Přejít na výpis diskuzí
Šedá zóna aneb co se děje na pozadí trhu s aktivačními kódy
21.2.2015 | Jan Olejník
279 příspěvků
-
Krabicovka z hardwerovym klicem by bol tak obrovsky nakladovy na vydaje ze by sa zacalo este viac kseftovat
-
ne, to opravdu pozdeji neprichazeji.
-
nove hry muze kupovat digitalne jenom blazen? What? Nove hry a vubec vsechny hry jedine digitalne a jedine na sedem trhu. Gratuluju k xcomu, koupil sis humble bundle klic co stal 1 dolar, za 82kc. Btw. neni to par procent slevy. Alien Isolation kratce po vydani za krasnych 130kc, nemuzu si stezovat.
-
Je mi jedno, kde a za kolik se ty klíče pořizují, pokud to není krádeží, tak mě to ani nemusí jako zákazníka zajímat. Pokud distributor uvolni klíče za nízkou cenu, nadávat může pouze sám sobě, že má nižší zisky. Stejný jako bych šel do obchoďáku. To nemám kupovat jídlo ve slevách..... aby náhodou potravinářšký firmy neměly měnší kšeft? Nekupovat elektroniku ve slevách, nekupovat auta v zahraničí, protože....... protože h*vno! Pokud je to legální a není to krádeží získaný klíč, který se objevil v distribuci u neoficiálního distributora, vše je v pořádku a nevím, co se řeší stále a dokola! Jestli někdo brečí za vydavatele, tak mu klidně může poslat svý kapesný, aby mu polepšil.
-
tak je to se vsim a ne jen s hrami...hry se jeste daji prekousnout, ale treba auta ne *16*
-
Jak si můžeš být jistý, že myslí Českou republiku, a ne jen Čechy?
-
Pffff, vymysleli si aktivaci her pomocí klíčů a teď se diví a brečí, že se s něma kšeftuje? No tak ať vymyslí nějakou lepší ochranu. Návrat ke krabicovkám s hardwarovým klíčem a je to! Co jiného jim mám na to říct... *6*
-
bude si to moct precist na hajzliku. Ale chápu ze spravny digitalni nerd si taha tablet i tam a byl by nejradši kdyby mel digitalne i hajzlpapir.
-
ty jsi ještě větší blbeček, než jsem si myslel ...
-
Nikdo nečeká španělskou inkvizici!
-
pan Olejnik pekne shrnul to, jak vlastne funguje cely internet. Zjednodusene, dokud to bude bordel jako je ted je mozne všechno. zatím to ale vypada tak ze jakmile je něco digitalni tak se na to zákony nevztahuji. Lidi kradou hry, ucty, filmy, hudbu, klice, maily, nicky, napady, identifikace a vlastne se nic nedeje, a plno lidi si ymsli ze nedela nic spatneho, vlastne to ani nevedi. Teda pokud nejde o centrálu FBI nebo nejakyho mafianskyho bosse:)
-
boli by ste radsej keby sa to priatilo, miesto sedeho obchodu?
sorry ale ma uraza ze v krajine kde je priemerna mzda medzi 500-800€ zalezi od reigonu, pomne chce niekto 60€ za hru, tak isto (!) ako v nemecku alebo v amerike kde zarobi 5000 a nie 500.
cely trh hier je uplne zhovadeny, na jednu stranu vsade region locky najroznejsieho formatu, ale ferovo ocenit produkt na zaklade ekonomickej situacie priemerneho obcana danej krajiny to uz nie...
zlaty tpb -
sakra kamo co to hulis ?
-
Prosímtě, to snad ne? to bych byl až moc poctěn.
-
to už to rovnou můžeš stahovat z torrentů.. já když kupuju hru tak chci vědět že peníze dostane ten kdo hru vytvořil nebo vydavatel..
-
Neškodný jo? možná že už to nikoho nebaví pořád to samé, nebo jde o tohle? pochybuji že víš coto znamená Si vis pacem, para bellum... Trolling lze provozovat i na úrovni a ty už nikoho třeba tolik nebavíš. Prostě nuda jen omíláš omalovánky a jiné blbostio dokola a dokola.
-
Jacku, tohle kandiduje na tvůj nejlepší příspěvek. možná si ho vytisknu a nechám zarámovat
-
jako uz jsem tady videl hodne vymastenosti, ale tohle nemá obdobu. Hochu tohle je vazne dost na hrane, aby ses nedivil az u tebe někdo zazvoni..
-
noa, ze je kradenej? neresim, neni muj problem, dokud funguje, je me uplne jedno odkud je
-
Stačilo by si kdyby si změnil nick a ikonku. Protože někdo nepochopí vtip recesi a pokus o ironii atp. *7* Házet tohohle do jednoho pytle s trotlem jako je tebou zmíněný Dogkiller... to je trochu silné.
Aspon tady je sranda ne vy byste chtěli jen inteligentní diskuze bez špetky humoru - chápu blbce a tak nikdo moc nechce ale trochu té srandy ale no ták. Jasně dělat si "legraci" z nějakých těch bolestných událostí dějin minulého století není úplně fundované ale na druhou stranu je to "F" takže něco podobného k tomu možná i patří. Jiný otravní vlezlý anonymové co mění proxy atp ti ban nedostávají . Tak proč by měl on.
Ted to vypadá že jsem se zasejc někoho zastal a jeje, to to bude bolet *15*