Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Já bych to nejradši udělal hned, jen ty prachy... *9*
  • CJ51
    Vlastní tu niekto OR alebo niekoho pozná čo ho má? Rozmýšlam nad kúpou devkitu OR z netu,no bojím sa kedy mi to z Ameriky príde a či to vôbec príde
  • OR jsem zkousel a ma to skutecne hodne bidne rozliseni. Pokud to v plne verzi zlepsi, mohlo by to byt ok.

Vetsi problem je jak to vnima clovek. Zatim vsichni, co to u nas zkouseli, z toho meli pocit na zvraceni.
  • A koho zajímá, co si ostatní myslí?
  • GlaDOS
    Ty testovací videa i jakékoliv jiné 3D obrázky, kde jsou dva vedle sebe, můžeš vidět 3D, aniž bys strkal hlavu na monitor. Stačí začít švidrat očima tak, až se ty dva obrazy spojí v jeden a zaostří se. Ne každý to ale dokáže a nedá se to dělat dlouho.
  • Inquisitor
    To musí být pohled na ty co s tim hrajou, jak tam kroutí hlavama :D
  • neviem ako oni ale mat tu TV na hlave par hod asi nieje pre krk to najlepsie... dufam ze sa bude predavat teda aj nejaky posilnovac krku.
  • jen doufám, že nebudu ten případ, kterýmu se z toho bude dělat špatně, to by bylo po koupi poměrně nepříjemný zjištění... ikdyž, z mým strachem z výšek věřím, že třeba u takovýho mirror´s edge by mi bylo blbě tak jako tak *1* *1*
  • Mato1987
    skvelá reportáž, kolko bude taká vecička asi stáť ?
  • S tím kinectem absolutní souhlas.Ale když to říkám někomu kdo ho vlastní (většinou nehráči co to mají jako společenskou zábavu),tak mi tvrdí jak to šlape krásně.No u nového to snad bude šlapat normálně.
  • Aha, nejdřív píšu a pak pročítám zbytek diskuze, tak nic, jako by tu odpověď už byla...
  • Mám dotázek, jak je to ohledně rozlišení. Vím, že vývojářská verze šla v rozlišení hd, vím též že finální produkt bude ve full hd. Co mne ale zajímá je následující:

Ve většině testovacích videích, které jsem viděl, byl obraz kromě ocullus riftu zobrazen i na monitorech, kde byl rozdělen na pravou a levou část. Z toho mne napadá otázka, jestli je to opravdu hd resp. full hd rozlišení výsledného obrazu, tedy pro každé oko, nebo jestli je to jen obraz rozdělený na půlku. Tedy v případě hd (1280*720) zbude pro každé oko 640*720, v případě full hd 960*1080 pro každé oko, což ve finále není ani hd rozlišení. Zajímá mne jestli je to marketingový trik, nebo jestli je to opravdu full hd pro každé oko. Díky za odpověď.

Jinak, pokud najdete testovací videa z ocullus rift zobrazené na monitoru, můžete zkusit zaexperimentovat s neprůhlednou zábranou uprostřed monitoru a přitisknutou k hlavě v místě nosu, takže každé oko uvidí jinou půlku monitoru a tím si nasimulovat virtuální realitu, tedy pokud pak dokážete zaostřit.
  • Hanzales
    To, že člověk neuvidí na klávesnici bude asi jediný problém. Myslím ale, že ovládání s gamepadem bude v tomto případě v pohodě i pro ty, co na něj moc zvyklí nejsou. Ideální to bude s volantem, případně HOTAS atp. Nicméně místo klasické klávesnice doporučuju Logitech G13, nebo Razer Nostromo, po týdnu se člověk podrbe na hlavě a poslepu se trefí zpátky a ready mačkat, mačkat a mačkat :D Jinak nejlepší (v tom videu) jak tam všichni sedí, kroutí hlavama a ten uprostřed v tom bílém tričku sedí nehnutě a hypnotizovaně hledíc v dál vybočuje z řady :)
    EDIT: Někde kolem jsem viděl nějaký bazmek snímající pohyby prstů a zápěstí, počítám dříve či později to někdo spojí s polohovacím sixaxis a budou rukavice "nerukavice", snímající pohyb a polohu rukou a to pak bude teprve maso.
  • Hanzales
    Jo vlastně, Heretica jsme zkoušeli jako první :) Teď jsem si vzpomněl, že jsem stál taky v jaakési ohrádce a v levém uchu se ozvala potvora. A jak jsem držel ten puk před sebou, tak jsem sebou trhnul doleva a tím pukem šlehnul nějakou týposku po hlavě :) Chudák. Pořadatel pak jen prohlásil "odstupte si, je to krapet nebezpečné" :D
  • Hanzales
    Na tohle se těším, na tohle jsem hodně zvědavý, na tohle se už nemůžu dočkat :) Už jen kvůli simulátorům to vypadá jako must have. Ještě živě si pamatuju, jak jsme na Invexu zkoušeli VFX-1, byl tam i Descent ve 3D (obraz pro každé oko zvlášť) a ovládal se v křesle se dvěma joysticky :) No doba konečně pokročila a ta technologie se dá pořádně realizovat. Nejvíce si cením té odezvy, protože si myslím, že ta je absolutně klíčová (už jen proto, aby se člověk nepoblil po 15 minutách). Ostatně tragické spoždění je jeden z důvodů, proč bych nechtěl třeba kinect, i kdyby mi ho někdo chtěl dát zadarmo. Na finální cenu jsem zvědavý taky, ale furt to bude počítám levnější, než tripplescreen a v mém případě i upgrade GPU. Tož rychle sem s tym :)
  • ne, ze jsi kkti hlava
  • Chce to reálnou cenu a konečně rozšířit mezi lidi ..... a tady to s Oculusem zatím vypadá na zásah do černého
  • VFX - 1 ; Sixaxis Puk :DDD

http://www.youtube.com/watch?v=J0n5B3fl-bU

Dodneška prokínám ten okamžik , kdy se na mne na invexu 96 po hodině čekání ve frontě dostala řada a oznámili , že se právě zasekl počítač *16*
  • na starý kolena, jestli mi zemře žena a zůstanu sám, tak se píchnu nadobro do online světa a dokud bude důchod, tak budu kuchat draky, sem tam dám piváka v nějaký knajpě u zpitý čepele
  • residentevilfans
    Tady clovek napise negativum a je hned arogantni pokrytec ! *1* Ale ja vam to neberu Oculus pro casual hrani dobry.( 1-2 h per day) Jako budoucnost to nevidim.(Muj nazor !)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit