Přejít na výpis diskuzí
Secret World se bude free-to-play bránit co nejdéle
10.7.2012 | Aleš Smutný
95 příspěvků
-
osobne nevidím problem zaplatit každý mesíc za hraní, když mi ta hra muže nabídnou obsah na další mesíc. Tak funguje i nejlepší MMO všech dob World of warcraft. free to play model je joke kterej skouší kdejake podradne firmy ve svych druhoradych hrach.
GW 1 lol co to je? v živote o tom nikdo neslyšel ani to nehrál. dvojka ješte nevyšla, pokud vyjde a bude mít uspech a chlapi si vydelaji dost penez aby hru mohli udrzovat dlouhe roky, pak muzeme diskutovat *1* -
Hru som sledoval dlho a velmi som sa na nu tesil, pacil sa mi ten koncept. Bohuzial ma totalne odradil ten pritepleny combat system ala akcna hra/gw2... Byt to normalna klikacka, tak beriem vsetkymi desiatimi *13*
-
Takhle je to uplne se vsim. Je to novy - je to predrazeny (proc ne kdyz to nekdo za ty prachy koupi) a pak se to slevni aby to koupili vsichni ostatni.
-
Jinak tady je super článek tom jakej dopad má model placení na tvorbu contentu pro MMO
http://www.arena.net/blog/is-it-fun-colin-johanson-on-how-arenanet-measures-success -
Zní to jako... no ted počkáme, až si každej koupí hru za litra, aby jsme z toho něco měli a za 2 roky ( za 5-10 let o ty hre už nebude nikdo vědět ) to dáme na FTP a vytřískáme z toho zbytek.
A už vubec jít do toho s tím, že to přejde na FTP mě teda neuvěřitelně odrazuje...toto rovnou mohli udělat jako GW2 nebo dát měsíční poplatky třeba jen za 100-200kč za měsíc. -
Tak to neznas FC. Oni neprejdou na F2P ani, kdyby vydelali 10x tolik nez pri mesicnich poplatcich. O AO a AoC se nekdy pise ze jsou F2P ale ve skutecnosti to neni pravada, jsou to jen trialy. Navic AoC je jeste navic P2W (lahvicky na hit, crit atd...)
-
No, podle mého názoru, se GW i LoL udrží na vodě hooodně dlouho. Tedy u LoL to není tak úplně jisté, protože se blíží DotA 2, která chce takté oslovit a přinese podobný model jako LoL. Takže si budou navzájem konkurovat a do toho musíme připočíst i HoN. Ovšem na poli MMORPG jsou GW1 a 2 takovými jednorožci, takže mají celkou šanci se držet nad vodou extra dlouhou dobu. Samozřejmě tu máme jiné MMORPG, které se tváří jako fajn F2P, ale mnohdy jde o pozlátko. Ve výsledku nakonec zjistíte, že konkurovat hráčům co si platí obsah, je značně těžké. *5*
-
To že jde bez měsíčních poplatků uživit velkej tým, kterej dělá neustále na novým obsahu se ukázalo už u prvních Guild Wars.
Já myslim že přejdou, do roka a do dne.... -
secret world hraju a chytlo me to, když se prenesete pres to že hrajete raní betu nebo dokonce alfu. je to neco jako singleplayer rpg s možností coopu, pvp jsem nezkoušel. Questy hodne slušne. Myslim že to ma ten potencial chytnout hráče a udelat z nej zavislaka na shaneni lepšího gearu a vyššího levelu (i když tam tedy klasicky levely nejsou).
-
Taky souhlas, Proto již nehraji LOTRO, které se k tomu dostalo. Jsem jen rád, že GW2 zatím vypadá tak jak vypadá, protože jejich model mi přijde nej pro všechny strany. Já to ovšem vidím tak, že to muselo takto pomalu přijít. Herní průmysl se vyvíjí. :)
-
Jo to by platil si myslím každý, ale takové tituly se ani moc už snad dělat nebudou, pay to win možná fungoval dřív, ale s tím nebudou mít šanci když jsou tady už i lepší modely
-
Ja radsi zaplatim 200 za mesic, nez abych hral pay to win.
-
S několika věcmi souhlasím. Dokonce mě trošku Fancom naštval s Age of Conan. Dokonale se na něj vykašlali, hned potom, co přešli na F2P model. Chápu, že chtěli nový projekt, ale přitom AoC není špatnou hrou.
-
Hrál sjem GW2 BETU a měl jsem možnost vidět obchod za gemy (reálnou měnu). To co se tam dá koupit, jsou také jen kosmetické věci, stejně jako v The Secret World, takže jejich vyjádření mi přijde mimo. Dá se tam pořídit i item, který máte na určitou dobu (pár dní) a můžete si kdekoliv ve světě otevřít svoji banku a uložit či vybrat předměty, ale bez toho se také člověk obejde, takže jak říkám, nic co by zněvýhodňovalo ostatní hráče ve hře.
Každopádně Secret World vypadá jako pěkná hra s velkou porcí nápadů. Možná se na měsíčních poplatcích udrží dlouho. :) Dokonce má i dubing postav, kterým se oháněl SWTOR. Pro mě je Secret World jedno z pěkných překvapení a dobrý titul, byť čekám na GW2, který mě oslovil více. -
5 nebo 10 let? Ta hra bude F2P do roka a klasická chyba, GW2 není F2P, ale regulerně se musí koupit, pak už nejsou měsíční poplatky. Item shop se vůbec tam neřeší, tu měnu můžete získat za ingame prachy
-taky říkali, že lidi radši platí měsíční poplatky, mi ukažte člověka, který to radši zaplatí, GW2 ukáže, že to jde i jinak a funcom chce vysosat co nejvíc peněz co to jde a pak z toho udělají "F2P", který bude ořezaný, až se na to nepůjde dívat a stejně to budete muset koupit