Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Magister_Peditum
    Pokud tam hrdinka neběhá s obouručním mečem a přitom má tělo topmodelky, tak je mi jedno, jestli ve hře hraju za chlapa nebo ženskou. *15*
  • jabbo126
    To je neuvěřitelné, každý den se člověk setká s další úrovní té nejpovrchnější omezenosti a říká si, že tohle už je ta hranice, že už nikdo nemůže být více zaslepený, zdegenerovaný statistikami a analýzami a uvězněný v nějakém umělohmotném světě ... a potom si člověk přečte tohle a stále nestačí žasnout ... čeho já se ještě nedožiju. To mi neříkejte, že tohle může být snad podloženo nějakými relevantními průzkumy. Jako malýmu mi bylo v podstatě jedno, jestli je to kluk nebo holka, v pubertě jsem byl naopak rád, když to bylo opačné pohlaví - nejlépe u third person her :-D a v dospělosti je mi to zase jedno, jen když je ta postava nějak propracovaná nebo prostě zapadá do mechanismů, reálií a světa té konkrétní hry. Je tu snad někdo, komu by vadilo hrát za ženskou?
  • To je vidět, jak někteří lidé dokážou být omezení. Hrál jsem Mirror's Edge a rozhodně si nemyslím, že by to narušilo mojí sexuální identitu. Jde jsen o kvalitu provedení. Pokud je příběch kvalitní a hrdinka je dobře napsaná, tak v tom nevidím žádný problém.
  • michelangelo
    Spocnost se snad liberalizuje, ale takovyhle reakce vydavatelu bych necekal. O duvod vic, aby tyhle spolecnosti se svymi prezitymi spolecenskymi nazory zanilky. Je prece UPLNE jedno, jestli je hlavni hrdina zena nebo muz. A kdyz je to zena, asi bych tak nejak ocekaval, ze jejim partnerem bude nejpravdepodobneji muz.
    • "tyhle spolecnosti se svymi prezitymi spolecenskymi nazory"..."A kdyz je to zena, asi bych tak nejak ocekaval, ze jejim partnerem bude nejpravdepodobneji muz."

      A kto že tu má prežité spoločenské názory. *3*
      • jabbo126
        tady jde spíš o to, že tady jde uplně o něco jiného, navíc - napsal nejpravděpodobněji, takže druhou variantu nevylučuje *3*
      • USER47
        To není přežitej společenskej názor, nýbrž prostá statistika. Nejpravděpodobnějším partnerem ženy (96% +-) je totiž opravdu muž.:)
        • Veľmi subjektívna štatistika. Nehľadiac na to, že si v tých 96% nezobral do úvahy asexuálov, bisexuálov a rôzne ďaľšie sexuálne orientácie a uchýlky, 4% homosexuálov sú nepresné. Väčšina ľudi sa proste neprizná, a preto je nemožné zistiť ich počet. Odhady štatistikov sa rôznia, videl som aj 10-15% odhady. Takže tá pravdepodobnosť, že partnerom ženy bude muž, nakoniec nemusí byť až tak veľká. *3*
  • Rhulad
    všechno je lepší než http://4.bp.blogspot.com/-hDkS9KdCEt8/T2VtsWWLXOI/AAAAAAAAAPk/NEFAxJl5mBk/s1600/Shepard.jpg
    • michelangelo
      V Mass Effectu jsem se na zacatku snazil vyrobit normalniho chlapka, ale prijde mi, ze tam zkratka normalne vypadajici muzska tvar zkombinovat nesla. Vysledek byl pokazdy divne gumovej paskvil. Nakonec jsem si vyrobil zenskou, protoze to uz se dalo. A vubec, obecne mi prislo, ze postavy ME vypadaly dobre, vsichny rasy i obe jejich pohlavi. S jednou vyjimkou - lidskych muzu - do jednoho hrozny modely obliceju.
    • miker17
      http://www2.picturepush.com/photo/a/5451430/img/Anonymous/ugly.jpg
  • Opet se dokazuje ze vydavatele jsou povetsinou neschopni nicneumelove kteri cestuji od jedne firmy ke druhe po tom co se v prvni ukaze ze vlastne nic neumi. Bez nich by bylo mnohem lepe (chapu je jedinej duvod jejich existence je jejich role investora ale treba se to jednou zmeni...)
  • Mám otázku. Väčšine ľudí tu zjavne nezáleží na tom, či budú hrať za hrdinu alebo hrdinku. Čo keby ale bola hlavná postava homosexuál alebo transsexuál? Ovplyvnilo by to vašu kúpu? *4*
    • Hm, neříkám, že bych si hru, kde je transík nekoupil, ale upřímně bych byl radši kdyby tam nebyl. Pokud jde o homosexuála, tak by mi to nevadilo a mohlo by jít o zajímavý příběh. To mluvím samozřejmě o chlapské homosexualitě, protože ženská je vždycky naproto jasnej plus *15*
    • firebug
      Troufám si tvrdit, že by mě to od koupě neodradilo, ale záleží na kontextu. Kdyby to byl "simulátor" mezilidských vztahů, tak se tomu asi vyhnu. Na druhou stranu je sexualita u naprosté většiny ostatních her (hlavně akčních) tak upozaděná, že je vlastně jedno jaká je orientace hrdinů. Třeba v AC3 je hrdina taky gay a nikomu to nevadí... ;-)
    • jabbo126
      To je hodně zajímavá otázka. Zevran v Dragon Age mě popravdě docela prudil, ale možná to bylo tím, že byl prostě protivnej. A nebo taky tím, že mě nakonec málem vrazil kudlu do zad. :-). Asi by mi to nevadilo, kdyby to mělo nějaký smysluplný význam a pak taky záleží jestli by to byla hra vážná nebo komediální. Protože přepálenou komediální homosexualitu opravdu hodně nemusím. Já osobně ti na to neumím odpovědět, určitě bych nad tím ale přemýšlel před koupí.
    • u me asi jo, ja nedokoukal ani Zkrocenou Horu :D
  • Ty voe to si ty vydavatele dělají pr*el? Heavy Rain byl taky propadák? Tomb Rider? A co novej Star Craft II HoS, diť je tam hlavní hrdinka Kerrigen, taky šit? A co WoW? Kolik chlapů tam hrálo za ženskou a to navíc naprosto uvědoměle? A byl to problém? Vůbec, kolik chlapů hraje v MMORPG hrách za ženskou? Mrtě. Sám nemám problém s tím, jestli je hlavní herní postava chlap nebo ženská, většinou mi jde o příběh. Pokud chtějí vydavatelé kálet jednu unisex hru za druhou, je to jejich věc, ale ten příběh bude divněj nebo hůř. Klidně si dovedu i CoD představit s ženskou, diť i ženský jsou vojáci. Jenže u vydavatelů by se chytla ženská leda by byla bisexuální, protože na to by přece jenom uhrovatý nerdi slyšeli (což jsme podle většiny tak jako tak, ať si na herních webech tvrdí kdo chce co chce stále dokola) .
    • zdeeneek
      No kdyby ve wowku hraly za zenskou postavu jen zensky, tak by jich bylo asi tak o 2/3 min. Pro nektery achievementy (spojeny vetsinou s nejakym eventem) je docela obtizny najit zenskou postavu nekterych ras - treba dwarfku, tech je jak safranu.
      Sam mam vytvorenou jednu elfku, ale jen z toho duvodu, ze ve wowku nejde nadefinovat typ postavy. K hunterovi mi nejvic podle mych predstav sedi hubena, nesvalnata postava. Bohuzel muzsky postavy jsou tam znazorneny vsechny jako hora svalu, takze jsem musel sahnout po elfce.
      Nektery zensky hracky se naopak maskuji za muzsky postavy, aby je neotravovali chlapi. Je to chaos *1*
  • firebug
    Na to jestli hru koupím, má pohlaví hrdiny/hrdinky asi stejný vliv jako přítomnost multiplayeru - žádný. Vydavatelé jsou neskutečně krátkozraká kopyta...
    • Black_Hand
      a to i v pripade masturbacnich simulatoru? (tim NEMYSLIM remember me a regulerni hry, myslim vazne masturbacni simulatory)
      • A ty multiplayer možnosti!jen si to představ :D
      • jabbo126
        *1* tam už by to pravda, problém byl *5*
      • firebug
        Nevím jestli jsem měl někdy tu čest s podobně obskurním titulem. Napiš název pro ilustraci :-)
        • Black_Hand
          http://www.rockpapershotgun.com/2013/03/03/live-free-play-hard-the-weeks-finest-free-indie-games-19/ uplne dole. ale ted bohuzel vidim 3 ruce, tak jsem si to blbe zapamatoval... coz je vlastne moc dobre, kdyz nad tim tak premyslim :).
      • A že těch je na trhu jako máků :) jenom za posledního půl roku jich vyšlo aspoň 10!
        • Black_Hand
          zrovna jeden byl nedavno na rock paper shotgun :).
  • Nemám rád hry kde se hraje za chlapa. Já chlap sem tak za něj nepotřebuju ještě hrát. Ve všech hrách co jsem hrál pokud si šlo zvolit, hrál sem za ženskou, Když už nemám v životě ženskou která žere hry a baví jí to tak jako mě, tak za ní aspoň musim prostě hrát a udělat si virtualní kamarádku :D
    • jabbo126
      Tak Tak - jak to tady tak čtu, ono je to asi hodně o věku - malý kluci si taky myslej, že holky jsou fuj :-) Teď to nikdo neberte jako urážku :-). Hrát za ženskou je prostě větší bžunda, ať si říká kdo chce co chce - a teď mluvím o hrách, kde si člověk může vybrat - když je příběh šitý na mužskou postavu, je to samozřejmě vpořádku a ta ženská tam nepatří. Ale když si člověk může vybrat ... No, ale asi to máme každý jinak, takže tu první hlášku o věku neberte vážně, pokud je pro vás přirozenější hrát za chlapa, je to taky pochopitelný.
    • Hmm to je zajímavý, já sem chlap a pokud je na výběr, hraju vždy za chlapa, protože hrát za ženskou mi přijde divný. Nedokážu si například představit hrát Red Dead Redemption za ženskou :-O
      • Tak to já si dovedu představit a velice dobře, a nejsem gej abych čučel celou hru na chlapa jak heká když je jiná možnost :)
      • Náhodou, RDR za sexy pistolnici ve stylu Sharon Stone z Rychlejší než smrt bych si teda nechal líbit *2*
    • typicky americky pokrytectvi, navenek jsou sama rovnopravnost, ale kdyz dojde na lamani chleba, tak z nich vypadne tohle

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit