Přejít na výpis diskuzí
Rozhovor s Atsuo Yoshimurou o DLC k Dark Souls II
24.7.2014 | Redakce Games.cz
232 příspěvků
-
No říkám, kolega spolubydlící má nějakou edici s nějakým zrcadlovým maníkem na pc z Anglie a první týden to nějak "nejelo" a byly tam nějaké problémy. Hlavně zasekávání postavy o textury, což mi přišlo legrační, když to vypadalo jak po zásahu elektrickým proudem.
-
No pod pojmem akční RPG se schovává i Diablo, Titan Quest atd. A osobně si myslím, že RPG reprezentuje například Gothic, série Elder, BG či P:T, Draken atd. Ale označení "akční" RPG bylo i u Tomb Raider atd. DS je dobrá hra, ale jakmile člověk zjistí, jak bojovat, je to prakticky to samé a pořád dokola. Jenom u bossů člověk musí měnit taktiku. Když to srovnám s novým Original Sin, tak DS je silně osekané RPG s inventářem, prostoduchým příběhem se zajímavým systémem bojů. Ale tím to končí. Neexceluje v příběhu, ten je jak od Uwe Bollta, neexceluje v grafickém zpracování, port na pc je podprůměrný. Mě přijde, že více jsou z DS nadšení konzolisti, neberte to jako urážku hlavně! Na konzolích totiž moc klasických RPG není, takže chápu to nadšení. Ale jak se někdo začne ohánět realističností a ještě u DS, tak to začíná být dost humorné. DS nemá ani realistické architektonické stavby, všechno naddimenzované atd. Souhlasím, že je to akční RPG, ale na úrovni Diabla. Nějaké prvky tam sjou, eqip, lékarny a pak nějaký ten obalující céčkový příběh. Ale tím bych to já osobně uzavřel. Na hraní fajn, jednička dvakrát dojetá a s módy je nakonec i lepší jak Xboxová verze. Ale jak občas vidím 300 a více hodin? To mi hlava moc nebere. Ale každý má to svoje:)
-
já myslel že je řeč o DS2. první díl jsem ani nehrál protože kvůli dojebanosti portu jsem ho ani nerozjel. Ale DS2 jede bez problémů, dokonce i pirátslá verze jela.
-
No tak já naopak na pc verzi narazil na dost bugů, když to vyšlo. Nefungující žebříky, propadání texturou atd. a ne, mám originální hru. Naštěstí Nexus a módy to upravili tak, že hra byla k světu. A jedná se o DS 1 samozřejmně, DS II nemohu soudit, ale podle nadávek spolubydlícího, co si to "chytře" pořídil na pc to nebylo o moc lepší.
-
Hraju na PC nejdčív kradenou a pak koupenou verzi a na žádné bugy jsem nenarazil, v tomlhle bodě lotr patrně lže a zbytek je věc názoru. Mě hra jak vidno baví a DLC si proto koupím (teď nevim kde vemu na presequel k Borderlands).
edit:"Ale pak přišel na jednu věc. Že se jen stačí zjistit pravidlo jak a kdy. Jak ten kostík útočí. Kdy zvednout štít. Pak se stává neporazitelným." = naučit se jakým stylem nepřítel bojuje a je vyhráno. - To funguje celkem obecně myslím v šermu a boji vůbec. Kromě toho zbraň a štít se mi zatím zdá nejjednoduší styl (hrál jsem lučištníka + dvě zrbraně na blízko a čaroděje) -
Najlepšie akčne rpg je len jedno https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQPkanJOTmpK3wjibdC65Escnca8wNAs2lTR2PVpOTEUx2BPJfh *8*
-
"Prave ze WoW zapocalo tuhle degenaraci RPG her kterou ty zastavas."
What??? Já ale zástávám přesný opak. Dík za připomenutí, že si troll, už sem tě chtěl začít brát vážně. I tak nemáš pravdu. Degeneraci RPG započalo první Diablo a to jsme pěkných pár let zpátky, kdy si asi ještě plaval v kouli. -
nechci rejpnut ale to usa ten japonec nemohol nadabovat ??? *13*
-
Prave ze WoW zapocalo tuhle degenaraci RPG her kterou ty zastavas, uz raději koncim nebo budu nevyspalej a jeste poslouchat blaboly
Ikdyz to jsem prehnal, WoW zprvu bylo dobry RPG... Nevim proc mas nutkani vnucovat ostatnim svuj nazor, ja netvrdim nikde v tom co jsem psal ze Dark Souls je nejlepsi RPG. Je to akcni rpg, jestli se ti na tom neco nelibi, nebo ze nekdo tvrdi ze to je nej rpg tak za to ja nemuzu -
To nemá cenu jelimánku. Už jen to, že si v argumentaci vytáhl pojem "začátek WoWka" (jako by snad WoW započal RPG, když je to ve finále jen gear grinding a skutečné RPG tu byly už 20 let před tím) značí jistou neznalost a nepochopnení na tvojí straně.
-
Diablo je taky akční RPG. Akční RPG je i Zelda...
-
Prositmě nejsi nejakej precitlivelej? Ja te urazim? A čim? Zatim tady mluvis jako jelimánek jen ty. A ano, podle me je Dark Souls RPG stejne jako Diablo. Pokud se budes chtit zase vyhlukat a urazet me a uzavrit to vetou ze urazim ja tebe, klidne, ja jdu ale spat tak budu zase brečet až ráno jo?
-
http://cdn.memegenerator.net/instances/400x/23588320.jpg
-
Za prvé, RPG sice znamená hra na hrdiny, ale jako komplexní definice je to naprostý a niceříkající blábol, protože podle takové definice by byl RPG i Pacman. Za druhé, nikde sem nepsal, že záleží jen na výbavě. Záleží i na skillu - ale tý postavy ve hře, ne skillu hráče (pokud to teda není turn-based). Taky sem psal, že je to jen jeden z klíčových prvků. Konec. Očividný blind-boy bez argumentů, překrucující text. Nemám zájem se bavit s někým, kdo neumí napočítat do deseti a reaguje, aniž by pochopil text, na který reaguje.
Mimochodem, tohle není o nějakém "pokud si myslíš, tak budiž", to je o tom, že DS prostě není o nic víc RPG než Diablo. Můžeš se třeba rozbrečet. Problém je v tom, že obhajoba na tvojí straně neexistuje, je to jen samý rant, překrucování texu jak sám předvádíš a urážky od fanboy děcek co nemají argumenty a jejich znalost RPG začíná a končí s Diablem 3 a Skyrimem. -
"Realita je taková, že čím je hra více závislá na skillu/vědomostech hráče mimo hru a méně na statistikách ve hře, tím je víc akční a méně RPG"
Preto sa dark souls oznacuje ako akcne RPG ze.... ;) -
Prosimtě uvědomuješ si co zkratka RPG znamena? role-playing game... Hra na hrdiny, chceš li to česky. Pokud si myslis ze to znamena, ze v RPG je jedno jakej mas skill ale zalezi jen na vybave tak to jsi tak akorát naletel tomu co se tahne od zacatku WoWka, drive RPG znamenalo ze to je hra ve ktere hrajes za hrdinu, zijes ve svete kterej nejak ovlivnujes, pokud to ted podle tebe znamena : Hra ve ktere nejde o skill ale o vybavu tak teda nevim kdo z ans je neznalek
Pokud si ale myslis, ze spravne rpg nevyzaduje zadnej skill a je jen o sbirani novych a novych veci + povrchni pribeh kterej pochopis z traileru tak budiž, enjoy -
Tu mam taky rád, Artorias je muj oblíbenec, ale pak mam jeste rad pribeh Ingwarda
-
Karsa?
Ale máš pravdu.
Tak spíš postava o které je nejméně informací ze kterých můžeme vycházet. -
"A prosimvas, nechte si ty reci ze to RPG neni, to jen dokazuje ze jste ty hre moc nevenovali, RPG neni o Questu a GPS navigaci ktera vas nekam dovede, tady jsou skillpointy ktery uz nikdy nevyresetujete, desitky a desitky vyzbroje a zbrani pro ruzne styly hrani, upgradovani a enchantovani zbrani a vyzbroje, hromada kouzel jeste rozdelenych do ruznych podškol."
Celkem ironie. Touhle "řečí" sám dokazuješ, že o RPG víš kulové. Nehodlám plivat na DS, ale fakt mě iritujou ty orgastické plky neználků, kteří tenhle akční simulátor šermu se statistikama povyšují do RPG uměleckého díla a z příběhu dělají něco tak duchaplného a komplexního, že by i Planescape záviděl.
Doporučuju takovým lidem si nastudovat něco o RPG. Realita je taková, že čím je hra více závislá na skillu/vědomostech hráče mimo hru a méně na statistikách ve hře, tím je víc akční a méně RPG. To je samořejmě jen jeden z klíčových prvků RPG. Paradoxně, i to Diablo je MNOHEM více o schopnostech tý postavy in-game a vybavení. Skill je mi k ničemu, můžu být mistr světa a bosse prostě nezabiju, když na to nemám gear a schopnosti.
Je mi jasný, že se najdou takoví, kteří budou tvrdit, že tohle je nová doba, evoluce, nová definice RPG, blabla apod. plky. To jsou takoví ti degenerovaní dobou, co vám budou tvrdit, že sedět 10 hodin denně u LoLka je nová doba a v pohodě, protože fetovat je horší. -
Jeste jednou fakt dik za super video.Jdu vse ceknout a pak zapnu plecha trojku a vysmazim tam dark souls! *1*