-
Recenze zajímavá... nečetl jsem přiznám se celou ale asi něco přes půlku. Samozřejmě autor má pravdu o tom jaká hra je. Ale myslím, že pokud člověk tento titul zakoupí hru s tím jaká je. Což je můj případ. Koupil jsem si tento titul jen kvůli pár věcem.
1. Grafika odpovídá roku 2014 (což se u většiny titulů absolutně nedá říct)
2. Zvuky,prostředí parádní
3. rubačka bez ultimátního příběhu
Já tedy za nějakých 620kč měl zábavu na 7-8hodin + multiplayer. A bavil jsem se od začátku do konce. Určitě bych mohl říci mnohem lepší tituly než je Ryse. Ale já si tu hru prostě užil a nelituji těch peněz.
Je to navíc velmi dobrý port pro mě. A pokud má člověk chuť zahrát si nějakou rubačku, která vypadá perfektně a nemá náladu přemýšlet nad bůh ví čím je tahle hra velmi dobrá. Za mě osobně bych dal 8/10. Ale je to čistě můj názor :-) a chápu, že dost lidí tuto hru zavrhuje nebo je neoslovila. -
-
Jestli se ti ta hra líbila, pak samozřejmě není co řešit. Já zase mám odehranou například Bayonettu, Metal Gear Rising nebo Devil May Cry, kde jsou poměrně komplexní bojové systémy s mnoha komby a různými zbraněmi - to v Ryse nenajdeš a mně osobně to tam hodně chybělo.
-
-
Tak sám jsem Metal Gear fanda, takže jsem hrál MGR a je to o hodně jiné. Ale zase člověk se u toho Ryse tolik nenavzteká jako u těhle her :-) které jsou samozřejmě také dobré.
-
-
Crytek nemá na body v recenzích co čekáš. *1*
-
-
Já nesoudím určitě autora :-) Já osobně mám Crytek rád... prostě pro mě je to firma dobrá a s nejlepším Enginem, který je podle mě dobře optimalizovatelný. Takže za to mají u mě body. Protože Crysis mě bavil a Crysis 3 se dá hrát i na slabších sestavách. ArcheAge také CryEngine a celkem slušně optimalizovaný. Já je prostě rád podpořím.
-
-
-
Škokuje mě hodnocení hry. Hra je zcela funkční, má vynikající atmosféru a je zasazena do zajímavého prostředí a kulis. Má své nedostatky, ale rozhodně je to pro mě A titul, který jsem s radostí dohrál. Vůbec již nerozumím dnešním hodnocením (nebo vlastně asi rozumím...).
-
-
Ja by som zas povedal, ze hodnotenie je ok. Problem je ze ine hry, ktore by mali mat takisto podobne hodnotenie dostanu kludne 8-9/10.
-
-
Nechapu tu velkou kritiku. Ano, je to koridorovka, ovlada se to par tlacitky... ale je to zabavne a dohral jsem to jednim dechem. Vyborna grafika, pribeh je taky dobry (rozhodne ne tak spatny a plytky, jak je popsano v recenzi) a hratelnost je taky fajn. Navic uplny zaver se mi teda libil moc *4* ... proste vyborny herne-filmovy zazitek na par hodin, ktery si hodnoceni 5 fakt nezaslouzi. Za me 8...
-
-
Tady je vidět, jak moc se liší konzolové hraní od PC (respektive těch starých her, jelikož QTE a skript-fest dávno přešly na PC). Myslím, že nejlépe se skriptováním vypořádalo Valve v Half-Lifech, kde ho využívali, ale nezneužívali. Jasně to definuje gaučové hraní - sednout, klikat a nepřemýšlet. Někdo by řekl, že to není na škodu, vždyť každému co jeho jest, ale pak se nedivte, že moderní člověk hloupne, leniví a tloustne. Tyhle hry jsou prostě jen na efekt. Možná jsem staromódní, ale obsah by měl převyšovat formu.
-
Hra je nanejvýš průměrná. 5/10 je tedy adekvátních. Nedělejme z toho něco co není. V Shadow of Mordor mám 60+ hodin, ptže souboje jsou krásně dynamické. Tady mě nebavily už po dvou hodinách (zpomalovací QTE zničili dynamiku soubojů) a bral jsem je jen jako nutné zlo, aby se mi otevřel další parádní filmeček. Na druhou stranu v co-opu to může být o něco zábavnější.
-
-
tak to jsem zvědav, jak lidi přijmou Kingdom Come, které mají v soubojích taky zpomalovací QTE... ale tam souboje nebudou tak časté.
-
-
Tohle by Horacio nikdy neřekl!
-
Kingdome Come ma zpomalovaci QTE? Vazne?
-
-
Precetl jsem si to cele jeste jednou ale fakt jsem tam na nic takoveho nenarazil...
-
-
no dobře, jestli bude i u soubojů s mečem naprostá volnost pohybu, tak už se to těm QTE vzdaluje.
-
To neni otazka. Podivej se na videa kde je videt souboj a uvidis ze muzes chodit.
-
no tam je otázka, jak to bude s tím chozením, když už bude probíhat souboj.
-
Nemyslim tolik cut sceny jako to jestli mas ovladani postavy v rukou jestli mi teda rozumis. Kdyz tu postavu normalne ovladam, muzu chodit, krejt, utocit atd. tak to podle me proste neni QTE. To zacina ve chvili kdy mi to ovladani sebere a nevrati mi ho dokud nezmacknu to tlacitko (nebo sekvenci tlacitek) ktery po me hra chce. To nemusi bejt cut scena. Muze to bejt posledni rana bosovi v GoW nebo treba zapichnuti psa kterej se ti zakousne do ruky v CoD. Tak to vidim ja.
-
narážel jsem na slovíčka "generally", "most"...
jinak nejsem jediný, kdo na to má tento pohled:
"this game seems to clearly have similar systems to QTEs."
"Well with all these QTE's, I just hope they are so varied and dynamic that we hardly notice they're QTE's."
ale ano, v konečném důsledku jde tedy pouze o to, jak kdo chápeme QTE :) pokud se budeme držet toho, že QTE probíhá jen v cutscénách, tak tohle QTE není. pokud přistoupíš na to, že když po tobě chce hra, abys rychle něco zmáčkl, jinak je průšvih (a ještě ti ukáže co), tak to specifická varianta QTE je...
-
-
jo. pokud vím, tak na tom vlastně stojí ten soubojovej systém. už to bylo vidět i na některých videích. když je potřeba reagovat, zpomaluje se čas, aby hráč stihl provést výpad správným směrem. to je v podstatě princip QTE... jinak o tom zpomalování času mluvil i Vávra...
-
-
Drasťa: ale kdepak. nejsem to já, kdo bojuje s definicí QTE. žádná přesná definice není. jsou různé varianty. všimni si i používaných slov na té wiki. když se tam do toho začteš pořádně, tak prostě ten souboj jde považovat za jakýsi hybrid QTE...
-
Aha tak jsme doma. Vypada to ze trochu bojujes s definici toho co QTE vubec je. Tim se to vysvetluje.
Ne fakt QTE neni moment kdy te hra vede za rucicku a ukazuje ti co muzes zmacknout. To je moment kdy ti hra vezme ovladani a pak te nuti zmacknout jenom tu jednu vec aby probehla nejaka akce a tys zase mohl normalne hrat (zabit psa co ho mas zakouslyho do ruky, zabit aliena co ho mas zakouslyho do ruky, popravit bose v GoW apod). I kdyz existuji i hry ktere se skaldaji jenom z QTE momentu.
http://en.wikipedia.org/wiki/Quick_time_event -
Drasťa: QTE jsou takové momenty, kdy se na obrazovce objeví něco, co máš zmáčknout, a ty to rychle musíš zmáčknout, aby se na základě toho něco stalo. to se doufám shodneme. a vzhledem k tomu, že se u Kingdom Come objevuje na obrazovce, co máš zmáčknout, aby se na základě toho něco stalo, není to podle tebe QTE? to tady jen troluješ nebo jak to mám chápat?
jediný rozpor vidím v tom, že QTE bere někdo čistě jako interakci v nějaké cutscéně. v takovém případě ano, nejednalo by se o čistokrevné QTE. pokud se ale zobrazuje, že máš v určitý moment něco zmáčknout, aby se něco stalo, tedy tě to ještě takhle vodí za ruku, je to pro mě varianta QTE, i když má hráč volnost v pohybu. -
Takze vsechny hry kde musis mackat tlacitka pri souboji ve spravny moment jsou QTE?
-
Drasťa:
mrkni se na poslední videoupdate na souboje, na obrazovce problikávají tlačítka s textem
LB: perfect block
RT: combo
RT: riposte
jiný videa kvůli tobě zkoumat nebudu, ale bylo to i jinde. ještě je tedy možnost, že to nepopisuje to, co máš zmáčknout, ale je to spíš info k vývoji. o tom ale spíš pochybuju, to by si vypisovali někam do konzole
jen tedy kdybys to nevěděl, tak LB a RT jsou tlačítka na gamepadu...
ten pohyb, co Vávra popisoval, na těch QTE prostě stojí. máš volný pohyb, máš různé kombinace, kam udeřit, ale souboj víceméně bude probíhat tak, že musíš v určitý moment zmáčknout konkrétní věc, jinak se se zlou potážeš... -
-
Reakce na příspěvek:
Takze vlastne vsechny hry jsou QTE, protoze u vsech musis v urcity moment stisknout konkretni vec. Treba u fps, kdyz mas zamerovaci kriz na nepriteli, musis stiskout strelbu, kdyz to delat nebudes, se zlou se potazes. A neb, jak to dopada, kdyz diletant vyklada o necem, cemu nerozumi.
Pamatuj si, ze QTE je herni mechanismus, kdy ti hra predklada sekvenci tlacitek a ponybu, ktere musis ve spravnem poradi a neprodlene zopakovat. Kdyz se ti to nepovede, budes celou sekvenci opakovat znova, dokud se ti to nepovede.
-
-
Ja uz to vidim! Ty trollujes... smarja ze me to nenapadlo hned. Jako bych nic nenapsal :D
-
Ja nepamatuju ze by se to v nejakym videu normalne zobrazovalo "Zmacni X" a po zmacknuti X by se odehrala animace pri ktere by ses jenom koukal jak nekoho popravujes ale treba se pletu. Vzhledem k tomu ze souboje tam maji byt na principu nejaky fyziky tak pochybuju ze by se tam neco takovy vyskytlo.
-
Drasťa: no v nějakým videu se tam něco zobrazovalo... takže podle tebe to není QTE? ok :D
-
Princimp QTE je to kdyz se ti na obrazovce objevi "zmackni X" a pokud ho zmacknes pozde nebo ho nezmacknes tak smolik. V Kingdome Come to tak alespon doufam nebude a muzes zmacknout co chces a podle toho bude tvoje postava reagovat. Rict ze je to "v podstate princip QTE" mi prijde trochu uhozeny.
-
-
-
-
Tak já to mám naopak... V Shadow of Mordor mě souboje po chvíli bavit přestali a v Ryse ne. :) Shadow of Mordor je pro mě silně, ale opravdu silně nadhodnocená hra. Sto lidí, sto chutí.
-
-
Možná je to tím herní filmový jelikož hry si myslím mají být herní herní *3*
-
-
hry MAJÍ BÝT??? jsou hry jsou různé někdy takové jindy makové (co je třeba herního na kvalitním simulátoru?) hry mají být především ZÁBAVNÉ prostě pro někoho je zábava ovládat letadlo v domácím kokpitu pro jiného dvěma tlačíky v akční hře Hlavní je ať je hra zábavná a né hloupá jedno jakým způsobem! *3*
-
-
-
Taky budu divnej... Jo je to pitomá rubačka s klišé příběhem, ale je to krása a místama chrochtací krása. Jak se hezky česky říká "guilty pleasure." *4*
-
-
je to povrchní blbost. Sice jsem to nehrál ale dle videí by to déle jak 10 minut nedokázalo udržet mou pozornost.
-
-
troll *7*
-
-
trpíte trollofobií
-
-
-
-
Já nevím, ze všech stran slyším jen jak je hra špatná/hrozná/tragická/odsoudit, zabít a upálit vývojáře!!..Z mého podhledu (mám rád vše kolem starověkého Říma - nikdy jsem nehrál podobnou rubačku - mám nový stroj a chtěl jsem na něm vyzkoušet něco, co vypadá fakt dobře) se královsky bavím..ano, jsem si vědom plytkého příběhu a jistého stereotypu, ale díky mé nezkušenosti s podobným typem her mám na nejvyšší obtížnost kolikrát co dělat a hra mě zatím opravdu nenudí..a navíc vypadá fakt luxusně, někdy jen tak chodím po městě/ lese a jen čumím na kapradí :)..
-
-
Aní, vzhledem k tve nezkusenosti a neznalosti ti prumerna hra prijde jako dobra, a co? Tem co jsou zvykli na mnohem propracovanejsi a kvalitnejsi bojovky, jako je Dark Souls nebo Darsiders to prijde slabe.
-
-
A co??..A nic..jen vyjadřuji názor, že ne pro všechny by ta hra musela nutně znamenat čisté zlo..prostě se najdou i lidé, které by mohla bavit a protože jsem zde takový názor postrádal, tak jsem ho vyjevil..nicméně netvářím se, že jsem sežral všechnu moudrost světa a jen můj názor je ten jediný správný, což je bohužel v poslední době v řadě diskuzí zcela běžný jev..tady je to samé..názory typu "hra nestojí ani za stáhnutí zadarmo a kdo ji bude hrát, je idiot" jsou toho jasným důkazem..prostě tebe to nebaví, v pořádku, hraj si něco jinýho, mě jo a budu si stát za tím, že hra rozhodně tak špatná není..jo a když už jsi tak znalý a zkušený, můžeš mi prosím doporučit nějakou žánrově podobnou hru, kde hrdinovi nebudou z očí šlehat modrý plameny a celou hru se nebude prosekávat tunami fantasmagorických příšer se zeleně svítícím pětimetrovým mečem??..A tento dotaz myslím zcela vážně, protože mě prostě fantazy nebaví a najít hru z "reálného" prostředí se mi zatím napodařilo..
-
-
-
Už při prvních E3 ukázkách, kdy Římané útočili na velké město s vysokými hradbami a obránci na sobě měli bederní roušky a kyje bylo jasné, že to bude prů*er *4*
-
rozumim tomu dobre, ze Ryse je koridorovka, zatimco nejnovejsi rubacka ze sveta Pana prstenu je otevreny svet a je mozne se levelovat? Ale i tak v obou hrach je v drtive vetsine casu herni naplne rubacka? V cem je rubacka z pana prstenu o tolik lepsi, ze dostala 8/10 a Ryse 5/10? Ma lepe vyreseny soubojovy system, je treba pouzivat vice tlacitek apod.? Nebo je to delsi hratelnost, protoze je treba nekam dojit, zatimco v Ryse je to instant rubacka? Na nic nenarazim, jen me to osobne zajima. Ryse podle recenze udajne velka nuda, Middle-earth: Shadow of Mordor podle recenze paradni hra.
-
-
A proto dostal Wasteland 2 taky 6/10 :)
-
Combat system Ryse je úplně tupej a dělanej jen na efekt. Ten v MiddleEarth je daleko lepší
-
Shadow of Mordor má Nemesis, což je dost zajimáva perlička. Má lepší soubojový systém, což ale není překvapením, protože ten v Ryse je klasická mlátička. Má lepší příběh, což opět není zas takovým překvapením, když to srovnávám s Ryse. Ryse má zase daleko lepší grafiku. Toť vše. Neříkám, že Shadow of Mordor je nějak celkově hra na výši, ale ve srovnání s Ryse vyhrává.
-
hodnocení není známkou redakce, ale jednotlivce. tedy každý prostě tu hru ohodnotí jinak.
-
-
ja se o redakci nikde nezminuju. A prave proto, ze se klidne muze stat, ze hru recenzuje nekdo, kdo hraje mnohem radsi neco jineho a tak tomu napari nizkou znamku a sepsuje to, tak se ptam, jak je to ve skutecnosti. Nemuzu si pomoci, ale obe hry jsou v prve rade rubacky, v mordoru pocitam pujdou obeti po odehrani hry urcite i do tisicu. Tak me zajima, jestli to rubani, ktere predstavuje drtivou cast hry je vyreseno nejak zabavneji, propracovaneji a hrac musi vice taktizovat, nez Ryse, kdyz je hra podle recenzi udajne o tolik lepsi.
-
-
uniká ti podstata problému. nejde jednoduše říct, co je lepší, protože každému může víc vyhovovat něco jiného. popřípadě někdo se může bavit u obou her... z toho plyne, že na tu otázku si můžeš správně odpovědět jen ty sám...
-
-
nic mi neunika. ptam se zcela jasne a sice na bojovy system. Urcite se najdou matadori, co hrali obe hry a tak muzou poreferovat.
-
-
dobry pane na nebi, zase jsem potkal hnupa. Ti co hrali obe se muzou rozpovidat vice a ne pouze bavily me vice tam a tam. Od recenze prave cekam, ze ty souboje, ktere tvori u techto her 95% herni naplne trochu rozeberou, ale bohuzel zdejsi recenze jsou v posledni dobe chabe a clovek se dozvi pouze subjektivni dojmy recenzenta a potom se clovek musi ptat na foru. Takze evidentne neplni svoji ulohu. Bohuzel.
-
jeden ti může říct, že ho bavily souboje víc tam, druhej zase že ty druhý, samozřejmě může převládat názor, že jeden druh soubojů je zábavnější, ale stále to nevypovídá nic o tom, jak se to bude líbit tobě. a to je to, co ti uniklo ;) ty se totiž ptáš na to, jak se ti "má" něco líbit...
-
-
-
-
-
K tomu světu. Máš tam větší volnost. Prostě máš velký level (mapu), kde se lze různě pohybovat atd. To zde nejde. K tomu výsledku asi také přispěl ten "zajímavý" nemesis systém.
-
-
jo ten volny svet chapu, jen si rikam, ze u takovych her je to spise zdrzovani a nesedne to kazdemu. Zajima me proto primarne souboj s neprateli, jak moc je kreativni, zda je potreba pouzivat mozek, nebo je to jenom o klikani minimalniho poctu tlacitek do zblbnuti a hra dela komba v podstate sama.
-
-
Jako používat mozek... Používáš ho tam více jak zde, protože tam máš více možností. Ne každý nepřátel lze usekat jako ty základní orkové. Je to propracovanější. Musíš uskakovat, přeskakovat, blokovat, sekat, používat dovednosti a hodí se i využívat terén. Ale nic co by jsi jinde neviděl.
Ten kdo má rád akce v jasně daném koridoru zde asi bude spokojen. Navíc to vypadá opravdu dobře. Lépe jak ten Mordor.
-
-
-
ani jedna neni dobra.pytas sa spravne.v oboch hrach je bojovy system uplna nuda.v jednom klikas dookola to iste.LM+RM+F.ryse zase QTE dookola.bohuzial mordor ma velmi biedny level dizajn(ruiny,stany,veza,blato)stale dookola.ryse aspon vidno ze dizajner neni ziadna lama.leveli su pestre a citis sa ako na dajakej vyprave.ryse je zase kratky a drahy.zalezi aj od recenzenta co ho osobne bavi.malu recenzentov vie dnes uprimne zhodnotit kvality titulov.u mna by dostali obe hry po 6/10 ak by som osobne mal favorita tak ryse lebo mam rad rim a vsetko okolo toho.
-
-
Tak Mordor zato tak celkom nemoze. Kedze cela hra sa odohrava v Mordore tak tam s level dizajnom moc spravit nemozu.
-
-
no ked mas ruiny na ktore mozes akokolvek vyliezt,lukostrelci su na tkych miestach ze sa pytas ako sa tam dostali,ked nikde neni rebrik,to je nedotiahnuty level dizajn.vsetci to porovnavaju s AC no pri AC mas na budovach tam kde su vojaci po strechach rebriky aby to krucinal davalo zmysel.pri AC nemozes sa zavesit uplne na cokolvek.v mordore sa dalo na kazdu ruinu vyliezt volne.
-
-
No jak se tam dostali, vylezli tam, vzdyt sou to skreti a ti s lezenim problem nemaji, viz scena v Morii ve filmech (ze kterych hra cerpala, takze srovnani lze pouzit).
Mimochodem, bahno a stany a kour a popel sou scenerii v prvni polovine hry, druha je zasadne hezci. A kdyby se kritici obtezovali se dostat trochu dal, zjistili by, ze otravna premira souboju (ano, taky me otravovala) suzovala jenom uvod hry, s tim, jak se odemykaji moznosti, se daji situace resit daleko, daleko elegantneji a hlavne zabavneji, nez tupym nabehnutim do davu nepratel. -
Aha tak to hej. Skor som narazal nato, ze v Mordore tie levely moc pestre byt nemozu.
-
-
-
-
Oboji je sr@cka. Mordor me vubec nezajima, ale tohle sem chtel kvuli grafice aspon stahnou, ale dosel sem po komentarich hracu k zaveru ze ani to nema cenu! Pro me oboje zbytecny hry, ze je Mordor uplne obycejna buranska rubacka pisu od zacatku!
-
-
Včera jsem to dohrál a jak se na to všude nadává a dostává to jen špatné hodnocení, tak musím říct, že se mi to moc líbilo... Dohrál jsem to jedním dechem, ve hře nebylo jediné "hluché" místo. Graficky super, hudba parádní a příběh na hru taky ušel. Herní náplň se hodně opakuje, ale prostě i tak to baví. Po dlouhé době hra, kterou jsem dohrál...což se u mě moc často nestává.
-
-
Ale ne proto že je to dobrá hra ale proto že nevím jak ale přenesl ses přes všechno špatné co ve hře je
-
-
Protože je zábavná, udržuje si pořád stejné tempo a nepoleví, bavil jsem se celou dobu....scenérie jsou propracované, příběh není totalní nuda, která člověka po chvíli přestane zajímat. Ani jsem se nepokoušel přeskakovat cutscény, bavilo mě to sledovat... A hudba? Parádní... Prostě jsem se bavil a to opravdu nejsem nejmladší hráč...
-
-
Když tě to tak bavilo, koupil sis tu hru? *3*
-
-
ja doufam že snad ne
-
-
-
-
-
Ja nevim o co vsem jde... Kdyz vysel God of War, tak se vsichni mohli pos..t jak bozi je to hra... Ted na stejnej system hazej vsichni hnuj... Ano je to rubacka ale muzu rici ze docela zabavna s misto recky mytologie s rimskym "nudnejsim" pribehem...
-
-
Srovnávat tento odpad s God Of War, to je drzost. V God Of War byly alespoň nějaké puzzle, tady není vůbec nic kromě tupého klikání myší.
-
-
Kdybž jenom puzzle, bylo tam mnostvi ruznych nepratel a variabilita prostredi, propracovani velkolepi bosove, postava se vyvijela a ziskavala nove zbrane a utoky, takze se menil gameplay a nebyl stereotypni. Propracovanosti se to neda vubec srovnavat. Crytek se proste prekonal a udelal hru, ktera je jeste vetsi technologicke demo nez crysis.
-
-
no přetáhnout bednu abych po ní vyskočil na vyvýšeny místo, to je puzzle jak sviňa *1* a co to jinak melete? variabilita nepřátel?krom bossů, tam na začátku bojujete se stejnymi nepřáteli jako na konci? a jinak útoky taky byli od začátku do konce furt ty stejny....akorát jste postupně získávali nové předměty (bylo jich asi 6, což bych změnou celého gamplaye fakt nenazval) a každý vám poskytl jednu novou schopnost, což je opravdu revoluce *1* GoW je kvalitní hra, ale zase z toho nedělejte nějakej propracovanej multižánr, je to obyčejná ale dobrá hack and slash hra jako ostatní jí podobné
-
-
-
Za sebe musim rict ze jsem hral vsechny dily God of War a nenasel jsem zadnou jinou hru ktera by dokazala udelat souboje tak zabavny jako prave God of War a ze tech klonu vyslo pozehnane.
-
-
GoW je pro mne jen hezčí tomb rider
-
-
Promin ale to fakt nedava moc smysl :D
-
-
-
-
Hra je vynikajúca, aj Port na PC sa vydaril - čisté sedmičkové hodnotenie.
-
-
tento příspěvek neni pravdivý
-