Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Před pár dny jsem dostal pozvánku do bety Netheru a je to taky super hra, ale s DayZ se to celkem nedá srovnávat. Ikdyž je každá vlastně o tom samým, je u toho naprosto jinej pocit. Ty obludy jsou vážně těžký zabít a hned se na vás slítnou ve velkým. Ale je to super hra!
  • Jiste mechanickych uprav v enginu je vic nez dost, ale stale me to nezbavuje pocitu ze hraju stary day-z mod s mensim bonusem (interiery, inventar, pozmenene lokace), ve se ale setri na PVP strance. Maly pocet zombiku by mi ani nijak nevadil, jelikoz to neni ten hlavni faktor zabavy ve hre, kde sepostupem casu stejne jako v modu stanou akorat lehce otravnou featurkou, ale maly pocet hracu na serveru hru srazi o tridu dolu, pricemz si ji promoteri dovoluji nazivat MMO *11*. Jako samozvany znalec enginu si dovolim si tvrdit, ze se kvuli nemale HW narocnosti zavisle na zvysovani kapacity serveru, na poctu hracu nic velkeho menit nebude. tot muj nazor
  • V podstatě máš pravdu, vývojáři v alphe se spoléhají že jim hráči pomůžou s obsahem a opravou chyb. Má to svoje plusy a mínusy. Úspěch je různý od projektu k projektu a do předu to není snadný uhádnout, proto většinou lidi musí prostě věřit vývojářům. Já jsem si Dayz SA koupil i s kámoši, a doufám že mě to bude bavit až do plné verze i po ní, ale to nevim jistě, prozatim mě to hodně baví. Deanovi držím palce a doufám že se to povede :) .
  • O grafice to vůbec není, přidali nějaký efekty ale to je druhá nebo třetí kolej. V první řadě překopávali engine proti hackerům (vše se teď odehrává jen na hive serveru, takže si nikdo nemůže nic nahackovat), zvětšovala se mapa a hlavně je tam tolik nových možností až běda.
    Hodně věcí se navíc chystá do budoucna - auta, helikoptéry..

JInak k těm zombie - Rocket říkal, že se jim zatím tolik nevěnovali, mají nový animace a chvíli po startu zapnou Ragdoll fyziku postav z Army3. Zombie je málo prostě proto, že to tak někdo nastavil, hra má být stabilní snad s 15 000 lootem a 2000 zombie. Je to alfa tak se všechno dolaďuje, ale s modem je to nesrovnatelný, už jen po návštěvě první vesnice.
  • S tebou se fakt bavit nemá smysl, ty vidíš jen grafiku ,ale nevidíš už nic jinýho, v gameplayi je to jinde. A malý počet zombií? Máš ty vůbec mozek? Pár dní z5 se řešilo to že servery neunesou moc hráčů, lootu ani zombií. Tohle se bude řešit hlavně v téhle fázy hry, a pokud řešíš tyhle detaily tak patříš přesně mezi ty "malý fakany" na který bylo už upozorněno dříve.

PS: Ani nemusíš odpovídat, ja jsem psal, ty tebe evidentně zajímá jen dvě věci, a to grafika a boom efekty, s takovýma lidmama se nemá cenu bavit, takže nebudu odpovídat. Jestli mě hodláš urážet a označovat jako někoho kdo musí mít nonstop pravdu a fanboye, tak se mrkni pod články o dayz z5 a zjistíš že jsem už hodněkrát uznal svůj omyl a chyby Dayz, ale jen u "normalních lidí co nehledí jen na efekty a grafiku.
  • Souhlasim, v pripade BIS i snad celkem opodstatnene.
  • Zkousel si chernarus z army2 na plne detaily ? Pokud ano, mel bys uznat ze nejaky vetsi rozdil v grafice tam proste neni. "Ranna faze = maly pocet zombie" *2* tak to me pobavilo.. Nejjednodussi logicke vysvetleni je "maly pocet zombie = vysoke fps", jiny vyznam to ani nema, a o komplikovanosti pridani spawnu zombiku tady snad psat ani nebudeme ne? :))
    Kdyz rikam par tydnu se zdrojakem v garazi, tak tim v zadnem pripade nemyslim ze se to bude delat v editoru, v tom se az soupnou ci naklonujou budovy na mista, kde drive byly pole a lesy ci jine objekty, aby se dostavil feeling neceho noveho. Kazdopadne jsi mi prakticky kladne odargumentoval muj nazor -- "(protože po většinu času ( do E3 2013) překopávaly engine, takže prakticky na hře samotné děljí cca 6-8 měsíců, )", zmeny v enginu jsme tu probrali, takze neni o cem .. *12*
  • risa2000
    Přidám sem spíš obecnou úvahu na téma alfa verze. Mám pocit, že hráči, kteří si teď koupí alfu, aby to nejen hráli, ale snad se i nějak podíleli na jejím pilování, budou za rok, dva už
    a) unavení z toho jak se hra vyvíjí
    b) na úplně jiné úrovni, než ti, co si hru koupí po jejím vydání.
    Na jednu stranu chápu, že se něco podobného může stát u větší hry (např. Battlefieldu) i bez alfy, tedy že hráči, kteří přijdou pozdě budou v nevýhodě, ale ta alfa to podle mne ještě zhoršuje a případnou hráčskou komunitu ještě víc "rozplizává".
    Druhá věc, udělat hru na přání hráčů je zajímavá myšlenka, ale na druhou stranu, jak zajistit, aby to, co se líbí nadšencům, kteří si koupili alfu, se líbilo i těm, co přijdou až s vydanou verzí?
    Momentálně mám pocit, že většina alfa programů je spíš kamuflování neschopnosti tvůrců dotáhnout hru do konce po tvůrčí stránce, případně pokus o "oficiální" crowdfunding.
  • 136.000 ani né 24 hodin po vydání... tam tě pár procent pro Steam ne*ere, zvlášť když ti jako služba nemálo pomáhá.
  • Neřekl bych, kdyby sis to zahrál tak bys to neříkal, jednak ten předělaný engin je hodně znát. Inventář je zcela jiný (lepší)), boj zblízka se zombiemi je taky jinde, to že je to zatim v ranný fáze hry se dalo čekat ( proto malý loot a málo zombii). To stím editorem fakt myslíš vážně? Zkoušel jsi ho někdy?
    1. Interiéry v budovách v editoru nemáš, na to musíš mít tooly + na nový budovy taky.
    2. Navážení se do nich že za takovou dobu udělaly málo je fakt směšný, protože po většinu času ( do E3 2013) překopávaly engine, takže prakticky na hře samotné děljí cca 6-8 měsíců, takže je to podle mého subjektivního názoru tak akorát na rannou alphu.

Jinak ještě k tý stejnosti s módem, chci vidět jak v módu někomu odebereš krev, upgraduješ si svojí zbraň ( M4 , Nagatu) nebo budeš zbýrat blbosti, který se ti hodí na crafting ( myslim ti např. textil na obvazy). Svůj názor si nech ale nepiš to tady jako že to znáš a víš jak to všechno dopadne, už teď je to od módu rozdílně ( po gameplay stránceú, ale jak se zdá tak to nepochopíš dokud nezkusíš.

PS: Udělej mi v editoru loď na pobřeží která je co se týče interiéru přístupná. :D:D
  • Kdepaaaak :)), po krecovite koupi alfy army3 jsem se poucil .. Tohle vypada jako hodne oflaknuta prace.. Pripada mi to jak klasicky Dayz mod do army2, s upravami ktere by mohl provadet nekdo se zdrojakem par tydnu doma po sichte v garazi..
    Brutalne snizeny spawn zombiku spolu s polovicni kapacitou hracu na serveru zajisti plynuly chod, pri stejne grafice a ozvuceni staci kdyz premistime a pridame par objektu v editoru do stare chernarusi, a mame vydelano *15* uprimne nevim jestli se smat nebo brecet, protoze jak znam BI, po roce ladeni bugu se herni obsah nijak zasadne nezmeni.. pro novacky to muze byt za par mesicu/let optimalizovani sranda a neco noveho.. ja si radsi zajdu na ctyricitkovy server arma2-dayz, a mam to same v blederuzovem... *12*
  • Všude to stojí téměř stejně.
    http://www.steamprices.com/ru/app/221100/dayz
  • Jack1947
    Byl MOD jakou dobu nez vubec vysla Alpha verze hry, ta ted bude take nejakou dobu vim vyvoj jde pomalu. Bugy jsou aby nebyli ze ? (System z Army) predpokladam ze narocnost bude podobna jako u Army 2/3, mozna vyssi. Jinak to vypada samozrejme zajimave a urcite si to sve fanousky najde a hlavne to bude jen pro Ty co chteji hardcore a hra jim to nabidne, nesouhlas s cenou je na miste. Pac ani normalne hotove hry treba tolik nestoji... chapu jak uz bylo pozmenano v bleskovkach nemelo by to zjevne sanci s nizsi cenou uspet. No uvidime aby to tedy nebylo na leta vyvoje nez se to dostane do finalni verze a zdali hraci budou (zjevne ) ochotni cekat. Samozrejme preji uspech a (treba) si to take nekdy vyzkousim.
  • Tak se už nebudu prodávat, ale hrát určitě jo a ty prachy z alpha/beta jim 100% budou stačit, když vývoj hry zafinancovaly z prodeje army 2 ( myslim tím po Dayz módu)
  • Nejvic ulet hra, rozseka vsechny. Kupuju okamzite. A prestante se hadat decka. Ahoj.
  • O Armu3 byl velice slusny zajem pri spusteni prodeje alfy. Taky diky euforii kolem modu DayZ. Prodej Arma3 byl asi uspechem, protoze dle oficilani informace se ji prodalo vic nez vsech kopii jednicky i dvojky vcetne pridavku dohromady. Ja ale pisu o momentu spusteni oficialni plne verze. To byl zajem nizky, hra behem par dni uplne zmizela z rebricku steamu. Podle mne stejne dopadne i DayZ. Az bude k dispozici finalni verze.
  • ucho
    ano, je v tom i plná verze, ano, plná verze bude dražší. v té alfě to bude ale tak dlouho, že se za tu dobu do slevy dostane podle mě i tato levnější alfa...
  • Ronox
    Jde o to jádro a ačkoliv je furt rozbité, tak to funguje. Opět si lidi můžou zažít své příběhy v týhle hře. Ono i WarZ nebyl takový fail, ale jakmile to napadli hackeři stejně jako DayZ a další patche hru spíš rozbíjely, tak už to šlo do kopru. DayZ věřím, protože to je přesně takový ten projekt doma na kolenou dělanej a ikdyž tam teď budou dávat hodně featur, tak v jádru to bude pořád HC atmosférický PvP. Zatím mě jen mrzí nízký počet zombíků, ale oproti módu velký zlepšení.
  • Kdyz si ted koupim tenhle Early Acess, je v tom automaticky i plna verze, jako v Minecraftu? Ci si ted kupuju jen pristup do alfy a pak musim zaplatit jeste jednou? Bude plna verze stat vic nez Alpha?

Jinak rocket2guns se docela zdrahal to vydat ale komunita (hlavne reddit) ho po nekolikamesicnim spamu "GIB ALPHER PLS" ho nakonec ukecala k tomu aby to vydal.
  • ucho
    odkud máš pls info, kolik kusů se prodalo první den na steamu? někde to zmínilo studio? dej odkaz. jinak hry super meat boy se například v den zahájení prodeje na xbox live prodalo 22k kopií.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit