-
Díky za odpověď. Měl bych ještě jeden dotaz ohledně Xbox verze. Je v ní podpora pro všechny jazyky (podobně jako v PC verzi), nebo má jen jeden jazyk, podle toho, kde ji koupím? Jde mi o to, když to koupím na německém, nebo francouzském Amazonu, tak jestli to bude jen němčině (resp. francouzštině), nebo to bude stejný "master" a jazyk se pak dá navolit ve hře?
Na Steamu uvádí u PC verze, že těch jazyků by tam mělo být 6, ale u té XBox verze se mi to nepodařilo nikde zjistit a mám s tím už špatnou zkušenost. Stejně tak na Steamu píší, že tam je jak lokalizovaný text, tak audio, tak počítám, že se tam i někde mluví. -
Grafiku tu nikdo neřeší.
Latence u PC je téměř nulová. Ve hře se nechá zapnout výhradní zvuk, co způsobí, že si hra rezervuje zvukouvou kartu pro sebe. Potom se tón ozve stejně, jako při brnknutí. -
Promiň, nesouhlasím. Spoustu věcí je možné se samozřejmě naučit, ale v pohledu k postavení ruky a možným nevratným zdravotním komplikacím (šlachy apod.) je lepší občas na sebe nechat kouknout někoho, kdo ví co dělá. :) To se týká všech hudebních nástrojů, nejen kytary.
-
Jo, taky bych něco takovýho potřeboval na piano. Ve středu si jdu pro KURZWEIL PC3 LE8 a na klavír jsem chodil jako děcko, takže už vím prd a budu začínat od začátku. Učit se to podle knížky bude boj a chodit k nějaké učitelce/učiteli se mi nechce. Kdyby někdo věděl o nějaké hře/dobrém programu na piano, tak se podělte prosím.
-
Je to opravdu tak, že je nutno mít origiální USB kabel? Tipuju že je to obyč USB A/D převodník a dají se sehnat i takové kabely od jiných výrobců. Zvažuju pořízení hry i orig. kabelu, ale jde mi o situaci do budoucna, kdyby se mi třeba rozbil zda se dá nahradit. A nebo taky jsem zvažoval ke kytaře koupit efektový pedál, který má taky USB rozhrani pro přenesení zvuku kytary do počítače, takže by bylo skvělo, kdyby se to dalo použít i k této hře.
-
Trošku nechápu smysl otázky... co konkrétně by Xbox neměl stíhat? Je to sada několika textových menu a pak velmi jednoduché grafické rozhraní, ve kterém se zobrazuje tabulatura.
Osobně je mi mnohem milejší Xbox verze, protože v obýváku u plátna se mi sedí líp než když jsem skřípnutý u stolu s počítačem. Ale všechny verze jsou v podstatě identické a díky optimalizaci oproti předchozímu dílu se to ovládá velmi příjemně.
Na PC je zvuk řešený tak, že hra pouští výstup do zvukové karty - a tedy do repráků. Nejsem si vědom toho, že by se to dalo udělat ještě jinak. Zkrátka kytara - USB kabel - počítač - a výstup do repráků.
Lag není způsobený konzolí, ale výstupním zařízením - tedy receiverem nebo televizí, protože dochází k procesingu audiovizuálních dat (upscaling, filtrování atd.), což sice u filmu nevadí, u hraní však už trochu ano. -
je to puzitelne skvele, muzes si nastavit pravo/levorukou verzi - prehodi to pak poradi prazcu reverzne, a vidis je podobne jak je drzis (nulty uplne napravo, zvysujici se cisla smerem doleva), muzes navic nastavit poradi strun budto "tabove" - nejtensi struna uplne nahore, nebo defaultne naopak.
-
podivej se na Lucku Bilou kam to dotahla a nejaka teorie hudby ji je u zadele vzdyt ani neumi noty! *1* kdyz mas telent nepotrebujes to...
-
První Rocksmith je na světě už nějaké 2-3 roky a nikoho takového jsem ještě nepotkal..nebo respektive pochybuju, že se počet takových lidí zvýšil v souvislosti s Rocksmith, protože by to znamenalo, že se naučili pouze jeden jediný song (a nějaký z těch nejjednodušších) z těch několika desítek, které tam jsou k dispozici..a proč nevychodit za hru skoro 1500 a pak u ní strávit jen půl hodiny, že? Určitě je takových mnoho (ne) :)
Spíš od vydání prvního Rocksmith naopak přibylo hráčů, kteří naopak umí výrazně více než jen 3 power akordy - a nevidím na tom nic špatného.
Kytarového virtuóza z nikoho Rocksmith neudělá, ale naučí vás (pokud se mu budete opravdu věnovat) základy hry, několik nepoužívanějších technik a taky spoustu songů..no a když budete opravdu dobří a snaživí, tak zvládnete časem třeba i Satch Boogie, což je už opravdu něco pro hooodně "pokročilé" kytaristy :) -
Hra počítá i s levorukými hráči (při vytváření herního účtu si nastavuješ, zda jsi pravák a nebo levák - jak konkrétně se hra poupraví ale nevím, protože jsem to jako pravák nepotřeboval zkoušet)
-
Ani moc ne. Prodávají se ale levoruké kytary.
-
Je to použitelné i pro leváka? Držel bych kytaru obrácené. Je tu nějaký levák?
-
Zajímalo jestli je nějaká výhoda hrát to na PC oproti Xboxu. Jde mi hlavně o technickou stránku - latenci, kvalitu zvuku, a svižnost ovládání. Je mi jasné, že Xbox je stará šunka, a nejspíš by papírově na plné čáře prohrál, ale také jsem viděl třeba Rayman Legends, které jelo jak zpraku na PC i Xboxu.
Není mi třeba jasné, jak to přesně funguje se zvukem na PC, jestli to hraje přes zvukovku, nebo to má nějaký přímý výstup rovnou do zesíku. U Xboxu jsem pochopil, že je doporučené pro zvukový výstup použít analog audio (což by pro mne neměl být problém), ale i tak mám určité pochybnosti, jestli to Xbox utáhne.
Zvažuji, jestli jít do PC, nebo Xbox verze a budu rád, za různé postřehy. -
Super, teď bude každé děcko machrovat, jak je geniální kytarista, když se naučil 3 powerchordy.
-
asi zalezi na prodejci. ja jsem dostal opravdu tu Les paul special II, tak dneska to snad vsecko rozchodim :-) uz se tesim jak malej kluk :-)
-
Vem si tu hru, k tomu si občas pusť nějakou kytarovou školu nebo lekce na youtube (doporučuju třeba Petra Henycha), je jich tam strašně moc a když máš talent a nebudeš to šidit, můžeš se sám naučit hrát skoro tak dobře, jako bys chodil k nějakýmu učiteli. A to si klidně dovolim říct, protože jsem 2 roky kytaru učil :)
-
Tak já si pořídil kytaru k prvnímu Rocksmithu někdy na začátku roku a jako totální začátečník sem se trošku naučil hrát, ale problém je v tom, že jako samouk si lehce přivykneš zlozvykům a ani o tom nebudeš vědět. Takže já koupi doporučuju, ale zároveň si nech vysvětlit základy od někoho zkušeného.
-
Četl jsem recenzi, ale stejně bych se vás ostatních, kdo si to pořídíte nebo to už máte, chtěl zeptat jestli se na tom absolutní nováček (pro všechny gamery - v překladu noob) může doopravdy naučit hrát na kytaru. Ptám se hlavně proto, že se mi to docela líbí. Ale přesto to nejsou žádné malé peníze.
-
Co jsem tak různě četl, tak by k R2014 opravdu měla být Epiphone Les Paul Special II a ne (dle mého) o trochu horší Les Paul Junior
-
Mno, jen ten kabl ke kytare je tlustejsi jak UTP, to bys tim asi neprocucl.