Přejít na výpis diskuzí
Remake dosovské arkády Wacky Wheels sází na nostalgii pamětníků
6.5.2015 | Petr Poláček
61 příspěvků
-
Tuhle hru jsem miloval. I dnes si pamatuju, že když člověk zajel do hluboké vody, tak šel vidět periskop a ještě to bylo doprovázeno zvukem "tuů tuů" *1*
-
No tak hlavně, že bude splitscreen *14*
-
Ach koľko hodín sme s bratom presedeli pri našej 486 a pri tejto hre. Závodili, strieľali fireballmi, zbierali ježkov, vypúšťali olejové škvrny a rezali zákruty. *5* Vtedy sme nevedeli, že to bola nejaká kópia z konzoly a vlastne sme ani nevedeli čo je to konzola. Len sme drvili Wacky Wheels.
-
Jé wacky.bat *14* Na to se nezapomíná. Doslova kultovní záležitost. V době, kdy jsem tuhle krásnou hru pařil, jsem měl jakousi vyřazenou 486 z Preciosy od strejdy za desítku. Hrávali jsme to do zemdlení se ségrou ve split screenu (stejně jako auta Lotus). To byly krásné časy.
-
-
Lotus jsme pařili ve škole *14*
-
-
Jo, ten byl součástí "školního balíčku" her. Půl hodiny jsme se učili v programu T602 psát :) a pak jsme drtili Lotus, případně kopii Maria nebo Prince.
-
-
Prince of persia byla tenkrát fakt hc záležitost ale návyková a zábavná.
-
-
Jakto, ze jste meli na skole prince? My meli je Commandera Keena a pak takovou tu blbost se zombiema. Na prince se s velkou slavou chodilo po skole ke kamosovi. Teda ted se citim osizen.
-
-
Myslel sem ten Haunted Mansion, ale me to teda nevzalo. Ten panacek byl hrozne tuhej, neumel poradne behat, neumel poradne skakat a celou dobu sem si pripadal jak kdyby mel 5s delay. No nevim.
-
Dangerous dave byla super hra, protože žádná jiná neměla tak pěkně provedené přebijení brokovnice a zombíky.... navíc to nebylo vůbec jednoduché.
-
Tomas: asi myslíš, Dangerous Dave: Haunted Mansion, ten byl kvalitativně někde úplně jinde než verze před ním, které nestály za nic. Jednoznačně nejlepší Dave který se skvěle hraje i dnes.
-
nj dangerous dave to je ta blbost ze zombikama :D ja si pamatoval jen tu cernocervenou kostkovanou cepicku a brokovnici
-
Dangerous dave, operation wolf... a další. Hlavně Stunts no. Duke nukem především (snad i 2nd Duuke) bylo to spíše v družině. 3+ třída, jinak jediná kompettivní hra která se vyrovnala Wacky byla snad jen Dyna ( předchůdce bombermana).
Wacky jsem měl tuším i doma. Ten komp byl fakt šrot, ale bavily mne ještě jedny závody alá wipeout na jméno si nevzpomenu ty byly super.
-
-
-
-
-
-
Ted jeste aby tam byl jezek s novinama na zachode!
-
-
Ty brdo na ježka na míse bych málem úplně zapomněl *15*
-
-
"původní verzi si můžete koupit hned v rámci 3D Realms balíku na Steamu"
Nebo už delší dobu samostatně na GOG. -
jo Wacky Wheels byla dobra skopicina :)
-
Co si najviac pamatam na tejto hre? Ako som to ako decko hral v splitscreene a ked som prehraval, tak sa mi zjavil na obrazovke cert a vystrkoval na mna svoju p*del...
Kart hry mam velmi rad. Ci uz to bol Mario Kart, Moorhuhn Kart alebo prave Wacky Wheels... no najviac ma bavil (a sem tam ho este pustim aj teraz) Crash Team Racing. Velmi vydarena hra. -
Wacky wheels remake? náÁÁÁdhera *14* *5*
-
Puvodni se mi proste libi vic :D
https://www.youtube.com/watch?v=0vVIiKp6xMs -
-
mě taky, to samy ted ten remake Abeho (oddworld)... pařim, něco mi chybí, tak si pustim původní verzi a je jasno, ta nová je sice v HD, ale chybí v ní X věcí, který tu původní hru dělaly zajímavou. Už jen to, že když se v menu Abe "modlí", neítaj mu kolem hlavy už ty částicový efekty. Takže remejk, kde je sotva to co bylo v puvodnim a nic navíc (HD fakt nepocitam)
-
také se mi to líbí víc, nevím jestli je to nostalgií ale ty syté barvy, minimalismus a přemýšlení nad každým pixelem u mě převyšují toto moderní leporelo.
-