Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Zakon je o tom, aby se hry neprodavali detem, kdyz jim do ruky vubec nepatri, statem urcovany rating atd, je pouze prostredek k dosazeni toho cile. Cil je snizit miru nasili v hernim prumyslu, na kterouzto notu nejvice hraji vyvojari a vydavatele a zamezit, aby se ty nasilne hry prodavali detem.
  • Robotron - ale o tomhle článek přece neni, píši to již několikrát, článek je o vytvoření ratingu, který bude kontrolován státem a státem určovaný, to jestli se v prodejnách prodává nebo neprodává zboží lidem, kteří na to nemají věk už dávno funguje!

Takže ano, jsem proti tomu aby to stát určoval protože to s sebou nese rizika, která už byla popsána zde v diskuzi.

Jestli jsem pro omezení lidí, kteří svým názorem ohrožují svobodu jiných a chtějí jim nařizova svá subjektivní pravidla podle kterých se mají chovat? Ano jsem, když někdo vyjádří názor ve kterém se jinému s*re do jeho svobody na což nemá nejmenší právo, tak jsem pro jeho omezení, jsou totiž názory a názory, vyjádřit takový názor nemá nic společnýho s demokracií, ta tu neni proto aby dávala prostor pro blbce co chtějí za ostatní rozhodovat a nařizovat jim co dělat.
  • Muzou. Co by nemohli. A kriterium dospele hry je snad to, ze by ji neumeli hrat 15 leti? O tom nic nevim...
  • No, koukam, ze tu war scenu asi dost sledujes, tak ti budu verit, ze vsechno uz vyslo. To nic ale nemeni na tom, ze na PS3 se nepirati, protoze technicky jakykoli brake ps3 by mel za nasledek nemoznost online pripojeni konzole, novy firmware atd, spoustet nove hry, co vyzaduji novejsi firmware nez hacknuty. Na PS3 je piratstvi zkratka prakticky nemozny, at je na warez scene cokoli.
  • Takze abych to pobral. Musim se na to nadechnout, vy rikate, ze kdyz nekdo souhlasi s reagulaci prodeje her, tak aby ratingy byly k necemu, ze prodejce bude mozne ze zakona postihnout, kdyz prodaji 10ti letemu klukovi hru ktera ma byt az od osumnacti, tak ten diskutujici je lump, protoze omezuje ostatni? Cim je omezuje? Projednavani zakona je realna vec, o tom se diskutuje, jsou zde pro i proti, nekdo zastava to druhe ono. Naproti tomu vy tu zcela nepokryte priznavate, ze byste chteli zakazat vyjadrit se lidem, kteri maji jiny nazor nez vy, z druhe strany. Sorry, ale to mi hlava nebere. Kdo koho teda omezuje? Ja neomezuju nikoho, rikam svuj nazor, naopak vy byste chteli omezovat me. Ja jako zastance zakona, pokud se neschvali, nemam s tim problem, jen rikam, co mi na nem prijde pozitivni. Kdezto vy mate uz problem s opacnym nazorem v diskusi. To je smutne. Meli byste si nejdrive rozmyslet, kdo koho chce omezovat.
  • se vsim vsudy... JU KLUDNE MOžU HRAť 15 ROčNE DETI :D
  • Tak to si uplne vedla-
    1. Na PS3 sa pirati už davno, lebo ochrana bola prelomena a vyšlo skoro všetko na war scene...
    2. Logicky vzato, ked dospely maju peniaze hry budu aj kupovať-omyl !
    Ak ich budu kupovať, tak pre svoje deti pretože hry pre dospelych nie su takže dobre rano :D
  • A jak treba? Momentalne hraju Fallout New Vegas, a to je podle me dospela hra se vsim vsudy...
  • Zakázat příspívat lidem, kteří chtějí ostatní omezovat v jejich svobodě a rozhodnutí, zákaz přispívat lidem, kteří chtějí na základě svých subjektivních názorů zakazovat a určovat co lidé smějí a co nesmějí? Ano, klidně takovým blbcům zakázat přispívat do diskuze, vše má své hranice, jejich svoboda končí tam kde začíná svoboda jiných, nevidim na tom nic smutnýho, naopak.
  • Jo a mimochodem vyvojarske študia si to vobec nemyslia-inač by tie hry vyzerali inač, aj tie ktore si tu spominal...!
  • PC je platforma prevazne piratu, takze uz jen z te podstaty nemuze byt dominantou dospelych hracu. Naproti treba na PS3 se piratit neda, to znamena, ze PS3 je platformou her kupujicich zakazniku. No a to jsou prevazne dospeli lide (ason teda u nas)
  • Martin: A to je hezky, takze ty jsi proti zakazovani omezovani her, ale na druhe strane rikas, ze bys zakazal prispivat do diskuse lidem, kteri maji jiny nazor nez ty. No, skoro me to rozesmalo, i kdyz pak jsem si rek, ze je to vlastne smutny *9*
  • hardcore konzole pro starsi hrace, tak 16+ -to ma riadne pobavilo : D
    Nikto ti tvoj nazor neberie ... ja si myslim že pre dospelych su PC !
    Ak neaky dospely hra na konzoli a nepripada si ako kreten, je to jeho Vec :D
  • Jo a mimochodem, nevim jak ve svete, ale u nas hry kupuji vylozene starsi hraci, kolem 22 az 35 let, je to velka kupni sila (vlastni zkusenost). Taky hry jako Fallout New Vegas, Medal of Honor, Civilizace 5, Call of Duty, to uz jsou hry delany spis s cilovkou na starsi hrace. A jsou to taky konzolovky. Jo korme Civ 5 vlastne, sorrac :)
  • To, že bych mu to řekl klidně do očí snad automaticky znamená, že za ním mám jet abych to dokázal jinak jsem jen internetovej tlučhuba? Dneska bylo teplo, nedostal si úpal? :D ty fakt nejsi normální. Tebe bych v reálu snad ani vidět nechtěl, srážka s blbcem je vžycky pěknej průser.

kde jsi to napsal? no zatím nikde, marně čekám na tvou odpověď a ta furt nikde, marně tě žádám už asi potřetí, napíšeš, otázka je správná, ale odpověď na ní nikde, kličkuješ a nevíš jak z těch sra*ek ven, viď? :D Napsal jsem jen, že z toho co tu meleš si to asi myslíš.
    Tak stručně jak v pomocný škole, jde vyhrát Olympii nebo třeba Arnold Classic bez sypání?
    Nebo ještě lépe, kvalifikuje se tam člověk aspoň, bez sypání? :D
    Budeme na tom s kolegou oba stejně nebo ne?
    Když není nejpodstatnější sypání pro úspěch, tak co je tedy důležitější? nech mě hádat, tvrdá dřina, odříkání, strava, pevná vůle, zní to fajn, jenže s tímhle nevyhraješ ani prd.

Arnold sypal, to je známá věc, sám to přiznal a dost neobratně omlouval a vysvětloval, takže o čem to v tom poslednim odstavci vlastně točíš? co tim básník chtěl říci netušim, možná ani básník sám. Stylem argumentace mi připomínáš lidi co stejným způsobem obhajujou vlastní sypku, ještě přidej pár nesmyslů typu "ten co sype musí dřít trvdě, musí pořád makat, musí se snažit a odříkat" a bude to kompletní. *7*
  • Protože hry nepoškozují mozek a morálku má dětem dát výchova a je rozdíl zabít někoho ve hře a ve skutečnosti, já bych kriminalizoval blbost aby lidé co si myslí že vše vyřeší nálepkou na krabici nemohli přispívat do diskuze
  • To bych tak uplne netvrdil, od dob PS2, mozna PSX se to docela prehouplo a odrostlejsi hraci prechazeli spise na konzole. PS3 a Xbox360 jsou koncipovany jako hardcore konzole spis pro starsi hrace, rekly bych tak 16+. Proto taky chce ted Sony a Microsoft s Move a Kinectem dohnat vlak, na kterej uz davno naskocilo Nintendo.
  • No vidiš no uplne s tebou suhlasim.
    Akurad herne študia vyzistili neviem ako, že dospely im tržby nerobia takže hry sa robia pre decka *10* a preto su aj preferovane konzole pred počitačmi...
  • Před nedávnem byly na wikileaks zveřejněny dokumenty které obsahovali podrobnosti o zabití desetitisíců iráckých civilistů,někde bude zcela jistě možno zjistit detailnější informace,to jen tak pro zajímavost.Jinak co se úmrtí civilistů ve válkách týče(např. při bombardování měst),tak s tím pořádně začala až 2 světová válka,i když první vlaštovky se objevily už v té první..
  • Pod pojmem stát si přirozeně představuji politiky, vládnoucí vrstvu, úředníky, lidi placené ze státních peněz, nebo si ty pod tím přestavíš co? vládu lidu, který se u každé hry vyjádří v referendu aby bylo demokraticky rozhodnuto v zájmu většiny? :D

Jestli o tom budou rozhodovat ve sněmovně hlasováním nebo prostřednictvím státní komise, která bude složená z lidí dosazených, nominovaných či formovaných na ministerstvech už je ve finále jedno, bude to na jedno brdo. O tom, že by to dělalo ESRB grátis na požádání státu ve článku nevidim ani ň, nebo mi něco uniklo? To nestačí ESRB tak jak je teď? na co platit darmožrouty se státní kasy aby na krabice sázeli štemply o závadnosti? *7*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit