Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • pardon, mělo tam být Baldur´s Gate
  • 2Stan-zkusim to jinak. Deux EX. V dobe sveho vydani to byla akcni hra s RPG prvky. Nikdo nepochyboval ze jde o akci. Dnes,kdyz ma vyjit 3. dil,se o prvnim dilu temer vsechny servery zminuji jako o RPG hre.
    A mimochodem-akce do RPG patri. RPG nemusi mit nutne takticke souboje(i kdyz podle me je to jednoznacne plus),ale nesouhlasim s tim,ze RPG je proste RPG at uz je akcni nebo neni. Tohle neni pouhe skatulkovani(jako treba u hudby). Tyhle dva zanry vetsinou zajimaji jine typy lidi. Me nezajimaji Diabla,nezajimaji me hry jako Sacred ... Ne ze by se hraci obou kategorii neprolinali,ale jde proste o jiny zanr...
  • Zrovna Dragon Age je ještě vysoký nadprůměr.
  • Akční RPG to je, ale pořád je to RPG, FPS může být třeba "příběhová FPS hra" ale pořád je to FPS, Diablo RPG zkrátka je, tohle škatulkování už je ale věc jiná. Copak se třeba Bladru označuje jako "ukecané RPG", nebo příbehové RPG apod.? Protože narozdíl od Diabla je tam zase minimum boje a je okrajový a škatulky jsme si nevšiml, označuje se klasicky RPG.

Prostě škatulkovat hry jednoho žánru podle množství questů, dialogů, počtu soubojů apod. je sice hezké, ale žánr je pořád stejný, ten se nemění.
  • Podle me je v dnesnich "rpg" hrach tak 90% z herni naplne akce, co je moc. Ja bych uvítal kdyby tam bylo víc adventurních prvku (treba ctení mailu, reseni hadanek, interakce s predmety a pod.) jako treba v Vampires Bloodlines, nebo fallout 2.
  • Zapomel jsem dodat ze mluvim jen o singleplayeru(multiplayer me nezajima),ale to stejne od minusovani nikoho neodradi:)
  • To je sice hezke,ale chapete tu nekdo ze vyvojari si ''degradaci'' RPG a prezentovanim ruznych sracek jako RPG sami vychovavaji (a velka studia to podle me delaji cilene) generaci hracu,kteri budou tyto slataniny povazovat za super uber RPG a budou je radi kupovat? Podivejte se na Dragon Age 2...
  • Starcraft 2 ani nevzpominej. Pro me propadak roku. Zlaty prvni dil. Ale abych mu uplne nekrivdil,tak az vyjdou vsechny 3 dily,mozna uz se to bude prvnimu dilu aspon trochu blizit...
  • Ať se prolíná, co chce s čím chce, každý hráč RPG ví, jak taková hra má vapadat. A žádný nápis RPG na krabici to nezmění. Vývojáři mohou lhát sami sobě, ale ne hráčům.
  • Muff ma pravdu. Neni to RPG. Diablo vzdy bylo a bude ''akcni'' RPG. Problem dnesni doby je,ze vetsina mladsich hracu uz nerozlisuje mezi akcnim RPG a RPG. RPG rikaji temer vsemu. A vyvojari je v tom jen podporuji. Jim to totiz vyhovuje.
    To sluvko ''akcni'' pred RPG vzdy jasne vymezovalo o co jde a vsem to bylo jasne. Dnes vas vyvojari lakaji na pomalu hardcore RPG a pritom je to akcnarna co ma par vylepsovani postav.
    Pritom ale nastesti existuji hry,kde je akce a presto jde o nadherne cistokrevne RPG. Z posledni doby je to napriklad vyborny Fallout:New Vegas. Te hre snad ani nejde nic vytknout *1*
  • To je alibismus. Třeba Warcraft3 mě moc nenadchnul a WOW no to už vůbec ne. Tyhle dysneyovky jsou mi proti srsti ( na druhou stranu to baví 10 mil lidí, tak že asi chyba bude ve mně *9* ) Warcraft3 byl pro mně zaseklej mezi strategií a RPG kde ty RPG prvky nehráli moc velkou roli ( řekl bych že žádnou ) Taková obyčejná a ne moc zábavná hra kde konkurence byla na míle daleko. Starcraft2 je na tom podobně bez RPG je to sice zábavnější, ale sing player jednou a dost ( žádná motivace hrát znovu a spíš jsem to hrál kvůli videím )
  • co je tedy diablo za žánr když ne RPG? Uznávám třeba, že by mohlo být hack and slash RPG, ale pořád to RPG je, splňuje podmínky pro tenhle žánr.

Přiznám se, že by mě zajímalo kam tu hru zařadíš ty když ne do rpg.
  • "odbočit" jde jenom v open-world hrách.

A neotravuj mě s nejméně důležitou částí z původního příspěvku. Pokud máš takovou potřebu někoho sužovat svojí existencí, zamiř na novinky.cz. Při tomto nemilém počasí nemám na trolly energii.
  • Uvidime jak to dopadne... tesil jsem se jak malej, ale taky zacinam byt mirne skepticky... Ale vzhledem k jedne zakladni premise a to te, ze Blizzard jeste nikdy nevydalm spatnou hru... muzeme doufat...
  • Já ale nemůžu ta to, že v IW nejde odobčit *1*
  • to by člověk nevěřil jak jsou ti vývojáři od BLizzardu všímaví. A já si myslel že to Diablo3 svou grafikou je pozadu o 5 let ( nejméně )
  • Mam rad kdyz se v FPS objevi rpg prvky. Naopak nemam rad kdyz se u RPG kvuli akci zapomina na rpg koreny (Mass Effect 2). A co se tyce akcniho rpg. No pokud povazujete za akcni rpg pouze hack & slash, pak pouze Diablo. Pokud i jine rpg s akcnejsim soubojovym systemem, pak treba jeste Zaklinac, Divinity 2, ...
  • To si vychytal :)
  • Momentálně mám chuť někoho zabít a myslím, že mám kandidáta.
  • Máš chuť na něco přímočarého? Chápu *1*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit