Přejít na výpis diskuzí
Sci-fi sandbox No Man's Sky procedurálně generuje i zvuky zvířat
7.12.2014 | Petr Poláček
72 příspěvků
-
No pakliže tam nějakej obsah nebudou tvořit hráči tak to tak dopadne.
-
mne to hned udrelo do oci ...je to sice pekne ze mozes pristavat aj odlietat bez loadingu, no ta tenka atmosfera posobi ako past na oko, ten pocit z vesmiru je trocha klaustrofobicky :D a ani planety potom nie su skutocne velke planety :(
-
tohle si poslechni.. Braben to docela dobre vysvetluje https://www.youtube.com/watch?v=iTBvpd3_Vqk
btw E:D by melo mit casem podobne veci.. -
Procedurální generování je systematická tvorba obsahu podle určitých algoritmů. Ale procedurální není nutně náhodné. V tomto případě to ani platit nebude. Všichni hráči budou ve stejném vesmíru.
-
Líbí se mi grafická stylizace a nápad - jen jsem zvědavý, jak už tu bylo zmíněno, jestli to opravdu bude bavit a jestli se u toho bude dát vydržet delší dobu. Tohle generované prostředí mě přesně odradilo od Hellgate London.. pěkné ze začátku, ale pak se dostavila nuda, protože stá variace na tu samou mapu, jen jinak poskládané domky v ulici, mě rychle omrzla. Živé planety k objevování jsou hezké, ale musím si rýpnout. Pouštní planeta bez vegetace, ale z čeho tam tak obří zvířata žijí? Ano je to hra, ale trochu logiky při tom vymýšlení. Každopádně No Man's Sky projektu fandím, protože to má veliký potenciál, když bude fungovat nějaká ekonomika, bitvy (planety/vesmír), objevování atd. *4*
-
No napriklad sa zacne tym, ze sa zadaju pre generaciu nejake rozumne parametre a nie z prsta vycucane blbosti. Aj nahodne cisla maju nejake zakladne cisla od ktoreho sa odpichnu.
-
náhodne je dosť nepresný termín. Jedná sa o generovaie na základe určitých parametrov. Príkladom generovaného prostredia je napríklad plošinovka Starbound.
-
a to se jak pak kontroluje jestli nejsou nekde chyby kdyz ani sami autori nevedi co se v te hre vlastne vytvori? *15*
-
nahodne ani autori sami nevedia ake tam budu planety co na nich bude atd...
-
ja vubec nechapu co to znamena ze proceduralne *9*
-
no a hra tam nebude. lietanie po planetach jak dmntvydrzi 2 hodiny a potom to zacne nudit
-
Mohli by tam přidat třeba budování měst.
-
letita zkušenost říká ze nahodne nebo jakkoliv generovane věci nakonec smrdi dost velkou nudou, pokud se to neobali necim motivujicim. Dagerfall byl super ale ta giganticka země s tisici mesty a dungoeny které se generovali byla cela jaksi k nicemu, většina hracu v 90% te hry nikdy nebyla, nebylo proc.
moc se mi nechce verit ze tuhle hru obsadi zabavnym a motivujicim obsahem co nezacne po pra hodinách nudit, ale když se jim to povede, udelaji zrejme nejlepší hru všech dob, cemu verim ještě min. -
here we go again:
hlavně že ty seš velkej :DDD -
No já abych se po stovkách hodin odehraných v KSP přiznal, tak jsem za rychlé přechody jen rád. Jednou sem tak s letadlam přistával asi hodinu, protože sem zapoměl před vstupem do atmosféry zpomalit a když sem dal nos dolů, tak mě začínalo hořet a když sem ho dal nahoru, tak si vesele klouzalo, dělalo žabky o horní vrstvu atmosféry a odmítalo klesat.
A když takových přistání máš za sebou 50 nebo 100 tak tě to pomalu začíná nudit a chceš jen už aby si byl na zemi.
Ono když to člověk vidí 1x na videu, tak si řekne, že to musí být super... ale jak se to opakuje pořád dokola, tak to začne unavovat a nudit. -
Pod to sa podpisem, presne tak
-
jo, mě přijde, že zrovna u hry, která je snad jen o atmosféře (myslím mood, nemyslim atmosferu kolem planety *2* ) by si na takovejch věcech mohli dat zalezet. mě přijde, že zrovna ten přílet k planetě by mohl působit fakt dobře, jak to člověk vidí z dálky a pak se to postupně přibližuje..jenže tady je to pořád stejná planeta ve stejným rozlišení dokud sem vevesmíru, pak najednou je to zamlžený jakože atmosféra a pak najednou sem 20 metrů nad povrchem. vůbec si neužiju ten scaling kterej je tak super, když lítaj astronauti na Zem/ ze Země.
-
ty procedural zvuky sou cool, teoreticky teda nekde najdes třeba zvuky řitních větrů, což je dycky koool, kor u ryb... řítní větry a bubliny
-
Tak to ano.. zatial to bolo v starych Elite a bude to dufam takto spracovane aj v Dangerous. Este si pamatam Tomorrow war, tam to bolo tiez dobre.
-
tak pochybuju, ze by nekoho bavilo, probijet se nekolik minut atmosferou planety...teda nekoho asi ano, ale tito lide nebudou cilovka hry :) A co jsem videl u star citizenu, tak pokud to bude podobne jak to ukazali ve videu kdysi, tak i tam bylo pristani na planete oproti realne situaci extremne snadne a rychle.