Přejít na výpis diskuzí
Red Dead Redemption 2 už na Steamu nevyjde – proč by si měla 2K zřídit vlastního klienta
8.8.2017 | Adam Homola
85 příspěvků
-
Já stejně budu kupovat konzolovou verzi, takže tohle mne netrápí. *3*
-
Měl bys poslat nabídku práce do Olmy, určitě tam tvoje marketingové perly moudrosti ocení. Doufám, že to přijmou. Už se nemůžu dočkat, až budu jezdit někam do řitě pro jogurt a mlíko, abych ušetřil 5 korun...
-
Ehm. Vlastního klienta. Obří serverové infrastruktury. Obřího úložiště. Obřího support týmu (Blizzard má například na support dva tisíce lidí). Přidej dvacet let zkušeností a máš to hotový. Zadarmo!
(Ono když si má pět miliónů lidí koupit a stáhnout padesátigigovou hru, tak to prostě není, že jim student napíše apku, která umí html a šifrovat platby kartou.) -
Srovnej množstřví peněz, které ušetří Rockstar a které by ušetřila Olma Olomouc.
Srovnej náklady na vytvoření vlastního klienta s náklady na vytvoření vlastní sítě prodejen.
Takže asi tak... -
o 30 % třeba ne, ale o 20 % klidně. neviděl jsi snad, jak to bylo u Originu?
otázka ale je, jestli by se jim do toho klienta vyplatilo investovat.
1) víc než polovinu kopií prodají na konzole za vyšší cenu, bez nutnosti klienta
2) o klient je potřeba se starat, není to zadarmo a když bude špatný, může to na ně hodit špatné světlo. navíc nejde pouze o vývoj klienta, ale i datacentra a distribuování dat lidem, to u tak velkého titulu není rozhodně žádná sranda a ruku na srdce, tohle by napoprvé nedali a byl by to průšvih
3) Steam je zároveň reklama, rozšířená platforma k prodeji. U velké hry jako je RDR2 si samozřejmě mohou dovolit vytvořit nového klienta a prodat to přes něj (aby to mělo smysl, musela by to být exkluzivita), ale u dalších jejich her to jaksi postrádá smysl a spíš by si tím uškodili, tedy ty hry by museli dát na Steam -
aha takže po založení nového klienta bude RDR 2 levnejší o 30%?
-
Proboha, nechte těch slohovek, dokud je čas!
To je děs, nejdřív "úvaha", že hry jsou lehké, což je problém proto, že jsou pak lehké (konec úvahy), a teď s prominutím naprosto trhlá "argumentace", že by měl mít 2K svůj klient, protože: " " (to v uvozovkách byl seznam argumentů). Pardon vlastně, jeden argument tam byl, že totiž ušetří 30 % ceny, které musí dávat Steamu. Bezvadný nápad, proč taková hloupá Olma Olomouc (náhodný příklad, vzniký náhodným pohledem na náhodný jogurt) prodává v Kafladnu a Lidlu? Vždyť by mohla postavit po celé zemi síť vlastních Olma prodejen a ušetřila by 50 % ceny!! Nebo... nebo... nebo snad ne?? (Spoiler: ne.) -
tak ono to není úplně tak, že by přišli o 30 %. oni s tím samozřejmě počítají a cena je navýšená, tedy se hojí už na té ceně... u velkých her si to můžou dovolit.
-
nebo by mohla vzniknout nejaka společná nezávislá platforma pro velke firmy, ktere nechteji platit steamu.
-
test
-
Ano, jen víc této rakoviny, třeba to nakonec herní průmysl zabije a bude klid. Zbudou jen média z doby doby předparní, která si budou věčně uhrovití mladíci vyměňovat v zapadlých uličkách.
-
Torrent, zdar... nejsem zvědavej na to mít zabraný gigabajty dat steamem, uplay, origin, battlenet, GOG atd., ještě si pamatovat hesla a do každýho hlásit svojí kreditku...
-
Presne tak. Steam je super klient ale nedivim se ze velke firmy nechcou platit vypalny. Podle mne je 30% uzera a za to je kriminal. Nebo alespon nemoralni obchodni praktika.
-
Battle.net existoval, když on nebyl na světě. :) Mimochodem, první Battle.net běžel na jednom PC. :))
-
Jenom teď mám asi 4 klienty. Je to mor. Ale jestli si Steam účtuje 30 %, tak je naprosto chápu a je spíš chyba Steamu, že tu vzniká takový chaos.
-
Nevím, mám Steam, protože bez něj to posledních pár let prostě nejde a Origin, protože Inquisition a Andromeda na Steamu nejsou. GOG Galaxy je volitelná a z GOGu tedy vždy stahuji jen instalační soubory. Ostatní klienty ignoruji. Hry od Ubisoftu jsem díky tomu již pár let nehrál, ale co tak koukám o moc jsem nepřišel. A s GTA jsem skončil u trojky, protože čtyřka chtěla, abych se zalogoval snad do pěti různých hovadin typu Social Club apod.
-
Všechno ne (namátkou Black Isle rpg, neverwinter nights, ultima a hromada dalších). GoG se hlavně specializuje na starší a nezávislé hry a jejich podporu podpořenou extra obsahem (manuály, mapy, soundtrack atd).
-
Tak BattleNet byl dávno před Steamem
-
A jsi si Adame jist, že těmi 30 procenty ? Ta částka mi přijde poměrně vysoká a divil bych se kdyby byla velká studia ochotná platit Steamu tolik...
-
Muzes mi rict v cem ma GOG unikatni obsah? Vsechno co je na GOGu je i na steamu