá hra.. o tom žádná..ale celou dobu jsem si připadal že hraju chudšího bratrance Falloutu 3.
    • WTF Fallout??? to snad nemyslíš vážně :-D
      • ale jo, osobně mi to fakt tak přišlo....možná je to jen tím post-apokalyptickým prostředím, boje s mutanty atd...prostě podobnosti tu snad vidí každej...za to ve falloutu větší svoboda.
  • SEtH
    me ani tak nevadi ty na h..no textury, kdyz se mi hra co 3sec hryzne hned po dojeti uvodni animace, protoze jsem hru bezet ani nevidel. *1* *1* *1*
    • me se ani na notebooku nepusti....napise to program prestal pracovat :D a to nemam zadny orezavatko
  • A este som zabudol dodat aku uzasnu fyziku ma tento technologicky skvost. Ziadnu. Jedine co je cool je animacia postav, hlavne ked ich postrelite do roznych casti tela. Preco sa ale nedaju rozbijat skla, urobit tma tym ze zostrelim neon? Preco je mnoho objektov hranatych ako v hrach spred desiatich rokov? A textury rozmaznute niektore take ze si hovorim naco, naco megatexture? Co je na to mega? Kde? Stalker s hires texture packom ma krasne textury a netreba mu ziadny megatexture. Carmack je svojim sposobom genius, Doom III ci Quake III su toho dokazom, ale ak tato hra mala ukazat co dokaze id5 engine tak to by som ako vyvojar veru nadseny nebol. Prepacte ze vam kazim nadsenie, ale mame s cim porovnavat a hlavne mame rok 2011 preboha.
    • Ano, Stalker s hires texture packom ma krasne textury, ale vdaka hires texture packu, pusti si vanilku, chod tesne ku stene a budes zvracat rovnako ako teraz u Rage. Takze podla tvojej formulky, si pockaj az bude Rage x rokov odladena stara hra s kopou hires modov a potom si porovnavaj :)
  • U mě také velká spokojenost. Vše šlape a odsejpá neuvěřitelným způsobem. Už dlouho se mi nestalo abych se takhle hezky, herně zasekl.
  • Priznam sa este som to nehral ale som celkom zvedavy aky bude mat dopad cely tento release Rageu.Je sice pravda ze Carmack a ID sa primarne zamerali , po technologickej stranke, hlavne da workflow a jednoduchsiu pracu pre developerov a grafikov (nemaju limity na textury, jednoduchsia praca pri tvorbe levelu atd.) a celkom som bol zvedavy aky to bude mat dopad na ostatne spolocnosti ale zatial to vypada skor na negativny ak nie rovno na koniec Megatexture. Problemi s loadovanim textur a ich kvalitov, samotna hra zabera enormne mnozstvo, evidetne problemi s vyrobcami grafik a ich ovladacmi. Asi nikto nebude chciet prechadzat tymto procesom znovu a trochu je to skoda lebo MegaTexture ma aj svoje pozitiva.
    Akurat je trochu zvlastne vyhovaranie sa ID na vyrobcov grafik a ich ovladacov. Je fak ze ak pouzili vsetky funkcie a volania podla dokumentacie tak je to chyba ATI/nVidie (a pravdepodobne aj je) ze maju zabugovane ovladace, na druhu stranu mna ako zakaznika nezaujima koho je to chyba a ID mohol sa prave tych chyb vyvarovat a nepadali by negativne ohlasy na jeho hlavu.
    • Tak tak vymluvy zde nemaji misto! 5let vyvoje a pak pred vydanim neudelam ani betatest??? protoze ten rozhodne radne neprobehl, takovej zmetek by nemohli do prodeje vypustit
      • Oni tvrdí, že jim to na všech počítačích, co to zkoušeli, fungovalo. A také je třeba vzít v úvahu fakt, že oni to musí ladit na ovladače, jenž v době vývoje ještě neexistují.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit