Přejít na výpis diskuzí
Sci-fi strategie Grey Goo rozpoutá za pár dní válku o osud tří civilizací
19.1.2015 | Aleš Smutný
57 příspěvků
-
z videí mam pocit že by tam mohl být ponekud vetší zoom
-
Ano nesouhlasím, podle mě jsou RTS jako je třeba SC2 nebo CaC prostě na strategii jako takovou daleko méně náročné a je mi líto že Distant Worlds: Universe který teď hraju nemá mulťák, mohla by to být velká zábava.
-
nebyla rozhodne dokonala, graficky dokonce hnusnejsi, nez prvni dil, ale za to muzou konzole, na ktery se THQ upsalo pri vydani dvojky, ale zase tak spatna hra to nebyla, multiplayer ma docela kvalitni
-
Supreme Commander 2? Ale priteli, to nebyla hra, to byl spatny vtip *5*
-
Hearts of Iron jsem hral pres pul roku kazdy den minimalne par hodin, nez jsem si vymazal Savy (prisel o disk). Master of Orion 2, jsem pravidelne dohraval na Imposible obtiznost. Civilizaci hraji jiz od jednicky, obvykle mam skore 3x az 4x vyssi nez nejsilnejsi hrac za mnou. A ja nevim co dal, za tech more let jsem hral a dohral spoustu strategii, at jiz RTS, tahovych nebo komplexnich valecnych. Takze ano, hral jsem komplexnejsi strategie a hraval jsem je hodne.
Kazdopadne porad plati ze dobry strateg vzdy vyhrava svoji strategii a taktikou, nejen tim jak rychle klika a je jedno jaka hra to je (pokud ta hra neni opravdu blba - treba Supreme Commander 2)
Pokud nesouhlasis, muzeme si dat zapas, dame ti vyhodu jedne promile *5* -
v supreme 2 tohle vsechno zrusili, protoze to zkratka jen prudilo, a ne, nebylo to micro, microvat zakladnu je snad normalni u kazdy strategie, ale micro jednotek je fakt o nicem
-
Jo bohuzel ... tak snad je to preslo a trojka bude lepsi :)
-
DoW 2 mi už prišel skoro jako MOBA hra než jako strategie
-
Já hraju strategie od dob Command & Conquer 1 (1995) takže tolik k tomu potěru. Tohle ale nemá nic společného s tím co jsem napsal. Zeptám se znovu, hrál jsi někdy nějakou komplexnější strategii? Europu Universalis, Hearts of Iron, cokoliv od Matrix Games... atd. Mě klasické strategie přestali bavit právě kvůli těmto hrám. Samozřejmě ať si každý hraje co ho baví. Faktem ovšem je že klasické RTS jsou v podstatě velmi jednoduché hry a MP je spíš o rychlosti než o strategii a na tom trvám. On i třeba takovej Supreme Commander: FA byl zajímavý. Bylo to tam také o rychlosti a micromanagementu, ale hra nabízela hromadu možností a jen rychlost a milionkrát zkopírovaná taktika nestačila k úspěchu.
-
No v DoW 2 a CoH2 byl znacne osekany ... snad to pripravovany DoW 3 napravy
-
A v Supremme Commenderu nebyl micro management?
Jak by jsi potom nazval to ze jsem musel pro zvyseni tezby zeleza postavit sklady hned u tezebni veze, pripadne postavit elektrarny okolo produkcnich budov na zvyseni produkce, pripadne u stitu aby meli vyssi ucinost, hlidani toho co ktera jednotka stavi, aby nedoslo ke ztrate byt jedine vteriny, to nebyl micro management? -
mne bavi i micro, treba v hrach od relicu
-
ja tenhle micromanagment nemel nikdy moc rad, nejlepsi strategie za posledni roky je supreme commander, ten konecne dodal strategiim novej rozmer,tohle je jen recyklace 10x videneho...
-
Ne to není pravda. Spousta složitějších strategií se dá zpomalit nebo úplně zapauzovat u těchto her je rychlost hráče irelevantní.
-
Vazne? To myslis jako vazne? Zalozit argument na osobnich preferencich?
A nerad ti to rikam, ale i v Men of War muzu vyrobit kvanta jedotek a ubit nepritele mnozstvim, navic srovnavas dve uplne rozdilne hry, je to jako srovnavat multiplayer Quake 3 a Counter-Strike -
A ktera hra podle tebe splnuje onen popisek? Nestyd se provest osvetu
-
No to asi tezko panacku, strategie hraju uz dob prvni (druhe) Duny a pokud si vazne myslis ze vyhrava ten kdo rychleji klika, pripadne ze neni dostatek funkcnich taktik, tak jsi strategicky poter a svou vlastni omezenost neprevadej na ostatni
-
To muzes dnes rici o kazde hre, ze je o rychlosti a reakci, kdo je nema, neni uspesny.
-
A u tebe je zase vidět že jsi asi nikdy nehrál žádnou komplexnější strategii. To co tu popisuješ jsou jednoduché základy a v mulťáku například u SC2 těch funkčních taktik zase tolik není a furt se opakují ty stejné. Vyhrává ten kdo rychlejc kliká což dle mého nemá se strategií nic společného.
-
Je videt ze o tom nic nevis, pokud jsi hral stylem vyrobim co nejvic jednotek a poslu je na nepritele, tak to jsi si v multaku potom moc neuzil, co?
Prece jenom, jestli je Westwood (Petroglyph) necim znamej, tak tim ze postavit more jednotek se nerovna vitezstvi, nepritel te mohl vzdy velice snadno countrovat a pokud byl chytry, porazil i daleko vetsi presilu.
Omezenost vlastniho skillu nesvadej na vyrobce *5*