Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Kein
    "Když se hra nějakého žánru neprodává, tak to znamená, že ten žánr je mrtvý."

    ...tyhle názory miluju... je to jen známka toho, že autorům té hry chybí sebereflexe aby si připustili, že akorát udělali špatnou hru, nikoli hru špatného žánru...

    Myslím si, že nejsem sám, kdo čeká, jak na boží smilování, na hru typu AoE II. AoE III, který pro mně osobně byl propadák, sérii Age of Empire úspěšně pohřbil a přijde mi hodně nezdravé uvažování vývojářů, kteří si řeknou:
    "AoE III se neprodávalo, o RTS už není zájem" místo "AoE III se nám moc nepovedlo, není o něj zájem".

    Nicméně čekání mě už přestává bavit a proto, i přes to, že jsem si nedávno kupoval nové PC, jsem vyhrabal starší kus, kde si vesele hraju AoE II, Driver 1 a NFS IV a přehršle legendárních RPG a zjistil jsem, že mi nic nechybí.
    • Walldstein
      AoE IIjde hrát ale i na hypermoderním PC s win7...stačí si vytvořit patřičný .bat program který ti při spouštění AoEII vypne explorer a při vypnutí AoEII ho zase spustí..otázka 5x kliknout a 2 minuty práce... Pak ti to sviští i s původní grafikou zcela bez problémů, podotýkám, že ostatní spuštěné programy jako Skype, fraps atd. jedou vesele dál..pouze explorer je odstaven..
    • Přesně! Já porad Hraju Red Alerty, Total Anihilation, Stronghold, AoE, Starcraft 1, Supreme commander a je mi smutno z toho že se dneska na strategie takhle seere
    • AoE3 bol perfektny a hral som ho viacej ako dvojku. Ta hra vas pohlti a nepusti, teda ked ju hrate po lanke
      • Walldstein
        mno...taky názor..neberu ti ho, ale pro mě to byla strašná srač*ovina...možná i proto, že jsem AoEII hrál od chvíle co vyšlo až do chvíle...mmnt, já AoEII stále hraju!!!
      • Kein
        Mě nebavila a ani se mi nelíbila.
  • RTS je po RPG muj nejoblibenejsi zanr a "kdo to teda vymira"?, hraci, kteri RTS nekupuju nebo vyrobci a vydavatele, kteri RTS nedelaji? CnC zkurvilo EA, jako skoro vse na co sahne.
  • Hm já už RTS ani pomalu nehraju. Důvod je celkem prostý, dřív tyhle hry byly úplně někde jinde. Dnes se do nich každý snačí cpát online bordel div se z toho nesnaží rovnou udělat MMO. Na pořádný singl už můžeme rovnou zapomenout.

    Je rok 2013 a já mám na PC stále nainstalovaný Command & Conquer Tiberian Sun - to je moje představa o dobré RTS. Jednotek není zbytečně moc a přitom tam má každá své místo, singleplayer je dlouhý a výborně hratelný (a co je nejdůležitější je ZNOVUhratelný).

    Možná by nebylo od věci ty hry přestat přeplácávat. EA pro jistotu zničilo celý Westwood a potopilo C&C sérii až na úplné dno (poslední hra, která se v této sérii dala hrát byly Generals, to co následovalo v podobě Tiberium Wars radši zapomenout).

    Jo pánové vývojáři, tohle jste si pěkně pohnojily, pokud chcete začít hledat chyby asi by nebylo špatné začít u sebe...
    • JohnyTheZik
      TW nahodou byla dobra hra, podle me jsou vuci nemu "fanousci" CnC zbytecne kriticti..
      Ja se u toho bavil skvele a byla to jedna z poslednich (snad jeste s RA3, coz ale hraje trochu na jinou notu) klasickejch RTS, kterou jsem treba ja hral.. Mozna tomu zkus dat sanci, ta hra fakt neni spatna :)

      EDIT: joo pardon, ted me napad Starcraft 2, ale tak.. zustanu-li v serii CnC :D!
  • RTS jsou zřejmě moc složité, je třeba strašně klikat (použití myši, no fuj) a mít v hlavě základní představu o situaci na herní mapě. Navíc, hráč v nich může taky prohrát. A to jsou všechno neodpustitelná negativa v očích dnešních producentů a vydavatelů.
    • Walldstein
      Hlavně při hře na Very Hard apod. ta prohra nebyla vůbec žádnej problém během chvilky hraní, což m,ě přivádí k dalšímu důvodu který jsi neuvedl...Muselo se hrát mnohdy i několik hodin jedna mapa než jsi se dostal k vítězství, kort při vysokých obtížnostech..
    • jo a vubec to tam nepise kdy je co presne potreba zmacknout to decka pak neumeji hrat
    • velka studia nedelaj aaa rts, pac vetsina studii je zamerena na konzolovy trh
  • rhaegar
    Naprostá pravda! Klasická RTS v podstatě nevychází, proto třikrát hurá pro Blizzard .) Osobně bych přivítal klidně i novou Battle for Middle-Earth. Jedničku považuji za jednu z nejlepších RTS, co jsem já hrál.
  • Současné RTS šli do kytek, podle mého, právě díky tomu, že se na povrch začaly uměle cpát právě ony "paskvily".
    Dal bych si víc než s chutí opět něco jako C&C, Hagemonia, O.R.B., AoE, Homeworld, nebo Warhammer....
    Poslední od základu trošku odkloněná RTS která mě zaujala, byla State of War.
    Problém je ta dnešní potřeba mít všechno použitelné online. Ptám se PROČ. Čistě single player strategie i s větším počtem misí s nějakým přijatelným příběhovým pozadím a postupným odtajňováním jednotek/ras.
    • A co třeba takový Sudden Strike, to byly časy.
      • Chaos a nesnesitelné micro.
    • Kein
      No nový remake Generalsů na mě působí dosti divně, tak jsem zvědav jak dopadne.
      • Co myslíš tím remake Generalsů? Jako že někdo dělá remake 1? Nebo ten paskvil Free to play, your money are welcome EA ?
        • Kein
          Myslím ten paskvil. *2*
      • No oznámení C&C:generals 2 mě příjemně překvapilo...jak jsem se však dozvěděl o přechodu do F2P, tak mě to moc nenadchlo. Asi si to zkusím, bezpochyb, z důvodu vzpomínky na generals 1, který podle mě byl fantastický ve všech směrech, i když odkloněný od původního universa C&C.
        • No ono v tím hlavně žádnou spojitost s Generalsy nevidím. První díl stál ještě jakž takž nohama na zemi a výrazné sci-fi prvky přinesl až datadisk Zero Hour, ale pořád to byla v pohodě hratelná RTS, která řešila možné konflikty blízké budoucnosti (hlavně GLA frakce byl dobrý nápad).

          Generals 2 mi připadá jakoby se odehrávalo nějakých 100 let po prvním díle. To si to spíš EA pro jistotu pojmenovala známým jménem aby to vůbec ještě někoho zajímalo...
          • Kein
            osobně už nikdy na hru od EA nesáhnu. Výjimkou je cokoliv co má v názvu "Sim"
  • Celé je to o tom že sa dnes už nerobia stratégie ktoré by vedeli zaujať publikum. Len tam natrepať čo najlepšiu grafiku a zjednodušiť to tak aby to mohli hrať aj šimpanzy v Bojnickej zoo. A potom sa čudujú že to ľudia nekupujú...
    ... ale stratégie sa vrátia. Raz určite. Tak ako sa teraz vracajú napr. vesmírne simulátory, prípadne RPG, tak sa vrátia aj stratégie.
  • Overwatch
    "Většina RTS her nevydělá pořádné peníze" - no ale proč? Protože většina RTS prostě nejsou tak dobré hry. Když pominu CoH a SCII, tak jaké špičkové tříáčkové RTS jsme tu za poslední roky měli? Když nikdo není schopný udělat prvotřídní hru, tak se pak nesmí divit, že hráči za průměrné a jakš takš hry neutrácí takové peníze.
    • Osobně za posledních několik let jen tyto. CoH ( tohle je naprostá nadčasovka a vypadá a hraje se to super i po letech) , Supreme Commander 1 (jednička u mě nastavila laťku pro ovládání 500+ jednotek, 2 byla prasečina), Sword of the Stars 1 (2 byla a je prasečina, jak bugy, tak nesmysly které sice rozšiřují hru, ale zároveň hrozně zpomalují a micromanagement je tam podle mě mnohem náročnější).
    • Vystihol si to presne. Taký druhý "warcraft 3" tu budeme ťažko hľadať u inych distribútorov.
      Uvidíme. Osobne si myslím, že tento žáner nevyrie nikdy. Jedine čo sa stane je, že jeho sláva pridé inokedy.
    • Veskoslav
      Shogun II a datadisky k DoW II, sice poslední je slabší, ale pořád nadprůměr v rámci RTS *1*
      • Overwatch
        Pravda, ale to nejsou úplně typické RTS tradičního střihu. Což do jisté míry není ani CoH, ale budiž. Protože ty fakt tradiční už totiž téměř nejsou :)
        • Veskoslav
          No myslím, že v případě naprosto klasických RTS je poslední slušný zástupce C&C Tiberium Wars. To jak dokázali oživit sérii a pak ji následně zabít tim hnusem se základnami, to neumí nikdo nikdy *1*
          • Pravdivé, ale smutné. Já jsem osobně přesvědčen že za úpadkem klasických RTS je neschopnost lidí z EA, voni ten žánr tak poškodili, že to bude ještě dlouho trvat než to někdo napraví.
      • Shogun není RTS a DoW není strategie v pravém slova smyslu (stavění, těžení, ...). Nějakou takovou hru ze starý školy těžce postrádám.
        • Veskoslav
          Ano není to klasická RTS strategie, ale pořád je to v žánru strategie. Ono jako proště řekneš stategie a to zahrnuje i žánr RTS, TBS či budovatelksé strategie.
  • ale to jsou zase jen kecy...neco jako gl. oteplovani...to samy se rikalo cca pred 8lety o RPG ze je to umirajici zanr a ze ho uz snad nic nema sanci nakopnout zpet...no a ted nam vychazeji 2-3rpg(velky) do roka a dalsich xy mensich rpg titulu....navic kdyby to byl umirajici zanr tak napr CoH by urcite nebyl "nejlepe" vydrazenou polozkou z CELYCH THQ(ikdyz jak pise je to vydelavajici titul)...
    a radsi budu kdyz ve svete her bude RTS her jen pomalu jako je tomu ted(promne) TW CoH s cims si vystacim klidne i roky nez vyjdou dalsi dily nez abych dostaval rocne sra*ky typu COD MOH atd atd atd....
    • jj, globalne oteplovanie su kecy, najprv tu zarputili odporcovia tvrdili, ze ziadne nie je...Teraz priznali, ze je ale vraj na to clovek nemoze mat v ziadnom pripade vplyv a podiel, nakolko je to prirodzeny cyklus zeme...A ked sa dohodneme na tom, ze je tu a sposobil ho clovek, bude uz neskoro *5* Ale takto to chodi vzdy pri kazdom probleme.
      • http://www.osel.cz/index.php?clanek=6695 *3* Myslim že tohle je mnohem pravděpododbnější než vykřikoujou alarmisti.
      • Globální oteplování existuje, to nikdo nikdo (při smyslech) nepopíral. Ale je pomalé, postupné a není to nic, co by naše planeta za ty miliardy let nezažila. Protože v 18 století začalo 'přirozené' oteplování planety (po ochlazení), ke kterému dochází každých cca 1,5k let a zároveň s tím průmyslová revoluce, tak se to dávalo do spojitosti. Jenže aktivisté dostávají granty za miliardy eur, tak nemají důvod zpochybňovat vliv člověka. *1* Vždyť CO2 je skleníkový plyn, ale to metan taky. Ten má možná ještě větší vliv a nijak ho nekontrolujeme. A to samé je u geneticky modifikovaných rostlin a mohlo bych pokračovat dál a dál. *7*
      • no kdyz uz si zareagoval na toto tak bych jen rek ze jde spis oto ze pokud budeme brat to jak to bere i vedecka spolecnost tak nase zeme je tu miliardy let...a my mame zmapovano(co se klimatu tyce) jen par set let zpet a pak jen nekolik obdobi kdy zeme vzdy vypadala jinak nez ted....a ted jsou tu lidi schopni a ochotni rikat ze na 100% je to oteplovani spatny a na 100% zato muze clovek....navic driv kdyz nekdo chtel vydelavat na necem spatnym bylo to brany jako hyenismus....zajimavy ze kdyz nekdo vydelava na globalnim oteplovani tak mu vsichni tleskaj...:D:(
  • Magister_Peditum
    Neumějí udělat dostatečně kvalitní hru, tak se vymlouvají na to, že trh s daným žánrem je mrtvý. Kolikrát jsme tuhle pohádku už slyšeli?
    • Walldstein
      A proto dnes již neexistující THQ vsadilo na RTS defacto ze staré školy s inovací (bodíky co po obsazení těží "suroviny") a světe div se, chystá se již druhý díl této dnes již legendární RTS jménem Company of heroes...Ano vymlouvat se na mrtvost trhu s RTS je jednodušší/levnější než nějakou kvalitní udělat, bohužel =)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit