Přejít na výpis diskuzí
RPG a akce se začínají prolínat, říká vývojář Diabla III
18.4.2011 | levis
69 příspěvků
-
Kokeeno: Nevím jak Ultima, ale Wizardry a M&M jsou dungeony. :)
-
Mně třeba jako jedno z nejlepších RPG, co jsem v poslední době hrál připadal S.T.A.L.K.E.R. Call of Pripyat.
-
co za teplouše mi dal ty minusky? *11*
-
OMG!!! No co no, taky nazor... W3 a S2 - vrchol RTS a to jsem je hral snad vsechny? :) Levelovani hrdinu ve W3 bylo sakra dulezity a velmi ovlivnovalo prubeh hry. Ono je mozna problem v tom, ze jsi ty hry nehral, neprozkoumal je, nevenoval si jim pozornost - klasicky pristup konzolovych deti. Proc hodnotis neco co vlastne neznas?
-
Kecy za 8 minut. teda pokud si loadoval obrazovku dokud jsi nemel vchod do dalsiho dungeonu hnedka po vchodu ze stávajícího, ale jednička byla dobá hra, u dvojky slibovali takové věci že kdyby splnili polovinu z toho tak by to byla jedna z nejlepčích HnS her, leč nestalo se. Nejradši mám BG sagu ale u diabel jsem strávil hodně času
-
18.04.2011 22:00 MrSanta - kde to mám podepsat? : )
-
a zkusil si někdy Diablo hrát pořádně? ono totiž začíná až na nejvyšší obtížnosti a to platí teda hlavně pro Diablo 2, průměrnej hráč to zabalí po normalu, ale hra začíná až na hell, jak se říká, "easy to play, hard to master"
-
a Fallout za 9 minut a 19 vteřin, hádanky nikde, pošleš to taky do kategorie sraček? To se opovaž, bych tě musel vykydlit Bozarem : )
-
hádanky jsou hádanky, jsou pouze herním prvkem, s RPG nemají co do činění
-
Mě se třeba nelíbí, že takřka všechny jednotky jsou teď (ve stylu warcraftu 3) rozděleny na lehkou a těžkou zbroj a podle toho dostává leckterá útočící jednotka bonus k útoku. Rozdělení jako biological, mechanical atd. se mi líbí, ale ten systém lehká/těžká prostě není ono (jednotky "bez armoru" jsou na tom vlastně nejlíp). Systém v jedničce se mi líbil víc.
-
Ty seš taky dobrej vůl, součástí každýho rpg jsou hádanky a rébusy a...do prdele s adventurama, však všechno šupnem do rpg, budeš si připadat pak jako hardcore šéf co hraje krutý RPG s hádankama, hurá, škoda, že ti retardovaní stojí za menší hovno než ty *7* Miluju borečky jako jsi ty, co si těmahle kecama něco dokazuje, běěěěž někam na forum o Dragon age psat, jak to nemá nic společnýho s BG a podobný hemly, na takový jsem zvědavej nejčastěji
-
kuřbuřt ty jsi retard...
-
souhlas, navíc tahovky jsou muj oblibeny zanr takze bych si to vylozene uzival. Souboje ve F2 byla opravdova lahudka. + ta brutalita a animace zranení to dodnes neni prekonane.
-
Diablo vytvorilo novou kategorii, tzv. clickfest - jeho myslenka je asi takova: uprostred obrazovky je ctverecek, na tento ctverecek dotiraji kolecka, hrac musi co nejrychleji a klikat na kolecka, cimz je zabije a zachrani ctverecek. Toto prosim neni RPG.
-
Pojem akcni RPG byl vynalezen proto, aby i mentalne retardovani jedinci meli pocit, ze hraji RPG. Fuj. Soucasti kazdeho spravneho RPG jsou hadanky a nutnost zapojit mozek, aby se hra dala dohrat. A tyto dva prvky Diablo postrada. P.S. Diablo 1 se dalo dohrat za cca 8 hodin.
-
Toto me nejak minulo, muzes trosku specifikovat (nebo odkazat) o co jde?
-
Delenie podla jednotlivych formatov ci uz ide o LARP, pnp, CRPG je pomerne bezne. Co sa tyka dorazu na pribeh - ja ak sa pozriem na Ultimu, Might&Magic alebo Wizardry, ziadne moznosti ako signifikantne ovplyvnit pribeh nevidim.
-
@ Stan
Jojo, dřív bylo možné odmítnout odměnu, ale posledních pár let se to už, bohužel, neděje. Čest budiž vyjímkám. Když jsem to psal, tak jsem myslel hlavně na Morrowind / Oblivion / Dragon Age 2 - hry, kterým se zrovna věnuju a ve kterých mi to chybí.
K definici RPG - hlavně když se u hry bavíš. O tom hraní je. Jenom mám pocit, že si to hodně lidí poslední dobou nějak neuvědomuje.
Mě osobně je celkem šumák do jakého žánru vydavatel / herní žurnalista hru zařadí. Rozhodojící je abych se u ní bavil *1* -
Mr. Santa - v RPG se hráč ujímá role hrdiny, prochází příběh, vylepšuje postavu, směřuje její vývoj atd., to je z obecné definice RPG, což mně celkem na vystižení podstaty stačí a Diablo to zahrnuje, je ale prostě jednodušší. Taky mám svoje představy jako ty, ale já mám třeba zase výtky k Baldurovi i přez to, že mě bavil a přitom je to modla pro hc RPGčkáře : )
K tomu poslednímu, myslím, že zrovna v BG to šlo, vzpomínám si, že jsem tam několikrát odmítnul odměnu v takových případech : ) -
to je dost blbá definice (už jen když uvážím, že to osekává jen na elektronickou podobu). Hráč v RPG musí mít signifikatní vliv na příběh, který ze zásady nemůže být lineární. loot, exping, skilly a podobné voloviny pak patří do dvou (tří) kategorií prvků -
a)prvky motivační
b)prvky důležité z hlediska herní mechaniky pro dosažení kýžených kvalit RPG stránky
( c)prvky ostatní )