Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • milos.bohonek
    Tohle bude dost individuální (stejně jako to, že někdo 3D obraz na 3DSku vidí, někdo ne), ale za nás a ostatní zahraniční pisálky můžu říct, že EVR jim tam nikdo nepoblinkal. :-) Je to nepřirozené, ale podle mě v tom nejlepším slova smyslu... Žádné problikávání nebo nepříjemné záření. Ale opět asi bude záležet na hře. EVR je dost klidná záležitost a dovedu si představit, že takový simulátor trestance na gilotině (fakt existuje) bude jiná káva. ;-) Mimochodem, OR si přímo říká o port Mirror's Edge!
  • Choď si radšej mastiť nejaký COD alebo Battlefield *15*
  • walltar
    Jo a s nižší cenou je možnost, že se to rozšíří mezi víc lidí, bude na to víc obdahu a firma bude mít prachy ny vývoj nových verzí.
  • walltar
    No právě proto tohle bude stát kolem 300-600$ a HMZ stojí 800-900$. Používají normální monitor z mobilu. Sony bych řekl použilo custom displeje.

Já osobně doufám v nějakou premium verzi, ve které už bude třeba quad HD monitor.
  • Ja keď som skúšal sony hmz tak som to ovládal takým bezdrôtovým playstation ovládačom pre jednu ruku emulovaným ako polovica xbox ovládača a wireless myškou.
  • Jj, môže to byť o dosť lacnejšie, teraz som pozer na hw specs a bude to iba jeden displej a nie oled, takže cena môže byť o dosť nižšia.
  • Jak nedal, keď napchali dva do sony hmz, tak mohli aj tu.

No nič, jeden displej nie je pre mňa, u hmz bola práve tá výhoda, že boli dva displeje - jeden pre každé oko.

Tomu treba dať ešte pár generácií, kým to bude použiteľné.
  • walltar
    Taky by mě to zajímalo kolik bude koncová cena ... ale co vím tak to chcou prodávat hodně levně, aby si to lidi koupili. Proto tam taky používají celkem obyčejný displej z mobilu a nemají tam žádné drahé součástky ... Pokud se nepletu tak devkit stál 300$ a concumer verze imho nebude zase tak daleko od toho.
  • GlaDOS
    Hru můžeš ovlládat čím chceš (tady to asi pro pohodlí byl gamepad). Rift ovládá pouze natáčení obrazu. Na Kickstarteru teď třeba ještě vybírá peníze speciální platforma Omni. Má speciální povrchovou úpravu, že po ní dodávané boty lehce klouzají a fixují směr nohy. Tudíž vlastně běžíš a přitom stojíš na místě. Omni to sleduje a tvůj pohyb se přenáší do hry. Když si nasadíš Oculus, máš pocit, že doopravdy chodíš ve hře.
  • Keyz
    Jenom chybí hadičky do žil.
    Tohle i kdyby bylo super, tak nevím zda bych to použil. Možná kdybych byl sám někde hluboko v noře.

Chce to ještě další pokrok.
  • Tak to predáš.
    Známy urobil to isté so sony hmz. Kúpil, zistil, že mu to nesedí, predal.
  • walltar
    na každé oko máš půlku toho displeje ... když se podíváš jak ten rift vypadá, tak bys tam nikam ani dva displeje nedal ...

http://www.extremetech.com/wp-content/uploads/2013/04/oculus-rift-teamfortress-omni-treadmill-640x353.jpg něco podobného se v tom zobrazí a potom se to koriguje čočkama aby to nebylo zkreslené.
  • Ako je to s nevolnostou? Pretoze kazdy doterajsi pokus na tomto pohorel a cital som ze ani toto nieje od toho oprostene ale je ludom po par minutach na zvracanie. Osobne netusim ci sa to da vobec nejak vyriesit aby clovek netrpel niecim podobnym ako je tzv morska choroba, kedze mozok dostava ine informacie o pohybe ako je skutocnost.
  • walltar
    Do zrcadla se s tím nepodívám a u kompu mě nikdo nesleduje, takžýe jak to bude vypadat je to poslední. *1*
  • Si si istý s tým jedným displejom? Ak je to tak, tak to je veľké mínus - jeden displej = v 3d bude crosstalk. *9*
    Takže vlastne to bude v 3d 960x1080?
  • walltar
    To sme dva ... ani to zkoušet nebudu. Prostě jak bde preorder tak to obědnám a budu se modlit. *14* .... pr*el bude jak zjistím, že to za nic nestojí a nebo že je mě z toho blbě (to by vyřešil kbelík vedle kompu.)
  • walltar
    No on rendruje trochu víc, než fullHD ..... kvůli té úpravě zkreslení se musí rendrovat větší plocha, která se potom zkreslí přes SW. Ale podle mě to zase takový rozdíl nebude. Plus i když se rendruje menší rozlyšení, tak se rendrují dvě kamery a to je myslím náročnější, než kdyby se rendrovalo obyč fullHD rozlyšení.
  • Vcera jsem konecne doupgradoval a mam novou grafarnu. Ted mi to utahne i moje uberHD rozliseni v Arme 3 na ultra (bez AA) a mam z toho velikou radost. Dekuju za optani :D
  • Můžu se zeptat, přes rift se to bude ovládat gamepadem? Já myslel že pro rift vyvijí speciálně nějaká ovladače na obě ruce.
  • residentevilfans
    Hardcore hraci vam na to prdi ! *5*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit