Přejít na výpis diskuzí
Resident Evil: Revelations 2 vyjde ve čtyřech epizodách a bez online kooperace
10.9.2014 | Petr Poláček
48 příspěvků
-
Že Psychobreak pohnul u Capcomu ledama, o tom žádná, ale jestli pouze s ním souvisí jejich náhlá snaha "návratu ke kořenům", to si nemyslím. Má svůj podíl v stimulování vydání a odhalení těhle projektů, ale domnívám se, že interně po finančně ne podle představ naplněným RE6 Capcomu nezbývá u téhle značky nic jinýho, než v každém případě tasit jen zcela vážně nostalgií a udělat si obrázek o stavu (vynášejících) fanoušků (kde pravda taky může pro ně nepřijmeně zasahovat právě opět Evil within). A tohle má reprezentovat na ostatní platformy hlavně převáděný Remake. Revelations 2 se dá chápat už jako nostalgicky poladěná kvantita k podpoře tohodle usilí a s tím, že si tu Capcom podrží prostor vyzkoušet si experimentální model prodeje a výnosu značky i jejího konceptu. Prostě k tomuhle by došlo dřív nebo pozděj i bez Mikamiho hry, přestože ta konkurenčnost už tu samozřejmě bude.
Ale jak říkáš, hlavní je, že ať už je to jakkoliv, Capcom je nucenej narážet na strop svých možností se značkou a chtě nechtě ji začít podřizovat tomu ji navrátit v rámci mezích i vznikajících her dovolávajících se podobných cílů, do starých kolejí. Pokud ji chce udržet v nějakém herním povědomí hráčů a fanoušků. -
Kdyby ti nebylo 14, tak by ti ten 1. bod vůbec nevadil ...
-
"a koncept odpovídá tomu, čemu odpovídá, tak možná právě tohle má pro Capcom posloužit jako jistá konkurence Mikamiho Psychobreaku. "
Viděl bych to osobně přesně naopak. Capcom si skoro potopil svoje "surival horor dědictví" snahou o kopírování Gears of War, a když do toho přišel Mikami se svým pokusem o nový RE4 (Evil Within), tak bych to naprosto vážně viděl na menší PR paniku.
Proto najednou opět ty kecky o větší důrazu na přežívání, proto najednou remake RE1 a hlavně, proto už od prvních oznámení Rev2 ten projekt jede dost betonově na jistotu, v podstatě téměř veškeré info o Rev2 které jsem prozatím viděl je přežvýkaná Code Veronica.
Ale proč ne, pokud se někomu v Capcomu konečně rozsvítilo v palici, tak budeme zase mít pořádný survival, a ne hyperakční střelnici. -
*7* Pff, nevadí mi, že je hra rozdělená na epizody. Mám však zásadní problém s hraním za ženskou postavu v TPS hrách.
1. Člověk se nemůže soustředit na hru, protože vývojáři nacpaly půlku fyziky do vrtícího se zadku a houpajících se k0z.
2. Ženské postavy ve hrách nesnesitelně hekaj i při sebemenším pohybu a člověk pak musí hrát se sluchátkama.
Jinak grafika průměr, EW bude podstatně lepší.
EDIT: Abych jen neremcal, určitě zkusím první epizodu a pak uvidíme. -
To epizodický vydávání smrdí krátkostí hry - to vám totiž nepřijde že hra má sotva 8 hodin čistýho času, když vám nějakou kraťoučkou epizodu dají jednou týdně...
Jinak já osobně už stejně Capcomu nevěřím nos mezi šikmejma očima, protože takhle skurvit kdysi tak vynikající sérii to už chce fakt notnou dávku snahy... A ani moje milovaná Claire to nezachrání (snad z ní scénáristé neudělají stejného debila jako udělali z Chrise v šestce...).
Ještěže tu pořád je Mikami, protože jeho Evil Within vypadá milionkrát zajímavěji než tenhle sranec... -
Proč ne, už původní Revelations si zkoušel hrát na seriál, takže přispět k teoretizování fanoušků po každé tentokrát samostatné epizodě, nezní zase tak zle. Taky logickej krok odpovídající tomu, že Revelations 2 měl platit za "menší" projekt. Je však evidentnější, že rychlost s jakou se tenhle díl představil, a že dojde k prvnímu vydání na začátku příštího roku a koncept odpovídá tomu, čemu odpovídá, tak možná právě tohle má pro Capcom posloužit jako jistá konkurence Mikamiho Psychobreaku.
-
V tom pripade nezajem.
-
Co to je zase za nesmysl? Capcom perla za perlou! *7*