Novější Starší

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Miserius
    Vzhledově to asi vypadá blbě, me to ale sedí k atmosfere hry, dvojka me prijde na ten svet az moc hezká... Brát ti to ale nebudu, jen musis brat v potaz, ze hra vysle pred 3 lety, to vyslo treba Dragon Age 2, Duke Nukem Forever, Dead Island nebo třeba první Payday... Vyšla i dost lip vypadajicich her (Witcher 2) ale i tak to v ty dobe rozhodne nepatrilo mezi ošklivky
  • Lotr
    Pán zatáhne Paní zatlačí

Neumím si představit nikoho kdo to dočetl a dokázal by to kritizovat. A pro mne jako HC fanouška je názor každého kdo to nedočetl irelevantní. Vím že je to geniální dílo.

Shodneme se že se neshodneme.
  • TheGGG
    Zrovna v Malazu bych se neodvážil někoho označit za nejtajuplnější postavu. *1* Tam má čisté úmysly jedině mrtvola a i to neplatí pokaždé. *1*
  • TheGGG
    JJ *1* Jedno z prvních videí tohoto typu co jsem viděl, někteří fandi to měli fakt promakaný. Hlavně ty čtyry rytíře sem s dalšíma fandam dost řešil. Ornstein jasná jednička. Artoriasovo story je také moc ubulené. Každopadné nejzajímavější je witch of izalith, ten příběh mám rád.
  • Miserius
    Tyhle videa jsou super, primo od TerraMantise nebo Epic Name Bro a Silver Mont... Společně pokryjou vpodstatě vše a kluci to parádně proživaj, mluvi takovym Dark Souls stylem, maj vlastni videa a nekdy i tajny dialogy ze hry (treba posledni slova Artoriase v tomhle videu jsou an disku ale ve finalni hře nejsou a pritom to co řekl se mi libilo ze všeho nejvíce)
  • tomocz
    Já nejsem ani na straně zla ani na straně dobra :D Nejde mi o to, že někoho hra baví a mě prostě nebaví a nebere. Stejně jako je mi putna, že někoho baví tenis a někoho fotbal. Mě jde o demagogii a nehorázné fanboyovství, neschopné přijmout jakoukoli kritiku na jejich úžasnou hru. A tohle není jen v kruzích pár lidí, ale celosvětově i recenzentsky. A každý přece musí vidět, jak je ta hra naprosto technicky odfláknutá. Grafika, zvuk, hudba, sliby vývojářů a jejich naplnění (k tomu jsem měl takové pěkné video). Ale jakmile vyjde jiná hra i od menšího studia (teď narážím na Bound by Flame jako nedávný příklad), tak se okamžitě sesype kritika přesně na tyhle věci, kterých si ale u DS2 nikdo nevšímá. A co naplat, že BbF vypadá, zní i hraje se líp. Prostě to není DS a tak to každý strhá (viz. například nejen zdejší recenze + komentáře + naprosto šílený Lets Play) :)

A tohle se snažím celou dobu říct, ale uživatel saab si pořád mele svoje s tím, že jsem nahrál jen 4 hodiny a že nemám právo to kritizovat. Ale technickou stránku bych mohl kritizovat už po půl hodině. A svůj možný omyl s příběhem jsem přiznal, to však nebylo podstatou mých tvrzení.
  • Lotr
    *
  • TheGGG
    No přemlouvat tě nebudu, alespoň působíš rozumně a navíc znáš Malaz, takže nebudeš úplný nepřítel propracovaného děje. Navíc dneska nemám hádavou a nejseš Veskoslav, takže tu nebudu donekonečna spamovat s každým kouskem DS lore který vyhrabu. Očividně se neshodnem, ale bylo by divný kdyby se tu někdy objevila diskuze kde nebudou žádné hádky a ostré výměny názorů. Toho jsem si všiml jen u diskuzí pod článkama warhammeru 40 000, což mě taky těší. Jinak bys ale nevěřil co někteří lidi píšou o Malazu, takže pokud si HC fan radši to ani nezjišťuj.
    PS1: stejně mám lore u DS za jedno z těch kvalitních.
    PS2: Oponn? Mělo mě dojít že hádky jsou zbytečné *3*
  • Perfektni video! Ted jsem dost veci pochopil. Jinak DS se hraje jako stara skola.Nepotrebujes tuny cutscen a dialogu abys pochopil a vstrebal tu atmosferu a pribeh.
  • To ani náhodou není tak jednoduché. Klouzáš se po povrchu a nejdeš do hloubky..
  • Lotr
    Ámen. Podle mne jde vůbec o to nejlepší co kdy bylo v žánru fantasy napsáno. Dialogy Tehola a Bugga jsou skvělé. Dodnes se směju slepicím. Ale také nesmíme zapomínat na Bauchelaina a Korbala. Hlavně v povídkách.

V tomhle vidím klad DS. Komunita inteligentních fanoušků. Ale nejsem si jistý zda jim vývojáři dali schválně prostor a nebo jen využili toho že se v prvním dílu vykašlali na příběh a udělali z toho přednost. Ta hra má své pozitiva. To rozhodně. Ale já je nevidím. Ta hra není pro mě. A mám k tomu důvody. Logické a rozumné. Kritizuji jí. Ale "nehajtuji".
    V tom zaslepené děti nevidí rozdíl. A nikdo se nemůže na mne zlobit když toho tedy využiji a pobavím se. Hlavně když o jejich "modle" vím víc než oni.
  • Miserius
    Mě na DS2 bohužel nejvic asi vadí ta grafika, už to nema ten feeling... Vše je takovy moc... musim to říct ikdyz to vyzní blbě, ale je to prostě už moc mainstream
  • TheGGG
    proč bych ti měl něco vyvracet, nejsem náboženský fanatik ani hurikán a tak nic nevyvracím. Mě taky ještě nikdo nevyvrátil můj názor na grafický styl WoW a nebrblám.
  • Lotr
    OK SPOILER

Tak nejdřív si musíme uvědomit co je a kdo je Ben.
    ExVelekněz Stínů - spojení 12ti duší (7 v poušti - další zatím neodhaleny) a hlavně někdo kdo neumí hrát na rovinu. Což se u někoho kdo makal pro Stínupána čeká.
    Ale abych ti jednoduše odpověděl. Chce uzdravit bohyni země. Chromý bůh je něco co nepatří do Malazu a on si to uvědomuje. Ale také ví co by se stalo kdyby ho osvobodil a nebo se ho pokusil zabít. A hledá z toho cestu ven. Bohužel neumí spolupracovat s nikým a neumí se na nikoho jiného spoléhat. Jedinou výjimkou byl Whikeyjack. Ale ten je "mrtvý".
    Takže tady máme někoho kdo dostal ten nejzodpovědnější úkol na světě. Zachránit svět. Ale ten člověk nic nikdy nechtěl ale ví že musí. A hlavně jí to slíbil. Což je také zajímavé. Ben vždy plnil své sliby. Na velekněze stínu zajímavá vlastnost.
  • TheGGG
    1. nesrovnávám Malaz a DS, to určitě ne. Erikson je na úplně jiné úrovni. Vlastně Erikson je na úplně jiné úrovni než většina spisovatelů. Těch 10 knih pro mne bylo něčím neuvěřitelným. Každý aspekt knihy ať už story, samotné boje, nebo autorovy úvahy či dokonalý humor ( Tehol a Bugg) byly ukázkou autorovy geniality.
    2. I přesto si ale troufám tvrdit že i DS je v některých věcech tak trochu geniální (minimálně na poměry lore, vytvořeného čistě pro účely hry). Nemyslím si že fanoušci vytvořili univerzum, ale díky skvělému dávkování informací dostali obrovský prostor pro vytváření spousty teorií a spekulací. Hodně mě debata s kámošama o některých historických událostech v DS připoměla podobnou debatu, kterou jsem vedl o Malazu. Není tolik her co ti dává tento prostor, jsou tu pevně stanovená pravidla, ale zároveň dost místa na vlastní úvahy. To je IMHO parádní změna oproti takému Mass Effectu kde všichni akorát řešili jak vypadaj Quariani pod maskou a zdali se hlavní hero zamiluje do té či oné mimozemšťanky.
    3. Sledoval a četl jsem dost různých fan teorií ohledně DS a musím říct že to není jen tak nějaké plácání o ničem. Ty videa by se občas daly nazvat skoro vědeckým výzkumem (vědátoři neberte to osobně) kdy je každá teorie podložena fakty, která nám vývojáři ve hře prozradili.
    4. Krom toho důvod proč DS miluji jen ten absolutní pocit napětí a nervozity při vstupu do nové lokace. Krásná hudba, pochmurná krajina a neznámo před námi, takovíto pocit sem u jiné hry prostě nezažil.
    PS: Sem Nerd a nevadí mě to *3*
  • Vidím, že nejsi schopen odpovovědět. Malaz je dost podobný Dark Souls, je tam taky hodně ukrytých věcí a motivace některých klíčových postav je zabalena tajemstvím, např. Stínupán apod. Takže vidím, že i o Malazu víš kulové..
  • Tak co je vlastně poenta tvé kritky? Co jsi za ty čtyří hodiny teda objevil, že tě ta hra tak zklamala. Kam jsi se dostal, kolik bossů jsi zabil? Kolik NPC jsi si vyslechl? Kolik PVP jsi odehrál? Kolik Achievu? Kolik bugu jsi za ty čtyři hodiny našel? Pověz...
  • Miserius
    Cos měl na mysli? Nebudu hned urazet, pokusim se odpovedet abych te premluvil na stranu dobra *1* Je tu moc sraček na to abych to pročítal vše
  • tomocz
    *Rychlej :P :D
  • Miserius
    Dark Souls 1 je pro mě osobně jedna z nejlepších her co jsem kdy hrál, neni ale zapotřeba tady delat z lidi co se to nelibi idi0ty... Je to hra do ktery je strasne slozity se dostat a pokud do toho clovek nejde s cilem snazit se do toho dostat a prezit prvni hodiny, kdy netusi jak se to hraje, tak vetsina lidi toho nechá... Já se do toho dostal az napočtvrtý... První hraní jsem ani nechapal jak funguje kouzlení... Po par mesicich jsem se k tomu vracel a porad nic... Az jednou jsem se do toho vrhnul a hral to asi mesic nekolik hodin denne...

Nebudu tu delat machry, pribeh jsem sam z svojeho hrani nechapal, pochopil jsem zaklad a co se tma děje ale nic víc... Youtube povídky jednotlivych postav a udalosti jsem poslouchal po vecerech pred spanim a kazda poslechnuta ve me jeste prohlubovala tu "lásku" ke hře ( https://www.youtube.com/watch?v=tAeCwNgHR0k ). Na příbeh se da divat 2 pohledy... Jako naprosto nudná, obyčejná a primitivní béčkárna (pokud tomu člověk nerozumí) A nebo naopak něco strasne slozityho, komplikovanyho a propojenyho co clovek nikdy kompletne nepochopí (viz rozhovor vyvojaru, jeden se chtel rozkecat o pribehove casti ktera ve hre zamerne neni a druhy ho okrikl ze to nesmi rict)

Stejně jako ta obtížnost... Hra je těžká jen pro nováčka, protože to ještě neumí. Neni to težka hra protoze by podváděla a proste hralo vse proti vám, je to tezky protoze se ucite stejne jako vaše postava ktera si nic nepamatuje... Nikdo nic nevystevluje, nikde se nic nepise, to je taky vec ktera spoustu lidi odradi... Po prvnim dohrani jsem si myslel ze uz to umim a az tak pri 6. (kdyz jsem dodelal Platinu) mi doslo jak moc jsem se mylil!

Myslim si, ze kdyby nekdo mel kámoše ktery mu to "vše" vysvětlil a rekl co a jak tak to hned bude jiný a člověk se do toho dostane ani neví jak (bohužel, moje kamarády takova hra nezajima
    *1* *13* )
    Pokud teda nekdo nemusi akcni RPG a jeste dostane jedno takle nepripustny, nemuzete se divit ze se na to vyprdne... A prosimvas, nechte si ty reci ze to RPG neni, to jen dokazuje ze jste ty hre moc nevenovali, RPG neni o Questu a GPS navigaci ktera vas nekam dovede, tady jsou skillpointy ktery uz nikdy nevyresetujete, desitky a desitky vyzbroje a zbrani pro ruzne styly hrani, upgradovani a enchantovani zbrani a vyzbroje, hromada kouzel jeste rozdelenych do ruznych podškol, guildy ktera kazda prinasi urcite vyhody pripadne nevyhody a třeba i rozhodnuti (vetsina z nich se teda nikde nenabizi, jen musite vedet jak na to - viz treba ze muzete odevzdat Lordvessel nekomu jinymu)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
Novější Starší