Přejít na výpis diskuzí
Real-time strategie podle Ironclad vymírají
4.2.2013 | Aleš Smutný
116 příspěvků
-
je to tak. klasicke RTS se uz skoro vubec nedelaji. nechapu to. kvalitni klasickou RTS bych hned koupil. nezajima me pribeh, nezajima me singl. staci když to bude mit aspon 3 strany za ktere hrat, skirmish, lan a rozumny online system. a jako bonus treba vezky. neprekonatelne RTS jsou pro me stale serie AoE, Earth a C&C. vubec jako nejlepsi RTS s klasickym systemem povazuju Red Alerty 3
-
-
Yep...tak to nějak vidim i já...jinak LAN je pro 99% vývojářů mrtvá záležitost...jsou posedlý nutností připojení k internetu idioti...
-
RA3 myslim z tech novejsich. nejradsi vzpominam na Eartha 2140 a AoE2
-
-
možná, kdyby se konzolový trh zamyslel a provedl nějaké kroky, jak pohodlně ovládat strategie i na těchto platformách, možná pak by se mohlo mnohé změnit.
-
-
*11* *11* *11* *11* *11* *11* *11* *11* *11* *7* *7* *7* *7* to je můj názor na to co jsi řekl...myslím že to dostatečně vystihuje názor většiny RTSkářů...
-
jen to ne jeste aby nam pak cpaly "uzasne" porty leda ze by byl multiplatformovy MP to by dostal kazdek konzolista peknou lekci, kdyby chtel hrat strategii na konzoli *1* *1* *1*
-
-
To je holt vyvoj. RTS me stejne nikdy moc nebavily s vyjimkou duny 2 a warcraftu 1 a pozdeji dawn of war, daval jsem prednost tahovym taktickym hram a kde je jim dnes konec ty uz jsou mrtve davno, vcetne zombie (ozivle mrtvoly) x-com? Dnesni hraci jsou uz holt jini.
-
Ono je otázka, co přesně znamená vymírají. Myslím, že žádný žánr úplně nevymře, spíš se jen stáhne do nízkorozpočtové indie scény a nachá dvě nebo tři AAA výjimky za (herní) generaci. Jako se to stalo hopsačkám a adventurám. A to se RTS možná skutečně stane taky, pokud nenajdou nějaký efektivní způsob ovládání na konzolích.
-
-
Mám obavu že tnhle chlapec má s tim konzolovim ovládáním pravdu..i když mám pocit že se o to už v minulosti někdo pokusil ale stálo to za ho***teda za nic *1* ale jinak moc nesouhlasím...tenhle názor a přístup je přesně to co posílá žánr RTS ke dnu, on to někdo z INDIE scény udělá za nás!!!
-
-
Supreme Comander, jsem se k němu vrátil a nechápu jak jsem to mohl přestat hrát. Jako osoba která vyrostla na War 2, StarCraft a CaC Tiberian Sun, tuto hru považuji za mistrovské dílo. Ale děsí mě co se stalo z Supreme Comander 2... tak velké zjednodušení oproti prvnímu dílu jsem nečekal. Bohužel další podobná akce která by nabídla aspon podobný zážitek není proto hold hráči jako já musí hrát starší hry ze kterých už vývojáří nic nemají
-
-
Jsem na tom podobně, nedávno jsme se vrátil k Age of Empires II, také nechápu jak jsem to mohl přestat hrát..Je mi opravdu smutno když vidím co se s žánrem RTS děje. Nikdo už nedokáže udělat RTS jako je AoEI a AoEII, Total Anihilation, CaC (až po tiberian sun pak to stálo za prd), Red Alert, Dune a mnoho dalších návykových a hlavně v MP občas dosti brutálních záležitostí, které zabavili na mnoho hodin, dní, měsíců a let. Po pravdě řečeno to moje předchozí tvrzení je blbost, jelikož vývojáři by byly schopni udělat RTS ze "staré školy", RTS pro nás kteří jsme byly zvyklí na 2D grafiku a mastili protivníky napříč věky (případ AoE či Empire Earth), byly jsme zvyklí budovat armády robotů (Sup.Com., TA) masit hory mimozemšťanů (Starcraft) a přitom budovat a opevňovat základny města hledat suroviny, kontrolovat si populační limit atd. Tohle by dnešní omladinu zpohodlnělou a náročnou na grafiku a línou přemýšlet nebavilo, nepochopili by o čem to je..ale upřímě, dneska spousta "hráčů" (myšleno děcek ne pamětníků, kteří paří od PC - 486) nedokáže hrát ani Caesara III na lehkou obtížnost...
-
-
nemyslím že by to s timhle žanrem vypadalo až tak blede, mate tady treba wargame, supcom 2, prijde coh 2 a našlo by se mozna neco dalsiho.
neni treba aby každou chvilku vychazelo neco noveho, clovek si stejne vybere nejakou strategii a u ni stravi delsi dobu, pokud jde o multak. -
-
Ono to sice jsou strategie, ale typická RTS moc nevychází. Vlastně poslední kvalitní RTS jsou Starcraft II a C&C Tiberium Wars. Ale tím to končí. A to jsou už skoro 3 roky staré hry.
-
-
sakra, schvalne jsem se mrknul, jak uz je vlastne stary puvodni TW (i datadisk je dobrej, ale pro predstavu) a uz je to 6 let.. probuh to to leti :D..
a tim spis to potvrzuje to, cos napsal.. Bohuzel -
Worl In Conflict...ale to je hra z roku 2007...sice jsi tam nestavěl klasickou základnu, ale pro mě určitě jedna z top strategií
-
-