Přejít na výpis diskuzí
Šedá zóna aneb co se děje na pozadí trhu s aktivačními kódy
21.2.2015 | Jan Olejník
279 příspěvků
-
Třeba v zahraničí je nakoupí levněji.. To si jako nesmím v dnešní době kupovat věci ze zahraničí? Neexistuje snad volný trh? Koupím si v zahraničí třeba auto za výhodnější cenu v nějakým bazaru a tady budu mít strach, aby mi ho výrobce nezabavil?? LOL
-
Oprava nektere platy z roku 2000 se nehly, aby me zas lidi nechytali za slovo.. od roku az v roce 2015 se minimalni mzda hla o 500 vejs to je od roku 2005.. o 500,- ...
Opravdu. Máte na výběr bud piratit, nebo kupvoat hry z jinejch statu Rusko Brazilie.. A pokud chcete riskovat tak zalozte novej steam a pres VPN...
Kdyt, i kdyby jste meli hru koupit za 24 kc tak vam to utrhne ruce--A kolik z vas si doopravdu koupi unu hru za 100% predrazenou cenu hm ? ...
A kdo dneska má cas porad hrat hry ? Pokud makate od nevidim do nevidim, aby jste zaplatily poplatky tak denne mate tak 2-3h na hraní pokud nemate rodinu ci druzku.
A nebo tu bude další moralista a bude rikat, kdybys chtel tak muzes byt v te vasi prdeli reditelem te firmy, kde delas ? ..A muzes mit tech 100k mesicne,,, Nejvic, co jsem mel tak bylo 18000 hrubeho delal jsem vedouciho prodejny a delal jsem od 5-6 rana do 19-20 vecera ...
Dneska lidi máte na výběr dřív ne ;) to je ten rozdíl, proč hry na pc už nestojí 2000 vyjmka CoD a Gta 5 na steamu ;) -
Nevím, proč řešíte platy, pokud nejste hloupý, tak si ruskey key koupíte a ty vaše hry za 300 mít budete a většinou to není žadné vpn či region lock... Děláte si to složité.. Proč kupovat hru za 999?-, když jí můžete mít za 350,-.. Tohle je Váš problém, že neumíte nakupovat..
Chápu lidi, co nemaj paypal či kreditní kartu tak ti jsou dost omezeni.. Ale nerozumím té demenci, že člověk, co vydělává těch 25 000 nemá na hru za 300,- ... Dnešní platy jsou stejne, jako v roce 2000.. Prodavacka ma kolem 10-12500 hrubeho.. Delnik ma 10-20 000.. Pokud jste znali tak vetsinou sezete praci jen pres agenturu, ktera si z vase koalce dost ukrojí v mém případe treba 6000,-..
A ano lidi musí platit najmy, jidlo, energie, cesty... Uvedomte si, ze jsme taky taci, co dojizdi do prace destiky kilometru, ze musíte zivit auto platit opravy, ze bydle v ruznejch prdelich sveta.. A spousta z nas bydli u rodicu, protoze v dnesni dobe sehnat byt... Je fakt nemozne... Mit 2mega tak mam stova na malej baracek..
Teplice 1+kk 2+1 1+1 najmy bez energii kolem 5000-10000 asi malo, co? ... Vydelam si 14 000 v hrubem a pulku dam na bydleni ctvrtku na benzin apd..Dojizdim 17 km do práce-zeru jen jogurty piju jen vodu..
Pokud chci hru, kupuje jedine ve slevach, casy kdy jsem kupoval za plnou palku jsou davno pryc.. A pokud vim, kde nakupovat coz vim tak usetrim nespocet penez...
Na vic i pres to VPN to jde... Vetsinou jsou banovani jen ti, co se prokecnou , a nebo jim steam zkratku hru odebre lepsi nez mít bloklej celej účet. ne ? ...
A kdo dneska nepirátí ? Hrát online hry? Za rok si chci zahrát tu online hru a servery jsou mrtvé měsičně vychazí podle steamu pres 100 her. od A az po indie.. Dneska clovek neví, co driv.. -
an kupni silu ne, ale na blbost jim to jde bohuzel vyborne...proto jsou skodovky u nas drazsi nez v nemecku, banky si uctujou absurdni poplatky a v supermarketech najdete plesnive ovoce
-
V článku jsem nikde neuvedl, že je hodně stránek SROVNATELNÝCH s Humble Bundle. Konkrétní věta zněla: "Zapomínat nesmíme ani na takzvané „bundly“, z nichž nejznámější je patrně Humble Bundle." To jenom aby nedošlo k nějakému nedorozumění a lidi mi pak neomlátili o hlavu, že na stránce XY jsou přece horší hry, tudíž se to nedá srovnat
Namátkou:
Bundle Stars, Indie Gala, Daily Indie Game, Groupees, BundleBandits, občas Desura. Samozřejmě je to většinou jen Humble Bundle, kdo má AAA hry, ale třeba BundleStars měl všechny tři STALKERy atd. -
http://www.epicbundle.com/game-bundle, http://www.reddit.com/r/GameBundles- výsledek pěti vteřin v Google. *8*
-
Bundlestars.com *1*
Znal jsem ještě další, ale teď si nevzpomínám.
Nejsem autor. *1* -
jen nechapu, proc se bere ohled na kupni silu v nejake zemi, kdyz se v jinych na to ohled nebere.
-
Prosim autora, aby me uvedl minimalne jednu dalsi stranku SROVNATELNOU s Humble Bundle, kdyz uz o tom pise tak, jako ze je jich hodne. Rad bych je znal. Snazil jsem s neco najit, ale nenasel. Tak bych byl za to opravdu rad.
-
Boze to jsou kecy...svet je jedna globalizovana koule, nikdo si nemuze dovolit prodavat nekde vyrazne levneji nez jinde. Nejde to uz ani u zbozi, protoze doprava je tak levna, ze si kazdy muze dovolit ve velkem mnozstvi dopravit cokoli.
Firmy breci a nelibi se jim, ze jimi levne prodavane zbozi v Rusku je ,,dovazeno,, do dalsich zemi ? Na...rat me se zase nelibi, ze velke firmy nechavaji sve vyrobky vyrabet ,,otroky,, v rozvojovych zemich ,,za hrst ryze,, a nam to tady cpou za velke prachy. -
Kolik to stálo bude vědět Ježíš a pokud se přijde podívat i na tuto diskusi, tak nám to jistě sdělí.
-
Tady se řeší pěkné kokotiny, banda pologramotných opic diskutuje o vzniku vesmíru a kolik to stálo...
-
Furt je to moc *3*
-
Díky za zajímavej rozbor, informací na téma šedý trh s klíči není nikdy dost.
Jen si dovolim poznámku k "ale pokud vás zajímá, co se s vašimi penězi děje a zda se vlastně dostanou až k vývojářům" - k vývojářům se dostane něco z prodeje obecně? Afaik vývojáři byli a jsou prostě lidi s pracovním poměrem a dostávaj měsíčně výplatu a tím to končí, veškerý peníze shrábne (jak se vlastně dál v článku píše) distributor s vydavatelem. -
proč? protože daně...
GOG ty rozdíly v cenách platí ze svýho, což se jim možná vyplácí, ale málokomu se do toho chce... -
co to je za kecy? jakých 1500,- zaklínač 3? na GOGu stojí pro Čechy předobjednávka Zaklínače 3 36 dolarů, to je +- 900,- to má do tvých 1500,- celkem dost daleko. sis nějak přibarvil realitu ne?
-
Dle mého názoru je tahle tvoje myšlenka uplně špatně, čím více ochran a obtěžování poctivého zákazníka, tím více se posiluje pirátví a hledají se kličky okolo. Tim že zákazník bude mít k dospozici pouze drahou origo z krámu, která ho bude prudit nějakou šílenou drm a skladováním krabice, určitě nedojde k vyřešní problému. V době kdy většina preferuje digitální distribuci pohodlí a hejtuje se drm by byl tvuj návrh krok zpátky do doby kamenný.
-
To pořád nevysvětluje proč digitální verze stejné hry je v Rusku levnejší ba naopak, kvůli lokalizaci by měla být dražší než Anglický originál. Odpověď je jedonuchá, oni jsou distributoři a mají na tu hru monopol a tudíž si to můžou dovolit. Ale bohužel v době internetu a globalizace tu máme právě tyhle stránky co tuhle praktiku likvidují a to se jim nelíbí.
-
Dvoji ceny byly problem co svet svetem stoji a vzdycky budou.
-
Olejník strikes bakck! *1*