Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Zbytečná hra pro zbytečné hráče
  • milos.bohonek
    Přesně tak, Gothic je už několik let zpátky v rukou Piranha Bytes. Nový díl už asi ani nechci, ale pořádným remakem G2 bych nepohrdl!
  • Bohužel mladší generaci dnes zajíma jen grafické zpracování. Z vlastních zkušeností vím, že graficky promakané hry většinou stojí za h*vn0 ve všech jiných ohledech *9* Vývojáři vypustí video s úžasnou grafikou, davy propadnou hypu a ve finále ta hra není ani graficky žádná pecka. Toť 98% dnešních her.
    Smutné...
  • Práva na Gothic podle mě už zase mají, je otázka, jestli není lepší nechat legendu legendou.
  • Třeba mýho třináctiletýho bratra Gothic 2ka chytla a stala se jednou z jeho nejoblíbenějších. Jestli je to tím, že na mě jako malej škvrňous koukal, když jsem hrál nevím, každopádně si nemyslím, že původní Gothicy nemají šanci oslovit mladší generace.
  • Tak to máš asi pravdu, ale i když by to autoři zpracovali skvěle tak se to stává úplně jinou hrou a s Gothicem nebude mít nic společného....protože svět ve kterém se rpg odehrává má klíčový efekt na celou hru a to je ten problém, čím se celou dobu Piraně ohánějí, že je Risen nástupcem Gothicu....což prostě není. Je to úplně jiné fantasy RPG, které u mě pokulhává zpracováním a zasazením do světa, který je mi úplně cizí....
  • Na exotickém světě a džunglích nic moc špatného není. Vždycky záleží na tom, co s tím autoři udělaj, jak to zpracujou a kolik mají nápadů.
  • Jo, akorát o podzimu tam nic nevidím.
  • Věřím, že originál je nejlepší ale němčina se nedá poslouchat
  • Protože GTA je simulátor života gangstera *3*
  • R.I.P. Gothic, jdu hrát hry zpátky do jeskyně. Tam byly totiž dobrý. Moc dobrá recenze.
  • Nesedí mi tam ta pirátská a vodoo tématika. Celkově mi to připadá jen jako další z řady průměrných RPG. Raději bych si znovu zahrál Gothic 1 a 2 nebo Risen 1 než hrát tohle... Čekal jsem větší návrat ke kořenům.
  • Ono to sebou neslo např. i zakomponování palných zbraní jako pistole a muškety....což už teda byl odklon někam úplně mimo, a i když to třeba Gothic připomínalo a ve spoustě věcech to mělo podobné mechanismy tak to alespoň pro mě byla úplně jiná hra, takže já osobně doufám že Piraňe vydaj alespoň ještě jedno RPG :)......Khorinis to být nemůže na ten nemají práva, ale může to být cokoli jiného jen ať ten fantasy svět má zase nádech evropského středověku, bez žádných kravin a exotik.....protože to podle mě dělalo Gothic Gothicem :)
  • Ne, že by hry stály jen a pouze na grafice, ale z některých screenů mi připadá, že buď autor nevlastnil grafický akcelerátor ( :-) ), nebo vývojáři zaspali dobu. Konkrétně obrázky: http://foto.games.tiscali.cz/risen-3-titan-lords-16343/421504 a http://foto.games.tiscali.cz/risen-3-titan-lords-16343/421501 kde mi například láva silně připomíná textury ze hry Unreal 1 :-)
    Třeba to zachraňuje hratelnost, příběh, atd., ale tohle, alespoň mě, silně bije do očí.
  • Lukyz
    Jedním slovem to chce REMAKE *2* G1 byla boží hra, jak psal Miloš v recenzi - "hrdinu" vhodili do trestanecký kolonie, hned dostal před držku a trvalo snad třetinu hry než začal bojovat za záchranu světa proti Spáčovi. BTW viděl jsme jeden gameplay s bossem z R3 a byl až nápadně podobnej Spáčovi. Každopádně za remake bych jim ruce utrhal a zřejmě bych nebyl sám. Možná by stačil i Risen jako takovej, ale jak s tím míří i za oceán tak to hned musí být světlý, přesluněný - původní G1/2 jsou temný, se středověkým nádechem a s depresivní hudbou, žádný doják. Tak jsem si s dovolením pobrečel a budu holt muset do karibiku za sluníčkem a pirátama *7*
  • Spousta? Jaké hry podobné Gothicu krom Risenu máš na mysli? Jinak máš pravdu, ten kdo tyhle hry nehrál v době kdy vyšly, cestu si k nim teď bude hledat jen těžko. Smutný je, že Gothic (I a II) mi přijde daleko přirozenější než Risen (taky I a II), není to špatný, ale pořád mi to přijde daleko míň propracovaný, takovej svět z plastu a papundeklu *1* Je v tom trojka stejná?
  • milos.bohonek
    Plavání je, potápění už nikoli - čili žádný quest á la Xardasova zatopená věž. :-) A se šplháním je to jak píše Gustik, dá se, ale jen na předem daných platformách. Prostě jako v Gothicovi.
  • Tak já si teda nemyslím, že je her jako Gothic spousta, jsem celkem mladý a dvojka mě opravdu bavila a zatím jsem nic podobného nenašel.
  • K tomu příběhovému klišé. Já mám rád, když od začátku nevíte co se vlastně děje, kdo za tím stojí, co máte dělat a co vás čeká na konci. Naposledy mě takto působil Stalker a Metro.
  • Souhlasím s tím prostředím v tropech. Ale více mi vadili ti piráti. Risen jsem miloval. Dvojku jsem kvůli pirátům vůbec nehrál. Není mi to blízké.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit