Přejít na výpis diskuzí
RPG a akce se začínají prolínat, říká vývojář Diabla III
18.4.2011 | levis
69 příspěvků
-
to že ho nezajímá MP neznamená že je pirát!!!!
-
Aha... takže pirát :-).
-
Kecy v kleci. RPG není RPG, pokud tam nejsou souboje na kola.
-
Reakce na Stena a můj pohled na RPG
Toto je věčná debata - co je RPG a co není. Každý si pod tím pojmem představuje něco jiného a každý nějakou složku považuje za důležitou. Já považuji za důležité pro RPGéčka svobodu v jednání a možnost hráče ovlivnit směřování nebo vývoj příběhu a interakci s herním světem - rozhovory s NPC, jak těmito rozhovory ovlivňuju hru.
Například v Morrowindu záleží pouze na hráčovi kam půjde, pro koho jaké mise bude plnit či jak se ve hře bude chovat. Může krást, zabíjet, nebo může hrát za hodného, nevybírat každou nehlídanou truhlu atd. Může si pro zábavu plnit sub-questy a vůbec se nevěnovat hlavní dějové linii. V DA:O si zvolí hráč zda se spojí s elfy nebo vlkodlaky, jestli zachová kovadlinu nebo jí zničí. Možnost volby, to je to, co mám v RPGéčkách rád.
Oproti tomu v Diablu není žádný způsob jak ovlivnit děj, vedlejších questy tam nejsou. Hráč může akorát jít hlavní příběhovou osu a cestou mlátit zábavným způsobem stovky nepřátel. Jediné v čem se Diablo blíží RPGéčku je dávání bodíků do atributů a skillů. A to je všechno. Osobně Diablo beru jako akční hru.
PS: ještě bych uvítal, aby byla možnost odmítnout odměnu. Příčí se mi vzít si od chudého rolníka jeho prsten po prarodičích jako odměnu že jsem mu zachráníl manželku *4* -
taky mi vrtá hlavou kterou hru máš na mysli, snad všechny hry co znám v tom žánru splňují požadavky, rozdíl je v tom, že některá obsahuje víc toho nebo onoho a podle toho se pak dá přívlastkem vystinout pro neznalého o jakou hru se jedná, ale definice RPG jasně zahrnuje i Diablo.
-
ktoru mas konkretne namysli? Nejaku vlastnu? Tuto som nasiel na Britannice:
electronic role-playing game, electronic game genre in which players advance through a story quest, and often many side quests, for which their character or party of characters gain experience that improves various attributes and abilities.
Do toho Diablo celkom pasuje.
Chapem, co chces povedat, ale RPG je tak vagne definovany zaner, ze nejake definicie by som nespominal. -
A ktoru mas konkretne namysli? Nejaku vlastnu? Tuto som nasiel na Britannice:
electronic role-playing game, electronic game genre in which players advance through a story quest, and often many side quests, for which their character or party of characters gain experience that improves various attributes and abilities.
Do toho Diablo celkom pasuje.
Chapem, co chces povedat, ale RPG je tak vagne definovany zaner, ze nejake definicie by som nespominal. -
Ne pro někoho, kdo na slunci skoro nevidí a obecně by se moc neměl slunci vystavovat. I kdyby ani jedno z toho nebyla pravda, pořád mám radši zimu. Ale v zimě zas nejsou bouřky, jaká škoda *4*
-
RPG != loot 'n stats game
-
vyjdeme li z definice RPG, není diablo RPG, ale hack n Slash dungeon. nic víc
-
Dneska je venku krásně - dávám mínus *1*
-
Ahaaa *1* Jinak máš pravdu *3*
-
Grafiku? to jako myslíš vážně? najdi 10 rozdílů oproti jedničce kromě rozlišení. Mimochodem Teranské budovy jsou fakt hnusný i v jedničce byli hezčí! Parádní jsou zergové na které je radost koukat a protosy nehodnotím jsou stejní *9*
-
V čem ti příjde SC2 tak radikálně rozdílný oproti jedničce? Pomineme-li grafiku? Nebo je to prostě už jen kůl nadávat na každej novej díl a hypovat ten starej? Neber si to zle, jen některý lidi vážně trochu nechápu...
-
Já přeci neřekl, že provokuješ, já obecně konstatoval, že se vždycky řeší že to neni RPG tak se jen ptám proč. Je zajímavý, že tohle škatulkování jsem u jiného žánru ještě neviděl.
Ale když už se vytáčíš, tak to opravdu radši necháme být. -
Ok. Nechme to byt.
Ale fakt,ze na to ma nekdo jiny nazor neznamena ze jde o provokace. Me zacina vytacet vzdycky az fakt,kdy mi diskutujici zacnou podsouvat podobne teorie. -
Diablo je všude označováno jako RPG s výjimkou toho, že někde je jako HnS RPG, někde akční, ale pořád je to RPG. To že přídavným jménem označíme, že je tam víc toho nebo onoho přeci ještě nedělá nový žánr ne? To bychom tu pak měli žánrů jak hub po děšti.
Přijde mi, že se z tohohle stal už sport, vždycky když jde o Diablo, tak někdo poznamená, že to neni RPG jako by nesnesl, že tahle hra je v jedné skupině her spolu s Baldurem, PS Torment apod. až tak moc to lidi asi vytáčí. -
...reakce na Kar-Chee
-
Dvojka nikoliv
-
Dragon Age je v pohode. Dragon Age 2 rozhodne ne.