Přejít na výpis diskuzí
Reportáž o virtuální realitě v podání EVR a Oculus Rift
26.6.2013 | Pavel Dobrovský
99 příspěvků
-
Pokud ti pc utáhne Full HD rozlišení, tak by nemělo. To rozhození obrazu nebude moc náročné.
-
Aha... moje chyba. No tak to by ale potom pocitac tolik zatezovat nemelo ne?
-
Po pár minutách těžko soudit, my s Pavlem jsme ale naopak byli překvapeni, jak lehký a pohodlný Rift je. Nasadíš ho a ani nevíš, že ho máš. (Stojí-li hra za to. EVR za to stálo, byť šlo vlastně jen o tech-demo.)
-
Ne tak docela. HD verze bude mít jen jeden displej s rozlišením 1920×1080 rozhozen na dvě oči. Tudíž počítač bude zpracovávat pořád 1x HD obraz.
-
Netuším koľko bude stáť rift ale podobná hračka od sony sa bežne predáva za nejakých 800-900€.
-
blbec z pctuningu se nezapre :D
-
Taky si to chci koupit, ale mám trochu obavy z ceny. Přece jen je to spíš taková "hračka" a hodit za to 6 táců. Uvidíme.
-
Ja som niekedy minulý rok mal možnosť vyskúšať hmd od sony a nadšený som z toho veru nebol. Čo sa týka obrazu, farieb a hlavne 3d paráda (žiadny crosstalk) aj keď je to tiež len 720p. Ale mať to na hlave pri hraní a nedajbože ovládať hru pohybom hlavy - katastrofa.
A ten rift je stále dosť veľký a ťažký. -
No HD verze bude generovat 2x HD obraz takze to zatizi pocitac docela dost.
-
taky, ale doufám že mi to PC utáhne, někdy jsem četl že to bude potřebovat hodně nadupaný PC
-
Tohle je skutečný next-gen hodný tohoto pojmu, ne ty nové toustry.
Kupuju consumer fullHD verzi day one. -
a nechces nam napsat i par dojmu - z reportaze vim vic o hre jak o OR
-
uz ??
-
Umiram touhou vyzkouset tu HD verzi. Jestli to bude fakt takova pecka tak bych do toho urcite sel.
-
Naprosto souhlasím
-
Bral bych hned, hry už jsou dneska absolutně boží a s tímto se dosáhnou nových hranic. Hraní nikdy nebylo lepší.
-
Pride mi to ako fajn GIZMO. Rozhodne si viem predstavit dlhodobe benefity a hranie, ktore napriklad KINECT pre mna nepriniesil vobec(naco mam poskakovat ako trulo pred telkou?) a rozhodne mi to pripada ako nieco co by som v buducnosti chcel vlastnit s furou dobrych titulov. Fps, RPG alebo prave vyssie uvedeny space sim/shooter podla mna skryvaju uzasne moznosti. Mat toto na hlave, sluchatka na usiach gamepad v ruke viem si predstavit ze pocet vyletov cez vikend sa rapidne obmedzi...
-
Studuju na střední IT škole a mněl jsem možnost vyzkoušet. Opravdu toto zařízení nemá chybu. Jen při současným nízkým rozlišení displeje jdou vidět jednotlivé pixely (vidíte všude miniaturní černé tečky).
-
Zatím vidím problém jen v tom, že člověk v tom vypadá jako zhulená televizní kamera.